Έμεινα ..πάκης

Status
Not open for further replies.
D

deleted user 10898

Guest
Devialet D400 & ATC 100SL
και γιατι όχι atc ενεργα?

edit τωρα ειδα ότι το απαντησε ο bhutia, ποιο ολοκληρωμένα...

Last edited by a moderator:

Reaction score
907
Για τα Monitor 40 δεν ξέρω (για να μαστε ειλικρινείς in Costas Cog
και γιατι όχι atc ενεργα?

edit τωρα ειδα ότι το απαντησε ο bhutia, ποιο ολοκληρωμένα...
Για τα 40άρια ενεργά που πρότεινα, μαζί με Metric Halo (ή Benchmark) + κάποια συσκευή room correction;

Reaction score
233
Στον ανωτέρω συνδυασμό,το σήμα θα διέρχεται από παθητικό δικτύωμα διαχωρισμού.
Με ATC μεγαλύτερα από τα πενηντάρια θα προκύπτουν δε επιπρόσθετες παράμετροι συμβατότητας ως προς τις διαστάσεις του χώρου και την απόσταση από τη θέση ακρόασης.
Και? Δεν ηταν αυτή η ερώτηση του Vet. Συν του ότι ο συνδυασμός είναι ποιο ευέλικτος από τα Grimm. Συν του ότι η εταιρεία υποστηρίζει με συνεχείς αναβαθμίσεις ανα εξάμηνο με extra δυνατότητες

Reaction score
871
τι λε ρε φιλε...
και μονο για αυτή την ποιητικη περιγραφή ... αξιζε το νημα...

"η τεχνοτροπία λεπτού τοιχώματος μεταβάλλει τις πολικές αποκρίσεις με ανεξέλεγκτο μοτίβο σε επιλεκτικές ζώνες του φάσματος καθώς ανέρχεται η στάθμη εκπομπής,αφού η φασματική κατανομή για τους συντονισμούς της καμπίνας διαφοροποιείται με μη αιτιατούς τρόπους"
και οποιος "χασει" 5 λεπτακια να διαβασει το λινκ του linkwitz που έβαλα θα καταλαβει γιατι υλοποιήσεις όπως τα harbeth 40.1 δεν θα παιξουν ΠΟΤΕ όπως πρεπει σε οικιακούς χωρους.
(οποτε ότι και να σου πει κάποιος άλλος που τα ακουσε "εκτεταμένα", θα ξερεις τι "ακουσε" αυτος ο ...άλλος...)
φυσικά μόνο με την "ποίηση" του Μπουτία και τις "παρόλες" του linkwitz θα μπορούσε ποτέ κάποιος να μέμψει τα 40 άρια Harbeth χωρίς να τα 'χει ακούσει.. για ακρόαση ούτε λόγος.. μόνο θεωρία και μπλα μπλα.. κριτική μόνο με τις μετρήσεις και τα γραπτά του Γούγλη..

όσο για το τελευταίο μπολνταρισμένο "οποτε ότι και να σου πει κάποιος άλλος που τα ακουσε "εκτεταμένα", θα ξερεις τι "ακουσε" αυτος ο ...άλλος..." το θεωρώ πραγματικά απαράδεκτο..

είχα την τύχη να ξεπακετάρω 2 ολοκαίνουργια 40άρια, (μου τα εμπιστεύθηκε φίλος) να τα στρώσω και να τ' ακούσω στο σπίτι μου "εκτεταμένα" περιγράφοντας αυτή τη διαδικασία σε θέμα το οποίο έχω ανεβάσει και εδώ.. .. και αυτό που έχω να πω έχοντας ακούσει αρκετές φορές και τα Grimm είναι πως θα ήθελαν πάρα πολύ οι Ολλανδοί να πλησιάσουν στα πιο βαθιά τους όνειρα τον ήχο των "διδύμων".. αυτό άκουσα φίλε μου και αυτή είναι η αλήθεια χωρίς το θα..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Το μόνο σαφές συμπέρασμα από όλα τα ανωτέρω (624 ποστ συνολικά ) είναι οτι η ποικιλία υλοποιήσεων αν μη τι άλλο αφήνει σε όλους την δυνατότητα να είναι ικανοποιημένοι με τα ακούσματά τους :D

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
Το μόνο σαφές συμπέρασμα από όλα τα ανωτέρω (624 ποστ συνολικά ) είναι οτι η ποικιλία υλοποιήσεων αν μη τι άλλο αφήνει σε όλους την δυνατότητα να είναι ικανοποιημένοι με τα ακούσματά τους :D
Αυτό να λέγεται!

Reaction score
1.720
Το σιγουρο ειναι οτι η αγορα καλυπτει ολα τα γουστα -βαλαντια.
Τι ειναι σωστο, η λαθος , ειναι κατι που σαφως μπορει να αναγνωρισει καποιος μεσα απο μια σειρα μετρησεων.
Το τι ειναι αρεστο ειναι κατι αλλο , αλλα και σημαντικο, αφου κυριως ολοι ζηταμε κατι που μας ευχαριστει.
Οπως γενικοτερα στη ζωη, που ολα γυρω μας ειναι διαφορετικα [αυτη ειναι και η μαγεια] ετσι και σε αυτο το θρεντ υπαρχουν διαφορετικες αποψεις. Ακραιες; Ακραιες!! χαζες; χαζες!!! Λογικες; Λογικες!!
Τhat s life!!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.381
φυσικά μόνο με την "ποίηση" του Μπουτία και τις "παρόλες" του linkwitz θα μπορούσε ποτέ κάποιος να μέμψει τα 40 άρια Harbeth χωρίς να τα 'χει ακούσει.. για ακρόαση ούτε λόγος.. μόνο θεωρία και μπλα μπλα.. κριτική μόνο με τις μετρήσεις και τα γραπτά του Γούγλη..
Αντιπαρατίθεται η παρακάτω εισαγωγή στα σχόλια περί....ποιήσεως:
HARBETH 40.1
Εισαγωγή 1
Τον Μάιο στα μέρη μας οι βουκαμβίλιες και οι τριανταφυλλιές είναι ανθισμένες, οι ουρανοί πεντακάθαροι και ο αέρας κουβαλάει μυρουδιές από τα πεύκα και τη θάλασσα …

Οι άνθρωποι βγαίνουν από το καβούκι τους και ξαμολιούνται στους περιπάτους για να ρουφήξουν ήλιο και ιώδιο ενώ οι πιο τολμηροί ρίχνουν και καμιά βουτιά στα παγωμένα νερά…

Υπάρχει βέβαια και η ανάλογη ηχητική κάλυψη του παραπάνω σκηνικού, πλήρους φάσματος, με τα νιόφερτα χελιδόνια και τα αηδόνια να έχουν αναλάβει τις ‘ψηλές’, τα σπουργίτια με τους σπίνους τις ‘μεσαίες’, ενώ το δύσκολο έργο των ‘χαμηλών’ έχουν επωμισθεί οι καρακάξες παρέα με τον κόπρο του γείτονα(που τον έχω ξεμπλέξει από τα κάγκελα δυο τρεις φορές για να μην πνιγεί το βλακόσκυλο)…

Εγώ όμως φίλοι μου δυστυχώς για δυο βδομάδες του Μάη δεν χάρηκα όλες αυτές τις ομορφιές.
Ήμουν κλειδωμένος κάτω στο χώρο μου όπου μου έκαναν παρέα δυο δίδυμα καθαρόαιμα πριγκιπόπουλα(θα μας παρεξηγήσουν κιόλας που κοντεύουμε τα 50 νταγλαράδες δυο μέτρα μπόι)…
Μία παρενέργεια της χαϊενδικής ακροαματικοφιλίας είναι να εκλαμβάνει την παράθεση επιστημονικώς τεκμηριωμένων δεδομένων ως μομφή ενάντια στο θιγόμενο -υποτίθεται- αντικείμενο λατρείας.

Ο υποφαινόμενος ουδέποτε έχει μεμφθεί είτε την ακροαματική εμπειρία των συγκεκριμένων ηχείων,είτε τους συστηματικούς χρήστες εκείνων.Χρησιμοποιεί επιχειρήματα οδηγούμενος μέσω αυτών σε συμπεράσματα που είναι προϊόντα αφομοίωσης ύλης αντί για παπαγαλία ταύτης.

Λόγω των-αξεπέραστων μέχρι στιγμής- εγγενών ατελειών κατά την ηλεκτρομηχανική μετατροπή ενέργειας,συνάγεται επίσης ότι δεν απαντά κάποιο ηχείο που να μη μπορούσε να θεωρηθεί ....acaτάλληλον-υπό....κατάλληλες βεβαίως συνθήκες- δια κάποια μερίδα ακροατών.;)

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest

όσο για το τελευταίο μπολνταρισμένο "οποτε ότι και να σου πει κάποιος άλλος που τα ακουσε "εκτεταμένα", θα ξερεις τι "ακουσε" αυτος ο ...άλλος..." το θεωρώ πραγματικά απαράδεκτο..

είχα την τύχη να ξεπακετάρω 2 ολοκαίνουργια 40άρια, (μου τα εμπιστεύθηκε φίλος) να τα στρώσω και να τ' ακούσω στο σπίτι μου "εκτεταμένα" περιγράφοντας αυτή τη διαδικασία σε θέμα το οποίο έχω ανεβάσει και εδώ.. .. και αυτό που έχω να πω έχοντας ακούσει αρκετές φορές και τα Grimm είναι πως θα ήθελαν πάρα πολύ οι Ολλανδοί να πλησιάσουν στα πιο βαθιά τους όνειρα τον ήχο των "διδύμων".. αυτό άκουσα φίλε μου και αυτή είναι η αλήθεια χωρίς το θα..
για σου μανε με τα ωραια σου...
τι να ξερει και αυτος ο linkwitz... παρόλες λεει... δεν θα τα εχει ακουσει τα Harbeth μάλλον...

Last edited by a moderator:

D

deleted user 10898

Guest
Αντιπαρατίθεται η παρακάτω εισαγωγή στα σχόλια περί....ποιήσεως:

Μία παρενέργεια της χαϊενδικής ακροαματικοφιλίας είναι να εκλαμβάνει την παράθεση επιστημονικώς τεκμηριωμένων δεδομένων ως μομφή ενάντια στο θιγόμενο -υποτίθεται- αντικείμενο λατρείας.

Ο υποφαινόμενος ουδέποτε έχει μεμφθεί είτε την ακροαματική εμπειρία των συγκεκριμένων ηχείων,είτε τους συστηματικούς χρήστες εκείνων.Χρησιμοποιεί επιχειρήματα οδηγούμενος μέσω αυτών σε συμπεράσματα που είναι προϊόντα αφομοίωσης ύλης αντί για παπαγαλία ταύτης.

Λόγω των-αξεπέραστων μέχρι στιγμής- εγγενών ατελειών κατά την ηλεκτρομηχανική μετατροπή ενέργειας,συνάγεται επίσης ότι δεν απαντά κάποιο ηχείο που να μη μπορούσε να θεωρηθεί....acaτάλληλον-υπό....κατάλληλες βεβαίως συνθήκες- δια κάποια μερίδα ακροατών.;)
ποστ acaταλληλο δια ... ανηλίκους...

D

deleted user 10898

Guest
Το σιγουρο ειναι οτι η αγορα καλυπτει ολα τα γουστα -βαλαντια.
Τι ειναι σωστο, η λαθος , ειναι κατι που σαφως μπορει να αναγνωρισει καποιος μεσα απο μια σειρα μετρησεων.
Το τι ειναι αρεστο ειναι κατι αλλο , αλλα και σημαντικο, αφου κυριως ολοι ζηταμε κατι που μας ευχαριστει.
Οπως γενικοτερα στη ζωη, που ολα γυρω μας ειναι διαφορετικα [αυτη ειναι και η μαγεια] ετσι και σε αυτο το θρεντ υπαρχουν διαφορετικες αποψεις. Ακραιες; Ακραιες!! χαζες; χαζες!!! Λογικες; Λογικες!!
Τhat s life!!!
μπα...

οταν μαθεις να σου αρεσει το σωστο, και θελει κόπο αυτο, τοτε θα γουσταρεις.
μεχρι τοτε ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι γουσταρεις
και το σωστο ειναι η πιστή αναπαραγωγή του ηχογραφημενου γεγονότος, και οχι τα κουδουνισματα απο τα τριξιματα των ξυλων....

D

deleted user 10898

Guest
"Χρησιμοποιεί επιχειρήματα οδηγούμενος σε συμπεράσματα που είναι προϊόντα αφομοίωσης ύλης αντί για παπαγαλία αυτής."

πω πω, αυτο ειναι για μενα, που κυριως τα διαβαζω και δεν τα σκαμπαζω αλλα τα αναπαραγω...

Reaction score
8.905
Να κάνω μια ερώτηξη...?

Όλοι μιλάτε/με για πιστή αναπαραγωγή... έχετε ακούσει ποια είναι αυτή και πως ακούγεται αυτή (δηλαδή η πιστή...),
η στην θεωρία μόνο και την φανταζόμαστε πως πρέπει να είναι?

Υπάρχει κάποιος που ακούει έτσι σπίτι του? Εάν ναι, να δούμε μετρήσεις / φώτο / παρουσίαση συστήματος κλπ.

D

deleted user 10898

Guest
ε καλα ολοι εδω μεσα εχουν κανει μια βολτα στο athens mastering....
αν δεν εχουν, εκει ειναι ακομα....

Reaction score
8.905
ε καλα ολοι εδω μεσα εχουν κανει μια βολτα στο athens mastering....
αν δεν εχουν, εκει ειναι ακομα....
και έχουν καταγράψει "ηχητικά-ακουστικά" δεδομένα και υπάρχει ακουστική μνήμη να τους τα υπενθυμίζουν... μπααααα... άλλος?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.381
Να κάνω μια ερώτηξη...?

Όλοι μιλάτε/με για πιστή αναπαραγωγή... έχετε ακούσει ποια είναι αυτή και πως ακούγεται αυτή (δηλαδή η πιστή...),

Υπάρχει κάποιος που ακούει έτσι σπίτι του? Εάν ναι, να δούμε μετρήσεις / φώτο / παρουσίαση συστήματος κλπ.
...
και έχουν καταγράψει "ηχητικά-ακουστικά" δεδομένα και υπάρχει ακουστική μνήμη να τους τα υπενθυμίζουν... μπααααα...
Όχι και όλοι....:sneaky:

Μέσα σε ένα αρτίως εξοπλισμένο και ακουστικώς φροντισμένο studio premastering,αφού η έννοια της υπερυψηλής πιστότητος ευσταθεί μονάχα σε συνάρτηση προς δεδομένο master.

Επιτακτικότερη ανάγκη ατελείωτης επαφής με γαργαλιστικούς γευστικούς συνδυασμούς έχουν οι γευσιγνώστες-κριτικοί παρά οι σεφ-δημιουργοί...;)

Reaction score
8.905
Πες μου εσύ τι εμπειρία έχεις... γιατί το κάθε σετάπ του μαστερά (στα άσχετα αυτιά μου) παίζει και διαφορετικά... πχ στην APA εγώ έχω ακούσει 3 διαφορετικά (και αλλα)...
Focal
Lipinski
Grimm (χωρίς σάμπ)
Όλα παίζανε διαφορετικά και όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό - MONITOR - .

Reaction score
13.576
Να κάνω μια ερώτηξη...?

αντεεεεεεε μπραβο δασκαλε....:hi:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.381
Πες μου εσύ τι εμπειρία έχεις... γιατί το κάθε σετάπ του μαστερά (στα άσχετα αυτιά μου) παίζει και διαφορετικά... πχ στην APA εγώ έχω ακούσει 3 διαφορετικά (και αλλα)...
Focal
Lipinski
Grimm (χωρίς σάμπ)
Όλα παίζανε διαφορετικά.
Για κάτι τέτοιο είναι πλέον αξιόπιστη ενέργεια το ν'αποταθείς στον αρμόδιο ηχητικό μηχανικό....

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.038
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic