Ακτινοβολητες Dolby Atmos;

Reaction score
864
Σιγα σιγα εχοντας βαλει στοχο τον marantz 7010 αρχιζω και κοιταω για ακτινοβολητες μιας και τα οροφης εχουν πολυ δουλεια!
Με ενα ψαξιμο υπαρχει η φθηνη λυση
Onkyo SKH-410 που βγαινουν 130 ε το ζευγαρι
η τα μεσαια
Pioneer SP-T22A-LR περιπου στα 250 ευρω το ζευγαρι
και τα ακριβα
Klipsch RP-140SA στα 650 περιπου το ζευγαρι

εχει καποιος ακουσει βαλει ?

Reaction score
864
ΟΝΚΥΟ 876 που θα γινει Marantz 7010
ARCAM 7 καναλο τελικο που δινω στα 3 μπροστα
ΤΑΝΝΟΥ DC2-DCC μπροστα -κεντρικο
4 b&w M1 πλαινα και πισω
2 x Κlipsch sw115 sub

O χωρος ειναι 25 τετραγωνικα σε L
H θεση ακροασης ειναι στα 2.70 και τα πισω περιφερειακα ειναι πισω 1.50 μετρο οποτε μπορεις να πεις οτι τα ηχεια ορειοθετουνται σε εναν χωρο 3.50 x 4.50 μετρα στην κορυφη του L
Τα 4 atmos ειναι υπερβολη?
Σκεπτομουνα για 4 onkyo αλλα απο την αλλη τα Κλιπς εχουν πολυ καλες κριτικες και επειδη ισχυει το οτι πληρωνεις περνεις, αν τα επαιρνα θα εβαζα ενα ζευγαρι με δυνατοτητα αναβαθμισης στο μελλον για αλλο ενα!

Reaction score
1.390
Σιγα σιγα εχοντας βαλει στοχο τον marantz 7010 αρχιζω και κοιταω για ακτινοβολητες μιας και τα οροφης εχουν πολυ δουλεια!
Με ενα ψαξιμο υπαρχει η φθηνη λυση
Onkyo SKH-410 που βγαινουν 130 ε το ζευγαρι
η τα μεσαια
Pioneer SP-T22A-LR περιπου στα 250 ευρω το ζευγαρι
και τα ακριβα
Klipsch RP-140SA στα 650 περιπου το ζευγαρι

εχει καποιος ακουσει βαλει ?
εενδιαφέρον...
μπορεις να πεις με δυο λογια γιατι εχεις επιλέξει τον 7010 εναντυ του ανταγωνισμου ?
[DOUBLEPOST=1452513207][/DOUBLEPOST]
4 b&w M1 πλαινα και πισω
2 x Κlipsch sw115 sub

H θεση ακροασης ειναι στα 2.70 και τα πισω περιφερειακα ειναι πισω 1.50 μετρο οποτε μπορεις να πεις οτι τα ηχεια ορειοθετουνται σε εναν χωρο 3.50 x 4.50 μετρα στην κορυφη του L
Σκεπτομουνα για 4 onkyo αλλα απο την αλλη τα Κλιπς εχουν πολυ καλες κριτικες και επειδη ισχυει το οτι πληρωνεις περνεις, αν τα επαιρνα θα εβαζα ενα ζευγαρι με δυνατοτητα αναβαθμισης στο μελλον για αλλο ενα!
σιγουρα καλυτερα λενε ολοι το 5,1,4 απο το 7,1,2

Reaction score
864
Γιατι εχει τα παντα στα χρηματα που ψαχνω και υποστηριζει 13.2 για επομενες αναβαθμησεις

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
4 b&w M1 πλαινα και πισω
2 x Κlipsch sw115 sub

δεν υπαρχει περιπτωση για overhead?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
επιμενω 13.2 δεν παιζει.
τα 2 εξτρα καναλια απο το 11.2 ειναι για zone 2.

μπορεις να παρεις 4 klipsch rb 41ii με 400 ευρω και να τα βαλεις να σημαδευουν ταβανι.

Reaction score
864
Οκ! Λαθος μου 11 παντως νομιζω μια χαρα ειναι για το μελλον αν δεν βγει παλι τιποτα περιεργο! Οσον Αφορα τα ηχεια που εγραψες δεν χρειαζονται κατι διαφορετικο στον σχεδιασμο απο τα σχεδιασμενα για atmos? Δηλαδη μονο οι μοιρες που εχουν ειναι η διαφορα και η σφραγιδα dolby atmos? Oτιδηποτε δηλαδη κανει? Εχω παροπλισμενους 5 δορυφορους sony sa-ve 705 εδω και χρονια,θα μπορουσανε νσ παιξουνε καποιο ρολο? Σαν ακτινοβολητες η εστω σε καποια βαση στην γωνια τοιχου ταβανιου!

Reaction score
1.390
ειναι 9,2...
σαν τον yamaha 2050 και τον pioneer lx59.

απλα εχει και το ayro 3d που δε ξερουμε κατα ποσο θα περπατησει
[DOUBLEPOST=1452528197][/DOUBLEPOST]
Οκ! Λαθος μου 11 παντως νομιζω μια χαρα ειναι για το μελλον αν δεν βγει παλι τιποτα περιεργο! Οσον Αφορα τα ηχεια που εγραψες δεν χρειαζονται κατι διαφορετικο στον σχεδιασμο απο τα σχεδιασμενα για atmos? Δηλαδη μονο οι μοιρες που εχουν ειναι η διαφορα και η σφραγιδα dolby atmos? Oτιδηποτε δηλαδη κανει? Εχω παροπλισμενους 5 δορυφορους sony sa-ve 705 εδω και χρονια,θα μπορουσανε νσ παιξουνε καποιο ρολο? Σαν ακτινοβολητες η εστω σε καποια βαση στην γωνια τοιχου ταβανιου!
ολα τα ηχεια μπορουν να γινουν ατμος οπως το λες...απλα να κοιταζουν με γωνια επανω...
παντως ετοιμαζομαι για ταβανι ...

Reaction score
864
9.2 αλλα υπολογιζω και τα preout λογω του οτι εχω ενισχυτη!
τα wide front σε τετοιο χωρο αξιζουν η θα παραγεμισει ο χωρος?
για να κοιταζουν πανω σε γωνια θα θελει καποια κατασκευη η υπαρχει ετοιμο σταντ?

Reaction score
864

[DOUBLEPOST=1452542362][/DOUBLEPOST]About the Product
  • 9.2ch platform with 13.2ch Preout
  • 125W(8ohm, 20Hz-20kHz,THD:0.05%) Power Amp
  • HDMI 2.0 - 8 inputs / 3 outputs
  • 4K/60Hz full-rate pass-through and HDCP2.2
  • Dolby Atmos, dts UHD and Auro 3D upgradability
παντως οπως ειναι η φωτο για 13 pre out βλεπω! οι ζωνες ειναι εξω

Reaction score
207
Επειδή κι εμένα με ενδιαφέρει το θέμα άμεσα αφού αύριο παραλαμβάνω τον denon 2200,ψάχτηκα λίγο και αφού διάβασα το νήμα εδώ http://www.avsforum.com/forum/89-speakers/1714010-dolby-atmos-upward-firing-module-speakers.html καταλήγω στο συμπέρασμα κάποιου ομόκεντρου ηχείου λόγω μικρότερης διασποράς και ίσως ακόμα καλύτερα,δορυφόρου σε πολύ οικονομικότερο μπάτζετ.
Για τα onkyo διάβασα τα χειρότερα,τα pioneer δεν εντυπωσίασαν,και τα klipsch που τα καλό έβλεπα (όλο το set up είναι klipsch) ευτυχώς δεν δικαιολογούν με τίποτα την τιμή τους.
Διαβάζοντας λοιπόν πως έχουν εντυπωσιαστεί περισσότερο ορισμένοι από τις δοκιμές που έχουν κάνει με δορυφόρους,τοποθετώντας τους επάνω στα main ή ακόμα και σαν front height,είμαι στην αναζήτηση ίσως των focal bird ή κάποιων αντίστοιχων δορυφόρων 8 ωμ ,με το 1/3 της τιμής των klipsch για να κάνω τις δοκιμές μου.

Reaction score
207
Ναι,οποιοδήποτε ηχείο και να δοκιμάσεις θα πρέπει να είναι περί τις 20 μοίρες ώστε να αντανακλά ο ήχος στο ταβάνι μέχρι το σημείο ακρόασης.

Reaction score
207
και αυτα ειναι ωραια DALI FAZON
Ωραία είναι αλλά η τιμή τους φτάνει και ξεπερνάει ηχεία που είναι ήδη atmos enabled.
Από την άλλη εγώ προσωπικά κοιτάω κάτι σε 8 ωμ αφού δεν θα ήθελα να δηλώσω μόνο για αυτά όλα μου τα ηχεία <6 ωμ.
Αν σε ενδιαφέρει κάτι αντίστοιχο σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος υπάρχουν αυτά http://www.ebay.com/itm/Polk-Audio-OWM3-BLACK-2-Way-Multi-Application-Speakers-PAIR-/231490400078 και αυτά http://www.ebay.com/itm/Polk-Audio-...sh=item35f55c90ee:g:pcYAAOSw14xWQ64x#shpCntId

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.963
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid