ότι δεν ''πιάνει'' το κόβουμε?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.016
Ερώτηση της ημέρας.....μετά από ακροάσεις και συζητήσεις.....όταν έχουμε πχ ένα sub που φτάνει με εύρος τους 35-120 κύκλους +- 3db και έχουμε την πηγή μας...pc με eq foobar....καλό είναι να κόβουμε τις συχνότητες πέραν των 35hz ,που όπως λέει ο κατασκευαστής δεν τις πιάνει, μέσω eq ή το αφήνουμε όπως έχει?

η ερώτηση ταύτη εδημιουργήθει κατόπιν στοχασμού μετά από προτροπή ενός φίλου που μου το ανέφερε εξηγώντας ότι κάτω από τις συχνότητες που δεν πιάνει ''καλά'' (με λογικά-ακουστά db εννοούσε) δεν μπορεί να τις ελέγξει κιόλας με αποτέλεσμα να μπουμπουνίζει-παραμορφώνει το ηχητικό αποτέλεσμα....

το όφωνο σε εσάς...ευχαριστώ

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Με την λογική αυτή θα έπρεπε να κόβουμε και ολα τα ηχεία που δεν κατεβαίνουν στα 20hz.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
35 κυκλους σαμπ ?
και τα ηχεια ποσο χαμηλα βουτανε ? στους 80 κατα thx ευαγγγελιον ?
και τι απαιτησεις για μακροβουτια υπαρχουν ?
σε τι χωρο - αποσταση -διαστασεις -φροντιδα........

daharis666

Moderator
Reaction score
81.016
Με την λογική αυτή θα έπρεπε να κόβουμε και ολα τα ηχεία που δεν κατεβαίνουν στα 20hz.
ελα μου ντε:)

daharis666

Moderator
Reaction score
81.016
35 κυκλους σαμπ ?
και τα ηχεια ποσο χαμηλα βουτανε ? στους 80 κατα thx ευαγγγελιον ?
και τι απαιτησεις για μακροβουτια υπαρχουν ?
σε τι χωρο - αποσταση -διαστασεις -φροντιδα........
1.είναι λίγο ε?
2.δεν γνωρίζω τι ηχεία έχει έχει το παλικάρι αλλά μου μιλούσε για γενικά κριτήρια
3.οι απαιτήσεις δεν πάνε σύμφωνα με το πόσο μπορεί το sub?γιατί αν δεν μπορεί γιατί απαιτήσεις θα ομιλούμε?
4.αυτό θέλει καλύτερη ανάλυση...εννοείς ότι ανάλογα με τον χώρο και το room treatment μπορούμε να κατέβουμε συχνότητες ανεξαρτήτως αν μπορεί το σύστημα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
1 εξαρταται ποσο κατεβαινει το σαμπ
2 μαθε -ποσο κατεβαινουν
3 οι απιτησεις ειναι αυτες που σε κανουν να αλλαζει μηχανακια....ο αχορταγισμος δεν εχει τελος
4 ακυρωσεις καρουμπαλα ....τοσα ωραια γκρεμλινς που ζουν σε καθε σπιτικο χωρο...ανεμελα

daharis666

Moderator
Reaction score
81.016
Ωραία κατάλαβα του δε ποιντ.....ας μιλήσουμε με βάση τα δικά μου σετ γιατι εδώ και ώρα έχω ξεκινήσει γολγοθά για να επαληθεύσω τα λεγόμενα και θα ξεχάσω και τι άκουγα και πως το άκουγα πιο πριν με τόσα που πείραξα παντού....ηχεία λένε κατεβαίνουν μέχρι 39 κύκλους...sub μου φαίνεται μέχρι 30 αλλά ψάχνω για μετρήσεις σε γράφημα και δεν βρίσκω(klipsch rpw-10)...χώρος σαλονοκουζίν μετα διαδρόμου και λοιπόν γωνιών υπολογίζω 30-35 τμ....

πες μου Argi κάτι γιατί έκανα λαλακία και έχασα τις ρυθμίσεις πως τις είχα με τις μαλακοιδέες που ακούω....όου ΣΕΤ!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
στειλε με pm ενα τηλεφωνο να σε καλεσω αυριο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.367
Members
38.304
Νεότερο μέλος