Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.928
Με PVC είναι φτιαγμένο και το πουκάμισο των κομπιουτεροκαλωδίων του 1,5€. Μάλλον οι ελαστικές του ιδιότητες μεταβάλλονται αναλόγως της τιμής. Πάντως, επειδή των βινύλιο δεν είναι σταθερό, ταξιδεύουν μόριά του ακόμη και δια της αφής, και τελεί υπό διωγμό διότι είναι καρκινογόνο, πώς δεν έχει βγει κανας μουράτος γραφειοκράτης από την Βρυξέλλαν να το απαγορεύσει, προς χάριν του PE. Τα λιπαρά του κοκορετσιού τους μάραναν...

ryk

Reaction score
925
Με PVC είναι φτιαγμένο και το πουκάμισο των κομπιουτεροκαλωδίων του 1,5€. Μάλλον οι ελαστικές του ιδιότητες μεταβάλλονται αναλόγως της τιμής. Πάντως, επειδή των βινύλιο δεν είναι σταθερό, ταξιδεύουν μόριά του ακόμη και δια της αφής, και τελεί υπό διωγμό διότι είναι καρκινογόνο, πώς δεν έχει βγει κανας μουράτος γραφειοκράτης από την Βρυξέλλαν να το απαγορεύσει, προς χάριν του PE. Τα λιπαρά του κοκορετσιού τους μάραναν...
Ωχ! βάζεις φυτιλιές και για τους βινυλιόφιλους; Θα γίνει της Κορέας! :smg: :help:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.985
Έχω τον EPSON 9000.

Για πείτε ένα καλό καλώδιο ρεύματος να τον κάνω να παίζει σαν JVC ή έστω σαν EPSON 9200! :whistling:
Άλλαξε φακούς στα γυαλιά:whistling::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
2.248
Αν και το έχω ξαναγράψει παλιότερα...
Αγόρασα ένα on-line UPS 3.5KW, έβαλα όλες τισ συσκευές επάνω, δεν ξανάκουσα διαφορές και ηρέμησα.
Θα πρότεινα αντί για $$$ για καλώδια, $$$ για on-line UPS

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.598
Αγόρασα ένα on-line UPS 3.5KW, έβαλα όλες τισ συσκευές επάνω, δεν ξανάκουσα διαφορές και ηρέμησα.
- καλημέρα , μπορείς να μας πείς περισσότερες λεπτομέρειες ;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.694
Been there, done that. Συμφωνώ μέχρι τελείας.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Θέλει πολλά κότσια να προβεί σε δοκιμές κάποιος που έχει γνώσεις και συζητά γι'αυτό το θέμα. Γιατί, αν διακατέχεται απο ειλικρίνεια και αφού βρει ένα σύστημα που να δείχνει τις όποιες μεταβολές στο μουσικό πρόγραμμα, θα χρειαστεί να να αφήσει στην άκρη την ισχυρογνωμοσύνη, να παραδεχτεί ότι έσφαλε και τότε να ξεκινήσει να αναλύει τα αίτια των μεταβολών. Αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί, δεν έχει τη διάθεση να βρει το ικανό σύστημα και να ακούσει αυτό που λέμε, τότε η άποψή του δεν μου λέει και πολλά. Όπως δεν μου λέει και τίποτα η άποψη του οποιουδήποτε δεν έχει ένα ικανό συστημα. Υπάρχουν σαφώς ανώτερα και πιο καλοστημένα συστήματα απο το δικό μου και δεν καυχιέμαι σε καμία περίπτωση γι'αυτό που έχω στήσει, αλλά δεν εχει κανείς το δικαίωμα να λέει ότι αυτά που ακούω είναι δημιουργήματα της φαντασίας μου ή ότι είμαι εμποράκος περιφερειακών ηχοσυστημάτων, όταν δεν έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση να ακούσει αυτό που μπορεί να βγάλει ένα καλοστημένο ηχοσύστημα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.598
- τούτων λεχθέντων , προκύπτει πως και ηχητικές διαφορές προκύπτουν , και δεν επαληθεύονται από τα μέχρι στιγμής μετρητικά συστήματα

- προτείνω λοιπόν ένα restart στην συζήτηση με τα εξής δεδομένα :

1. οι ακούοντες διαφορές να μην ξεχνούν πως αυτές δεν απεικονίζονται σε μετρήσεις

2. οι by the book , ( μετρήσεις πάνω απ΄ όλα ) , να μην ξεχνούν ότι παρά τους κανόνες της φυσικής , ηλεκτρολογίας , κλπ , κάποιοι ( πολλοί εν προκειμένω ) ακούν διαφορές

ΥΓ : έχει ενδιαφέρον το θέμα , μην το αφήσουμε να παρακμάσει , κάποια άκρη θα βγάλουμε

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.356
Έχει πλάκα πάντως γιατί διαβάζοντας το εν λόγω νήμα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για αντίλογο 2 ομάδων ευτυχισμένων ανθρώπων. Οι μεν που βρήκαν την νιρβάνα τους με ένα καλό καλώδιο και χαίρονται που μπορούν να αντιληφθούν τι οποίες διάφορες και οι άλλη ομάδα ευτυχισμένων που χαίρονται που δεν τους έπιασαν κοροιδα και δεν ακούνε καμιά διαφορά.
Ή άλλη φασαρία γίνεται δηλαδή στο πλαίσιο ποιος θα δώσει λίγο από την ευτυχία του στον άλλον....
Προσωπικώς δεν αποκομίζω καμία ευτυχία είτε από την απασχόληση με καλώδια-και δη τροφοδοσίας- είτε με την απόταξη των σχετικών πρακτικών.Αντιθέτως,εξοργίζομαι ώρες ώρες αναλογιζόμενος πόση φαιά ουσία αναλώνεται στην επινόηση εντυπωσιακών ευρημάτων που θα φαίνονταν λογικά στο μέσο χρήστη και πόση προσοχή ξεσηκώνεται από ακροαματικόφιλους,αφού διοχετευόμενα όλα αυτά σε πραγματικά ωφέλιμους τομείς-που καλώς ή κακώς δεν αποτελούν κράχτες για το κοινό και πηγές εύκολου κέρδους- θα μπορούσε εκείνη να προωθούσε τα ιδανικά της υψηλής πιστότητας.Θεωρώ κάθε καλωδιομαχία προσβολή για τα τελευταία.
Με PVC είναι φτιαγμένο και το πουκάμισο των κομπιουτεροκαλωδίων του 1,5€. Μάλλον οι ελαστικές του ιδιότητες μεταβάλλονται αναλόγως της τιμής.
Δώσε βάση στη διαφορά ημίθεε:το πληβείον είναι πολυβινυλιοχλωρίδιο,ενώ το πατρίκιον είναι...και πολύ βινυλιοχλωρίδιον.;)
Ωχ! βάζεις φυτιλιές και για τους βινυλιόφιλους; Θα γίνει της Κορέας! :smg: :help:
Αμφιβάλλω...Έχω αναφερθεί σχετικά από το 2009 και το μόνο που έχει μεσολαβήσει από τότε είναι κάτι...μνημόνια,αλλαγές κυβερνήσεων κι ένα δημοψήφισμα.:lol:
Και προφανώς με παροχή καθαρού ημιτόνου...Θα είχε κιόλας ιδιαίτερη αξία ως τυφλή δοκιμή ανάμεσα σε βαρβάτα φίδια και κοινά συνοδευτικά καλώδια των συσκευών να εναλλάσσονται μεταξύ εκείνων και του ups.

Last edited:

Reaction score
1.173
Βασικά δεν έχω πειραματιστεί αρκετά με τα power cords αλλά μετά από αρκετές μάχες σε συζητήσεις και βάση λογικής μου έχει γεννηθεί το ερώτημα σχετικά με την άποψη:
  • "Δεν υπάρχει σωστό καλώδιο αλλά πρέπει να ματσάρει με το σύστημα σου"

Σύμφωνα με το από πάνω δεν έχω δει κάποια άποψη με τα μαύρα απλά καλώδια να λέει ότι έπαιξαν καλύτερα από τα καλά specific cables.
ΔΗΛΑΔΗ δεν υπάρχει η περίπτωση να ματσάρη ποτέ το απλό καλώδιο;???

Προσοχή δεν θέλω να ισχυριστώ ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Μα επάνω στις διαφορές μιλάω και στο ματσάρισμα να ταιριάζει το απλό φθηνό καλώδιο.!!!!!!!

Άλλο ερώτημα:
  • Πολλές είναι οι φορές, βασικά πάρα πολλές που λέμε ότι σήμερα το σύστημα δεν παίζει, ααααα σήμερα τα σπάει, σήμερα είναι αδιάφορο κτλ.
Με τι κριτήρια θα πω ότι άλλαξα το καλώδιο και ήταν καλύτερο η χειρότερο.

Επόμενο:
  • όταν αλλάζω ένα καλώδιο ρεύματος πρέπει να κλείσω την συσκευή. Τι μέθοδο πρέπει να ακολουθήσω έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η σωστή λειτουργία του μηχανήματος(τελικό στάδιο ενίσχυσης) και ταυτόχρονα να κρίνω σωστά. Αφού η συσκευή θα κλείσει, τα τρανζίστορ εξόδου - λάμπες ολοκληρωμένα απαιτούν χρόνο να επανέλθουν.
Δηλαδή εάν δεν αφήσω να ισορροπήσει το σύστημα τα συμπεράσματα πάνε περίπατο κατ εμέ. Στην τελευταία έκθεση που πήγα στο τέλος όλα τα συστήματα με άρεσαν από τις πολλές ακροάσεις. Χώρια που το κεφάλι είχε γίνει καζάνι με πατάτες βραστές.

Εάν παρακολουθήσουμε την τάση του δικτύου δεν είναι ποτέ σταθερή αυτό δεν μας λέει κάτι;

Έχω αγοράσει παλιά καλώδιο και πολύπριζο γιατί τότε είχα ακούσει διαφορές μετά από δοκιμή. Έκτοτε δεν ξανα ασχολήθηκα και έχει παραμείνει στο σύστημα μαζί με τα απλά μαύρα.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερη λύση μια για πάντα από την λύσή ενός Online UPS.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Και προφανώς με παροχή καθαρού ημιτόνου...Θα είχε κιόλας ιδιαίτερη αξία ως τυφλή δοκιμή ανάμεσα σε βαρβάτα φίδια και κοινά συνοδευτικά καλώδια των συσκευών να εναλλάσσονται μεταξύ εκείνων και του ups.

Ημιτονική μορφή
τάσεως είναι η τάση που μας δίνει η ΔΕΗ από τις γεννήτριες της.
Είναι τάση με σχεδόν μηδενική THD (ολική αρμονική παραμόρφωση).

Το πλεονέκτημα ημιτονικού μετατροπέα είναι ότι το η πλειονότητα των συσκευών της αγοράς είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν με ημιτονική τάση. Αυτό εγγυάται ότι οι συσκευές θα λειτουργούν στο φουλ σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους. Ειδικά οι κινητήρες λειτουργούν σωστά μόνο με ημιτονική τάση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο μου :Θέματα Προστασίας ανθρώπου & συσκευών

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.374
Δηλαδη μας λετε τωρα οτι ενα ταπεινο online ups ειναι αρκετο για να αντικαταστησει το μεγαλειο των φιδοκαλωδιων και την απεριγραπτη και μυστική τεχνη του σχεδιασμου τους;

Και το σπαθι κατανα που ελεγε ο αλλος τι να το κανω τωρα;

Απαπαπαπα, δεν εισθε καθολου οντιοφαϊλ :o

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.038
Δηλαδη μας λετε τωρα οτι ενα ταπεινο online ups ειναι αρκετο για να αντικαταστησει το μεγαλειο των φιδοκαλωδιων και την απεριγραπτη και μυστική τεχνη του σχεδιασμου τους;

Καλα, δεν ειναι και τοσο ταπεινα.
Μιλαμε για δυο χιλιαρικα και 31 κιλα μηχανημα.
Και ωραια οθονη βλεπω...
...χαι εντ μου φαινεται εμενα!
30228942_3365.jpg

........και παιρνεις και καλωδια μετα!

Reaction score
1.173
Απλά το θέμα είναι να περιορίσεις η ακόμα να εξαφανίσεις τους παράγοντες που επηρεάζουν τα αποτελέσματα και μετά ίσως, την αλλαγή που ακούς να καταφέρεις να πεις εάν είναι βελτίωση ή υποβάθμιση.

Προσωπικά με πιάνει ναυτία με την ιδέα ότι έχω ματσάρει την συστηματάρα μου και τώρα θα αγοράσω νέο DAC. Τι συνδυασμό καλωδίων πρέπει να κάνω για το matching? Ξανά από την αρχή?

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204

Ποστάρισα για να καταδείξω τις ιδιότητες του UPS ημιτόνου

Κατ’ εμέ είτε απ’ ευθείας ΔΕΗ είτε μέσω UPS ημιτόνου δεν θα υπάρχει διαφορά ακόμα και με διαταραχή στην κυματομορφή των 50Hz της ΔΕΗ (σπανίως βέβαια, αυτό που αλλάζει συχνά είναι το πλάτος της κυματοορφής προς τα πάνω ή κάτω).

Όμως ένα ακριβό HiFi (ειδικά όταν απαρτίζεται από συσκευές με μοτέρ – πικάπ – cassette/CD/DVD players) αξίζει ένα τέτοιο UPS με όλα του τα πλεονεκτήματα που δεν μπορεί να δώσει ένα παθητικό καλώδιο. (Κάποτε ήταν απαραίτητο το regulator. Σήμερα το regulator είναι ενσωματωμένο σχεδόν σ’ όλες τις συσκευές (Η πλειονότητα των ηλεκτρονικών συσκευών αντέχει τάσεις πχ από 190 – 250 V)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
.
Κατ’ εμέ είτε απ’ ευθείας ΔΕΗ είτε μέσω UPS ημιτόνου δεν θα υπάρχει διαφορά........................

Όμως ένα ακριβό HiFi (ειδικά όταν απαρτίζεται από συσκευές με μοτέρ – πικάπ – cassette/CD/DVD players) αξίζει ένα τέτοιο UPS................
Γιατι ειδικα με μοτερ? Αφου ουτως η αλλως "κατ'εσε" δεν θα υπαρχει διαφορα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σύμφωνα με το από πάνω δεν έχω δει κάποια άποψη με τα μαύρα απλά καλώδια να λέει ότι έπαιξαν καλύτερα από τα καλά specific cables.
ΔΗΛΑΔΗ δεν υπάρχει η περίπτωση να ματσάρη ποτέ το απλό καλώδιο;???
Και μεταξυ φθηνων καλωδιων υπαρχει διαφορα.Οι αναφορες στα "πανακριβα" "μαγικα" κλπ καλωδια γινονται κυριως για να τονιστει οσο γινεται πιο εντονα η αποψη οτι "ειναι μεγαλα κορόιδα" αυτοι που αλλαζουν καλωδια ρευματος -η αλλα καλωδια - ασχετα αν δεν αγοραζουν πανακριβα καλωδια.
Παραδειγματα φθηνων καλωδιων που προσωπικα δοκιμασα και εχουν διαφορες αλλα και βελτιωσεις απο τα "της πλακας" ειναι το belden 19364 , hirakawa 17 awg !!!!! , kawasaki 14awg και ορισμενα αλλα.
To "μαυρα καλωδια" δεν ειναι και απολυτο στα φθηνα καλωδια,το hirakawa ειναι γκριζο παρεμπιπτοντως.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.015
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan