Live! Που πήγαμε και τι ακούσαμε...

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
The Dream Syndicate - Πεδιον του Άρεως (1986)

Διοργάνωση από ΚΝΕ, αν θυμάμαι καλα, μπροστα σε 5000 διψασμένα ατομα για καλη μουσικη, καλα αντε 500, οι υπόλοιποι πρεπει να ηταν Κνιτες, highlight θετικό η αρνητικό, όπως το πάρει κανεις, χαλάνε τα μηχανήματα δεν ακούγαμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, και ο ψύχραιμος Steve κάνει την κίνηση ματ, που εμελλε να μας κάνει για παντα φίλους και την Ελλαδα σχεδον δεύτερη πατρίδα του αφου εχει παίξει καμμια σαράντα φορές μεχρι σημερα. Γυρίζει τα monitor των μουσικών προς την μερια του κοινού, τριτώνει τα γκάζια και το show συνεχίστηκε κανονικά σε ενα κοινό που παραληρούσε. Ο cosmarpan εκτός εαυτού, με πανω απο 230V να διαπερνάnε το σώμα του στο "The She Remembers". Και τα καλυτερα συναυλιακά Εν Ελλαδι μολις άρχιζαν....

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Παύλος Σιδηροπουλος, Τρύπες, The Triffids. 3/9/1988

Ήταν να παίξουν και οι P.I.L την πρώτη μέρα, αλλα δεν βγήκαν ποτέ για ο Lydon θεώρησε ότι κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα. Οι πρώτες μάσκες έπεφταν και οι πρώτες τσέπες είχαν γεμίσει....Ας ειναι, δεν είδαμε ποτέ τις υπόλοιπες 2 μέρες με ονόματα οπως, Jesus And The Mary Chain, The Gun Club, Aswad, λευκή Συμφωνία, The Last Drive, etc... Διοργάνωση απο τον Δήμο Αθηναίων επι δημαρχίας Εβερτ.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Δημήτρης Πουλικάκος + Αλλα Μαντάτα + Yeah! ΡΟΔΟΝ Club 5/11/1987

The Triffids ΡΟΔΟΝ Club 6/11/1987

Εδώ άρχισαν όλα στην συναυλιακή ζωή της Αθήνας που επιτέλους απόκτησε τον δικό του χώρο. Έγραψα πολλά χιλιόμετρα εκεί μέσα, είτε με τα πόδια, είτε στα πνευμονια, με τα άπειρα τσιγάρα, είτε με τις άπειρες ποσότητες αλκοόλ, είτε με άπειρες συζητήσεις με γνωστούς και αγνώστους, είτε με τα πολλά κιλά ιδρώτα, έχω καθίσει σε κάθε πιθανή και απίθανη θέση εκεί μέσα και το Νοιώθω ακόμα σαν δεύτερο σπίτι μου. Παραθέτω ένα κείμενο που ψάρεψα στο δίκτυο, και μοιάζει παρά πολυ με τις δικές μου αναμησεις.

"Έτσι, στις 5 Νοεμβρίου του 1987 όσοι είχαν στα χέρια τους μια πρόσκληση που έγραφε «Ρόδον, Μάρνη 24. Συναυλία: Ο Δημήτρης Πουλικάκος και οι Άλλα Μαντάτα & Yeah! Ανοίγουμε. Ελάτε!» θα μπορούν να διηγούνται στα εγγόνια τους ότι ήταν παρόντες στην πρώτη συναυλία του Ρόδον (με την μόνη διαφορά ότι τα εγγόνια τους δεν θα ξέρουν τι εστί Ρόδον). Μαύρη μαυρίλα παντού, ένα μπαρ στα δεξιά, εξώστης για όσους ήθελαν να βλέπουν (μαζί με τον ηχολήπτη) αφ υψηλού την σκηνή (εισπνέοντας όμως διπλάσια ποσότητα κάπνας), τουαλέτες στο υπόγειο, ένα μικρό μπαρ-φουαγιέ, ένας dj σε ένα κουβούκλιο στα αριστερά και οι πρώτες κιθάρες στην υπερυψωμένη σκηνή. Ήταν τα άτυπα εγκαίνια, ένα είδος pre-opening party για φίλους και γνωστούς (που τελικά αποδείχτηκαν πολλοί) και μια πρόβα τζενεράλε για την πρώτη μεγάλη συναυλία που θα φιλοξενούσε το νεοσύστατο κλαμπ της Αθήνας: τους Αυστραλούς Triffids, που θα εμφανίζονταν την επόμενη ημέρα."

Ήδη ήμουν πολυ ενεργός στην underground σκηνή τότε, αλλα σε καμμία περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ τότε τι έμελλε να δουν τα μάτια μου και να ακούσουν τα αυτιά μου....εκεί μέσα. Και μονο για την ιστορικότητα και το σοκ, κατατάσσω την συναυλία των The Triffids (το πρώτο ΞΕΝΟ group που έπαιξε στην σκηνή του ΡΟΔΟΝ) ως μια απο τις 10 σημαντικότερες συναυλίες στη ζωή μου. Ήταν και γκρουπαρα φυσικά, ούτε λόγος, δεν το κάνω χαριστικά η τιμής ενεκεν.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Βρε cosmarpan , απ το 90 και μετά σε κλείσανε σε ίδρυμα ?
Βλέπω οτι μόνο στα 80s πήγαινες σε συναυλίες.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Κάτι έχω δει κι εγώ , αλλά σίγουρα δεν θυμάμαι πότε και που για όλα τα συγκροτήματα.

FUZZTONES 5 ή 6 φορές
SONICS 2 φορές.
ΙGGY POP 2 φορες.
FLESHTONES
VIETNAM VETERANS
RAMONES
INSPIRAL CARPETS 2 φορές
THE SEEDS
SIOUXSIE AND THE BANSHEES
THE SOUND EXPLOSION 2 φορές
THE BLUES MAGOOS
SONIC YOUTH
THE LAST DRIVE 3 φορές
THE FRANTIC FIVE

Δεν περιγράφω άλλο...
Θυμήθηκα κι άλλα live..
ΤHE MONGRELETTES
YESTERDAY THOUGHTS
TRICKY
VIOLENT FEMMES
MOBY
BIG NOISE ATTACK

T.B.C

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Βρε cosmarpan , απ το 90 και μετά σε κλείσανε σε ίδρυμα ?
Βλέπω οτι μόνο στα 80s πήγαινες σε συναυλίες.
Βιαστικός όπως πάντα ο Nick...κανα δυο χρόνια με βλέπω να γράφω σ'υτο το νήμα :lolsign: Περίμενε βιάστηκε. Κάποιοι θα με ζηλέψουν, κάποιο θα αναπολούν κι αυτοί μαζί με μένα, κάποιοι θα προσπεράσουν γρήγορα, αλλα σγουρά ΟΛΟΙ θα με σιχαθειτε :lol::biggrin:

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Θυμήθηκα κι άλλα live..
ΤHE MONGRELETTES
YESTERDAY THOUGHTS
TRICKY
VIOLENT FEMMES
MOBY
BIG NOISE ATTACK

T.B.C
Ε γράφε που και ποτέ ρε Συ, όπου θυμάσαι η ψάξε λίγο στο δίκτυο, κι εγώ το ίδιο κάνω μην νομίζεις ότι τις θυμάμαι όλες, θυμάμαι τς μέρη για τις περισσότερες για αρκετές και χρονια αλλα ημερομηνίες δεν παίζει με τίποτα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ας ειναι καλά το δίκτυο. Πάντως ειναι σίγουρο πλέον ότι έχουμε δει παρά πολλές μαζί μιας και σε κάποιες, τις περισσότερες για να είμαι ειλικρινής, τις έχω δει κι εγώ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Ε γράφε που και ποτέ ρε Συ, όπου θυμάσαι η ψάξε λίγο στο δίκτυο, κι εγώ το ίδιο κάνω μην νομίζεις ότι τις θυμάμαι όλες, θυμάμαι τς μέρη για τις περισσότερες για αρκετές και χρονια αλλα ημερομηνίες δεν παίζει με τίποτα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ας ειναι καλά το δίκτυο. Πάντως ειναι σίγουρο πλέον ότι έχουμε δει παρά πολλές μαζί μιας και σε κάποιες, τις περισσότερες για να είμαι ειλικρινής, τις έχω δει κι εγώ.
Δεν προκάνω ρε μάνα μου , κάνω delivery λ7 στα ATMs!

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Wipers + support Villa 21 29/5/1987 Club 22

Wipers + support Τρυπες 30/5/1987 Club 22

Άλλη μια που μπαίνει στις 10 αγαπημένες μου, ειδικά η πρώτη μέρα με Villa 21 κι ο λόγος εκτός απο τον προφανή ειναι ο εξής. Είχα πάει με τον κολλητό μου φίλο τότε, τον Ηλία, την μεγαλύτερη γκαραζογατα των Αθηνών, είχαμε πάει κανα-δυο ώρες νωρίτερα και πήγαμε στο γωνιακό fast food της Βουλιαγμενης να πάρουμε κανα βρώμικος και κανα καφάσι μπυρες :lolsign: Πάμε στο ταμεία και προς μεγάλη μας έκπληξη, δίπλα μας είδαμε ένα τύπο με μπαντανα, ξερακιανός, ψιλό καμπούρη να μιλάει αγγλικά στην ταμία. Γυρνάμε τον βλέπουμε, μας βλέπει, και φυσικά δεν ήταν άλλος απο τον Greg Sage! Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, καθήσαμε μαζί, ήρθαν και τα αλλα δυο μέλη του γκρουπ, τους κέρασαμε όλα τα σάντουιτς και τις μπυρες, τα είπαμε, για κανα μισάωρο, και υποσχέθηκαν να βάλουν αυτόγραφα στους δίσκους πο θα φέρναμε την επόμενη μέρα, όπως κι έγινε. Όσο για την συναυλία, το μονο που έχω να πω ειναι ότι πρέπει να έχασα τουλάχιστον κανα τρικιλο χαλαρά, τέτοια ενέργεια δεν είχα δει ποτέ μέχρι τότε. Όπως λέει και το όνομα τους, ήρθαν και τα σκούπισαν, τα καθάρισαν όλα οι αλήτες, με βασικότερο την ταραγμένη τότε ψυχή μας.

Last edited:

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Δεν προκάνω ρε μάνα μου , κάνω delivery λ7 στα ATMs!
Χαχα, εγώ είμαι τυχερός έχω ένα δίπλα στο σπίτι μου, και μόλις πήρα γραμμή την φάση χτε βράδυ, τύπωσα ένα τεράστιο "Out of service" και πήγα και το Κότσαρα στο μασινι και δεν πάτησε ψυχή, όλα για πάρτυ μου και ότι ώρα θέλω :lolsign::roflmao::lol::biggrin:

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
dEUS στο Ρόδον το 97 ή το 99...δεν είμαι σίγουρος για τη χρονιά.
Τους έχω δει το 95 και το 97 στο ΡΟΔΟΝ, αλλα απ'οτι είδα είχαν παιξει και το 97 που λες. Απ'τα καλύτερα γκρουπ εκείνη την περίοδο στην πιάτσα.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
David Thomas And Two Pale Boys - Gagarin Club 11/4/2003

http://www.mic.gr/live.asp?id=23068

Αναμφισβήτητα στις 2-3 καλυτερες συναυλιες που εχω δει ποτε. Απλα δεν βρισκω λογια να περιγραψω αυτό που βιωσα εκεινο το βραδυ από τον πικροχολο ευτραφή γεροντα όπως αυτοαποκαλείται. Μεχρι και με τα βηματα του κανει μουσικη ο κερατας. Και τη μουσικη....Ο καλυτερος περφορμερ που εχω προσωπικα δει ever, και δεν εχω δει και λιγους...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Αν θυμάμαι καλά, 2001 @ Ροδον - Porcupine Tree.

Πολύ δυνατοί. Ήταν και στα ντουζένια τους...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
2012, Λυκαβηττός - Dead Can Dance

Προσωπικά είναι μέσα στο προσωπικό μου top 3. Δεν υπάρχει λοιπόν αντικειμενικότης.
2 ώρες πραγματικής μυσταγωγίας. Οι 2 τους μπορούν να σε ταξιδέψουν στα πέρατα των εθνών. Καταπληκτικοί.

Reaction score
30.454
2012, Λυκαβηττός - Dead Can Dance

Προσωπικά είναι μέσα στο προσωπικό μου top 3. Δεν υπάρχει λοιπόν αντικειμενικότης.
2 ώρες πραγματικής μυσταγωγίας. Οι 2 τους μπορούν να σε ταξιδέψουν στα πέρατα των εθνών. Καταπληκτικοί.
Kαι εγώ στο Λυκαβηττό αλλά πολλά χρόνια πριν...νομίζω το 95.

Reaction score
30.454
Τους έχω δει το 95 και το 97 στο ΡΟΔΟΝ, αλλα απ'οτι είδα είχαν παιξει και το 97 που λες. Απ'τα καλύτερα γκρουπ εκείνη την περίοδο στην πιάτσα.
Τώρα που το λες μπορεί και να ήταν το 95 που τους είδα....γέρασα ρε π@υστη μου και δε θυμάμαι...

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Αν θυμάμαι καλά, 2001 @ Ροδον - Porcupine Tree.

Πολύ δυνατοί. Ήταν και στα ντουζένια τους...
23/12/1995 την πρώτη φορα που ειχαν έρθει και είχαμε μείνει ολοι κόκαλο, δεν Ακουγόταν κιχ λεμε, ΚΟΚΚΑΛΟ ΟΛΟΙ. Έκανα καν-δυο μέρες να συνέλθω. Εκαναν κι αλλες πολυ καλές αλλα αυτη είχε και το αβαντάζ της έκπληξης. Και βεβαια ηταν στην απόλυτα καλύτερη φάση της καριέρας, τουλαχιςτον που ταιριάζει στα δικά μου γούστα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.832
Members
38.374
Νεότερο μέλος
ΠΝικος