Ηχεια για DARED DV 805 μονομπλοκ

Reaction score
193
Καλημερα, μετα την επιστροφη μου στα λαμπατα ενισχυτικα (οχι push pull αν & εχω ενα σετ τελικων electra) πηρα ενα σετ τελικων dared dv 805 ,(παρα την αγαπη μου για τις 845 λογο καλυτερης οδηγησης) θα ηθελα τη γνωμη σας με ποια ηχεια ματσαρουν καλυτερα .Ευχαριστω εκ των προτερων.

BLUES

TV
Reaction score
995
Καλημέρα.Γιωργη
Οτιδήποτε από 90ντι μπι και πανω με ομαλη εμπεδηση εως 6 ομ χαμηλα(audio fhysic/bmw/sonus faber/
Εως 20τμ χωρο ακροασης ακομη και χαρμπεθ,spendor,pmc (86 ντι μπι------8 ομ)-----oxi atc-proak
για μεγαλύτερους χωρους 8ομ------93 ντι μπι----και πανω(λίβινγκ βοις--omega-vintage alteclansing-audio note
αναλογα το κουστουμι
Αξιζει ένα fullrange Omega 6 μιας αγγελιας

Reaction score
193
Καλημέρα.Γιωργη
Οτιδήποτε από 90ντι μπι και πανω με ομαλη εμπεδηση εως 6 ομ χαμηλα(audio fhysic/bmw/sonus faber/
Εως 20τμ χωρο ακροασης ακομη και χαρμπεθ,spendor,pmc (86 ντι μπι------8 ομ)-----oxi atc-proak
για μεγαλύτερους χωρους 8ομ------93 ντι μπι----και πανω(λίβινγκ βοις--omega-vintage alteclansing-audio note
αναλογα το κουστουμι
Αξιζει ένα fullrange Omega 6 μιας αγγελιας
Eυχαριστω Γιωργο για το ενδιαφερον σου , απο τα παραπανω αν & αποδιδουν καλα τα full range δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα γιατι υστερουν στο χαμηλο τους, ενδιαφερον βλεπω τα harbeth τα 30,1 η 30αρια οσο για πιο ευαισθητα δεν εχω αποψη ,επισης δεν ξερω αν μπορουν να οδηγησουν μικρα πανελ η υβριδικα.Οσο για το κουστουμι μολις βρω κατι που να μ΄αρεση θα αποχωριστω αναγκαστικα ενα απο τα σετ ηχειων που εχω.Αν καποιος διαθετει καποιο καταλληλο ηχειο ας επικοινονηση μαζι μου.Ευχαριστω.

Reaction score
193
Και καποιο κλιπς επισης. Σε ποια κατηγορια τιμης ?
Και καποιο κλιπς επισης. Σε ποια κατηγορια τιμης ?
Aν & τα κλιπς δεν ειναι απο τα αγαπημενα μου αν ματσαρουν & μπορεσω να τα ακουσω γιατι οχι.Το μπατζετ ειναι για μεταχειρισμενα στα 2000ευρω +/-.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Από Κλιπς εννοω Heresy και La Scala. Ματσαρουν σιγουρα αλλα σαφως και πρεπει να τ' ακουσεις πρωτα.
Το πρόβλημα είναι τα μπασα στα πολύ ευαίσθητα ηχεια. Τα φουλ ρειντζ δεν εχουν χαληλο, τα υπολοιπα ηχεια που εχουν χαμηλα δεν είναι ευαίσθητα. Μια λυση είναι ένα φουλ ρειντζ με σαμπ* και πολύ ψαξιμο/παιδεμα στο δεσιμο τους.
Άλλα ηχεια που μπορεις να δεις ειναι καποια μικρα Zingali, και κανε μια χαρη στα αυτια σου να ακουσεις τα Horning, Avantgarde,
Επισης καποια αλλα που ακουσα και μ' αρεσαν ηταν τα Casta.
http://www.velvetaudiohiend.com/
http://www.casta-acoustics.com/CORE/Products.php

* το πρόβλημα με το δεσιμο των σαμπ είναι ακριβως οτι είναι σαμπ. και όχι γουφερ.
Όλα τα ηχεια βασης (και ειδικα τα φουλ ρειντζ ) θελουν γουφερ και όχι σαμπ για να δεσουν.
Τα μεγάφωνα των σαμπ μπορουν να κατεβουν χαμηλα αλλα ΟΧΙ να παιξουν ΚΑΛΑ στα μεσοχαμηλα, δηλαδή στα 250-350ΗΖ.
Τετοια μεγάφωνα μονο, δενουν καλα με δορυφόρους.

BLUES

TV
Reaction score
995
Από Κλιπς εννοω Heresy και La Scala. Ματσαρουν σιγουρα αλλα σαφως και πρεπει να τ' ακουσεις πρωτα.
Το πρόβλημα είναι τα μπασα στα πολύ ευαίσθητα ηχεια. Τα φουλ ρειντζ δεν εχουν χαληλο, τα υπολοιπα ηχεια που εχουν χαμηλα δεν είναι ευαίσθητα. Μια λυση είναι ένα φουλ ρειντζ με σαμπ* και πολύ ψαξιμο/παιδεμα στο δεσιμο τους.
Άλλα ηχεια που μπορεις να δεις ειναι καποια μικρα Zingali, και κανε μια χαρη στα αυτια σου να ακουσεις τα Horning, Avantgarde,
Επισης καποια αλλα που ακουσα και μ' αρεσαν ηταν τα Casta.
http://www.velvetaudiohiend.com/
http://www.casta-acoustics.com/CORE/Products.php

* το πρόβλημα με το δεσιμο των σαμπ είναι ακριβως οτι είναι σαμπ. και όχι γουφερ.
Όλα τα ηχεια βασης (και ειδικα τα φουλ ρειντζ ) θελουν γουφερ και όχι σαμπ για να δεσουν.
Τα μεγάφωνα των σαμπ μπορουν να κατεβουν χαμηλα αλλα ΟΧΙ να παιξουν ΚΑΛΑ στα μεσοχαμηλα, δηλαδή στα 250-350ΗΖ.
Τετοια μεγάφωνα μονο, δενουν καλα με δορυφόρους.
Εξαισια τοποθετηση
Αλλα το μπατζετ είναι 2000 ε
Ετσι παιζει μονο το χερεσι 2(όλα τα υπολοιπα ξεκινουν από 5000 ε-------------------εως 12000ε)
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ΗΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕΤ 25 ΒΑΤΤ
ΤΟ ΖΙΓΚΑΛΙ 112 ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΗς 10ΕΤΙΑς ΚΟΒΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ 3500Ε
Από τα Nεα κοπης LIVING VOICE----AUDIO NOTE-TONIAN LABS-DE VORE FIDELITY--OCELLIA(και δυο τρεις αμερικανικες κατασκευες ZU--TEKTON-VAUGHN)πολλα δεν είναι ευκολο να βρεθουν και να ερθουν ελλαδα
Υπαρχει μαλλον στον σαουντ γκαλερί το ντε βορ μεταχειρισμενο στα 2200ε,αδιαθετο για 2-3 χρονια ,γιατι ο κοσμος δεν γνωριζει την αξια του
Εγω φιλτατε εκανα εισαγωγή ηχειο από αμερικη ένα vintage ALTECLANSING(για να παιξω με ΣΕΤ ΑΠΟ 4 ΒΑΤΤ ΕΩς 25 ΒΑΤΤ)------2Α3/6Α3/ΕΛ84/300Β/ΕΛ34
Ευχαριστω

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Εξαισια τοποθετηση
Ετσι παιζει μονο το χερεσι 2(όλα τα υπολοιπα ξεκινουν από 5000 ε-------------------εως 12000ε)
Από τα Nεα κοπης LIVING VOICE----AUDIO NOTE-TONIAN LABS-DE VORE FIDELITY--OCELLIA(και δυο τρεις αμερικανικες κατασκευες ZU--TEKTON-VAUGHN)πολλα δεν είναι ευκολο να βρεθουν και να ερθουν ελλαδα
Υπαρχει μαλλον στον σαουντ γκαλερί το ντε βορ μεταχειρισμενο στα 2200ε,αδιαθετο για 2-3 χρονια ,γιατι ο κοσμος δεν γνωριζει την αξια του
Εγω φιλτατε εκανα εισαγωγή ηχειο από αμερικη ένα vintage ALTECLANSING(για να παιξω με ΣΕΤ ΑΠΟ 4 ΒΑΤΤ ΕΩς 25 ΒΑΤΤ)------2Α3/6Α3/ΕΛ84/300Β/ΕΛ34
Ευχαριστω

Ωπα !!!! πιο Altec πηρες? εντυπώσεις?

Reaction score
193
Εξαισια τοποθετηση
Ευχαριστω
Eυχαριστω τους φιλους platon & blues για τις πολυτιμες πληροφοριες τους. Εως τωρα τα ηχεια που ειχα & εχω στην κατοχη μου ειναι δυσκολοδηγητα, οποτε ειμαι στην αναζητηση .Τους dared (ειναι καινουργιοι, τους εχω ακουση μονο με spicom 40αρια & υβριδικα) Στις αναφορες του platon ,εχω ακουση τα la scala τα οποια ειναι εκπληκτικα, φτιαγμενα για λαμπα (αλλα προσωρινα εχω προβλημα χωρου) οσο για τα zigali hornig πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο εχω ακουση με τριοδικα ενισχυτικα (αν & δεν ειμουν αυτης της σχολης) οσο για προσθηκη σαμπ σε καμια περιπτωση εστω & να υπολοιπονται σε χαμηλο & μπασο.Οσο για την γνωμη του Γιωργου ( blues) ειναι παντα σεβαστη & την εμπιστευομαι, εχουμαι περιπου τον ιδιο χωρο ακροασης που ειναι μικρος οποτε μπορουν να παιξουν & δυσκολα ηχεια βασης σε λογικες εντασεις.Τα heresy ειναι σχετικα φθηνα αλλα δεν τα εχω ακουση, τα de vore fidelity ειναι 90db θα επικοινονισω με τη sound gallery .Tελικα τα zigali εστω τα βασης θα ειναι απο τα πρωτα που θα κοιταξω αν καταφερω να τα βρω μεταχειρισμενα σε καλη τιμη.Ευχαριστω & παλι τους προαναφερομενους.

Reaction score
208
φίλε G.RA (Γιώργο να υποθέσω?) δανείζομαι λίγο το thread σου για να μεταφέρω την σύντομη (αλλά αξέχαστη) εμπειρία
στο σπίτι του άλλου Γιώργου (blues) με τα ηχεία του

"Ειναι γεγονος, οτι οσο μεγαλωνει ενας αντρας (οσο ωριμαζει εαν προτιματε...χαχαχα) αρχιζει να διακατεχεται απο υπαρξιακα ζητηματα...οποτε τι κανει?
1)Μποτοξ δεν εχει νοημα (για ποιον λογο να καθησω να με τρυπανε και να πληρωνω απο πανω...χαχαχα)
2)γκομενοτσαρκες...απαγορευονται (ειδικα εαν ειναι φρεσκοπαντρεμενος)
3)hi fidel-ιστικες αναζητησεις...(ω ναι...φανταζει η πιο ανωδυνη λυση)

Επομενως ο λογος υπηρχε (να ακουσω τον ενισχυτή μου triode trv35se στα πραγματικα του χωραφια)...επρεπε να βρω και μια καλη αφορμη...α τωρα που θυμαμαι ο Γιωργος εχει μεγαλη παρακαταθηκη σε λαμπες...οποτε να γιατι θα τον παρω τηλ
Οποτε με τουτα και με τα αλλα...τσουπ στην πορτα του, με τον triode στα χερια και με ενα tullamore dew για να πνιξουμε τον πονο μας (μου δλδ εαν ηθελα να κλαψω σε περιπτωση που ο triode δεν)

Ο χωρος του Γιωργου γνωριμος απο μια συναλλαγη του παρελθοντος...απο τοτε βεβαια εχουν περασει πολλα καλα μηχανηματα...το μονο που δεν εχει αλλαξει το τραπεζι (αχ αυτο το τραπεζι)
δεν χανουμε χρονο και ο triode παιρνει τη θεση απο τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενισχυτικα του... α να και ο μαυρος δρακος...μαλισταααα...την ωρα που ψαχνομαι ζεστα και για dac...αρα οι προυποθεσεις φανταζουν και ειναι ιδανικες...δεν υπαρχει πλεον δικαιολογια

Μετα απο λιγο το mac δινει σημα στον δρακο και αυτος την πασα στον triode... ανασα μεγαλη και αυτο που ακολουθει ειναι συγκλονιστικο...δεν εχω μεγαλη εμπειρια σε ακουσματα...αλλα δεν ειναι πολλες οι φορες που θελω να κλαψω απο την χαρα μου και ταυτοχρονα να τσιμπιεμαι για να δω αν ονειρευομαι
Οι εντασεις σε απαγορευτικα για τη γειτονια μου επιπεδα...αλλα να θελεις λιιιγο ακομη...η οδηγηση απο τον triode εξασφαλισμενη και ολα τα υπολοιπα οπως πρεπει και κατι περισσοτερο

Το "τσαι" πλεον κατεβαινει με ηρεμια...σαν σε διαδικασια γευσιγνωσιας...χωρις αγχος...με ικανοποιηση και μεγαλη ορεξη
Ε και επειδη αυτο δεν ηταν αρκετο, ηρθε και το τελειωτικο χτυπημα...η ατακα του Γιωργου...τωρα που ζεσταθηκε για να δουμε τι θα κανει με τα harbeth καθως με τις κορνες ειναι σαν κλεβει εκκλησια
Τη θεση παιρνουν πλεον τα εξαιρετικα καλοδιατηρημενα harbeth mk4...με επιασε απροετοιμαστο...
-Αυτα μοιαζουν με τα hl5 του λεω
- Και ναι και οχι μου απανταει
- Δλδ ρωταω (καθοτι πρωην κατοχος των hl5)
- Θα δεις μου λεει η μαλλον θα ακουσεις καλυτερα...
Ειχε δικιο...καμια σχεση...δεν τα θυμομουν ετσι τα δικα μου...δεν θα τα εδινα ποτε αν τα θυμομουν ετσι (οσο και αν γκρινιαζε η γυναικα μου πλεον)
Δεν μπορω να φανταστω πως θα επαιζαν σε εναν πιο δοκιμο χωρο...(πρωτη φορα πιανω τον εαυτο μου να μισει τοσο πολυ ενα τραπεζι...χαχαχα)
Παρολα αυτα η εικονα απιστευτη και η εμπειρια συγκλονιστικη
Το λοιπον τα ενισχυτικα του πρεπει και ειναι κατι μοναδικο
Τα ηχεια του...οι κορνες εμπειρια μοναδικη (τα altec)
Τα harbeth κατι με το οποιο προσωπικα θα μπορουσα να ζησω για πολλαααα χρονια
Bonus το dac το οποιο σε ενα ουδετερο (με την εννοια οχι πολυ αναλυτικου) στα λεφτα του (της αγγελιας δλδ) θεωρω οτι ειναι κλοπη
Α και να μην ξεχασω...φευγοντας ακουστικα εμπειροτερος, συναισθηματικα "λυτρωμενος" και με ενα ηλιθιο χαμογελο της durex στα χειλη...ο Γιωργος με προικισε και με 3 ζευγη προενισχυτριων, ετσι για δοκιμη, ετσι για να κρατησουμε τα προσχηματα...ητοι τον αρχικο λογο της επισκεψης"

και για να επανέλθουμε στα του thread, εάν ο χώρος είναι αντίστοιχος του Γιώργου, θεωρώ οτι και τα harbeth δεν είναι απαγορευτικά
Αλλες υλοποιήσεις που φαντάζουν άξιες ακροάσεως είναι σίγουρα τα devore, zingali (υπάρχει και αγγελία στο site), κάποιο
tannoy, audio note εάν σε παίρνει οικονομικά.
Αυτά απο εμένα και συγνώμη για το μακροσκελές post...καλή αναζήτηση σε αυτό που ψάχνεις

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Μια άλλη λυση είναι ένα ευαισθητο διδρομο με 12'' και τουητερ.
Κατι σαν αυτό....... http://www.thoeress.com/en/loudspeaker-100db/

http://www.unisonresearch.com/en/products/loudspeakers/max-1.html http://www.unisonresearch.com/en/products/loudspeakers/max-1.html
http://www.ayonaudio.com/products/loudspeaker/efficiency-series/blackeye.html

Που θα τα βρεις τωρα.................άλλο θεμα.

υ.γ. και καποιο άλλο μέλος ειχε παρει ένα "περιεργο" ευαισθητο ηχειο γερμανικο μαλλον, αλλα δεν θυμαμαι τη μαρκα.

Reaction score
1.019
Πω..............εισαι σουπερ, και γω στο vintage το γυρναω τωρα, και τα Αλτεκ είναι σιγουρο χαρτι.
Αν και ειναι μπασταρδεμενα τα δικα μου ,ALTEC και παλι ALTEC!:D
Στο 2χιλιαρο φτιαχνεις ωραια ηχειακια!

Reaction score
193
Αν και ειναι μπασταρδεμενα τα δικα μου ,ALTEC και παλι ALTEC!:D
Στο 2χιλιαρο φτιαχνεις ωραια ηχειακια!
XAKOU , ειπα να αλλαξω ροτα αλλα οχι & να μεταλλαχθω ( diy κορνακια).!!!!!!!

Reaction score
193
XAKOU , ειπα να αλλαξω ροτα αλλα οχι & να μεταλλαχθω ( diy κορνακια).!!!!!!!
Φιλε platon , πιθανον τα παραξενα γερμανικα ηχεια να ηταν τα visaton που ειχε ο Δημητρης (artvoice) & τελευταια τα επαιζε με εναν dared 845 ολοκληρομενο .

Reaction score
1.019
χεχε.....
εγω ψηφιζω heresy οπως ειπε και ο φιλος Platon και κανα cornwall μεταχειρο,αλλα δυσκολα νομιζω το βρισκεις..

C

chrispo

Guest
....ό,τι πάρεις , καλό θα είναι πρώτα να το ακούσεις στο χώρο σου...μόνος σου και με ηρεμία για ένα χρονικό διάστημα που θα κρίνεις ικανό να αποφασίσεις..λάβε υπόψη οτι κάτι που σου άρεσε σε άλλο χώρο, δε θα έχει καμία σχέση με αυτό στο χώρο σου , που θα ακούσεις. Γενικά εγώ θα έψαχνα για ένα ηχείο , πάνω από 90 db και 6-8 Ω...και μάλλον ¨κουτί ¨, με τουλάχιστον 10" woofer, κατά προτίμηση χάρτινο και όχι απαραίτητα κόρνα.
Δοκίμασε και αποφάσισε, όταν κατασταλάξεις τι σου αρέσει.(απόφυγε τα μικρά βάσης)

Reaction score
126
Μια άλλη λυση είναι ένα ευαισθητο διδρομο με 12'' και τουητερ.
Κατι σαν αυτό....... http://www.thoeress.com/en/loudspeaker-100db/

http://www.unisonresearch.com/en/products/loudspeakers/max-1.html http://www.unisonresearch.com/en/products/loudspeakers/max-1.html
http://www.ayonaudio.com/products/loudspeaker/efficiency-series/blackeye.html

Που θα τα βρεις τωρα.................άλλο θεμα.

υ.γ. και καποιο άλλο μέλος ειχε παρει ένα "περιεργο" ευαισθητο ηχειο γερμανικο μαλλον, αλλα δεν θυμαμαι τη μαρκα.

Εδώ εισαι
http://www.bastanis.com/en/

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517