Ορθογραφικά λάθη που κάνουν τον Κόγια να κλαίει

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.920
View attachment 56880

Tι καλό ψητό θα μου στείλεις;
Που να πάρει πως μου ξέφυγε;

Θα σου στείλω κότσι ψητό σπέσιαλ ξεροψημένο, αλλά πολύ ζουμερό και τρυφερό σαν λουκουμάκι.
Πες μου που να το στείλω.
Εσύ απλά θα το ζεστάνεις λίγο.
[DOUBLEPOST=1456814869][/DOUBLEPOST]
Και "δύο μπόρνες που κουνιόταν". :p

Εγώ θέλω γουρουνάκι.

Έπρεπε να γράψω "κουνιόσαντε" ε;
[DOUBLEPOST=1456814981][/DOUBLEPOST]
Που είναι το λάθος συκοφάντη; :D

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.920
ΑΚΥΡΟΝ !!

Σωστά το έχω γραμμένο το "κόλλες"
Όπως το "κολλάω" είναι με δύο λ
ΝΟ κότσι λοιπόν.
Εκτός αν επιμένεις βέβαια, λόγω σιελόρροιας. :D

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.886
Βασικά, το λάθος είναι γραμματικό όχι ορθογραφικό. Έγραψες "Η κόλλες" ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχες γράψει "Οι κόλλες".

Εφόσον όμως το thread αφορά σε ορθογραφικά λάθη, έχεις δίκιο, δεν έχει κότσι για τον Mufasa!:D:D:D

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.920
Βασικά, το λάθος είναι γραμματικό όχι ορθογραφικό. Έγραψες "Η κόλλες" ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχες γράψει "Οι κόλλες".

Εφόσον όμως το thread αφορά σε ορθογραφικά λάθη, έχεις δίκιο, δεν έχει κότσι για τον Mufasa!:D:D:D
Ω μοντιέ!
Αυτό πράγματι δεν το πρόσεξα ούτε και τώρα.
Νόμιζα ότι το λάθος ήταν τα δύο λ.
Άρα το κότσι ισχύει.
[DOUBLEPOST=1456825013][/DOUBLEPOST]Εκτός αν το άλλαξε ο abcd επίτηδες για να με κατηγορήσουν άδικα.

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Δεν φταίω εγώ παιδιά, ο stathis σε αποκλειστική συνέντευξη λύνει τη σιωπή του: θα έκανε τα πάντα για λίγο κότσι.

meg.jpg

Καλά τα λέει ο Wizzάρας πάντως, είπα μήπως κάνω επίκληση στην περήφανεια του Μελίδη, μιας και το λάθος είναι λάθος.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Δεν φταίω εγώ παιδιά, ο stathis σε αποκλειστική συνέντευξη λύνει τη σιωπή του: θα έκανε τα πάντα για λίγο κότσι.

Καλά τα λέει ο Wizzάρας πάντως, είπα μήπως κάνω επίκληση στην περήφανεια του Μελίδη, μιας και το λάθος είναι λάθος.
:lolsign::lol::lol::rofl:

Reaction score
2.482
Εγω πιστεύω πώς δεν ήταν ορθογραφικό το λάθος, αλλά τυπογραφικό. Αντι να πατησει τα δυο κουμπιά "Ο" και "Ι" που είναι στην πάνω σειρά του πληκτρολογίου, γλύστρησε το δάχτυλό του και κατα λάθος πάτησε το "Η" που ειναι διπλα σχεδόν (απορώ γιατι τα βάζουν τσίμα-τσίμα τα κουμπιά), μολις στην μεσαία σειρά και πιο αριστερά.

Οπότε δεν στέλνει σε κανέναν κότσι, αλλά μιας και το έψησε, ας το στείλει σε μένα, να μην πάει χαμένο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.182
Τελικά το κότσι έχει μεγάλη πέραση...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Και μετα τα ...κοτσια του ΜιΜελ, για πεστε μου:
"Η συντάκτις" ειναι ή οχι σωστο; δηλ αν γραψεις αυτο αντι "Η συντακτρια" (προσωπικα το θεωρω πολυ...μαλλιαρο - γλωωσικα), ειναι λαθος;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.182
Και μετα τα ...κοτσια του ΜιΜελ, για πεστε μου:
"Η συντάκτις" ειναι ή οχι σωστο; δηλ αν γραψεις αυτο αντι "Η συντακτρια" (προσωπικα το θεωρω πολυ...μαλλιαρο - γλωωσικα), ειναι λαθος;
Είναι καθαρεύουσα και απλά δηλώνει την ηλικία σου. :)

Η καθαρεύουσα ήταν ένα μεταβατικό στάδιο στην εξέλιξη της γλώσσας μας και ήρθε ως ανάγκη άλλων εποχών, τότε που προσπαθούσαμε να ξεπεράσουμε την περίοδο της Τουρκοκρατίας και να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Η αρχαΐζουσα μορφή της ήταν στο πλαίσιο της αντιδραστικής υπερβολής.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Κι ομως Αλεξ, το "η συντακτις" χρησιμοποιειται αντι του "η συντακτρια", οχι μόνο σε ...δικογραφιες μα και σε κοινα δημοσιευματα του Τυπου (γκουγκλαρησε και θα δεις) . Μπορει να ακουγεται "καθαρευουσιανικη", μα χρησιμοποιειται ανετα (ισως οχι ευρεως). Προτρεψα νεαρα μηχανικο να υπογραψει ως "η συντακτις", κι ενας αγραμματος "επιστημονας" (μελος Δ.Σ.) της εκανε παρατηρηση πως δεν υπαρχει τετοια λεξη. Εννοειται οτι αυριο θα...ακουστουμε στη γειτονια:)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.182
Κι ομως Αλεξ, το "η συντακτις" χρησιμοποιειται αντι του "η συντακτρια", οχι μόνο σε ...δικογραφιες μα και σε κοινα δημοσιευματα του Τυπου (γκουγκλαρησε και θα δεις) . Μπορει να ακουγεται "καθαρευουσιανικη", μα χρησιμοποιειται ανετα (ισως οχι ευρεως). Προτρεψα νεαρα μηχανικο να υπογραψει ως "η συντακτις", κι ενας αγραμματος "επιστημονας" (μελος Δ.Σ.) της εκανε παρατηρηση πως δεν υπαρχει τετοια λεξη. Εννοειται οτι αυριο θα...ακουστουμε στη γειτονια:)
Δεν αντιλέγω, ούτε σου λέω ότι είναι λάθος. Η επίσημη όμως γλώσσα της Ελλάδας είναι η Δημοτική από το 1977 που, θεωρητικά, θεσπίστηκε για να μην υπάρχουν ανάλογα διλήμματα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.886
Όταν μία ακαδημαϊκός εκλεγεί στο ανώτατο διοκητικό αξίωμα ενός Πανεπιστημίου, πώς γράφεται; Πρύτανης ή Πρύτανις;

(εάν το σκεπτικό της απάντησης είναι παρόμοιο με την περίπτωση που αναφέρει ο Λάκης, δεν χρειάζεται να αναλυθεί εκ νέου).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.476
Members
38.326
Νεότερο μέλος
Greg14