Προστατευτικό μεγαφώνων

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Ξέρουμε όλοι το πανί, που έχουν όλα τα ηχεία μπροστά από τα μεγάφωνα, όμως από περιέργεια, έβγαλα ένα,
και φύσηξα ελαφρά, προς μεγάλη μου έκπληξη, από την άλλη πλευρά δεν πέρναγε ούτε ο μισός αέρας, ξέροντας λοιπόν (εκτός και κάνω λάθος), ότι τα μεγάφωνα κινούν τον αέρα, για να παράξουν ήχο, θα ρωτούσα γιατί κόβουν την ποσότητα αέρα που κινούν τα μεγάφωνα (εννοώ όλων μεσαίων, χαμηλών, υψηλών), τουλάχιστον κατά 50%! και εάν πρέπει να βγάζουμε στην ακρόαση (όπως βλέπουμε στις εκθέσεις), την μεμβράνη!

Reaction score
5.672
Για 100% απόδοση πρέπει να βγαίνουν οι σίτες .
Εκτός και αν ο κατασκευαστής τα εχει τιουναρει με τις σίτες ...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Για 100% απόδοση πρέπει να βγαίνουν οι σίτες .
Εκτός και αν ο κατασκευαστής τα εχει τιουναρει με τις σίτες ...
Αυτό το δεύτερο, αποκλείεται να το μάθουμε από πουθενά νομίζω!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.671
Αυτό το δεύτερο, αποκλείεται να το μάθουμε από πουθενά νομίζω!
Μπορείς να ρωτήσεις τον κατασκευαστή. Εγω ρώτησα και μου απάντησαν (email) πως τα tunαρανε με τα grilles on.
Δεν χάνεις τίποτα να στείλεις ενα Mail

Reaction score
121
Τα μεγάφωνα δεν είναι φτιαγμένα για να κινούν τον αέρα αλλά για να παράγουν ηχητικά κύματα, που είναι τελείως διαφορετικό!

Πιστεύω πάντως ότι είναι καλύτερα να βγαίνουν οι σήτες, εκτός αν, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, ο κατασκευαστής επιμένει ότι πρέπει να παίζουν με τις σήτες.

Νομίζω ότι στα περισσότερα ηχεία οι σήτες παίζουν προστατευτικό ρόλο.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
- νομίζω πως εξαρτάται επίσης από το προσωπικό γούστο , την διάθεση , την ηχογράφηση . . .

- πρακτικά αφαιρούν 2 με 3 db στις υψηλές , 1/2 db στα mid , και καθόλου στις χαμηλές

όλα αυτά βέβαια σε νορμάλ εντάσεις , διότι από τα 96 db και άνω , τι να κλ@σουν και δαύτες

Reaction score
1.391
2 - 3 ντιμπι στις υψηλές ?? α...τοσο λιγο....

πως έβγαλες αυτο το συμπέρασμα ? εγινε μέτρηση ?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
2 - 3 ντιμπι στις υψηλές ?? α...τοσο λιγο....

πως έβγαλες αυτο το συμπέρασμα ? εγινε μέτρηση ?
καλησπέρα ,
με ντεσιμπελόμετρο και δίσκο τεστ , σε 8 , 9 ηχεία ως εξής ;
white noise απενεργοποιημένα τα γούφερ όπου γινόταν
ή High band
ή από 3,15 k έως και 12.5k , και μετά μέσο όρο

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Ύστερα από συζήτηση για το θέμα αυτό στην αντιπροσωπεία θεωρώ ότι δεν κόβουν κάτι από το σήμα.
Όμως για ψυχολογικούς κυρίως λόγους θα συνεχίζω να τις βγάζω!

Ως καλωδίωση προτείνουν Mogami αυτό των 9 ευρώ το μέτρο, διότι αυτό χρησιμοποιεί και εσωτερικά η εταιρεία.
Επίσης η διπλοκαλοδίωση δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, καθώς και τα λαμάκια κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.
Δεν κολλάνε σε τέτοιες λεπτομέρειες τα προιόντα klipsch! Αυτά απεκόμισα αυτές τις ημέρες από την επίσκεψη μου στην αντιπροσωπεία.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
Όμως για ψυχολογικούς κυρίως λόγους θα συνεχίζω να τις βγάζω!

- ναι αλλά τα klipsch είναι κουκλιά χωρίς τις σίτες

Επίσης η διπλοκαλοδίωση δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, καθώς και τα λαμάκια κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.
Δεν κολλάνε σε τέτοιες λεπτομέρειες τα προιόντα klipsch! Αυτά απεκόμισα αυτές τις ημέρες από την επίσκεψη μου στην αντιπροσωπεία
- μπράβο στην αντιπροσωπία , άλλοι θα άρπαζαν την ευκαιρία να σου πουλήσουν , εγώ τους ξέρω χρόνια και είναι εντάξει άνθρωποι , και από τα λεγόμενά σου , επιβεβαιώνεται

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Σωστή και εξυπηρετική πράγματι αντιπροσωπεία! Γνωρίζουν δε πλήρως τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουν!

Για μια ακόμη φορά όμως μου δόθηκε και η ευκαιρία να επιβεβαιώσω την ποιότητα klipsch! Δεν είναι τυχαίο που η χοάνη αποδίδει τέτοια ποιότητα! Το τουίτερ που την απαρτίζει έχει βάρος πάνω από 500 γραμμάρια, ο δε μαγνήτης έχει διάμετρο πάνω από 10 cm. πραγματικά ποιοτική κατασκευή που εξωτερικά δεν δείχνει το μέγεθος της ποιότητας. Έτσι εξηγείται το μεγάλο βάθος της καμπίνας!

Reaction score
379
Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις και κανένα άλλο καλώδιο εκτός από το mogami

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Κατ αρχάς, ζητάμε συγνώμη διότι είμαστε εκτός θέματος...

Ήδη χρησιμοποιώ τα kimber 8pr και είμαι πολύ ευχαριστημένος, οπότε το Σαββατοκύριακο θα δοκιμάσω και τα mogami...
Από ότι ανέφεραν σχετικά kimber vs mogami, με τα mogami τα ηχεία ίσως έχουν καλύτερη διαχείριση στα χαμηλά. Πρέπει να γίνει απαραίτητα δοκιμή στον χώρο τους, άρα δεν χάνω τίποτα για μια δοκιμή, έστω από περιέργεια.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Όχι ακριβώς, συμπεριλαμβάνω κυρίως τον εαυτό μου...ούτως ή άλλως εγώ έβγαλα την συζήτηση εκτός θέματος. :drinks:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.896
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster