- Reaction score
- 1.145
μαζί σου και σ' αυτό.Συμφωνω μαζι σου. Κι εγω εχω λαμπες, πικαπ κλπ. Ωστοσο πρεπει να ξεκαθαρισμενο το τι σημαιμει πιστοτητα και τι σημαινει γουστο.
μαζί σου και σ' αυτό.Συμφωνω μαζι σου. Κι εγω εχω λαμπες, πικαπ κλπ. Ωστοσο πρεπει να ξεκαθαρισμενο το τι σημαιμει πιστοτητα και τι σημαινει γουστο.
Έάν ο στόχος ήταν αυτός τότε όλοι θα αγοράζαμε 1 ζευγαρι genelec και θα τελειώναμε. Αν αυτό σου αρέσει ηχητικά τότε έφτασες στο τέλος της "διαδρομής". Αν όμως το κάνεις ψυχαναγκαστικά , μόνο για να ακούς "σαν τον ηχολήπτη" , τότε φοράς παρωπίδες στον εαυτό σου , βλέπεις αναγκαστικά μόνο "ευθεία" και χάνεις τα "αξιοθέατα" της διαδρομής....Εχετε και έχω το σύστημα που μου αρέσει , όμως εάν φωνάξω τον καλλιτέχνη ή τον ηχολήπτη του τάδε έργου που ακούω , θα το βρεί έτσι όπως το έφτιαξε ή άλλα αντί άλλων ;
Θα έρθει ο ηχολήπτης και θα πει "μια χαρά σωστό είναι, φουλ κομπρεσαρισμένο χωρίς δυναμικά για να παίζει στο ραδιόφωνο και κομμένα τα πολλά μπάσα για να ακούγεται καλά στα περισσότερα ηχεία. Έτσι όπως το έφτιαξα!"Τέλος η προσπάθεια που κάνω εδώ είναι η αναζήτηση του ΣΩΣΤΟΥ . Εχετε και έχω το σύστημα που μου αρέσει , όμως εάν φωνάξω τον καλλιτέχνη ή τον ηχολήπτη του τάδε έργου που ακούω , θα το βρεί έτσι όπως το έφτιαξε ή άλλα αντί άλλων ;
- είναι ψυχαναγκαστική η αναζήτηση της αλήθειας ;Έάν ο στόχος ήταν αυτός τότε όλοι θα αγοράζαμε 1 ζευγαρι genelec και θα τελειώναμε. Αν αυτό σου αρέσει ηχητικά τότε έφτασες στο τέλος της "διαδρομής". Αν όμως το κάνεις ψυχαναγκαστικά , μόνο για να ακούς "σαν τον ηχολήπτη" , τότε φοράς παρωπίδες στον εαυτό σου , βλέπεις αναγκαστικά μόνο "ευθεία" και χάνεις τα "αξιοθέατα" της διαδρομής....
Ε όχι και αλήθεια το hi-fi. Αλήθεια είναι το μέγαρο μουσικής ή οποιαδήποτε ζωντανή εκτέλεση.- είναι ψυχαναγκαστική η αναζήτηση της αλήθειας ;
- ok , κάποια όμως ''σχολή'' ήχου θα την πλησιάζειΕ όχι και αλήθεια το hi-fi. Αλήθεια είναι το μέγαρο μουσικής ή οποιαδήποτε ζωντανή εκτέλεση.
'Οχι βέβαια , αρκεί να γουστάρεις αυτό που ακούς.- είναι ψυχαναγκαστική η αναζήτηση της αλήθειας ;
Θα διαφωνησω μαζι σου. Στον Ηχο και στην Εικονα υπαρχει μια χρονια και διαρκης εξελιξη. Στον δρομο αυτο δεν υπαρχει μονο μια εταιρια. Και δεν ειναι μονο εταιριες. Εμεις εισπρατουμε το αποτελεσμα της εξελιξης. Στο χαι εντ ομως υπαρχει μια διαρκης αρνηση προς αυτην την εξελιξη, Κι ετσι λοιπον ακουγονται διαφορες θεωριες που στηριζονται στην ψυχολογια στο δραμα και σε διαφορους συναισθηματισμους, αλλα οχι στην επιστημη.Έάν ο στόχος ήταν αυτός τότε όλοι θα αγοράζαμε 1 ζευγαρι genelec και θα τελειώναμε. Αν αυτό σου αρέσει ηχητικά τότε έφτασες στο τέλος της "διαδρομής". Αν όμως το κάνεις ψυχαναγκαστικά , μόνο για να ακούς "σαν τον ηχολήπτη" , τότε φοράς παρωπίδες στον εαυτό σου , βλέπεις αναγκαστικά μόνο "ευθεία" και χάνεις τα "αξιοθέατα" της διαδρομής....
- έχεις δίκιο , το έχω πάθει με ένα ακριβό σύστημα ''αξιώσεων'' το οποίο δεν ήταν ούτε καν υποφερτό ,Σωστοί όλοι οι γράφοντες ομως προσωπική μου άποψη είναι να βρείς την ψυχολογική σου ηρεμία και ευχαρίστηση οσο αναφορά τον ηχο που ακούς .
Τώρα εαν αυτό είναι πικ απ, ψηφιακό ,λάμπα η τραντζίστορ δεν εχει καμία απολύτως σημασία.
Τί να το κάνω οταν εχω ενα σύστημα το οποίο μετράει τέλεια ,εχει τις καλύτερες επιδόσεις στα χαρτιά ...... αλλά οταν το ακούω βγάζω σπυράκια. !
ωωωπ! εδώ είσαι, σε πιάσαμε! Θα σε κάνουμε δικός μας τώρα, αιρετικό!- έχεις δίκιο , το έχω πάθει με ένα ακριβό σύστημα ''αξιώσεων'' το οποίο δεν ήταν ούτε καν υποφερτό ,
- μετανοώ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΟΥΟΚΜΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΕΊΧΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ και άκουγα Dream Syndycateωωωπ! εδώ είσαι, σε πιάσαμε! Θα σε κάνουμε δικός μας τώρα, αιρετικό!
Ενα συστημα που μετραει καλα οφειλει και ν ακουγεται καλα. Αν δεν το κανει τοτε κατι αλλο συμβαινει. Δηλαδη δεν θα μας ακουγεται καλα για εξωγενεις παραγοντες. Το ακριβο δεν σημαινει κατ αναγκη οτι μετραει και καλα. στον χωρο του audio δυστυχως εχουμε αρκετες περιπτωσεις να πωλουντε πανακριβα μηχανηματα και να μην αξιζουν τα χρηματα που ζητανε.- έχεις δίκιο , το έχω πάθει με ένα ακριβό σύστημα ''αξιώσεων'' το οποίο δεν ήταν ούτε καν υποφερτό ,
Γιατι το λες αυτο με τοση σιγουρια ? .Φίλε @Dr Spock,
Απο την άλλη ένα ψηφιακό αντίγραφο είναι "τέλειο" εξ' ορισμού καθώς τα ψηφία είναι "απόλυτα".
.
Αγαπητέ Ardim,Γιατι το λες αυτο με τοση σιγουρια ? .