Αναπαραγωγη ταινιων απο καρουλια μαγνητικης ταινιας

Reaction score
6
Καλησπερα. Προσφατα απεκτησα καμια 70αρια master ταινιων σε καρουλια ampex 196 1 inch. Τι θα χρειαστω για να τις αναπαραγω? Ψαχνοντας βρηκα κατι ακριβα μηχανηματα vtr που πιανουν μισο δωματιο σε χωρο. Υπαρχει καποιο "μπομπινοφωνο" για αναπαραγωγη στο σπιτι? Ολα τα καρουλια ειναι master ταινιων του '80 και αρχες '90. Υπαρχει περιπτωση να παιζουν? ειναι αποθηκευμενα σε χοντρα πλαστικα κουτια ερμητικα κλειστα σε αποθηκη χωρις υγρασια και ζεστη.

Ευχαριστω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742
C format αναλογικό βίντεο; Ψάξε για κάτι φορητό σαν αυτό το Hitachi, αλλά δεν θα είναι ακριβώς φθηνό. Δεν ξέρω τί παίζει με την κωδικοποίηση (pal - ntsc), πρέπει να το ψάξεις. Πού τα ξετρύπωσες;

Reaction score
6
c format ειναι ναι, εψαξα για το συγκεκριμενο αλλα δεν μπορω να το βρω πουθενα, μαλλον τα vtr ειναι ειδος υπο εξαφανιση, ποσο μαλλον τα portable. Οι ταινιες ειναι ολες pal και ειναι απο εταιρεια παραγωγης βιντεοκασετων που εκλεισε. Μαλλον αυτο που ζηταω ειναι αδυνατον :(

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742
Εντάξει ρε παιδί μου, ας πούμε ότι βρίσκεις κάποιο Hitachi ή Sony. Tί θα δεις δηλαδή; Αναλογικό βίντεο. Ε... Αυτά είναι πλέον για το μουσείο και για το αρχείο των τηλεοπτικών σταθμών.

Reaction score
6
Ξερω το τι προκειτε να δω :) απλα ειμαι αναλογικος τυπος και θα ηθελα να μπω σαυτη τη διαδικασια, αλλα εφοσον μιλαμε για αρκετα λεφτα και χορο, μαλλον θα παραμεινουν στην αποθηκη...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742
Κοίταξε, είσαι μεν αναλογικός τύπος, αλλά φαντάζομαι ξέρεις πως η εικόνα, ή μάλλον η όραση, είναι αίσθηση κατά πολύ ανώτερη της ακοής, και δεν επιτρέπει στον εγκέφαλο να πελαγοδρομεί στο λαβύρινθο του γούστου. Όποιος δει αναλογικό βίντεο και DVD να παίζουν το ένα δίπλα στο άλλο, και προτιμήσει το βίντεο, χρειάζεται οφθαλμίατρο. Όποιος δει DVD να παίζει δίπλα σε Blu Ray και προτιμήσει το DVD, χρειάζεται επίσης οφθαλμίατρο.

• Like
Reactions: GKZ

Reaction score
6
Και αν σου πω οτι εχει τυχει αρκετες φορες να βαλω να δω βιντεο κασσετα και να με ικανοποιει αυτο που βλεπω? Ισως ειναι νοσταλγια, ισως δεν ξερω τι. Σιγουρα σαν ποιοτητα εικονας το dvd και το blu ray ειναι κατα πολυ ανωτερα, αλλα υπαρχουν καποιες στιγμες που απλα θελω να κατσω και να δω την κασσετουλα μου :)

TGD

Reaction score
8.613
Αυτά που έχουν οι ταινίες προσδίδουν ένα οικονομικό ενδιαφέρον στο εγχείρημα;

Reaction score
6
Αυτά που έχουν οι ταινίες προσδίδουν ένα οικονομικό ενδιαφέρον στο εγχείρημα;
Πως το εννοεις αυτο? :p Ειναι κινηματογραφικες ταινιες (οχι και τοσο γνωστες απ'οσο ειδα) της δεκαετιας του '80.

TGD

Reaction score
8.613
Ενωώ αν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον για μεταφορά αυτών των ταινιών σε ψηφιακή μορφή. Φυσικά θέλει δικηγόρους, συμβόλαια, κλπ, αλλά εσύ έχεις τα master στα χέρια σου, οπότε αν κάποιος το θέλει, εσύ είσαι η πηγή του πρωτότυπου υλικού.

Reaction score
6
Δεν υπαρχει καποιο εμπορικο ενδιαφερον και ουτε θα με ενδιεφερε η μεταφορα τους σε ψηφιακη μορφη εξ'αλλου σιγουρα θα υπαρχουν διαθεσιμες στο ιντερνετ. Εγω απλα θα ηθελα να μπορω να τις αναπαραγω σπιτι μου σε καποιο vtr για προσωπικη ευχαριστηση.

Ευχαριστω

TGD

Reaction score
8.613
Ψάχνε που και που μήπως και βρεθεί πουθενά κανένα μηχάνημα, όπως αυτά που έχει μαζέψει ο labguysworld
Ποτέ δεν ξέρεις...

Reaction score
30
Καλησπέρα. Κατά σύμπτωση διάβασα αυτό το "αρχαίο" thread και ήθελα να ρωτήσω αν έχεις κρατήσεις αυτές τις αναλογικές ταινίες video ή τις έδωσες κάπου μετά από τόσα χρόνια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM