ενισχυτές τάξης ΑΒ και μερικώς Α

D

deleted user 10898

Guest
Ελα ρε Βετούλη...
το παπαγαλάκι του Μπρούνο είναι σαν να λες συριζαίο οτι είναι αριστερός
(κυβερνητικό συριζαίο εννοώ,οχι αγνό υποστηρικτή :D )
Έλα ρε μάνο...
Αν δεν είναι οι Συριζαίοι αριστεροί άντε καλώς να μας έρθει ο Κουλης να γουστάρουμε που είναι και α class ultra high end

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Βρε λάμπα υδραργύρου είναι αλλά ας μην το απλώσουμε εδώ....και μας μπανιάρουν :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.161
Ελα ρε Βετούλη...
το παπαγαλάκι του Μπρούνο είναι σαν να λες συριζαίο οτι είναι αριστερός
(κυβερνητικό συριζαίο εννοώ,οχι αγνό υποστηρικτή :D )
Έλα ρε μάνο...
Αν δεν είναι οι Συριζαίοι αριστεροί άντε καλώς να μας έρθει ο Κουλης να γουστάρουμε που είναι και α class ultra high end
To ιδεολογικό nirvana μοιάζει σε πολλά στοιχεία μ'εκείνο της υψιτελούς ακροαματικοφιλίας...:sneaky:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.895
Ένας δικηγόρος...του διαβόλου θα μπορούσε να σημειώσει ότι σημείο τριβής για τους πιουρίστες ακροαματικόφιλους στη δεδομένη θεώρηση είναι το γεγονός ότι τα επιμέρους στοιχεία στις διακοπτικές υλοποιήσεις δεν άγουν συνεχώς για ολόκληρο τον κύκλο λειτουργίας του κυκλώματος και ότι η Αρχή Λειτουργίας είναι μη γραμμική.
Αφ' ης στιγμής η έννοια του καλής ποιότητας ενισχυτή εδώ και δεκαετίες (από τον Φεβρουάριο του 1925) έχει συνδεθεί με τη γραμμικότητα, είναι πολύ δύσκολο να πεισθεί κάποιος πως κάτι μη γραμμικό -διαχειριζόμενο ηλεκτρική ενέργεια με τελείως διαφορετική διαμόρφωση- έχει επίσης χαμηλή παραμόρφωση, ακόμη χαμηλότερη από αυτό που έχει σχεδιασθεί να λειτουργεί κατά το δυνατόν γραμμικά.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
Πολυ θα ήθελα να δω το ακουόγραμμα όλων μας... Πχ εγω έχανα πριν κάποια χρονια 6db στο δεξί αυτι λόγω συχνών ωτιτιδων πριν κανω μια εγχείρηση διαφράγματος και σωθω
ΥΓ το μηχάνημα του ωρλ δεν μέτραγε πάνω από τα 7k, μου έκανε εντύπωση και τον ρώτησα γιατι πήγα επί τούτου εκεί να δω μέχρι ποσα khz ακούω και τι χάνω
Μετρήσεις μετρήσεις μετρησεις

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.015
Αφ' ης στιγμής η έννοια του καλής ποιότητας ενισχυτή εδώ και δεκαετίες (από τον Φεβρουάριο του 1925) έχει συνδεθεί με τη γραμμικότητα, είναι πολύ δύσκολο να πεισθεί κάποιος πως κάτι μη γραμμικό -διαχειριζόμενο ηλεκτρική ενέργεια με τελείως διαφορετική διαμόρφωση- έχει επίσης χαμηλή παραμόρφωση, ακόμη χαμηλότερη από αυτό που έχει σχεδιασθεί να λειτουργεί κατά το δυνατόν γραμμικά.
Ρε συ Κόγια, ημαρτον! Δεν είναι 2004 πλέον, περασαν τα χρόνια.
Τετχιους έχουν μέσα τα ηχεία του μπρουνο που μετρούν σα διαστημόπλοια, και τα γκριμ, και τα κιι, τέτοιους έχουν μέσα ένα σωρό ενεργά μόνιτορ που επίσης μετρούν παπάδες, τετοια έχουν μέσα τα θηρία της β&ο και τέτοια ετοιμάζουν να βάλουν μεσα και στα μπιεντνταμπλεγιου, φαντασου που φτάσαμε, τι "δύσκολο να πεισθεί" και κουραφεξαλα; Κολλημένοι με το χέρι στο βυζί, κόλλημα είναι, στενομυαλια και εγωισμός, τίποτε άλλο. Α, και θεωρίες γι' αγρίους, ασχετοσυνη, έλλειψη γνώσης στα όρια της αμάθειας, πιο κάτω από ημιμάθειας.
Αντε, η πολλή ευγένεια σε έφαγε κι εσένα..:headbang:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Μακάρι τα specs ενός ενισχυτή να μπορούσαν να μας πουν το πως θα παίξει ο ενισχυτής στο εκάστοτε σύστημα. Δεν θα χρειάζονταν ούτε φόρουμ, ούτε περιοδικά και reviews και βέβαια ούτε εκθέσεις. Θα επιλέγαμε μέσα από ένα αρχείο excel, τις συσκευές με τα καλύτερα specs που μπορούμε να αγοράσουμε και τέλος.

Δυστυχώς για εμάς το παραπάνω σενάριο είναι ουτοπικό, οι εργαστηριακές μετρήσεις δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την ακοή μας κάτι με το οποίο συμφωνούν και σχεδιαστές ενισχυτικών αλλά και εργαστήρια μετρήσεων, π.χ

Bob Cordell 2005 (σχεδιαστή ενισχυτών και αρθρογράφος)
Looking at basic amplifier spec sheets, what should we really look for?
Spec sheets in many ways are nearly worthless. If someone specifies according to the FTC standard a THD at full power out to 20 kHz of less than 0.02%, the amp is more likely to be good sounding, but this is not fully necessary or even sufficient.
Depending on the nature of the distortion and misbehavior, an ampl ifier with 0.1% THD can sound great, and an amp with 0.02% might sound awful when it clips. I'm not saying to throw out the spec sheets, but they just don't usually tell the whole story.
Forget about spec sheets for boutique amps.

Gene DellaSala — June 05, 2014 (εργαστήριο μετρήσεων).
Conclusion
That's about all there is to measure with respect to amplifier performance. How we hear/perceive sound is a different story since we all have our individual preferences. Sound is as much of an emotional process as it is an audible one.

That being said, it's important to note we do all of my listening tests of amplifiers BEFORE conducting any measurements. This ensures we are NOT pre-biased by a measured outcome. We have measured amps in the past that didn't do so well on the test bench but sounded fine in the real world. In such instances that is clearly noted in the review. Our ears are far more forgiving than our test equipment in most cases.

Στο ίδιο άρθρο

Damping Factor - This specification is somewhat overstated by most manufacturers and the reader is encouraged to reference our article: Damping Factor - Effects on System Response for more information. In real world scenarios, cable impedance usually nullifies the benefits of a very high damping factor and thus beyond a certain value as stipulated in the aforementioned article it becomes mostly academic.

Με απλά λόγια, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Ο τελικός κριτής είναι πάντα η ακοή μας και όχι οι εργαστηριακές μετρήσεις. Οι εργαστηριακές μετρήσεις μπορούν να ληφθούν ως μια ένδειξη - υποψία και όχι ως απόδειξη του ηχητικού αποτελέσματος.

Κάθε τεχνολογία (Α, ΑΒ, D, λυχνίες κτλ) έχει λόγο ύπαρξης εφόσον υπάρχει αγοραστικό κοινό. Έχω ακούσει καλές και κακές υλοποιήσεις από όλες τις κατηγορίες, δεν είμαι εχθρός ούτε και οπαδός καμίας τους, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το πως μετράνε στο εργαστήριο, με ενδιαφέρει μόνο το πως ακούγονται στα Δικά μου αυτιά και στο εκάστοτε σύστημα.

Κατά την γνώμη μου όσο αυξάνεται η εμπειρία ενός ακροατή και η εμπιστοσύνη του στην ακοή του, τόσο λιγότερο ανάγκη έχει από την επιβεβαίωση των pdf. Εξάλλου τα καλά συστήματα δεν φτιάχνονται μόνο από pdf, χρειάζεται επιπλέον εμπειρία, άποψη και αισθητική.

Υ.Γ. Δοκιμάζω και εγώ κάποια class D τον τελευταίο καιρό.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Θα γούσταρα να ειμαι σε μια γωνιά και να ακούσω συζήτηση "ακροαματικόφιλων" για το πως παίζει ενα βιολι στη σκαλα τοπυ Μιλάνο η στην όπερα του Σιδνευ η στο μεγαρο .:whistling:
Εμένα πάντως η πουτίγκα δεν μ'αρέσει όποιος και να την φτιάξει , προτιμώ μια νουγκατίνα .o_O

και επιτέλους στο θέμα μας ..τι παίζει καλύτερα ο Σανσούι του Γιαννη η ο κρελλ του Βλάση
Ποιός ενισχυτής έχει μεγαλύτερο δείκτη δισκοπάθειας .....:o

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.006
Υ.Γ. Δοκιμάζω και εγώ κάποια class D τον τελευταίο καιρό.
Δεν ησουν σιγουρος αν μας ενδιαφερει και λες κατσε να δω αν θα ρωτησει κανενας?
Οκ.

Ποια?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.852
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29