Έμεινα ..πάκης

Status
Not open for further replies.
Reaction score
30.455
Η πρώτη σκέψη που και εγώ έκανα όταν τα πρωτοάκουσα ήταν: πόσο δύσκολο είναι να αποχωριστώ τα μηχανήματά μου που μετά από 35 χρόνια απίστευτης σπουδής και οικονομικής αφαίμαξης κατάφερα να «καταλήξω» και να τα αντικαταστήσω με δύο «πορτατίφ» όπως τόσο εύστοχα χαρακτηρίστηκαν οι δύο κύριες μονάδες του εν λόγω συστήματος. Δυστυχώς όμως έτσι έχουν τα πράγματα, η τεχνολογία συχνά μας αφήνει άφωνους ανατρέποντας απότομα ότι έχουμε χτίσει ή πιστεύουμε.

Το ότι έτυχε να ακούσω ακριβώς 3 χρόνια πριν τα Grimm στο High end show στο Μόναχο και τρεις φορές ακόμη σε διάφορες εκθέσεις και εντυπωσιάστηκα δεν με έκανε να τα αγοράσω (αν και θα το επιθυμούσα πολύ)
o_Oo_Oo_O

Reaction score
39
Συγνώμη για την παρανόηση. Ισως δεν εκφράστηκα σωστά. Εννοούσα ότι μετά από 35 χρόνια που κατάφερα να κατασταλάξω, πώς μπορούσα να αντικαταστήσω το σύστημά μου τόσο εύκολα... Δεν είμαι κάτοχος των grimm LS1.

Reaction score
660
έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι.

Επίσης, όποιος ασχολείται πραγματικά πολύ καιρό με το χόμπι, και έχει έστω και ελάχιστα ανοιχτό μυαλό, είναι αδύνατο να μην κατανοήσει την τραγική υπεροχή των γκριμ σε σχέση με οτιδήποτε άλλο υπάρχει, από το πρώτο άκουσμα. Εκτός κι αν είανι κουφός, πράγμα διόλου περίεργο στο χώρο, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια..
Επειδη γύρισα χτες βραδυ απο την συγκεκριμένη εκθεση θα ηθελα να επιβεβαιώσω οτι οπως και πέρυσι για μια ακομα χρονια τα Grimm ειχαν εξαιρετικο ηχο, ιδίως εαν λάβει κανεις υπόψη το κοστος στους σε σχεση με αλλα πανάκριβα συστηματα που ακούς εκει. Αλλα το να λες για τραγική υπέροχη τους σε σχεση με οτιδήποτε αλλο ειναι απλα ανέκδοτο.

Υπήρχαν συστηματα στημένα που τα Grimm τα κοίταζαν με κυάλια απο χιλιόμετρα ( ετσι για πλακα να αναφέρω μεταξύ άλλων τα TAD και τα Tidal μπροστά στα οποια τα Grimm ακούγονται σαν ηχεια υπολογιστη).

Reaction score
7.315
Συγνώμη για την παρανόηση. Ισως δεν εκφράστηκα σωστά. Εννοούσα ότι μετά από 35 χρόνια που κατάφερα να κατασταλάξω, πώς μπορούσα να αντικαταστήσω το σύστημά μου τόσο εύκολα... Δεν είμαι κάτοχος των grimm LS1.
Μάλιστα...

Reaction score
1.815
Συγνώμη τότε για την επιμονή μου στο θέμα των κατασταλαγμένων απόψεων, που ήθελα να έχω από εσάς ως κάτοχος.
Θεώρησα ότι είστε ιδιοκτήτης του συστήματος, έτσι όπως το αναφέρατε.
Ευχαριστώ για τις απόψεις σας και για τη γνώμη των επισκεπτών της φετινής έκθεσης, καθώς και για την αναλυτική και άκρως διαφωτιστική περιγραφή σας ως "προϊόν".:thumbsup:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.516
χμ, εκνευρισμος κυκλοφορει ....
Εάν μάλιστα συνδυαστεί με το δημοφιλή προσδιορισμό ΄΄πορτατίφ΄΄ , οδηγούμαστε συνειρμικά στο γνωστό άσμα που είχε κάποτε τραγουδήσει ο Γιάννης Πάριος:
"Πώς να σ'αγγίξω πώωως / Φοβάμαι τόσοoo φωωως..."

Reaction score
59
Εάν μάλιστα συνδυαστεί με το δημοφιλή προσδιορισμό ΄΄πορτατίφ΄΄ , οδηγούμαστε συνειρμικά στο γνωστό άσμα που είχε κάποτε τραγουδήσει ο Γιάννης Πάριος:
"Πώς να σ'αγγίξω πώωως / Φοβάμαι τόσοoo φωωως..."

Πως να ακουγεται αραγε ο Παριος στα Grimm????????

Reaction score
871
Το ότι έτυχε να ακούσω ακριβώς 3 χρόνια πριν τα Grimm στο High end show στο Μόναχο και τρεις φορές ακόμη σε διάφορες εκθέσεις και εντυπωσιάστηκα δεν με έκανε να τα αγοράσω (αν και θα το επιθυμούσα πολύ).
Στο παρελθόν όμως (2005-2008) ήμουν κάτοχος των εξαιρετικών ενεργών ηχείων Dynaudio BM15A, τα οποία πραγματικά αναπολώ και φυσικά μετάνιωσα που πούλησα. Τα συγκεκριμένα ηχεία τα είχαν ακούσει στο σπίτι μου πολλοί φίλοι και ο πρώτος στον οποίο ανακοίνωσα ότι σκέφτομαι να τα αντικαταστήσω έγινε ο επόμενος ιδιοκτήτης τους. Από τότε εκτιμώ αυτού του τύπου ηχεία και γενικά παρακολουθώ την εξέλιξή τους.
Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι φίλοι που επισκέφθηκαν τη φετινή έκθεση του Μονάχου αυτό το Σαββατοκύριακο δεν μπορούν ακόμη να συνέλθουν από την εμπειρία της ακρόασης πεντακάναλου audio-only συστήματος Grimm. Συγκεκριμένα τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος που απέδιδαν μεταξύ άλλων και παλαιότατες ηχογραφήσεις των Beatles και άλλων ροκ συγκροτημάτων.
επειδή έχω μπερδευτεί, μας λετε σας παρακαλώ.. τ' αγοράσατε ή δεν τ' αγοράσατε τα Γκριμ που..

"έτυχε να ακούσω ακριβώς 3 χρόνια πριν τα Grimm στο High end show στο Μόναχο και τρεις φορές ακόμη σε διάφορες εκθέσεις και εντυπωσιάστηκα δεν με έκανε να τα αγοράσω (αν και θα το επιθυμούσα πολύ). "
???

συγνώμη αν τα έχετε αγοράσει, όμως εδώ ο κόσμος ζητά φοτος κι εσείς κάνετε φραστικές κωλοτούμπες και παραπλανητικές δηλώσεις !! λοιπόν, τ' αγοράσατε τα Γκριμ ή δεν τ' αγοράσατε ?? αν ναι ρίξτε μια φοτο να τα θαυμάσουμε κι εμείς, εκτός αν ντρέπεστε κι εσείς σαν τον φίλο Μπουτία.. να δικαιολογήσετε και τα τόσα likes που πήρατε δηλαδή!!

Reaction score
7.315
...
Αναμενόμενα όλα με τόσους κουφούς γύρω μας..
αερολογίες και μπούρδες ολκής...
φάτε τον όρνιαααααααααααααααααα...
...Επίσης, όποιος ασχολείται πραγματικά πολύ καιρό με το χόμπι, και έχει έστω και ελάχιστα ανοιχτό μυαλό, είναι αδύνατο να μην κατανοήσει την τραγική υπεροχή των γκριμ σε σχέση με οτιδήποτε άλλο υπάρχει, από το πρώτο άκουσμα. Εκτός κι αν είανι κουφός, πράγμα διόλου περίεργο στο χώρο, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια..
Άσχετο στη φάση αλλά, παρεμπιπτόντως, κι εμένα μου φεύγει το "Άλφα" πριν τα άλλα γράμματα. Σε άλλους βέβαια, φεύγουν άλλοι αστερισμοί (του Ωρίωνα, του Κενταύρου κτλ).
Ναι. Αφού και επειδή το λέω εγώ, κι όχι κανας κουφός χατζηπαπάρας.
Οργασμός! Να ευχηθώ καλορίζικα;

Last edited:

Reaction score
8.899
Επειδη γύρισα χτες βραδυ απο την συγκεκριμένη εκθεση θα ηθελα να επιβεβαιώσω οτι οπως και πέρυσι για μια ακομα χρονια τα Grimm ειχαν εξαιρετικο ηχο, ιδίως εαν λάβει κανεις υπόψη το κοστος στους σε σχεση με αλλα πανάκριβα συστηματα που ακούς εκει. Αλλα το να λες για τραγική υπέροχη τους σε σχεση με οτιδήποτε αλλο ειναι απλα ανέκδοτο.

Υπήρχαν συστηματα στημένα που τα Grimm τα κοίταζαν με κυάλια απο χιλιόμετρα ( ετσι για πλακα να αναφέρω μεταξύ άλλων τα TAD και τα Tidal μπροστά στα οποια τα Grimm ακούγονται σαν ηχεια υπολογιστη).
αν δεν δουμε pdf μετρησεων δεν πιστευουμε:D

Y

Yiannis_B

Guest
Το τελευταίο κάνε το σε παρακαλώ λιανά. Σου μοιάζω για την Λουκρητία την Διαχρονική? :wink:

Αν υπονοείς ότι τα μηχανήματα θα χαρίζονται, δεν έχω τέτοιο σκοπό. Τα αγόρασα με την δουλειά μου, και δεν βρίσκω τίποτα ανήθικο στο να τα πουλήσω στις τιμές της αγοράς - ( για αντίστοιχα μηχανήματα ).
Αμ μπράβο,τώρα γίνεσαι ξεκάθαρος.Σέβεσαι και τιμάς τον κόπο σου,οπότε δεν σκοπεύεις να τα ΄΄σκοτώσεις΄΄. Επομένως η έννοια της ολοκληρωτικής απόσβεσης είναι άτοπη.
Η ολοκληρωτική απόσβεση είναι συναισθηματική λειτουργία, αν κάποτε τα βαρεθείς και πιάσεις και κανένα φράγκο, είναι άλλο κεφάλαιο.

Θα γίνω ξεκάθαρος αν κατανοήσεις μια άλλη ιστορία.

Με πολύ κόπο (και δόσεις) πήρα το 2005 ένα Aprilia RSV1000 Factory. (17.000 Eur) - Δεν είχα καν αυτοκίνητο όταν το πήρα, μόνο ένα Bross 6,5 που τα έκανε όλα.

Με φάγανε οι κολλητοί, πάρε τζαπάν μεριά, δεν σπάει / δεν χαλάει / έχει μεταπώληση, - τους έγραψα στ' @ρχίδια μου, και δεν το μετάνιωσα ποτέ. (Την έρευνά μου όμως την είχα κάνει σχετικά με την αξιοπιστία του μοτέρ της rotax, δεν ήταν η πρώτη γενιά που το φορούσε - τα ducati είχαν απορριφθεί για τον ίδιο λόγο).

Σήμερα, ένα μεταχειρισμένο RR, έχει ξεφτυλιστεί σε τιμή, ακόμη χειρότερα τα πράγματα για την Aprilia. - Who cares? Εγώ πάντως όχι.

Μόνο οι βόλτες μένουν, αυτές που έγιναν, αυτές που θα γίνουν, το πόσο στην πρίζα σε βάζει ο V2...τα έχει γράψει καλύτερα από μένα ο Ντάνης ο Φώτος, τι νας σας εξηγώ.... και ναι! κ@βλώνω και τώρα να το κοιτάω αυτό το ασημο-κόκκινο μηχανάκι με τις ακράπες.....τι κώλος είν' αυτός..... :rolleyes:

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.815
....τι νας σας εξηγώ.... και ναι! κ@βλώνω και τώρα να το κοιτάω αυτό το ασημο-κόκκινο μηχανάκι με τις ακράπες.....τι κώλος είν' αυτός..... :rolleyes:
Γι αυτό το πήρες το "like"...
Για κάτι που δεν είπε κανείς σ' αυτό το thread μέχρι τώρα για το ..."δικό του".
Respect αλητά..μπουρα! :D
...κάποιος βέβαια, μίλησε επιδερμικά για το "rexona" της τριχωτής μασχάλης του ντράμμερ, αλλά.... παρθενικά πράματα βρε παιδί μου, όχι αντρικά! :fuckyou:

Last edited:

Reaction score
871
η συμπεριφορά και η ασχετοσύνη μερικών τελικά φερνει τ' αντίθετα αποτελέσματα απ' αυτά που επιθυμούσαν.. έτσι είναι όταν μόνο σε εκθέσεις hi-end έτυχε να 'χουν ακούσει κανα σύστημα της προκοπής μέσα στη φασαρία και την πολυκοσμία, γιατί απλά δεν υπήρχε η δυνατότητα ν' ακούσουν καλά συστήματα εκτός εκθέσεων, κανα hitachi κανα akai και πολύ λέω.. έτσι, ότι και να λένε και να δηλώνουν βαρύγδουπα.. ξέρουν που άγεται..

έχει τύχει μπροστά μου, κάποιος απ' αυτούς τους κυρίους να πλησιάσει αντιπρόσωπο και να του κάνει κριτική για την τιμή των KRELL ότι "τα υλικά κάποιου τελικού της εταιρίας κοστίζουν 4 χιλιάρικα είναι απαράδεκτο να πωλείται 24.000" και όταν ο αντιπρόσωπος με γνώσεις και εμπειρία 1.000.000+ απ' αυτόν τον κύριο του απευθύνθηκε ευγενικά (έτσι κάνουν οι άνθρωποι που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους), λέγοντάς τους "εγώ σας δίνω 6.000 μπορείτε σε όσο χρόνο θέλετε να μου φτιάξετε αυτό το μηχάνημα όπως ακριβώς είναι??" έμεινε καρα-πάκης με γουρλωμένα τα μάτια.. τώρα με τα πορτατίφ που κάνουν έναν τόνο χρήματα σφυρίζουν κλέφτικα..

το δήλωσα πό την αρχή.. δεν είναι ντροπή άμα δεν ξέρεις να ρωτάς και να χτυπάς πόρτες.. οι άνθρωποι του χώρου αρέσκονται ν' ανοίγουν τις πόρτες τους σ' αυτούς που θέλουν να μάθουν.. και όταν λέω οι άνθρωποι του χώρου δεν εννοώ αυτούς με hitachi & behringer & συγγενείς ντενεκέδες!! εννοώ με γ@μάτα Hi-end συστήματα!!

Last edited:

Status
Not open for further replies.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.156
Members