Bullying (Kii Audio Three)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.532
[...] Αρκεί να ξέρεις πως πρέπει νά ακούγεται η μουσική.[...]
Μεγάλη κουβέντα... Να ρωτήσω το εξής: Εκτός από τον συνθέτη που συνθέτει τη μουσική και τον μουσικό που την παράγει, ποιος άλλος ξέρει πώς πρέπει να ακούγεται η μουσική;

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.636
Δεν είμαι σίγουρος οτι έχει νόημα το να ακούσουμε εντυπώσεις για τα kii. Η μία μερίδα των μελών δεν αμφιβαλλουμε και ιδιαίτερα για την επίδοσή τους και η άλλη δεν πρόκειται να πειστεί ποτέ ότι είναι καλύτερα από πάσης φύσεως κουδουνιστρες. :)

wizzy

Reaction score
21.532
Εάν με τον όρο "κουδουνίστρες" απαξιώνεις πάσης φύσεως ηχεία εκτός από τα Kii και τα ομοίας φιλοσοφίας με αυτά, τότε... Πέραν του ότι δεν βοηθάς τη συζήτηση, δεν έχω κάποιο άλλο σχόλιο να κάνω.

Πέραν τούτου, θέλω να πιστεύω ότι ο gonis αγόρασε τα Kii για να ακούει μουσική κι όχι για να τα έχει στημένα και να τα βλέπει. Ούτε τίθεται θέμα να πειστεί η μία πλευρά από την άλλη. Το θέμα εδώ είναι ότι ένα μέλος αγόρασε κάτι καινούριο για τα δεδομένα των περισσότερων συμμετεχόντων στο forum κι υπάρχει η σχετική περιέργεια. Εάν εσύ δεν είσαι περίεργος, με γεια σου με χαρά σου. Εγώ είμαι.

Υ.Γ.: Υπάρχει κι η τρίτη μερίδα μελών, που ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα της εμπειρίας ακρόασης μουσικής από τα Kii, χωρίς να τα θεοποιούν, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τις υπόλοιπες υλοποιήσεις ηχείων και χωρίς να μέμφονται εναντίον των Kii επειδή δεν είναι παθητικά ηχεία.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.372
Δεν είμαι σίγουρος οτι έχει νόημα το να ακούσουμε εντυπώσεις για τα kii.
Η ακρόαση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του Hi-Fi μικρέ Μ1τσ0.
Αφού ως γνωστόν χρειάζεται "κούρδισμα" με παραφερνάλια (καλώδια, στήριξη, τσιγκάκια) ακόμα και σε "φροντισμένους" χώρους, πόσο μάλλον σε "αφρόντιστο". Πώς θα το κάνεις χωρίς ακρόαση;
Δεν πρέπει να έρθουν οι "καλοπροαίρετοι" φίλοι που μετά την επίσκεψη θα θάβουν για εβδομάδες, εκθειάζοντας τα δικά τους μέσα τους κι έξω;
Δεν πρέπει επίσης να μαζευτεί η κριτική ομήγυρις για ακρόαση, ποτάκια και φαγάκι;
Τις διψασμένες για εντυπώσεις ψυχές που παρακολουθούν το νήμα πού τις αφήνεις;

Απαιτούνται όχι απλώς εντυπώσεις ακρόασης, αλλά πλήρης ανάλυση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.252
"Δεν είμαι σίγουρος οτι έχει νόημα το να ακούσουμε εντυπώσεις.."

Εγώ πάλι είμαι 1000% σίγουρος ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα! ;)

Αλλά έχει πολύ πλάκα! ,;)

Reaction score
8.821
"Δεν είμαι σίγουρος οτι έχει νόημα το να ακούσουμε εντυπώσεις.."

Εγώ πάλι είμαι 1000% σίγουρος ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα! ;)

Αλλά έχει πολύ πλάκα! ,;)
Δεν εχει κανενα απολυτως νοημα για τους νοημονες.......απο την αλλη για το νοημον κοινο εχει και παραεχει:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.252
Πέραν τούτου, θέλω να πιστεύω ότι ο gonis αγόρασε τα Kii για να ακούει μουσική κι όχι για να τα έχει στημένα και να τα βλέπει.
Προφανώς. Άλλοι αγοράζουν ηχεία για να τα βλέπουν και να τα δείχνουν, ασχέτως του πως παίζουν! Ξέρεις καλά πόσο εντυπωσιακά στο μάτι ηχεία κυκλοφορούν στο χώρο του χάι εντ. Μπροστά τους, το κιι είναι μία πορδη. :fuckyou:

υπάρχει η σχετική περιέργεια. Εάν εσύ δεν είσαι περίεργος, με γεια σου με χαρά σου. Εγώ είμαι
Ναι, αποδεκτή η περιέργεια στην ανθρώπινη φύση. Γι αυτό λένε που ξέρεις αν δε σ'αρέσει αν δε το δοκιμάσεις; Μα δεν είσαι περίεργος; Έλα να στο βάλω λίγο, τι σόι φίλοι είμαστε; Κι αν σαρεσ; :gotcha:

Υπάρχει κι η τρίτη μερίδα μελών, που ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα της εμπειρίας ακρόασης μουσικής από τα Kii,
Ναι, δεκτό. Αλλά γιατί; Αλήθεια πες μου.

Καταλαβαίνω ότι ενδιαφερεσαι να μάθεις αν του γκονη του άρεσε το κιι. Αλήθεια όμως, δε καταλαβαίνω το γιατί.

Εγώ πχ βλέπω με τον ίδιο τρόπο το ενδιαφέρον του να μάθω αν του γκονη του αρέσει να είναι από κάτω ξαπλωμένος κι αραχτός όταν κάνει σεξ, ή αν προτιμάει άλλες πόζες και ποιές. Έχει ενδιαφέρον ομολογουμένως, ε; :D

Επίσης με ενδιαφέρει να μάθω αν ο γκονης όταν οδηγεί, γέρνει το κεφάλι του όταν στρίβει, και μάλιστα αν το γέρνει προς την πλευρά της στροφής, και πόσο το γέρνει; Ή το κρατάει ίσιο; :p

Τέλος με ενδιαφέρει να μάθω ποιο αφτερσειβ χρησιμοποιεί, αλλά και τις εντυπώσεις του γκονη (αναλυτικά) από το αφτερσειβ του στο δέρμα του λαιμού του και την αίσθηση από το άρωμα που παίρνει, ιδίως μετά 5-6 ώρες από τη χρήση, κι εννοείται αν του αρέσει το άρωμα αυτού του αφτερσειβ, κι αν αρέσει στη γυναίκα του ή και στις περαστικές γυναίκες.8-)

Θα ήθελα να μάθω κι άλλα για τον γκονη, ιδίως για την προσωπική του ζωή, ψοφαω για κουτσομπολιό. Εσύ; :gotcha:

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.409
Δεν είμαι σίγουρος οτι έχει νόημα το να ακούσουμε εντυπώσεις για τα kii. Η μία μερίδα των μελών δεν αμφιβαλλουμε και ιδιαίτερα για την επίδοσή τους και η άλλη δεν πρόκειται να πειστεί ποτέ ότι είναι καλύτερα από πάσης φύσεως κουδουνιστρες. :)
Το ίδιο παρατηρήθηκε και όταν βγήκαν τα grimm. Σημαντική μερίδα του τύπου, επαγγελματιών στο gearslutz και ακροατών τα άκουσαν και έμειναν "πάκηδες", π.χ. [1], [2]. Μία εξίσου μεγάλη μερίδα που τα άκουσαν απλά δεν τους άρεσαν ή τα βρήκαν αδιάφορα, στην καλύτερη. Μαύρο - άσπρο και όχι 50 shades... Το ίδιο προβλέπω ότι θα επαναληφθεί με τα kii. Γιατί; Τόσο πολύ διαφέρουν τα αυτιά μας;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.169
να μάθω αν του γκονη του αρέσει να είναι από κάτω ξαπλωμένος κι αραχτός όταν κάνει σεξ, ή αν προτιμάει άλλες πόζες και ποιές.
Έχεις p.m.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εγώ πχ βλέπω με τον ίδιο τρόπο το ενδιαφέρον του να μάθω αν του γκονη του αρέσει να είναι από κάτω ξαπλωμένος κι αραχτός όταν κάνει σεξ, ή αν προτιμάει άλλες πόζες και ποιές.
Ρωτησε τον,αλλα οπως σε καθε συζητηση καλο ειναι να εχουμε και φωτογραφιες.....για του λογου το αληθες βεβαια :D

wizzy

Reaction score
21.532
@m1ts0s: Εάν θεωρείς ότι το σχόλιό σου ("κουδουνίστρες") βοηθάει στη συζήτηση (αντί π.χ. να την δυναμιτίζει), ΟΚ, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Keep posting!

Πάμε παρακάτω.

[...]Υ.Γ.: Υπάρχει κι η τρίτη μερίδα μελών, που ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα της εμπειρίας ακρόασης μουσικής από τα Kii [...]
[...] Ναι, δεκτό. Αλλά γιατί; Αλήθεια πες μου.

Καταλαβαίνω ότι ενδιαφερεσαι να μάθεις αν του γκονη του άρεσε το κιι. Αλήθεια όμως, δε καταλαβαίνω το γιατί. [...]
Καταρχάς, επειδή ο γραπτός λόγος παραξηγιέται, ελπίζω να αστειεύεσαι κι όχι να με ειρωνεύεσαι - δεν μπόρεσα να διακρίνω τι από τα δύο συμβαίνει από το κείμενο του post σου.

Στη συνέχεια, να σου πω γιατί ενδιαφέρομαι: Γιατί, προσωπικά, δεν έχω την τεχνολογική κατάρτιση ούτε τις γνώσεις για να καταλάβω εάν ένα ηχείο παίζει σωστά ή όχι, διαβάζοντας το .pdf με τις μετρήσεις του. Οπότε, ναι, θέλω τον κάτοχό τους να βγει και να πει, για παράδειγμα "παίζουν ωραία, ρε παιδί μου, δημιουργούν "αληθοφανή" μουσική σκηνή, έβαλα να ακούσω όπερα με την Montseratt Caballe και κάθε φορά που άνοιγε το στόμα της η χοντρή, αισθανόμουν ότι τραγουδούσε μόνο για πάρτι μου" κτλ. Ή κάποιο άλλο σχόλιο τελος πάντων.

Και στο κάτω κάτω, αν πρέπει να σου εξηγήσω και να πρέπει να καταλάβεις γιατί θέλω την άποψη του gonis, σου λέω ότι θέλω επειδή δεν είμαι εκεί. Εάν ήμουν Αθήνα (και με δεδομένο αυτό που ανέφερα πιο πάνω περί έλλειψης γνώσεων), το πολύ πολύ να πέρναγα από το Athens Pro Audio να τα ακούσω ή από του gonis (εάν με προσκαλούσε) και να κρίνω βάσει των αυτιών μου. Ναι, ναι ξέρω τα αυτιά μας δεν είναι μετρητικό όργρανο. Ε, και; Είναι κακό αυτό; Ή μήπως εγώ που δεν μπορώ να "ερμηνεύσω" εάν .pdf με καμπύλες και μετρήσεις δεν μπορώ να απολαύσω μουσική με τα αυτιά μου; Διότι, τελευταία φορά που έλεγξα, ηχεία/ηχοσυστήματα κτλ, αγοράζουμε για να ακούμε μουσική ("σωστά" ή "λάθος" δεν έχει σημασία) κι όχι για να δείχνουμε τα .pdf τους στους φίλους μας και στα forums.

Reaction score
4.699
Να ρωτήσω το εξής: Εκτός από τον συνθέτη που συνθέτει τη μουσική και τον μουσικό που την παράγει, ποιος άλλος ξέρει πώς πρέπει να ακούγεται η μουσική;
Ευτυχώς για μας πάρα πολλοί,επαγγελματίες και μή.

Κατασκευαστές οργάνων, μουσικοί, παραγωγοί, ηχολήπτες, μηχανικοί μάστερινγκ,
κατασκευαστές ενισχυτών, κατασκευαστές ηχείων, ξέχασα τους ρηβιούερς.....

Ας μήν είμαστε αγνωστικιστές.

wizzy

Reaction score
21.532
Ευτυχώς για μας πάρα πολλοί,επαγγελματίες και μή.

Κατασκευαστές οργάνων, μουσικοί, παραγωγοί, ηχολήπτες, μηχανικοί μάστερινγκ,
κατασκευαστές ενισχυτών, κατασκευαστές ηχείων, ξέχασα τους ρηβιούερς.....

Ας μήν είμαστε αγνωστικιστές.
E, ναι, σίγουρα! Ας αφήσουμε λοιπόν τους σωτήρες να μας σώσουν!

Reaction score
777
Καταλαβαίνω ότι ενδιαφερεσαι να μάθεις αν του γκονη του άρεσε το κιι. Αλήθεια όμως, δε καταλαβαίνω το γιατί.
Είναι κάτι αντίστοιχο με το να εμπιστευτείς εσύ την άποψη του Ζαπάντη ή του Κόγια.

Είναι δύο άτομα που εμπιστεύεσαι. Εμπιστεύεσαι τον τρόπο σκέψης που ακολουθούν (π.χ. ξεκινάν απο τα pdf) και εμπιστεύεσαι τον τρόπο που ακούν και αξιολογούν ένα σύστημα.

Είναι φανερό οτι αν ο Ζαπάντης σου πεί "όχι" το όχι του θα έχει βαρύτερη σημασία απο το όχι το δικό μου. Το "όχι" του Ζαπάντη θα επηρεάσει την αγορά σου σε βαθμό στο αυτή να μήν γίνει. Το όχι του Ζαπάντη μπορεί να κρύβει μία λεπτομέρεια που σου ξέφυγε. Που στην τελική δέν την είδες ή δέν την ξέρεις. Και το αντίθετο φυσικά.

Και όλοι "ακούν" μήν το παίζουμε τετράγωνοι. Άλλο ήχο έχει το Grimm, άλλο το lipinski, άλλο το B&O και άλλο το ΚΙΙ. Και ακούν γιατί το πλήθος των μετρήσεων στο να τα ξεχωρίσεις είναι τόσο μεγάλο που ξεφεύγει. Όλα +- θα μετράνε καλά..

Reaction score
8.821
Προφανώς. Άλλοι αγοράζουν ηχεία για να τα βλέπουν και να τα δείχνουν, ασχέτως του πως παίζουν! Ξέρεις καλά πόσο εντυπωσιακά στο μάτι ηχεία κυκλοφορούν στο χώρο του χάι εντ. Μπροστά τους, το κιι είναι μία πορδη. :fuckyou:
οταν ρε οι αλλοι εφτιαχναν ηχεια......ο μπρουνο ακομη με κρυοκωλους ενισχυτες ασχολουνταν. ειναι ασχιετος με το αντικειμενο:D

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.636
οταν ρε οι αλλοι εφτιαχναν ηχεια......ο μπρουνο ακομη με κρυοκωλους ενισχυτες ασχολουνταν. ειναι ασχιετος με το αντικειμενο:D
Πρέπει να έχει ξαναδημοσιευτεί στο forum το σχόλιο τού Bruno:

"Those capable of making good converters and solid state electronics, do.
Those not capable of making good sounding solid state power amps, make tube
amplifiers.
Those not capable of making tube amplifiers, make loudspeakers.
Those not capable of making loudspeakers, make cables.
Those not capable of making cables, sell rocks said to dramatically improve
sound."

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.252
Καταρχάς δεν έχω καμιά ειρωνεία. Εξηγώ τρόπο σκέψης, πάντα καλοπροαίρετα.

Στη συνέχεια, να σου πω γιατί ενδιαφέρομαι: Γιατί, προσωπικά, δεν έχω την τεχνολογική κατάρτιση ούτε τις γνώσεις για να καταλάβω εάν ένα ηχείο παίζει σωστά ή όχι, διαβάζοντας το .pdf με τις μετρήσεις του. Οπότε, ναι, θέλω τον κάτοχό τους να βγει και να πει, για παράδειγμα "παίζουν ωραία, ρε παιδί μου, δημιουργούν "αληθοφανή" μουσική σκηνή, έβαλα να ακούσω όπερα με την Montseratt Caballe και κάθε φορά που άνοιγε το στόμα της η χοντρή, αισθανόμουν ότι τραγουδούσε μόνο για πάρτι μου" κτλ. Ή κάποιο άλλο σχόλιο τελος πάντων.

Και στο κάτω κάτω, αν πρέπει να σου εξηγήσω και να πρέπει να καταλάβεις γιατί θέλω την άποψη του gonis, σου λέω ότι θέλω επειδή δεν είμαι εκεί. Εάν ήμουν Αθήνα (και με δεδομένο αυτό που ανέφερα πιο πάνω περί έλλειψης γνώσεων), το πολύ πολύ να πέρναγα από το Athens Pro Audio να τα ακούσω ή από του gonis (εάν με προσκαλούσε) και να κρίνω βάσει των αυτιών μου.
Ωραιότατα. Δηλαδή, εφόσον δεν έχουμε υπόβαθρο τέτοιο ώστε να κρίνουμε ποιο προϊόν είναι καλύτερο για μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ρωτησουμε τον τάδε αν του άρεσε.
Βέβαια, ξέρουμε τι γίνεται με τα γούστα, καθώς είναι γνωστό πως για το ίδιο προϊόν υπάρχουν αντικρουόμενα σχόλια λόγω διαφορετικών γουστων.
Οπότε, στην τελική, θα πρέπει να βασιστούμε στο δικό μας γούστο για να κρίνουμε το τεχνολογικό αυτό προϊόν, καθώς το να συμπίπτουν τα γούστα μας είναι μάλλον πιο απίθανο απο το να κερδίσουμε ταυτόχρονα το λοττο.

Παραδεξου το για αρχή, ειναι σημαντικό.

Αφού ξέρεις.

Πχ το δικό σου στέρεο δεν αρέσει σε πάρα πολύ κόσμο, που όλοι τους είναι αξιόλογοι άνθρωποι και όλοι τους ακούν μουσική, ξέρουν. Πχ γιατί είναι κλας ντε οι τελικοί σου, ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων, δε το θέλει σπίτι του, γούστα είναι αυτά.
Κι εσύ βέβαια, πας σε ένα φίλο που έχεις ακούσει διάφορα άκρως θετικά σχόλια για το στέρεο, και νταξ, δε θα το ήθελες σπίτι σου. Για διάφορους λόγους, δεν έχει σημασία.

Οπότε, συμφωνούμε και καταλήγουμε στο πολύ ασφαλές συμπέρασμα, ότι εφόσον δεν έχεις το υπόβαθρο να κρίνεις ένα τεχνολογικό προϊόν άνευ ανάθεσης της κρίσης στα αισθητήρια όργανά σου, κι εφόσον γνωρίζεις πόσο διαφέρουν τα γούστα από άνθρωπο σε άνθρωπο κι ας μιλάμε για ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία κι ενασχόληση με την μουσική, δεν έχει κανενα απολύτως νόημα να ασχολείσαι με το γούστο κανενός, αφού επιβάλλεται να διαμορφώσεις ιδία άποψη, ακούγοντας το προϊόν, κι η άποψη αυτή δικαιούται να είναι αντίθετη με την άποψη οποιουδήποτε άλλου, και το πιθανότερο είναι όντως να είναι έτσι, αφού αυτό λέει η εμπειρία των ακροάσεων και η πραγματικότητα των τόσο διαφορετικών υλοποιησεων και επακόλουθα ηχητικών σφραγίδων των εν κυκλοφορία αξιόλογων για πολλούς στερεων (λάμπες, κλας ντε, μεγάφωνα, πάνελ, κόρνες, μονόδρομα, δεκαοχταδρομα, δίπολα, τάξη α-β, τάξη Α, Α2, Τ, κλπ).

Άρα, έχω δίκιο όταν λέω ότι στην ουσία δεν έχει κανένα απολύτως νόημα ούτε για σένα η άποψη του γκονη, αφού εσύ είναι δεδομένο ότι θα έχεις προσωπική άποψη όταν το ακούσεις, αυτό θα προτιμούσες έτσι κι αλλιώς, κι η προσωπική σου άποψη, βάσει των γνωστών μας δεδομένων, είναι τραγικά απιθανο να συμπίπτει με την άποψη όχι του γκονη, αλλά οποιουδήποτε γκονη και τελικά είτε συμπίπτει είτε όχι, πάλι δεν έχει καμία σημασία στη μουσική, διότι το πιθανότερο είναι να ακούς άλλη μουσική από τον οποιοδήποτε γκονη, πχ αυτός ελαφρολαϊκά και συ χεβιμεταλιες.

Πέραν αυτών των συνομολογούμενων και αυταποδεικτων, σε πάω λίγο παραπέρα.

Έχεις πρόβλημα υγείας και δεν έχεις το υπόβαθρο να κρίνεις τι χρειάζεται για να γίνεις καλά. Οπότε, δείχνεις ενδιαφέρον να μάθεις τι ανακούφιζε πχ τον γκονη όταν ένιωθε φουσκώματα. Βέβαια, εσύ έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου για τα φουσκώματα ή τις καούρες, και πχ εσύ δε πινεις αλκοόλ, ο γκονης δε πίνει γάλα, άλλα στομάχια, πως λέμε αλλά αφτιά, το ίδιο πράμα. Αλλά ας μάθουμε αν με το γάλα περνάνε οι καούρες, ή αν ο γκονης αν πιει ένα σκατς στρώνει το στομάχι. Από ενδιαφέρον, περιέργεια, οτι θες πες, αλλά είτε το θες είτε όχι, είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, θα είναι η άχρηστη πληροφορία της ημέρας.

Κι η πικρή αλήθεια είναι πως αν δεν είσαι γιατρός, πας στο γιατρό και δε ρωτάς δεξιά αριστερά.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.649
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ