Δικάναλος για ηχεία Sony SS-NX1

Reaction score
1.953
Ήρθε εχτές ο βαφτιστήρης μου σπίτι και με χαρά διαπίστωσα ότι έχει αρχίσει να έχει ανησυχίες ηχητικού ύφους και περιεχομένου.....
Έχει στο δωμάτιο του ένα παλιό ηχοσύστημα της SONY το οποίο συνοδεύεται με αυτά τα ηχεία:
SS-NX1 6Ω

Ο μικρός έχει στην διάθεση του 200 ευρώ. Του πρότεινα να κρατήσει τα ηχεία και να αγοράσει έναν ολοκληρωμένο δικάναλο για αρχή τουλάχιστον , έτσι ώστε να βελτιώσει την ποιότητα στον ήχο.
Όπως καταλαβαίνεται δεν μπορεί να ξεφύγει στον προϋπολογισμό...ίσως να τσοντάρω εγώ κάτι λίγα αλλά όχι
πολύ παραπάνω μιας και δεν θέλουν οι γονείς του.
Τα ακούσματα του είναι ήπια (όχι ροκιές κλπ) θα έλεγα...ελληνική και ξένη μουσική, κλασική μέχρι και κάτι για φαραντούρη μου έλεγε εχτές....και ανατρίχιασα...χαχαχα!!

Για πείτε καμιά ιδέα;

Reaction score
1.953
Με μιά γρήγορη ματιά βλέπω ότι σε αυτη την τιμή μιλάμε για Yamaha 201 (A-S ή R-S),
Denon PMA-520AE ίσως και κάποιος Cambridge audio;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.419
Δε νομίζω να συγκρίνονται με τον Denon. ;)

Δε θα ήταν επιθυμητός όμως ένας που να έχει και ψηφιακές εισόδους;

Reaction score
6.950
τα ηχεια ειναι χαμηλης ποιοτητας,οποτε ο ολοκληρωμενος θα παει χαμενος......αρα η ψαχνει για μεταχερισμενα ηχεια ραφιου και ενισχυτη (λιγο δυσκολο με 200 ευρω και για τα δυο να βρει κατι αξιολογο) ή παει σε καινουργιο συστημα σε αυτα τα χρηματα ή σε καποιο αυτοενισχυομενο ηχειο. Σαν πηγη τι θα εχει? γιατι τωρα εχει το συστημα (για ραδιοφωνο και cd υποθετω).

Για να προτεινω κατι,ενισχυτη pioneer A10 και ηχεια magnat monitor supreme 102,σαν σετ λιγο πανω απο 240 ευρω. Αυτοενισχυομενο ηχειο,crystal audio cuby 7 (κωτσοβολος....καπου στα 200 ευρω).

Reaction score
1.953
Σαν πηγή xρησιμοποιεί το κινητό του και το ράδιο ...το έτοιμο σύστημα είναι Γ.Τ.Π....έχει μέχρι και διπλό κασετόφωνο επάνω...Η λογική είναι πως αγοράζοντας τώρα έναν ολοκληρωμένο θα έχει την δυνατότητα να αγοράσει και ένα καλύτερο ζευγάρι ηχεία αργότερα για να τα ταιριάξει με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα......

Reaction score
1.953
Ωραία...Θα κοιτάξω και τα αυτοενισχυόμενα....το καλό με τις πρωτάσεις του Κώστα είναι ότι υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα σε μαγαζιά εδώ στην Αθήνα με πολύ μικρη διαφορα τιμής...

Reaction score
5.840
Όπως αυτός ο Denon για παράδειγμα;
Ειναι μια παρα πολυ καλη λυση. Μικρος σε μεγεθος,δυνατος,ποιοτικος σε ηχο,και εχει την δυνατοτητα των ψηφιακων συνδεσεων με ενα αξιοπρεπες ενσωματωμενο dac.Aργοτερα οταν μπορεσει παιρνει και τα Dali zensor 1 και θα εχει ενα αξιοπρεπεστατο ηχητικα συστημα δωματιου.
Eγω τον εχω με τα magnat monitor supreme 102,προσωρινα.

74607_31539a06fc8f7a4e5a6caeec23217e19.jpg

Κ

κιμωνhifi

Guest
Sony SS-NX1
Specifications
Speaker system 2-way, bass-reflex type,magnetically shieldedtype
Speaker units
Woofer: 17 cm (63/4 in.), conetype
Tweeter: 2.5 cm (1 in.), dometype
Nominal impedance 6 ohms
Dimensions (w/h/d) Approx. 210 x 402 x 285mm(83/8 x 157/8 x 111/8 in.)
Mass Approx. 7.0 kg(15 lb 7 oz) net perspeaker

Και μια "άλλη" ματιά. http://www.hifisubjectivist.org/viewtopic.php?t=46878&p=103647

Ερώτηση: θα μείνει στο 2κάναλο ή αργότερα θα πάει σε home cinema;

Reaction score
1.953
Sony SS-NX1
Specifications
Speaker system 2-way, bass-reflex type,magnetically shieldedtype
Speaker units
Woofer: 17 cm (63/4 in.), conetype
Tweeter: 2.5 cm (1 in.), dometype
Nominal impedance 6 ohms
Dimensions (w/h/d) Approx. 210 x 402 x 285mm(83/8 x 157/8 x 111/8 in.)
Mass Approx. 7.0 kg(15 lb 7 oz) net perspeaker

Και μια "άλλη" ματιά. http://www.hifisubjectivist.org/viewtopic.php?t=46878&p=103647

Ερώτηση: θα μείνει στο 2κάναλο ή αργότερα θα πάει σε home cinema;
Μιλάμε για ένα σύστημα που θα μπεί στο δωμάτιο του μόνο για μουσική . Δεν εχει καν τηλεόραση εκεί . Επίσης μιλάμε για έναν 19χρονο....αν στα 23 του αποφασίσει ότι θέλει 5.1 δεν το ξέρω....τώρα θελει δικαναλο.

Reaction score
1.953
Του είχα πάρει ένα ζευγάρι δώρο πρίν 3-4 χρόνια .... οπότε είναι ψιλό καλυμμένος ....

Reaction score
1.953
Είδα επίσης και αυτά της M-audio. Το ζευγάρι είναι λίγο πάνω απο τα 200 αλλά όπως είπα μια μικρή πριμοδότηση μου επιτρέπεται να κάνω....
Τα έχει ακούσει κάποιος;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.180
Αυτά που λες, XLR και καρφί έχουν από πίσω.
Αυτά που σου έστειλα, έχουν από USB μέχρι οπτική..
Δες ξανά τις συνδέσεις. Είναι πιο σημαντικές από την όποια διαφορά πιστότητας σε αυτό το κόστος.
Λόγω μεγέθους μεγαφώνων όλων των ηχείων αυτού του μεγέθους, η πρώτη μου πρόταση που είναι 2.1 θεωρώ ότι θα ακούγεται μάλλον πιο ολοκληρωμένα στις χαμηλές συχνότητες.
Αυτή η πρόταση είναι μάλλον η πιο ενδιαφέρουσα, διότι έχει αναλογικές εισόδους με RCA (όχι XLR), ψηφιακή είσοδο με οπτική, και έχει και τηλεκοντρόλ για βολιουμ και ον οφ! Ίσως η πιο χρηστική, κσι αν αργότερα αναβαθμιστεί ο παίχτης, αυτή η λύση θα παραμείνει σε κάποιο PC, άριστα.
Για ξαναδες τη:
https://www.thomann.de/gr/m_audio_av321.htm

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.180

Reaction score
1.953
Έχεις δίκιο Κώστα....δεν το είχα προσέξει τόσο καλά.....
Δεν ανεβαίνει τόσο πολύ το κομπόδεμα στην παρούσα φάση....δυστυχώς....και δεν θέλω να πιέσω λόγω γονέων....

Τα yamaha που μόλις πόσταρες είναι πραγματικά ηχειάρες....τα ζαχάρωνα και εγώ μια εποχή .....

Μόλις πριν λίγο μίλησα όμως με τον μικρό....και κατόπιν συζήτησης προτιμάει να αγοράσει έναν δικάναλο ενισχυτή και να μαζέψει σε βάθος ενός έτους χρήμα για να πάρει ένα καλό ζευγάρι ηχεία βάσης της τάξης των 200-300 ευρώ.

Πάντως για χατίρη των yamaha ίσως τον ψήσω να μην αγοράσει κάτι τώρα και να κάνει υπομονή μαζεύωντας χρήμα.....κανα εξάμηνο ακόμα....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.715
Members
38.361
Νεότερο μέλος
gerana