Ετσι ξαφνικά ... αγορά μικρομεσαίου

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.483
Εγώ προσωπικά 20000€ για ΚΙΑ ή HYUNDAI ούτε για αστείο. Είχα Renault και έχω Nissan. Πολύ καλά και τα 2. Από θέμα καθαρά κόστους συντήρησης ψηφίζω Nissan δαγκωτό. 130€ το μεγάλο service? Στο Megane έδινα 300€. Pulsar αλλιώς the one and only Qashqai. Η Νissan επειδή αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην ζήτηση του Qashgai μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δεύτερη γραμμή παραγωγής στην Αγγλία. Επίσης κατι που δεν ήξερα και δεν το πίστευα όταν το διαβασα. Το 75% των πωλήσεων του ομίλου Renault-Nissan είναι Nissan.

Reaction score
236
Εγώ προσωπικά 20000€ για ΚΙΑ ή HYUNDAI ούτε για αστείο. .
O λογος???????

Εχεις προσωπικη εμπειρια απο αυτες τις μαρκες με κακες αναμνησεις?

Δωσε μερικα παραδειγματα να καταλαβει και ο κοσμος που μας διαβαζει.

Καλο ειναι να μην λεμε κατι χωρις να το τεκμηριωνουμε

Περασανε απο τα χερια μου 7 αμαξια προσωπικα δικα μου, αναμεσα σε αυτα και BMW-GOLF και λογω παλαιας ενασχολισης μου σε καταστημα εμπορειας αυτ/των(ακομα και τωρα εχω σχεσεις με αυτον τον κλαδο) μπορω να σου πω με παρα πολυ μεγαλη βεβαιοτητα πως τα ρενο δεν ειναι και τοσο αξιοπιστα,με ανταλακτικα που κοστιζουνε ΦΑΡΜΑΚΙ...Ακομη, το μεγαλο και τρανο golf....τρομαρα του δηλ...δεν ειναι απο τα αμαξια που θα προτεινα σε εναν φιλο ου για να αγορασει....ο λογος? Ρωτα ενα που εχει γκολφ να δεις τι εχει πληρωσει μεχτι τωρα.

Οο για τον ομιλο ρενο-νισαν.....δεν ειναι ακριβως ομιλος,αλλα η ρενο εχει αγορασει την νισαν γιαυτο και τα νισαν απο το 2003 και μετα δεν ειναι νισαν αλλα ρενο,εξου και τα ''παραξενα'' προβληματα που εχουνε κατα καιρους και που φυσικα κανενας Γιαπωνεζακιας δεν φανταζοτανε οτι θα εχει με την αγορα ενος κατα τα αλλα νισαν....

Reaction score
288
Δεν πηρα ακομη, βολευομαι με ενα δανεικο Terios προς το παρον, η αληθεια ειναι οτι αν εβρισκα το kia ceed σε εκθεση για να το οδηγησω ισως το ειχα παραγγειλει, δεν υπηρχε ουτε δειγμα, οπου πηγα μονο σε φυλάδιο , τωρα απο Σεπτεμβριο ισως δω και το megane, δυστυχως δεν έχουμε Mazda μου αρεσε το 3 , δεν ξερω αν ανοιξει παλι, και θελω να δω και το kadjar - Seat Ateca , σε άλλη κατηγορια βεβαια , απλα τα σκεφτομαι και αυτά . To auris δεν με κερδιζει κυριως με το εσωτερικό και τους χωρους...

Αλλη μια παραμετρος που με προβληματιζει εινα αν θα παω σε πετρέλαιο ή με την διαφορα τιμης παρω αυτοματο βενζινης.Κάθε γνωμη καλοδεχουμενη , ευχαριστω

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.750
Αλλη μια παραμετρος που με προβληματιζει εινα αν θα παω σε πετρέλαιο ή με την διαφορα τιμης παρω αυτοματο βενζινης.Κάθε γνωμη καλοδεχουμενη , ευχαριστω
Να πάρεις αυτόματο κιβώτιο που είναι καμιά 40ριά κιλά βαρύτερο και να πληρώνεις και βενζίνη από πάνω; Λέει;

Reaction score
288
Να πάρεις αυτόματο κιβώτιο που είναι καμιά 40ριά κιλά βαρύτερο και να πληρώνεις και βενζίνη από πάνω; Λέει;
μαζι σου αλλα εχω ενα θεμα με την γυναικα, ενω εχει διπλωμα δεν οδηγει και η μονιμη δικαιολογια ειναι η αλλαγη ταχυτητας, και οντως στο corolla μου ειχε pidiksei το σασμαν στην αρχη και δεν το ξαναπηρε, δεν εχουμε 2ο αμαξι και εχω βαρεθει να κανω τον ταξιτζη

alexis

Reaction score
30.483
O λογος???????

Εχεις προσωπικη εμπειρια απο αυτες τις μαρκες με κακες αναμνησεις?

Δωσε μερικα παραδειγματα να καταλαβει και ο κοσμος που μας διαβαζει.

Καλο ειναι να μην λεμε κατι χωρις να το τεκμηριωνουμε

Περασανε απο τα χερια μου 7 αμαξια προσωπικα δικα μου, αναμεσα σε αυτα και BMW-GOLF και λογω παλαιας ενασχολισης μου σε καταστημα εμπορειας αυτ/των(ακομα και τωρα εχω σχεσεις με αυτον τον κλαδο) μπορω να σου πω με παρα πολυ μεγαλη βεβαιοτητα πως τα ρενο δεν ειναι και τοσο αξιοπιστα,με ανταλακτικα που κοστιζουνε ΦΑΡΜΑΚΙ...Ακομη, το μεγαλο και τρανο golf....τρομαρα του δηλ...δεν ειναι απο τα αμαξια που θα προτεινα σε εναν φιλο ου για να αγορασει....ο λογος? Ρωτα ενα που εχει γκολφ να δεις τι εχει πληρωσει μεχτι τωρα.

Οο για τον ομιλο ρενο-νισαν.....δεν ειναι ακριβως ομιλος,αλλα η ρενο εχει αγορασει την νισαν γιαυτο και τα νισαν απο το 2003 και μετα δεν ειναι νισαν αλλα ρενο,εξου και τα ''παραξενα'' προβληματα που εχουνε κατα καιρους και που φυσικα κανενας Γιαπωνεζακιας δεν φανταζοτανε οτι θα εχει με την αγορα ενος κατα τα αλλα νισαν....
Δεν είχα ποτέ KIA ή ΗΥUNDAI αλλά βλέπω και συζητώ με φίλους που έχουν. Κουδουνιστρες και κρεμάνε γρήγορα. Μηχανικά δεν έχουν θέματα.

Golf και οτιδήποτε γύρο από VAG δεν θα πλήρωνα ΠΟΤΕ. Τα θεωρώ υπερτιμημένα μέχρι αηδίας και χωρίς λόγο. Τα έχω ακουστά τα θέματα του Golf και τα service του. Σιγά το αμάξι που θα το πληρώσω άλλη μια φορά μέχρι τα 250.000km.

Renault που είχα 18 χρόνια δεν έβγαλε αχνα. Service ακριβά σε σχέση με το nissan που έχω τώρα. Έγραψα όμιλο αλλά αυτό εννοούσα. Το ξέρω ότι η Nissan ανήκει στην Renault όπως και η Mitsubishi πλέον.
Όσους ξέρω με Nissan δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Και πιο φθηνά στην συντήρηση από τα Renault.

alexis

Reaction score
30.483
Επίσης όταν με είχαν τρακαρει με το Megane μου είχε δώσει ένα Getz για μια εβδομάδα. Τραυματική εμπειρία. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Μόλις ξαναμπήκα στο Megane ένοιωθα ότι μπήκα σε MERCEDES 50000€. Υπόψην ότι το Getz ήταν και 10 χρόνια νεότερο του Megane.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.297
- καλημέρα , επειδή η δουλειά μου είναι τα αυτοκίνητα :

1ον , τα γιαπωνέζικα , κορεάτικα κλπ , έχουν καλλίτερη μεταπώληση
2ον , τα αυτόματα επίσης
3ον , diesel , μόνον εάν κάνεις 20.000 + χλμ τον χρόνο
4ον , εάν σε ενδιαφέρει ; κράτημα , φρένα . . . ιταλικά ή γαλλικά
5ον , η πάλαι ποτέ αξιοπιστία των γερμανικών , δεν ισχύει πλέον

5ον , το
RENAULT MEGANE με τον 1.5 DCI 110 που σε κερδίζει σε εμφανιση, μεσα-εξω, χωρους και επιδόσεις αλλά δεν ξέρεις απο αξιοπιστία πως τα πάει. . . . πάει μία χαρά , τα έχουμε στον στόλο του rac μας , και δεν μασάνε όμως από μεταπώληση δεν τα πάει καθόλου καλά , άποψή μου : εάν σου αρέσει ( είναι όντως κουκλί ) , πάρτο

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.297
- λέει , σε κρατάει ξεκούραστο , και κάνει την δουλειά ( αλλαγές ) , μόνο του , όπως αυτό ξέρει καλλίτερα , δυστυχώς όντως καίει παραπάνω ( πέρα από το έξτρα βάρος του ) , διότι δεν έχει στον ''νού του '' , την οικονομία αλλά την σωστή λειτουργεία

- εάν δε το συνηθίσεις . . . πάει αυτό ήταν , δεν ξαναγυρνάς στο χειροκίνητο

Reaction score
4
ΚΑΙ Τελικά τι αυτοκίνητο πήρε ο φίλος;
Είμαι σε αναζήτηση και θέλω να δω αν του βγήκε η επιλογή.

Reaction score
288
Τίποτα απο αυτά που αναφέρθηκαν, βρήκα απο τύχη μεταχειρισμένο απο ιδιώτη σε εξαιρετική κατάσταση μεσαίο και όλα μια χαρά ... την εποχή που έψαχνα για καινούργιο ήμουν μεταξύ megane ή kia ceed σε πετρέλαιο , δυστυχώς δεν υπήργε αμάξι για να το οδηγήσω (οι εκθέσεις της kia είχαν αδειάσει ενώ το megane άργησε πολύ να έρθει). Έχει περάσει καιρός για καινούργιο θέλει ψάξιμο απο την αρχή...

Reaction score
4
Οκ σ ευχαριστώ.
Είμαι ανάμεσα σε pulsar, civic, ceed με μεγαλύτερη κλίση στο Nissan και μεγαλύτερος μου φόβος τα λάδια.

Reaction score
1.390
Οκ σ ευχαριστώ.
Είμαι ανάμεσα σε pulsar, civic, ceed με μεγαλύτερη κλίση στο Nissan και μεγαλύτερος μου φόβος τα λάδια.
Nissan μετά το 1998 μήτε που να τ αγγίξεις ...
[DOUBLEPOST=1523283565][/DOUBLEPOST]Επίσης αυτόματο μόνο στην περίπτωση που κάνεις ταξίδια ...διαφορετικά θα έχεις προβλήματα και δε λύνονται με λίγα ευρώ

Reaction score
4
Το αυτοκίνητο προορίζεται κυρίως για ταξίδια και 10.000 χλμ σε Αττική το χρόνο, οπότε είναι κατ εμέ μονόδρομος η αγορά καινούριου.

Δεν ανέφερα αυτόματο και δε το μπορώ, ούτως ή άλλως...

Γτ οχι Nissan μετά το 98;
Τι επιλογές υπάρχουν;

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.132
Επίσης αυτόματο μόνο στην περίπτωση που κάνεις ταξίδια
Μα στην εθνική δεν το χρειάζεσαι το αυτόματο όσο στην πόλη!
[DOUBLEPOST=1523288712][/DOUBLEPOST]
Τα λάδια μην τα φοβάσαι.Απλά συμπληρώνεις όταν χρειάζεται!!
Αν μπορείς να προσπεράσεις την ασχήμια του civic...λογικά παραμένει αξιόπιστο.
Προσωπικά θα επέλεγα ceed.

Reaction score
4
Ναι είναι ωραίο, μαζί με αυτά τα δύο έβαλα και στο παιχνίδι το i30 έχει ωραία παιχνιδάκια πάνω του και τα 1000 κυβικά ακούγονται πιο γλυκά στα τέλη και τα έξτρα έξοδα. Τους χώρους του δεν ξέρω ακόμα, μια βόλτα θα την κάνω πάντως!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.582
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants