Πολυκάναλος με όριο τα 1300 ευρώ

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.643
Όλα αυτά τα σκέφτηκα, στον δικό μου όμως χώρο έτσι κι αλλιώς δε θα δούλευε ιδιαίτερα σωστά η ακριβής θέση αντικειμένων.
Είναι ανομοιογενής με τοίχο αριστερά, 4+ μέτρα δεξιά, και επικλινές ταβάνι με 5+ μέτρα ύψος στο κέντρο.

Το βλέπω απλά, θα προσθέσει ήχους απο επάνω και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η ψυχοακουστική, όπως αναλαμβάνει τα συστήματα όλων μας. ;)
Σύντομα θα το δούμε στη πράξη, ή στις αγγελίες! :D

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
αυτος τι να λεει ; :p

Σοβαρή εταιρεία, αλλά εν προκειμένω τα βασικά της προιόντα, όπως το παραπάνω, έχουν αρκετές ελλείψεις έναντι του ανταγωνισμού.
Για κάποιον που ζητεί ένα απλώς πεντακάναλο σύστημα είναι μια καλή λύση διότι ρίχνει το βάρος στην ποιότητα του ήχου έναντι των ευκολιών. Για την περίπτωσή μου όμως, όπως και των περισσότερων εδώ μέσα, είναι απαγορευτικά διότι δεν παρέχουν τουλάχιστον 2 απαραίτητες ιδιότητες: α. Των εξόδων προ ενίσχυσης & β. Την δυνατότητα διαχείρισης β μουσικού χώρου. Μην αναφέρουμε και άλλες τεχνολογίες... atmos κλπ.

Με λίγα λόγια, για τα προιόντα αυτά, πρέπει να πέσει αρκετό χρήμα...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
ωραια πραγματα διαβαζω εδω και ωρα! :D

για να δουμε τελικα στη πραξη τι γινεται........... :gamer:

πλακα πλακα τον 5100 τον γλυκοκοιταζω εδω και λιγες ωρες :whistling:

σε ασημι με τρελαινει παντως
Που να τον δεις και στην πραγματικότητα!
Αυτό με εντυπωσιάζει σε αυτή την εταιρεία, η ποιότητα κατασκευής και η στιβαρότητα των προϊόντων της, ασχέτου κατηγορίας.

Reaction score
15.543
Σοβαρή εταιρεία, αλλά εν προκειμένω τα βασικά της προιόντα, όπως το παραπάνω, έχουν αρκετές ελλείψεις έναντι του ανταγωνισμού.
Για κάποιον που ζητεί ένα απλώς πεντακάναλο σύστημα είναι μια καλή λύση διότι ρίχνει το βάρος στην ποιότητα του ήχου έναντι των ευκολιών. Για την περίπτωσή μου όμως, όπως και των περισσότερων εδώ μέσα, είναι απαγορευτικά διότι δεν παρέχουν τουλάχιστον 2 απαραίτητες ιδιότητες: α. Των εξόδων προ ενίσχυσης & β. Την δυνατότητα διαχείρισης β μουσικού χώρου. Μην αναφέρουμε και άλλες τεχνολογίες... atmos κλπ.

Με λίγα λόγια, για τα προιόντα αυτά, πρέπει να πέσει αρκετό χρήμα...
τι λες βρε ; :roflmao:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Είπαμε, σε κάτι τέτοια δεν σε ανταγωνίζεται κανείς! Λες και δεν τα ζαχαρώνω και εγώ, αλλά τα πιπιπίνια βλέπεις, είναι.... μετρημένα...!

Εδώ βολεύομαι τόσο καιρό με τον 767.

Reaction score
15.543
τι θες να ακους ?
...και πες το υπολοιπο setup (δεν θυμαμαι) αν μπορω να βοηθησω

• Like
Reactions: PPG

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Πρόσεξε, και ο 767 δεν είναι άσχημος για τον λόγο που προορίζεται:

Το 90% του χρόνου χρήσης του συστήματος, αφιερώνεται στην μουσική ακρόαση, η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον av ( ο οποίος φυσικά είναι παροπλισμένος).

Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιος σοβαρός λόγος για την αναβάθμιση.

Κάποιες λίγες φορές που το γυρίζω σε home cinema (μέσο προβολής, μία 50 tv), μέχρι στιγμής έχω στήσει το απλό σύστημα των 5,1 (με τα 2 κύρια κανάλια μη ενεργά - σαν pro δηλαδή). Και τα 2 επί πλέον κανάλια τα χρησιμοποιώ για βοηθητικό χώρο,όταν αυτός χρησιμοποιείται (σαλόνι).

Ο λόγος λοιπόν που κοιτάζω για αναβάθμιση, είναι αφ ενός να βελτιώσω τον ήχο του δεύτερου χώρου (αμφίβολο, ίσως - το καταλαβαίνω), αλλά και να φέρω κάποια βελτίωση, κατά την μικρή έστω χρήση, κατά την περίπτωση homecinema.

Reaction score
15.543
ναι οκ....αλλα αν δεν πεις setup πως θα ξερουμε τις δυνατοτητες......μπορει τα ηχεια να μην εχουν τις δυνατοτητες να παιξουν την διαφορα του av που ψαχνεις......

• Like

Reaction score
865
Αν θες έχε το νου σου εδώ, κάθε λίγες μέρες εμφανίζεται ο SR7010 για 1100-1200:hunter:
Ωραια αγορα ο 7010,τον εχω βαλει στο ματι οπως και τον denon 6200 αλλα ειναι στα 1800 ,αρκετα ποιο ακριβος! Θα αξιζει απο Σεπτεμβριο που πεφτουν οι τιμες! Αλλα ο 7010 στα 1100 ειναι πραγματι ευκαιρια! Αντε να πεσει στα 900-1000

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Ok περί yamaha έχω σχηματίσει γνώμη.

Την περίοδο αυτή, ασχολούμαι με πληροφορίες για marantz, denon. Διαβάζω άρθρα κλπ. Δεν γνώριζα ότι οι δύο αυτές εταιρείες είναι ουσιαστικά Μία. Έτσι τα προϊόντα τους έχουν πάρα πολλά κοινά στοιχεία.

Η marantz διαθέτει καλό όνομα στον χώρο του hifi - end.

Στους av έχει βελτιωθεί? Διότι από παλαιότερο της προϊόν δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος. Αδιάφορος, αδύναμος ήχος. Μηχάνημα με σχετικά λίγες ευκολίες, έναντι του ανταγωνισμού, προχειρότητα κατασκευής (πάλι έναντι του ανταγωνισμού εκείνης της εποχής - yamaha). Δυστυχώς αυτά τα βλέπει κανείς μετά την αγορά.

Θα ήθελα την γνώμη σας παρακαλώ. Διότι τα νέα μοντέλα, σαν χαρακτηριστικά δείχνουν να έχουν καλό δείκτη ποιότητας προς τιμή.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
ναι οκ....αλλα αν δεν πεις setup πως θα ξερουμε τις δυνατοτητες......μπορει τα ηχεια να μην εχουν τις δυνατοτητες να παιξουν την διαφορα του av που ψαχνεις......
Βασικός χώρος 4,5 μέτρα Χ 3,5.
Η βασική σύνθεση έχει αναλυθεί σε άλλο σημείο του forum, και για να μην σε ταλαιπωρώ:

Κυρίως Ηχεία: Kliphsrf 62II- Κόστος 800 περίπου ευρώ:
http://www.klipsch.com/rf-62-ii-floorstanding-speaker/details
Προ ενισχυτής: AdvanceAcousticx-preamp– Κόστος 750 ευρώ.

http://advance-acoustic.com/fr/elements-hifi/preampli/18-x-preamp
Τελικός: AdvanceAcoustica-160 – Κόστος 750 ευρώ.
http://advance-acoustic.com/fr/elements-hifi/ampli-puissance-stereo/21-x-a160
Ενισχυτής AV: Yamaharxv 767 – Κόστος 450 περίπου ευρώ (λειτουργεί σαν προ ενισχυτής για τα κύρια και σαν ενισχυτής για τα υπόλοιπα 3 κανάλια).
Υπόλοιπα Περιφερικά Ηχεία mission volare.
Sub: Yamaha yst 515
Πηγές:
Πικάπ: Porjectaudio 270 ευρώ με κεφαλή ortofonred, 100 ευρώ.
http://www.project-audio.com/main.php?prod=debutcarbonespritdc&cat=turntables&lang=en
http://athensproaudio.gr/hi-fi/players/cartridges-en/ortofon-2m-red-en.html
Λοιπά:
Μουσική: Αρχεία υψηλής ανάλυσης μέσω htpc ιδιο - κατασκευής με κουτάκι της Streacon (Πολύ καλή επιλογή).
http://www.quietpc.com/st-fc5-evo
Αρχεία video κλπ: dune base 3d & Ps3.

Στον δεύτερο χώρο, υπάρχουν τα rb 150 πάλι της klipsch σε βάσεις, με καλωδίωση επαγγελματικού τύπου καλωδίων mogami - 10-12 μέτρων. Χώρος - περίπου 40 τμ. (Δεύτερη επιλογή Monitor audio rs 6 -αν χρειαστεί. Όμως σε απ ευθείας σύγκριση με την παρούσα σύνθεση, προτιμώ το ήχο της klipsch).

Ενέργεια παίρνουν από τον yamaha δυστυχώς διότι ο ο τελικός δεν έχει δυνατότητα διαχείρισης δεύτερου ζεύγους ηχείων.
Σε αυτή την περίπτωση ο yamaha λειτουργεί στην ρύθμιση party (Ίσως άστοχη ονομασία, διότι ναι μεν σε αυτή την περίπτωση αποδίδεται πλήρης ισχύ σε όλα τα κανάλια, όμως μέσω του τηλεχ. μπορούμε να αποκόψουμε όλα τα άλλα και να λειτουργούν μόνο αυτά του συγκεκριμένου χώρου).

Reaction score
228
Ιάκωβε μια ερώτηση, 750 ευρώ ο τελικός? από που τον πήρες, στο skroutz βλέπω τιμή 1250 ευρώ.

Last edited:

Reaction score
228
Ok περί yamaha έχω σχηματίσει γνώμη.

Την περίοδο αυτή, ασχολούμαι με πληροφορίες για marantz, denon. Διαβάζω άρθρα κλπ. Δεν γνώριζα ότι οι δύο αυτές εταιρείες είναι ουσιαστικά Μία. Έτσι τα προϊόντα τους έχουν πάρα πολλά κοινά στοιχεία.

Η marantz διαθέτει καλό όνομα στον χώρο του hifi - end.

Στους av έχει βελτιωθεί? Διότι από παλαιότερο της προϊόν δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος. Αδιάφορος, αδύναμος ήχος. Μηχάνημα με σχετικά λίγες ευκολίες, έναντι του ανταγωνισμού, προχειρότητα κατασκευής (πάλι έναντι του ανταγωνισμού εκείνης της εποχής - yamaha). Δυστυχώς αυτά τα βλέπει κανείς μετά την αγορά.

Θα ήθελα την γνώμη σας παρακαλώ. Διότι τα νέα μοντέλα, σαν χαρακτηριστικά δείχνουν να έχουν καλό δείκτη ποιότητας προς τιμή.
Δεν είχα ποτέ marantz AV ενισχυτή, αλλά σαν εταιρία της έχω μεγάλη εκτίμηση από τις δικάναλες υλοποιήσεις της. Θεωρώ απίθανο να μην μείνεις ευχαριστημένος από ένα προϊόν σαν τον 7010. Και με τα Klipsch πιστεύω θα ταιριάξει καλά. Ίσως η πρότερη κακή εμπειρία σου να οφειλόταν σε κακό ταίριασμα ή κάτι άλλο.
Έν κατακλείδι κατα τη γνώμη μου όπως σου ξανάγραψα θα προτιμούσα τον 7010 και τον sc lx 58 από τον 1050 (όλοι τους στην περιοχή των 1000+ ευρώ, αν βρεις την προσφορά του 7010 από το εξωτερικό). Αν διαθέτεις παραπάνω ή αν δεν βρεις τον 7010 τόσο χαμηλά τότε μπαίνει ως δυνατός υποψήφιος και ο 2050.

Reaction score
15.543
Αγαπητοί φίλοι,

Έβαλα στην άκρη το παραπάνω ποσό.

Έχομε λοιπόν:
Yamaha RX A 1050, Pioneer SCLX 58, Marantz SR 6010 & Denon AVR x 4200W.

Παρακαλώ τα φώτα σας!
1)Marantz SR 6010
2)Yamaha RX A 1050

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Ευχαριστώ Κώστα, και εγώ σε αυτούς έχω μάλλον καταλήξει.

Σχετικά με την marantz, απλώς προσπαθώ να μάθω αν αξίζει να επιβαρυνθώ το επιπρόσθετο κόστος για τον 7010.
Για την yamaha δεν ψάχνομαι, έχω κατασταλάξει στον 1050, και κατά την γνώμη μου είναι σταθερή αξία.

Δεν βιάζομαι (διαβάζω δηλαδή γνώμες κλπ), αφ ενός διότι με το νέο μηχάνημα θα δεθώ για αρκετά χρόνια πλέον, (ίσως να είναι και η τελευταία μου αγορά σε αυτόν τον τομέα), αφ εταίρου γίνεται επαρκώς η εξυπηρέτηση, προς το παρόν με τον αξιοπρεπέστατο 767.

Ως αναφορά την τιμή για τους advance (απευθύνομαι στον Βασίλη), τα μηχανήματα τα αγόρασα από τον κ Καραγιάννη http://www.ultimateaudio.gr, ο οποίος είναι αξιοπρεπέστατος και πραγματικά γνώστης του αντικειμένου. Τα μηχανήματα ήταν εκείνη την περίοδο σε προσφορά και μάλιστα ο pro ήταν demo για μικρό χρονικό διάστημα (για συμμετοχή στο τεύχος 60 του high fidelity σε πλήρες τεστ μαζί με τους monoblock xa-220).

Φαντάζομαι όμως και σήμερα αν περάσει κάποιος από εκεί θα εξυπηρετηθεί ανάλογα, ασχέτως των αναφερομένων στο skroutz.

Reaction score
15.543
o 7010 εχει 2 καναλια παραπανω 4-5watt πιο πολλα και μπορει να παιξει auro 3d(10.1)
...και θελει δικαναλο τελικο για να πας σε 11.2 οπου θα ακους atmos...dts-x ...auro 3d ...σωστα.
Το auro 3d πρεπει να πλερωσεις κατι για να το κατεβασεις...:D
....σησμσια εχει οτι αν θες μπορεις να το εχεις και αυτο.

αφου θα μεινεις χρονια με αυτον και εχεις σκοπο να βλεπεις πιο πολλες ταινιες με περισσοτερα καναλια σαφως και αξιζει

Last edited:
  • Like

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Ευχαριστώ πολύ. Μικρή η διαφορά σε τεχνικό επίπεδο.

Πάντως τα 30000 Mf του 7010 δείχνουν αν μη τι άλλο, ποιότητα. Αν και ο 6010 έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά, θα τον προτιμούσα!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.056
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Sergios15