πρόβλημα με στατικό ηλεκτρισμό

Reaction score
26
Συμφορουμίτες καλησπέρα. Τώρα τελευταία παρατηρώ ότι μερικές φορές, όταν ακουμπάω το ποτενσιόμετρο της έντασης του ενισχυτή (trends ta 10.2) ή το ντακ (dac magic), υπάρχει στατικός ηλεκτρισμός. Ο ενισχυτής και το ντακ έχουν εξωτερικό τροφοδοτικό. Τι μπορεί να συμβαίνει και πως αντιμετωπίζεται?

Reaction score
832
Κάποιος βρόγχος γείωσης.

Θέλει αρκετή δουλίτσα και αρκετή προσοχή.

Υπάρχει και τηλεόραση στο setup?

Reaction score
2.556
Το ίδιο κι εγώ. Έντονος στατικός ηλεκτρισμός (σαν να σε χτυπάει ρεύμα).

Στο setup έχει τα πάντα: Τηλεόραση, προβολέα, δορυφορικό δέκτη, κλπ κλπ.

Κώστα, τι εννοείς "Θέλει αρκετή δουλίτσα και αρκετή προσοχή."?????

Πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο να ελέγξει τη γειωση του σπιτιού?

Reaction score
26
Από την ασφάλεια που τροφοδοτείται το σύστημα τροφοδοτούνται μόνο κάποια φωτιστικά του χώρου και το μοτέρ του ρολού της μπαλκονόπορτας, το οποίο όμως σπάνια χρησιμοποιείται.
Όταν το μοτέρ δεν λειτουργεί μπορεί να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα?

Reaction score
832
Το σωστό είναι να γειωνουν οι συσκευές μέσω της συσκευής που έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση.
Στην δική μου περίπτωση μέσω των τριών τελικών .
Όλες οι άλλες γειωσεις έχουν καλυφθεί με μονωτική.
Επίσης δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο για το στατικό αλλά έχω βρει και σε όλες τις συσκευές τη σωστή φάση.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως αν τύχει ακόμα και ξυπολητος να αγγίξω κάποια συσκευή δεν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση διαρροής.
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τονίσω πως δεν υπάρχει στην τηλεόραση μου συνδεδεμένη κεραία γιατί ειδικά από εκεί κατεβαίνει πολύ πράμα!
Έτσι με αυτό το κομμάτι δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ.
Σε ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος ρωτήστε ελεύθερα.
[DOUBLEPOST=1457123310][/DOUBLEPOST]Προτείνω πάντως πριν μπλεξετε να δοκιμάσετε απλά να απομονώσετε τη γείωση της τηλεόρασης.

Reaction score
2.556
Δοκιμάσατε να αλλάξετε τη φάση στο πολύμπριζο?
Στο
Το σωστό είναι να γειωνουν οι συσκευές μέσω της συσκευής που έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση.
Στην δική μου περίπτωση μέσω των τριών τελικών .
Όλες οι άλλες γειωσεις έχουν καλυφθεί με μονωτική.
Επίσης δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο για το στατικό αλλά έχω βρει και σε όλες τις συσκευές τη σωστή φάση.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως αν τύχει ακόμα και ξυπολητος να αγγίξω κάποια συσκευή δεν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση διαρροής.
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τονίσω πως δεν υπάρχει στην τηλεόραση μου συνδεδεμένη κεραία γιατί ειδικά από εκεί κατεβαίνει πολύ πράμα!
Έτσι με αυτό το κομμάτι δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ.
Σε ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος ρωτήστε ελεύθερα.
[DOUBLEPOST=1457123310][/DOUBLEPOST]Προτείνω πάντως πριν μπλεξετε να δοκιμάσετε απλά να απομονώσετε τη γείωση της τηλεόρασης.
Σε εμένα κατεβαίνει πολύ πράμα και από την κεραία της δορυφορικής.
Μήπως έχει σχέση με την παροχή ρεύματος από τον δέκτη στο LNB?

Reaction score
26
Η τηλεόραση μου τροφοδοτείται από άλλη ασφάλεια, όπως επίσης δεν έχω και δορυφορική. Πήρα θωρακισμένο καλώδιο από Δημουλά, της general cavi, κάτι αντίστοιχο με το olflex-110CY και θα φτιάξω πολύμπριζο για το σύστημα, χωρίς να ξέρω βέβαια αν αυτό θα βοηθήσει.

Reaction score
2.556
Η τηλεόραση μου τροφοδοτείται από άλλη ασφάλεια, όπως επίσης δεν έχω και δορυφορική. Πήρα θωρακισμένο καλώδιο από Δημουλά, της general cavi, κάτι αντίστοιχο με το olflex-110CY και θα φτιάξω πολύμπριζο για το σύστημα, χωρίς να ξέρω βέβαια αν αυτό θα βοηθήσει.
Δεν κατάλαβα που ακριβώς θα χρησιμοποιήσεις αυτό το θωρακισμένο καλώδιο...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.367
Members
38.304
Νεότερο μέλος
PanagiotisAng