Furman ac-210AE

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Στην έκθεση της περασμένης εβδομάδος, στάθηκα στο περίπτερο της videorythmos και μάλιστα στο gadgetάκι της Furman, το ac-210 AE: http://www.videorythmos.gr/product_docs/178/Ήχος Εικόνα - AC 210 AE.pdf

Σκέπτομαι σοβαρά την αγορά του διότι στο σύστημά μου, υπάρχει αρκετά μεγάλο πρόβλημα με τους θορύβους των διαφόρων συσκευών. (Το πρόβλημα παρουσιάστηκε με την αγορά των pro και τελικού της advance - ενώ με τον προηγούμενο ενισχυτή Cambridge Audio 740a δεν υπήρχε καν τέτοιο θέμα).

Το γνωρίζει κανείς? Θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθώ ή υπάρχει άλλη λύση ??

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Ok ευχαριστώ!

Σχετικά με το ρεύμα έχω κάποιες απορίες:

Μου φαίνεται περίεργο πως είναι δυνατόν να παρουσιάζει τόσο θόρυβο το σύστημα (μάλλον ο τελικός έχει αυτήν την ευαισθησία διότι με το προηγούμενο μηχάνημα δεν υπήρχε τέτοιο θέμα) με το τροφοδοτικό κάποιας συσκευής που θα προστεθεί σε αυτό. Με λίγα λόγια δημιουργείται βόμβος που καλύπτει όλες τις συχνότητες μέχρι ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΈΝΤΑΣΗ (τουλάχιστον με την πρόσθεση του τροφοδοτικού του νέου Η/Υ - ενώ με το ps3 που ανέφερα παραπάνω, έπρεπε να πας κοντά στα ηχεία για να τον εντοπίσεις).

Παρακαλώ αν διαβάσει το θέμα κάποιος ειδικός ας μας εξηγήσει.

Δεν γνωρίζω πως φορτώνω video προσωπικό στο site, έτσι θα υπήρχε η δυνατότητα να σας παρουσιάσω το πρόβλημα.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Κατά πάσα πιθανότητα είναι πρόβλημα με τη γείωση κάποιας συσκευής (βρόχος γείωσης) απο αυτές που συνδέονται στην αλυσίδα των μηχανημάτων.
Καλό θα ήταν να κάνετε μια δοκιμή κάνοντας χρήση καλωδίου χωρίς γείωση στον προενισχυτή να δείτε εάν συνεχίζεται το φαινόμενο και σε ποιο βαθμό.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Ευχαριστώ πολύ,

Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω τις συμβουλές σας, ( όμως μάλλον κατά την Κυριακή θα βρω ελεύθερο χρόνο για το θέμα).
Ούτως ή άλλως ζω με το πρόβλημα αρκετό ήδη χρονικό διάστημα και έχω αναγκαστικά προσαρμοσθεί.

Ταυτόχρονα έχω έρθει σε επαφή με την παραπάνω εταιρεία (η οποία και ειδικεύεται στο θέμα) και η οποία έδειξε αρκετό ενδιαφέρον.

Θα σας κρατώ ενήμερους για τις επόμενες κινήσεις καθώς και τα σχετικά αποτελέσματα.

Σχετικά με τον προενισχυτή που αναφέρετε παραπάνω, αν δεν απατώμαι, παρ ότι έχει υποδοχή για σούκο, λείπει η γείωση! Ασφαλή απάντηση όμως θα έχετε μετά από σχετικό έλεγχο, ο οποίος όπως σας ανέφερα θα γίνει κατά την Κυριακή διότι στο ρακ μου δεν είναι εύκολα προσβάσιμο το πίσω μέρος του (όλο το ρακ υποστηρίζεται με βίδες στον τοίχο για ασφάλεια).

Last edited:

Reaction score
373
Εύχομαι να λύσεις το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Όσον αφορά το furman το έχω πάνω από ένα χρόνο και πραγματικά άξιζε τα λεφτά του με το παραπάνω. Έκανε δουλίτσα στο σύστημά μου.

Y

Yiannis_B

Guest
Στην έκθεση της περασμένης εβδομάδος, στάθηκα στο περίπτερο της videorythmos και μάλιστα στο gadgetάκι της Furman, το ac-210 AE: http://www.videorythmos.gr/product_docs/178/Ήχος Εικόνα - AC 210 AE.pdf

Σκέπτομαι σοβαρά την αγορά του διότι στο σύστημά μου, υπάρχει αρκετά μεγάλο πρόβλημα με τους θορύβους των διαφόρων συσκευών. (Το πρόβλημα παρουσιάστηκε με την αγορά των pro και τελικού της advance - ενώ με τον προηγούμενο ενισχυτή Cambridge Audio 740a δεν υπήρχε καν τέτοιο θέμα).

Το γνωρίζει κανείς? Θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθώ ή υπάρχει άλλη λύση ??
Αυτός ο Κασιμέρης του ΗΧΟΥ, είναι Καληνύχτας. Το μηχανάκι δεν είναι σταθεροποιητής τάσης, είναι φίλτρο με προστασία από υπερτάσεις.

http://www.furmansound.com/product.php?div=03&id=AC-210AE

Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest
Ok ευχαριστώ!

Σχετικά με το ρεύμα έχω κάποιες απορίες:

Μου φαίνεται περίεργο πως είναι δυνατόν να παρουσιάζει τόσο θόρυβο το σύστημα (μάλλον ο τελικός έχει αυτήν την ευαισθησία διότι με το προηγούμενο μηχάνημα δεν υπήρχε τέτοιο θέμα) με το τροφοδοτικό κάποιας συσκευής που θα προστεθεί σε αυτό. Με λίγα λόγια δημιουργείται βόμβος που καλύπτει όλες τις συχνότητες μέχρι ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΈΝΤΑΣΗ (τουλάχιστον με την πρόσθεση του τροφοδοτικού του νέου Η/Υ - ενώ με το ps3 που ανέφερα παραπάνω, έπρεπε να πας κοντά στα ηχεία για να τον εντοπίσεις).

Παρακαλώ αν διαβάσει το θέμα κάποιος ειδικός ας μας εξηγήσει.

Δεν γνωρίζω πως φορτώνω video προσωπικό στο site, έτσι θα υπήρχε η δυνατότητα να σας παρουσιάσω το πρόβλημα.
Δεν κατάλαβα τίποτα.

1.Με την προσθήκη του υπολογιστή δημιουργήθηκε το πρόβλημα?

2.Ο ίδιος υπολογιστής έπαιζε με τον προηγούμενο ολοκληρωμένο ενισχυτή?

3. Ποιο είναι το σετ προενισχυτή-τελικού?

Σε κάθε περίπτωση, βγάλε όλες τις πηγές από τον pre (αποσύνδεσέ τες και από την τροφοδοσία), και δες αν έχει βόμβο το σετ pre-τελικού χωρίς σήμα.

Σενάριο Α:

-Αν δεν έχει βόμβο, σύνδεσε διαδοχικά τις πηγές, να δεις πότε δημιουργείται το πρόβλημα.

-Αν βρεις ποια πηγή έχει βόμβο, αρχικά χρησιμοποίησε άλλα interconnect ανάμεσα στην πηγή και τον pre. Αν το πρόβλημα παραμένει, τροφοδότησε την πηγή με μπαλαντέζα από πρίζα αρκετά μακρία 20-30 μέτρα /άλλο δωμάτιο.

-Αν το πρόβλημα λυθεί, σημαίνει ότι η πηγή σου είναι ευαίσθητη (=για το πέος υλοποίηση φίλτρων/τροφοδοτικού), στις αρμονικές που παράγουν οι τελικοί.

Γενικά γνωρίζω, ότι αντίθετα από ό,τι πιστεύεις, η κύρια πηγή αρμονικών πίσω στο δίκτυο, είναι οι ενισχυτές τάξης Α/ΑΒ, γιατί χρησιμοποιούν απλές γέφυρες ανόρθωσης, και έχουν σχετικά μεγάλα ρεύματα, άρα μεγάλη THD(i), ότι χειρότερο δηλαδή για τις άλλες συσκευές, πάνω στο ίδιο πολύπριζο.

Σενάριο Β:

To set προ-τελικού, βγάζει βόμβο από μόνο του. (Καμία αλλη συσκευή καρφωμένη στον pre.)

- Άλλαξε interconnects.

- Τροφοδότησε κατευθείαν τον τελικό με σήμα από μια πηγή με volume (ακόμη και ένα κινητό με καλώδιο από μίνι στερεοφωνικό καρφί σε διπλό RCA, είναι μια χαρά, είναι και floating).

Νύσταξα. - Αύριο πάλι. - Κάποιος άλλος από τα παιδιά εδώ μέσα, μπορεί να έχει καμιά καλύτερη ιδέα. :superman:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.943
Ιάκωβε ανέβασέ το στο youtube και μετά εδώ.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Αγαπητέ Γιάννη,

Σωστά αναφέρεις αυτά τα σχετικά με το σετ pro - τελικού. Τα μηχανήματα είναι ο x preamp και ο a 160 της advance o οποίος αναφέρεται σαν 160 βατ με τα πρώτα 40 - 45 σε τάξη Α.

Ο Υπολογιστής που παρουσίασε το πρόβλημα δεν έχει δοκιμαστεί σε άλλο σετ, είναι ιδιοκατασκευή και έχει σαν βάση το κουτί της streacom fc5 http://www.streacom.com/products/fc5-alpha-fanless-chassis/ με τροφοδοτικό (αυτό δηλαδή που δημιούργησε το εντονότατο πρόβλημα με τον βόμβο) το Nano120 Fanless PSU : http://www.streacom.com/products/nano120-fanless-psu/ .
Όπως βλέπεις το τροφοδοτικό αποτελείται από 2 κομμάτια, το τροφοδοτικό και ένα μικρό ολοκληρωμένο που πιάνει στην βασική πρίζα του motherboard για τα τροφοδοτικά.

Όπως ανέφερα και παραπάνω από την ερχόμενη Κυριακή θα προσπαθήσω να εντοπίσω το πρόβλημα εφαρμόζοντας αυτά που αναφέρεις παραπάνω. .Αρχικά όμως θα ξανά περάσω το προβληματικό τροφοδοτικό στον ΗΥ και θα ανεβάσω video ώστε να υπάρχει αποδεικτικό σε αυτά που αναφέρω.

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου.

Ελπίζω κάποια στιγμή, να εντοπίσω την πηγή του προβλήματος.
[DOUBLEPOST=1449203451][/DOUBLEPOST]
Ιάκωβε ανέβασέ το στο youtube και μετά εδώ.
ok! ευχαριστώ!

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Κάτι άλλο που ίσως έχει σημασία:

Στον τελικό είναι συνδεδεμένοι:
α: ο preamp ο οποίος συνδέεται με τον τελικό μέσω xlr της kimber και
β: ένας av (yamaha) και συνδέεται μέσω rca.

Υπάρχει δε στο πίσω μέρος του τελικού διακόπτης επιλογής για α ή β.

Όταν επιλέγω την περίπτωση β (yamaha) & rca το πρόβλημα ελαχιστοποιείται ή μάλλον δεν υφίσταται.

(Δοκιμές για αλλαγές καλωδίων ή μεταξύ τους για να είμαι ειλικρινείς, δεν έχω κάνει, διότι δεν έχω δεύτερες σειρές καλωδίων, σήμερα όμως θα προμηθευτώ από μία σειρά για τις σχετικές δοκιμές).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90