Ηχεία δαπέδου μέχρι 1500 ευρώ - Προτάσεις

Reaction score
325
Όπως λέει και το νήμα ήρθε ο καιρός να αλλάξω τα ηχεία που έχω μετά από χρόνια με καινούργια. Τα ηχεία που έχω είναι αυτά εδώ

http://www.whathifi.com/kef/c5/review

και παρά τις αρνητικές κριτικές που διαβάζω σε όλα τα site γιαυτά τα ηχεία εγώ μια χαρά την άκουσα και ευχαριστήθηκα την μουσικούλα μου όλα αυτά τα χρόνια :p
Το σύστημα μου είναι ένας rotel τελικός με έναν rotel pro rb-06 και τελικό τον rc-06 ενώ ακούω μουσική σχεδόν αποκλειστικά από βινύλιο από ένα roksan radius 5.2 και πολύ ποιο σπάνια μέσω dac από την ψηφιακή συλλογή μου.
Τους ενισχυτές υπάρχει σκέψη για αργότερα να τους αλλάξω γιαυτό καλό είναι ένα ηχείο που να ματσάρει εύκολα και να μην είναι δύστροπο.
Τέλος να πω ότι ακούω όλα τα είδη μουσικής αλλά κυρίως ηλεκτρονική μουσική με τους αγαπημένους μου να είναι οι boards of canada.
Ψάχνω μόνο για καινούργια και φυσικά ότι προτάσεις γίνουν θα πάω να τα ακούσω από κοντά. Ο χώρος μου είναι αρκετά μεγάλος και ενιαίος, νομίζω πρέπει να είναι 40τμ μπορεί και λίγο παραπάνω.
Τα ηχεία θα αγοραστούν κατά τον Μάιο μπορεί και Ιούνιο γιατί ενδιάμεσα θα φύγω εξωτερικό αρκετές μέρες για δουλειά και δεν έχω τον χρόνο να ψάχνω.

Reaction score
113
Τα cm8 θα σου προτείνω και εγώ γιατί με αυτά ακούω τώρα που σου γράφω.Θέλουν όμως καλά ενισχυτικά για να πάρεις το 100%....τώρα πλέον εδώ και 15 ημέρες τα αξιοποιώ στα όριά τους!!!
Υπάρχουν και άλλα ηχεία βέβαια....ακούς και κρίνεις με τα δικά σου αισθητήρια.....το να ψάχνεις να αγοράσεις ηχεία είνα το καλύτερο πραγμα στο hobby για μένα!!!

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Cerwin wega xls215. Εχεις τον χωρο,ειναι στον προυπολογισμο σου,αν δεχεσαι την οχι και τοσο σαλονατη αισθητικη τους,οτι αλλο και να ακουσεις θα σου φανει νανος μπροστα τους.Ακουσε φυσικα και οτι αλλο-α βρεις,αλλα ακουσε τα και θα με θυμηθεις... Ενα μικρο θεμα ειναι να τα βρεις ετοιμοπαραδοτα,αλλα αφου δεν βιαζεσαι θα βρεις την λυση.

Reaction score
248
Αφου σου αρεσαν τα kef ακου και τα cm8.Τα ειχα ακουσει οταν εψαχνα ενισχυτη με τον ra1570 και τον ra12.Σε καινουργια που θελεις νομιζω ειναι καλη ευκαιρια.
http://www.avsite.gr/forum/threads/Προσφορές-της-σειράς-cm-της-b-w-από-την-a5udio-veterans.139132/
Και εγώ συμφωνώ, τα CM8 σε αυτή την τιμή είναι λιώμα και πολύ ωραία "συντροφιά" για τους ενισχυτές σου. Στην πορεία δε βρίσκεις ΜΤΧ και έναν δεύτερο τελικό RB06, τους γυρνάς σε MONO και το ηχείο θα είναι πολύ ευτυχισμένο :) Εγώ έχω έναν RB06 σε mono για το κεντρικό μου CMC2S2 και δεν τολμάω να κοιτάξω παραπέρα :)

Reaction score
325
To μόνο όπως είπα δεν είμαι τώρα για αγορές και δεν ξέρω κατά πόσο θα ισχύει η προσφορά μέχρ τότε. ευχαριστώ για τις προτάσεις περιμένω και άλλες φυσικά να έχω καταλήξει τουλάχιστον σε 5-6 ηχεία που θα ακούσω προτού πάω για αγορά :p

Reaction score
7.089
Ενας δευτερος τελικος rb-06 θα βοηθουσε πολυ (ειτε σαν monox2 setup,είτε σαν bi-amp setup). Aλλη λυση ειναι να δωσεις τον rb-06 και να αγορασεις εναν πιο ισχυρο τελικο ενισχυτη. Απο ηχεια κοιτα και αυτα τα kef

http://www.skroutz.gr/s/336565/Kef-Q900.html

Reaction score
84
παντος στα 40 τετραγωνικα τα οχταιντσα kef με το χαμηλο τους στα
32Hz φανταζουν να γεμιζουν καλητερα το χωρο ασχετως αν παιζουν καλα η οχι.....

Reaction score
325
Να προσθέσω ότι χρειάζομαι και ένα ηχείο που να ματσάρει εύκολα με σύστημα αν αυτό υπάρχει βέβαια ώστε να μπορούν να ταιριάξουν σε μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Reaction score
84
ηχεια σαν και αυτα που προταθηκαν οπως B&W , Focal , Kef ειναι σχετικα ισοροπημενα τονικα πλεον οποτε μπορουν να ταιριαξουν με πολλους ενισχητες...τωρα ποιο απ'ολα θα σου αρεσει με ποιον ενισχητη κ.τ.λ αποτελει και προσωπικο γουστο που μπορει να γινει μονο μετα απο ακροασεις

Reaction score
1.594
+1 και απο μένα για τα XLS 215. Θα σου γεμίσουν "σχετικά" εύκολα το χώρο. Μπορούν να σηκώσουν όσο "γκάζι" εσυ μπορείς να τους δώσεις. Παρόλα αυτα όπως και σε όλα τα ηχεία η υποκειμενική άποψη ειναι αυτή που τελικά αποφασίζει. Οπότε...προσπάθησε να τα ακούσεις όλα πριν αγοράσεις...

Reaction score
1.187
Ο χώρος σου είναι μεγάλος χρειάζεσαι ηχείο όγκου προτείνω να πας να ακούσεις αυτό:
Usher mini Two Diamond T
http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=3637
Πρόκειται για ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ηχείο με απόλυτα flat ουδέτερο ήχο και ποιότητα κατασκευής που απλώς δεν υπάρχει σε καμμία κατηγορία τιμής.

I

iason

Guest
Πρόκειται για ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ηχείο με απόλυτα flat ουδέτερο ήχο και ποιότητα κατασκευής που απλώς δεν υπάρχει σε καμμία κατηγορία τιμής.
Εχουν δικιο οι προλαλήσαντες ο χωρος είναι μεγάλος για αυτό sonus faber olympica 3 και γ@μώ τα ηχεία ,εξάλου τι 1500 ευρώ τι 3300 πού σού προτείναν τι 10000 που σού προυτείνω εγω .....Είναι μονο νούμερα!!
Την καλημέρα μου:download:

Attachments

Reaction score
325
Παιδιά ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις. Η λίστα δημιουργείται και μόλις βρω χρόνο μάλλον σε άδεια αρχίζω τις ακροάσεις. Το ξέρω ότι άργησα σε σχέση με τότε που έγραψα το μύνημα αλλά λόγο δουλειάς ο χρόνος είναι πολυ περιορισμένος.
Θα ενημερώσω σε ότι αγορά καταλήξω.

Reaction score
58
Πρωτα θα τα ακουσεις σπιτι σου με τα ενισχυτικα σου και οτι κατσει καλα στα αυτακια σου και στη τσεπη σου ,
εκεινο θα παρεις.

Reaction score
325
Παιδιά σε αυτήν εδώ την λίστα κατέληξα μέχρι στιγμής και έχω βγάλει μοντέλα που έχουν προταθεί είτε γιατί νομίζω είναι δύσκολο να τα βρεις εδώ ελλάδα καθώς δεν έχουν αντιπρόσωπο είτε γιατί ήταν σε μερικές περιπτώσεις αρκετά πάνω από το budget μου. Οπως και να έχει θα ήθελα τις παρατηρήσεις σας και την άποψη σας γιαυτή την λίστα και αν έχετε κάτι άλλο να προσθέσω η αν νομίζετε ότι πρέπει να βγάλω κάτι

Focal Chorus 726V
dali icon 6 mk2
Elac fs78 (αυτά νομίζω είναι πολύ ποιο πάνω από το budget μου και απλά τα άφησα γιατί βρήκα ενθουσιώδης κριτικές στο internet)
Geometric Harmony Centi
Cabasse Jersey MT 32
Linn Ninka (αυτά νομίζω είναι αρκετά παλιά σε παραγωγή και δεν ξέρω αν υπάρχουν καν Ελλάδα)
Cambridge audio aeromax 6
b&w 683 s2
Monitor Audio silver 6 η
Monitor Audio rx8
Aliante Nova
tannoy revolution dc6t
Triangle Color The Floorstander
Epos k2

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898