Τελικός για Magnepan 3.5r?

S

sk4t4

Guest
Καλη χρονια σε ολους.Οχι απαραιτητως,αν κρινω απο εναν βιολιστη που συναντησα μια μερα σε av καταστημα,ο οποιος ελεγε οτι ο ολοκληρωμενος της Audiolab ειναι ο καλυτερος ενισχυτης στον κοσμο σχετικα με την αναπαραγωγη του βιολιου.Θα εμπιστευομουν περισσοτερο τους ηχοληπτες παρα τους μουσικους.
Και σ' αυτους εχω αρνητικο παραδειγμα,αλλα να μην ξεχναμε οτι η μουσικη που ακουμε στο σπιτι ειναι ηχογραφημενη.Ας αναφερω κι εγω εναν ενισχυτη για Magnepan:Ανεκαθεν οι Yba ησαν 'μανουλες' με τις μεμβρανες αλλα δεν αναφερομαι στα μοντελα των τελευταιων ετων γιατι δεν τα εχω ακουσει, αλλα σε παλαιοτερα,[1,Signature]. Αν σου φθανει η ισχυς τους,και βρεις καποιον μεταχειρισμενο,μπορεις,λογω λογικου βαρους,να τον δοκιμασεις πιο ευκολα στο σπιτι σου.Το οτι οδηγουν και ηχεια που η αντισταση τους πεφτει κατω απο το 1Ω μετραει.

S

sk4t4

Guest
Ενα-ενα τα θυμαναι.Στην περιπτωση Yba,οχι λαμπατος προενισχυτης και αν τον 'ζευγαρωνες' με τον αντιστοιχο προενισχυτη της Yba, θα πηγαινε ακομη καλυτερα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.590
Με έναν av και έναν rotel 2χ100.
Γνωρίζοντας μονο τρία κομμάτια απο την ηχητική σου αλυσίδα, θα έλεγα οτι πιθανόν ο "αδύναμος κρίκος" σου να ειναι ο AV.

Εάν δεν ειναι εξαιρετικός, και δεν πρέπει να ειναι γιατί σε τέτοια περίπτωση θα τον ονοματιζες, πιστεύω πως πρέπει να σκεφτείς να τον βγάλεις απο την μέση, τουλαχιστον όσον αφορά τα μπροστινά δυο κανάλια σε μουσική. Σε ταινίες ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Οι AV, εάν δεν ειναι εξαιρετικοί -top of the range και βάλε!- έχουν μια ηχητική υπογραφή ως προενισχυτες για μουσική που ειναι απολύτως ανάξια για τα Magnepan.

Απ τα δυο, δηλαδή AV και κάποιος Rotel 2x100, φοβάμαι πιο πολυ τον AV για το αποτέλεσμα. Ελπίζω να μην τον χρησιμοποιείς και ως Dac ...και βέβαια δεν ξέρουμε τίποτα για πηγή που χρησιμοποιείς και κυρίως και πάνω απο ολα για τον χώρο, που ειναι πολυ καθοριστικός παράγων. Έχουν γίνει μετρήσεις;

Reaction score
8
1.Denon avr 3300 2.transport sony rcd hx 910
dac όχι ακόμα rack όχι ακόμα τελικός όχι ακόμα πολύμπριζο όχι ακόμα πικάπ όχι ακόμα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.590
1.Denon avr 3300 2.transport sony rcd hx 910
dac όχι ακόμα rack όχι ακόμα τελικός όχι ακόμα πολύμπριζο όχι ακόμα πικάπ όχι ακόμα.
Δεν σου φταίει ο τελικός.
Παρτο αλλιώς.
Ο Πέτρος προτείνει μια καλή λύση.

Και αν μείνεις ευχαριστημένος, έχει και άλλες λύσεις σε αυτή τη λογικη

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.590
Η πηγή, ο προ (AV) και το Dac του.
Πιθανότατα και ο χώρος.
Ολα τα αλλα δηλαδή.

Reaction score
8
Dimifoot, χρησιμοποιείς και κυρίως και πάνω απο ολα για τον χώρο, που ειναι πολυ καθοριστικός παράγων. Έχουν γίνει μετρήσεις; διατάσεις συστήματος 4.20 πλάτος και 4.50 μήκος αλλά το σύνολο του χώρου είναι 8.20 μήκος αλλά κάνει και ένα γ της κουζίνας που είναι περίπου 4.50 χ 4.50, μετρήσεις δεν έχουν γίνει.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.590
Τι θα έκανα εγω με 3-4 χιλιάρικα μπατζετ που είπες:

1. Εναν ολοκληρωμένο ή προ, με home cinema passthrough. Στην πρώτη περίπτωση ο τελικός που εχεις παει στο κεντρικό (center channel)
Πχ http://www.parasound.com/hint.php
Έχει και άλλους φυσικά, η λογική ειναι προς κάτι ευκολοχρηστο, ισχυρό, σύγχρονο, καλά ρεύματα, καλό Dac. Αυτα βέβαια ίσως ειναι ακόμα καλύτερο να τα πάρεις σε άλλους συνδυασμούς, αλλα γίνεται περίπλοκο (πολλά components) και ακριβό-δες παρακάτω.

2. Ενα Svs sub

3. Να φέρεις εναν calibrator να σου μετρήσει τον χώρο, να σου στήσει τα ηχεία, να κανει ρυθμίσεις, να πάρεις και τα room treatments που σίγουρα θα χρειάζονται και θα σου προτείνει.

4. Μέσω του pc που θα παίζεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και Dirac.

Έχει και άλλους τρόπους, στηριγμένος σε pc- κάρτες οπως η metric- sub- ρυθμίσεις πάλι για τον χώρο, ισχυρούς ενισχυτές.

Reaction score
31.949
εγώ θα τα πούλαγα όλα πλην των ηχείων και αφού δεν πας σε μετ/να κοίτα και τον Hegel H360 τον έχει τεστ το περιοδικό 'ηχος'με πολύ καλά σχόλια και τα έχει όλα συν dac σύγχρονο .Μέτα πας για sub αν χρειαστεί όπως λένε οι 'παλιοί'.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.590
Ο rotel είναι δανικός όπως έχω πει οπότε....
ΟΚ, ξέχασε τον.
Σκέψου τα υπόλοιπα.

Και ο Hegel που προτάθηκε ειναι στην ίδια λογική.

Μην τα πουλήσεις ολα. Κρατάς τον Denon για τα υπόλοιπα κανάλια home cinema.

Οπωσδήποτε φέρε calibrator

Reaction score
31.949
όχι απαραίτητα έχει γκάζια και στα 3ωμ που κατεβαίνουν τα ηχεία σου θα δεις πολύ μεγάλη βελτίωση στον ήχο.

Reaction score
1.831
2 crown xti 1002, έναν για κάθε ηχείο. Κάνεις και ένα boost με το dsp εκεί στα χαμηλά για να ακους "γεμάτα" σε χαμηλές εντάσεις και είσαι κομπλέ.

Σε κάποια φάση αυτό θα κάνω με τα mgIIIa μου.

Reaction score
31.949
Σοφά απάντησε και ο Στέργιος με επιλογή επαγγελματικούς εν/τες ( πότε τα άλλαξες τα 1.6 ;)

Reaction score
8
Κακαλιός Στέργιος,2 crown xti 1002, έναν για κάθε ηχείο. Κάνεις και ένα boost με το dsp εκεί στα χαμηλά για να ακους "γεμάτα" σε χαμηλές εντάσεις και είσαι κομπλέ.

Πόσο καλύτερα η όχι θα παίξει σε σχέση με ένα Bryston 4bsst2 η 2 7b st?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis