Ακούγεται καλύτερα. Δηλαδή;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.344
Reaction score
21.416
Και γράφω από κινητό, φαντασου! Χαχαχαχα

Πάντως Κόγια μου, δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε ηχογραφήσεις, δουλειά μας είναι να ακούμε τη μουσική που μας αρέσει.
Γιατρέ μου, η ερμηνεία περνάει ακόμα και στο shellac. Περνάει ασυγκράτητος...

 

Μηνύματα
734
Reaction score
619
Η πικρή αλήθεια είναι ότι δε ξέρεις να ακούς, δε ξέρεις τι ακούς, δε ξέρεις ούτε τι σου αρέσει. Πως ξεκίνησε το θέμα; Από έναν έμπορο, κάπου, κάποτε. Μπήκες μέσα, ρώτησες τι ηχείο να πάρεις, ποιο παίζει καλά, δεν ήξερες, κι ήξερες καλά ότι δεν ήξερες.. Σου λέει ο έμπορος: α, κάτσε άκου αυτά τα πολύ καινούρια ηχεία, είναι λίγο ακριβούτσικα αλλά το αξίζουν, αυτιά έχεις, θα καταλάβεις, να, θα σου βάλω αυτά τα ηχεία να τα ακούσεις λοιπόν και μου λες, εσύ ξέρεις τι σου αρέσει. Τσαααα, λίγο σου τόνωσε το ηθικό, ξέρεις λέει, αυτιά έχεις λέει, θα ακούσεις και θα κρίνεις λέει. Κατευθείαν χαλάρωσες. Σου βάζει ένα ηχείο που θέλει να σου πουλήσει, τραβάει και μια μποτιά, σου ρίχνει ο έμπορος ένα χαμογελάκι πονηρό, σου κλείνει το μάτι με νόημα και σου λέει "είδες μπάσο; φοβερό έ;". Εσύ δε ξέρεις μεν, αλλά τον βλέπεις να σου κλείνει το μάτι με σιγουριά, ακούς και το μπουμ, λες ναι, φοβερό μπάσο, όντως. Το άκουσες. Και το παίρνεις και φωνάζεις ένα φίλο σου στο σπίτι και του λες έλα να ακούσεις μπάσο ρε άσχετε. Και του βάζεις το κομμάτι και του σκας το πονηρό χαμόγελο. Τς.... έμαθες. Το αυτί σου κεντάει!

Έτσι και γω ήξερα τι μου αρέσει. Μου άρεσαν τα πρίμα, μου είχε πει ο έμπορος δες ρε κεφτέ τι πρίμα βγάζει το μάγκνεπαν, 2 μέτρα ρίμπον, που να το πάει κόντρα το τουιτεράκι το μια σταλιά! Ε, πήρα μάγκνεπαν, 2 μέτρα ρίμπον, και γαμώ τα πρίμα ρε μεγάλε, όπως θά'λεγε κι ο Βασίλης.

Όλα ξεκινούν από τον έμπορο. Ξέρεις σου λέει. Έχεις αυτιά σου λέει. Πως σου ακούγεται αυτός ο ενισχυτής σε ρωτάει. Για άκουσε αυτό το καλώδιο και πες μου σου λέει. Και εν τω μεταξύ σε έχει πείσει πως ξέρεις τι ακούς, πως ξέρεις ακόμα και καλώδια να ακούς. Και αυτό το λένε όλοι, το διαβάζεις και στα περιοδικά, και στις εκθέσεις και παντού. Δε μπορεί, έτσι θα είναι. Η αλήθεια της κοινωνίας. Ποιος να το ψάχνει τώρα.....

Η πικρή αλήθεια είναι άλλη. Δε ξέρεις τι σου γίνεται μεγάλε. Ποιος είσαι συ ρε φιόγκε που θα μου πεις αν παίζει καλά το κλάιν μάιν το στουντιακό αριστούργημα ρε τζιτζιφιόγκε; Είσαι γιατρός, είσαι δικηγόρος, είσαι κινητοτηλεφωνάς, είσαι μπακάλης, κτηνίατρος, αδέσποτος, δεν έχει σημασία, ξέρεις την τύφλα σου να ακούς, δε ξέρεις τίποτα. Το κλάιν ρε κεφτέ είναι ένα τρελό εργαλείο που πίνουν νερό στο όνομά του εκατοντάδες μηχανικοί ήχου σε εκατοντάδες ή χιλιάδες στούντιο στη γη, άνθρωποι που ξέρουν τι ακούν. Ποιος νομίζεις μωρέ ότι είσαι για να έχεις και άποψη δήθεν; Το χρυσό αφτί του σύμπαντος; Και γιατί νομίζεις ότι δικαιούσαι να έχεις άποψη; Γιατί κάποιος στο είπε; Και τον πίστεψες μωρέ; Γιατί; Σε βόλεψε; Τόνωσε τον εγωισμό σου; Σε έκανε να αισθανθείς ωραίος τύπος; Δηλαδή ο αρχιτέκτονας που σου φτιάχνει το σπίτι αν σε ρωτήσει τι πάχος σίδερα να βάλει στις κολώνες θα έχεις άποψη κι εκεί αν σου πει ότι "εσύ ξέρεις"; Εγώ που σου λέω ότι η χολή σου πρέπει να βγει ή έχεις καρκίνο στο θυρεοειδή σου, θες να έχεις άποψη αν σε ρωτήσω αν θες να το βγάλεις ή όχι, ή επειδή κάποιος σου είπε κάτι κάποτε και το ασπάστηκες ως την μεγάλη αλήθεια του σύμπαντος χωρίς ποτέ να το ψάξεις; Μήπως θες να βγάλεις μόνος σου τον καρκίνο; Κάνεις και χειρουργεία ρε μεγάλε;

Στην βάση του προβλήματος, κατά βάθος το γνωρίζεις ότι είναι έτσι. Τα γούστα σου είναι τη μια έτσι, την άλλη γιουβέτσι. Τη μια σου αρέσουν τα μπάσα, την άλλη τα πρίμα, την παράλλη οι φωνές και τα μεσαία, και πας σε ένα νέο στέρεο, το ακούς και λές αχ! μου αρέσει! χαχαχαχαχαχα

Γιατί ρε γαμώτι μου δε βρέθηκε κάποιος όταν αγόραζα τα μαγκ να μου πει "που πας ρε μεγάλε; τι πας να κάνεις; είσαι στα καλά σου; αυτά τα ηχεία δε πρόκειται ποτέ να τα κάνεις να παίξουν σωστά, ξέρεις τι γίνεται με το χώρο; ξέρεις τι είναι λοβός ακτινοβολίας; ξέρεις τι σημαίνει κόμβος πίεσης και τι σημαίνει κόμβος ταχύτητας; ξέρεις ότι αυτό το ηχείο έχει παθητικό κρος που το κάνει αδύνατο να παίξει καλύτερα από αυτά τα ηχεία που δεν έχουν για αυτούς συγκεκριμένα τους λόγους;" κλπ κλπ κλπ. Αντίθετα, όλοι έλεγαν "ηχειάρες" και "μπράβο"! χαχαχαχαχαχαχαχα

Το έχω δει το έργο σε όλο του το μεγαλείο. Ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ τι παίζεται. Ο καθένας "δικαίως" θέλει να πάρει ήχο που να του αρέσει. Τρίχες κατσαρές μεγάλε. Ούτε ξέρεις να ακούς, ούτε πρόκειται να μάθεις ποτέ (εκτός κι αν είσαι του επαγγέλματος).

Άκου τη μουσική που σου αρέσει, και μη το συζητάς και πολύ πολύ, εκτίθεσαι.

Όση δουλειά έχει ένας γιατρός κι ένας δικηγόρος να λέει πως ξέρει τι ακούει, τόση δουλειά έχει κι ένας μηχανικός ήχου να λέει ότι ξέρει να κάνει χειρουργεία και να υπερασπίζεται κάποιον στα δικαστήρια.

Όποιος έχει αλλάξει 15 ηχεία κι έχει πάει σε εκατοντάδες εκθέσεις και σετάπ πολλά, και έχει και 4 στερεοφονικά στο σπίτι, έχει άπειρη εμπειρία από λάθος ακούσματα, έχει γίνει πλούσιος στο λάθος και μπορεί να κάνει λάθος με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους. Είναι ο επαγγελματίας του λάθους, ρώτα τον να μάθεις (τι να ΜΗΝ κάνεις).

Όποιος έχει πάει σε 15 συναυλίες και σε 25 λάιβ και σε 35 μέγαρα, έχει τόση εμπειρία στη μουσική, όση έχει και στις οικοδομές, καθώς βλέπει συνέχεια γύρω του οικοδομές, έχει δει πολλές πολλές, και άντε, να μας κάνει μια οικοδομή σούπερ σπέσιαλ.

Κι εγώ έχω δει πολλά αρχαία, ξέρω από αρχαία, δώστε μου μάρμαρο να σας φτιάξω ένα Παρθενώνα τύφλα νά'χουν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Πικρή η αλήθεια παίδες, αλλά δε ξέρετε ούτε σεις ούτε γω να ακούμε, δε ξέρουμε τι μας αρέσει, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε κάτι και για κάποιο λόγο περίεργο και ασαφή να μας αρέσει ή όχι, και όλη αυτή η κουβέντα είναι ένα ανέκδοτο που το ξεκίνησε κάποιος πονηρός έμπορος όταν ήμασταν παιδάκια.

Διότι, αν έμπαινες στο μαγαζί και ρωτούσες "ποιο να πάρω" και σου έλεγε "αυτό", και του έλεγες "να το ακούσεις" και σου έλεγε "τι να ακούσεις ρε μεγάλε; μήπως σκαμπάζεις και τίποτα από στέρεα για να ξέρεις να ακούς; βρε άντε πάρτο και φύγε τώρα..." ε, μάλλον δε θα αγόραζες, κι ο έμπορος δε θέλει απλά να αγοράσεις, να πηγαινοέρχεσαι και να τραμπάρεις θέλει. Κι έχει το κόλπο στο τσεπάκι: ξέρεις σου λέει, έχεις αφτιά και ακούς σου λέει. Κι εσύ, τρως το χάπι του, κι αυτός τρώει το τσεπάκι σου.

Περαστικά σας.
Η δύναμη της λογικής..
Με ολη την καλη προθεση θα ηθελα να επισημανω ενα δυο πραγματακια σε ολα αυτα που εχετε (καλως και ευχαριστουμε) γραψει στο φορουμ. Για αρκετους αποστασιοποιημενους απο την τρελα του χαλι εντ , η υπερβολη η οποια το χαρακτηριζει δεν εγκειται μονο στις βασεις για τα καλωδια, στα φιδισια σωληνο-καλωδια κτλπ αλλα και στο να δωσει καποιος 20.000ευρω για ενα ηχειο ή να χτυπιεται οτι κατεχει το φως και την αληθεια. Ακομα και οι φρασεις "ξερουμε" ή "δεν ξερουμε να ακουμε" και αυτες χαλι εντ ειναι για εμενα. Ουτε ο παραλληλισμος με το επαγγελμα του γιατρου ή του μηχανικου ειναι βασιμος. Εκει οντως τα ορια του σωστου και του λαθους ειναι απολυτα. Αν δεν πετυχει η εγχειρηση πχ ειτε θα πεθανεις ειτε θα εχεις δια βιου το πιθανοτερο καποιο προβλημα.
Στον ηχο και στην μουσικη δεν μπορω να δω ποιο ειναι το κακο που θα παθει αυτος που "κανει λαθος" οτι ξερει. Ενα ψυχαναγκαστικο χομπυ ειναι το οποιο στις χειροτερες των περιπτωσεων να κανει κακο στην τσεπη και μεχρι εκει.
Ειναι αλλη μια συνιστωσα του χαλι εντ λοιπον για εμενα η επιμονη και επαρση περι της κατοχης της απολυτης αληθειας και της μοναδικοτητας του δρομου προς την Ιθακη.

Φιλικα Χρηστος
 

Μηνύματα
13.194
Reaction score
10.500
Και γιατι να μην παρεις ενα ραδιοκασετοφωνο μπαταριας και ρευματος ?

Να το παιρνεις και στη παραλια βρε αδερφε ! :lol::lol::lol: :headbang:

ή στη ταρατσα οταν απλωνεις τα ρουχα.
Επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό δεν το λες και πολύ για πλάκα, να σου πω απλά ότι μια τέτοια συσκευή, δεν πληροί τις περισσότερες απαιτήσεις του Hi-Fi.
 

Κ

κιμωνhifi

Guest
Στη λίστα των "επαγγελματιών του χώρου" θα έλεγα ότι ανήκουν και οι reviewers. Φίλε Κώστα πιστεύω ότι χάνεις το δίκιο σου όντας απόλυτος. Ο φίλος Κόγιας τοποθετήθηκε κατά την προσωπική μου άποψη τέλεια επί του θέματος. Ποτέ μην λες ποτέ και μην αφορίζεις κανέναν λόγω της επαγγελματικής ή μη ιδιότητας του. Επίτηδες ρώτησα ποιους επαγγελματίες εννοείς για να τονίσω τη "διασύνδεση" τους ή όχι με οποιαδήποτε κριτική. Είτε αφορά τεχνική ανάλυση, είτε ακουστική εντύπωση. Σε αντίθετη περίπτωση το τι λέει ο κάθε κατασκευαστής, έμπορας, μουσικός, reviewer, μουσικός, ηχολήπτης κλπ θα θεωρείται "να είχαμε να λέγαμε". Κάτι που δεν ισχύει. Στην τελική εσύ αποφασίζεις αλλά μην τα ισοπεδώνεις όλα. Υπάρχει όμως και μία άλλη άποψη.. Κάποιοι προσπαθούν πολλά χρόνια να φτιάξουν ένα καλό σύστημα με τον κλασικό τρόπο. Αλλαγές συσκευών, δοκιμές κλπ. Κάποια στιγμή μετά από πολλές "περιπέτειες" αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι δεν μπορούν να πιάσουν τον στόχο που έβαλαν. Τότε σαν λύση στο πρόβλημα τους εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά τους μέσω διάφορων έντυπων ή μη παρουσιάσεων το πακέτο που ευαγγελίζεσαι. 2-3 πράγματα και καθάρισες. Η πραγματικότητα όμως που γράφεις, η φωνή της λογικής κλπ στην περίπτωση τους έχει να κάνει με την ανικανότητα τους να στήσουν ένα σύστημα και όχι με την μία και μόνη απόλυτα σωστά όπως λες λύση. Τουτέστιν, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
 

Μηνύματα
852
Reaction score
748
Επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό δεν το λες και πολύ για πλάκα, να σου πω απλά ότι μια τέτοια συσκευή, δεν πληροί τις περισσότερες απαιτήσεις του Hi-Fi.
Σωστά κατάλαβες. Εξάλλου δεν λέω ποτέ κάτι μόνο για πλάκα. :wink:

Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι κυρίως πρέπει να μας αρέσει αυτό που ακούμε ?

Και δεν εννοώ αν σου αρεσει ο Νταλάρας ή η Krall ?
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.573
Reaction score
132.667
Χρήστο, πολύ ωραίο το ποστ σου, εύχομαι να συμμετέχεις περισσότερο, μία φωνή της λογικής ποτέ δεν είναι περιττή.

Μερικά σχόλια από την μεριά μου:

Για αρκετους αποστασιοποιημενους απο την τρελα του χαλι εντ , η υπερβολη η οποια το χαρακτηριζει δεν εγκειται μονο στις βασεις για τα καλωδια, στα φιδισια σωληνο-καλωδια κτλπ αλλα και στο να δωσει καποιος 20.000ευρω για ενα ηχειο
Πολύ σωστά. Πάρα πολύ σωστά.
Ιδίως εν μέσω κρίσης, ε; Λες και δε μπορεί να ακούσει μουσική η αυτού μεγαλειότητά του από τα ταπεινά στην τιμή 310, των 1700 € έκαστο, στο όνομα των οποίων πίνουν νερό ένα σωρό στουντιάδες, ηχεία που κοσμούν αμέτρητα στούντιο, όχι, για την εξοχότητά του είναι τιποτένια, άσε που αυτός ξερει και περισσότερα από τους άσχετους στουντιάδες, και επίσης ξέρει να ακούει και καλύτερα από αυτούς... Κατάντια..

Παρ'ολα αυτά φίλε Χρήστο, υπάρχουν μερικοί ανάμεσά μας, που έχουν μεγάλη οικονομική άνεση, και εν μέσω κρίσης. Και ενω για σένα πιθανώς μία μεγάλη μπεεμβεέ ή μία μερτσέντα είναι υπερβολή, για αυτούς είναι μία λογική επιλογή και σε προσιτό κόστος, ανά πάσα στιγμή έχουν το κας να πάρουν και δεύτερη και τρίτη. Άρα, για κάποιους δεν είναι κατακριτέο να δίνουν και 30 και 50 χιλιάδες ευρώ για ένα ηχείο, διότι υπάρχουν πολύ καλύτερα ηχεία σε αυτά τα κοστολόγια από το 310, ικανά και για πολύ μεγαλύτερες στάθμες, και με περισσότερη έκταση στο φάσμα, και με πολύ περισσότερα τεχνολογικά καλουδια που κάνουν τη διαφορά, είτε πρόκειται για dsp είτε για άλλα ζητήματα. Οπότε, δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φθόνο το να κατακρινουμε αυτόν που μπορεί να τα πάρει, δε νομίζεις; Πιο υγιής αντίδραση απλώς να τους ζηλευουμε! ;)

Δικαιουμαστε όμως να κατακρίνουμε τα οφθαλμοφανή, τις χαλιεντιές ολκής, κι όπως δικαίως κατακρίνεις τα φύκια των καλωδιοσωλήνων, δικαίως και γω κατακρίνω τα σούπερ πανάκριβα στέρεα που δε τηρούν τα βασικά (χώρος, ισοστάθμιση, παθητικό κρος). Όπως και οι καλωδιοσωλήνες, ετσι κι αυτά τα στέρεα, ειναι πεταμένα λεφτά, είτε τα'χεις, είτε δε τα'χεις, αδιάφορο.

Ακομα και οι φρασεις "ξερουμε" ή "δεν ξερουμε να ακουμε" και αυτες χαλι εντ ειναι για εμενα
Για σένα. Για μένα χάλι εντ είναι μόνο η φράση "ξέρουμε να ακούμε" (σα τα σωληνοκαλώδια και τους υποστηρικτές καλωδίων, νταλε κουαλε). Το "δε ξέρουμε να ακούμε" είναι αυτογνωσία. ;)

Στον ηχο και στην μουσικη δεν μπορω να δω ποιο ειναι το κακο που θα παθει αυτος που "κανει λαθος" οτι ξερει.
Είναι ασήμαντο το κακό που θα πάθει ο ίδιος, απλώς θα έχει ένα κακό στέρεο, σιγά τα ωα. Σημαντικό κρίνω τον τρόπο σκέψης και την διάδοση του λάθους, ιδίως σε ανυποψίαστους, θύματα που βαδίζουν προς άρμεγμα, τζάμπα κι άδικα. Γι'αυτό γράφω όσα γράφω, να ακούγεται και μία άλλη φωνή, και στη συνέχεια ο καθένας να κάνει τις επιλογές του σύμφωνα με το μυαλό που κουβαλάει. Χεστηκα τι θα πάρει ο καθένας κι αν θα τον αρμεγουν μιά ζωή, μπορεί και να του αρέσει! ;)

Ενα ψυχαναγκαστικο χομπυ ειναι το οποιο στις χειροτερες των περιπτωσεων να κανει κακο στην τσεπη και μεχρι εκει.
Πολύ πολύ σωστά. Κολοκύθια τουμπανα. :)
Πολύ φασαρία για το τίποτα. Συμφωνώ και επαυξανω. ;)
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.573
Reaction score
132.667
Σωστά κατάλαβες. Εξάλλου δεν λέω ποτέ κάτι μόνο για πλάκα. :wink:

Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι κυρίως πρέπει να μας αρέσει αυτό που ακούμε ?
Όχι, δεν είναι απαραίτητο.
Τη μουσική μου μία χαρά την ακούω και από το κινητό, και στην παραλία, και τη φχαριστιέμαι. Τα ηχεία του κινητού δε μου αρέσουν.
Και από φορητό που λες, έχω ευχαριστηθεί πολύ μουσική, και δε μου άρεσε ο ήχος του φορητού.
Και το τραγούδι του Κόγια το άκουσα και το φχαριστήθηκα, μου άρεσε. Ο ήχος δε μου άρεσε, από το ταμπλετ το άκουσα, άσε που η ηχογράφηση φαίνεται επί εποχής καφατου..

Το ξεκαθαρίσαμε;

Αν θες να ακούς σωστά, οι επιστήμονες στην AES σου λένε το πώς. Υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν κανόνες, αν κάνεις αυθαιρεσίες, είσαι εκτός προδιαγραφών πραγματικότητας.

Αν θα σου αρέσει μία μουσική ή μία άλλη, δικό σου θέμα. Αν θα σου αρέσει μία ηχογράφηση ή όχι, αδιάφορο. Ομοίως αν θα σου αρέσει μία εκτέλεση ή μία άλλη, αδιάφορο. Αδιάφορο κι αν σου αρέσει το παστίτσιο. Γενικώς αδιάφορο το τι σου αρέσει. :gotcha:
 


Μηνύματα
852
Reaction score
748
Όχι, δεν είναι απαραίτητο.
Τη μουσική μου μία χαρά την ακούω και από το κινητό, και στην παραλία, και τη φχαριστιέμαι. Τα ηχεία του κινητού δε μου αρέσουν.
Και από φορητό που λες, έχω ευχαριστηθεί πολύ μουσική, και δε μου άρεσε ο ήχος του φορητού.
Και το τραγούδι του Κόγια το άκουσα και το φχαριστήθηκα, μου άρεσε. Ο ήχος δε μου άρεσε, από το ταμπλετ το άκουσα, άσε που η ηχογράφηση φαίνεται επί εποχής καφατου..

Το ξεκαθαρίσαμε;

Αν θες να ακούς σωστά, οι επιστήμονες στην AES σου λένε το πώς. Υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν κανόνες, αν κάνεις αυθαιρεσίες, είσαι εκτός προδιαγραφών πραγματικότητας.

Αν θα σου αρέσει μία μουσική ή μία άλλη, δικό σου θέμα. Αν θα σου αρέσει μία ηχογράφηση ή όχι, αδιάφορο. Ομοίως αν θα σου αρέσει μία εκτέλεση ή μία άλλη, αδιάφορο. Αδιάφορο κι αν σου αρέσει το παστίτσιο. Γενικώς αδιάφορο το τι σου αρέσει. :gotcha:
Εσένα μπορεί να μη σε ενδιαφέρει, ενδιαφέρει όμως έμενα.

Αυτή είναι μια θεμελιώδης και αγεφύρωτη διαφορά.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.664
Reaction score
51.747
- προσοχή : μαζί με την φαντασία μας και την ακουστική μας μνήμη ( τραγούδια που τα ξέρουμε απ΄ έξω ) , ακόμα και ένα ταπεινό ραδιοφωνάκι μέσα στην φασαρία ενός σιδεράδικου , μπορεί με την κατάλληλη ''πενιά'' , να μας στείλει στον έβδομο ουρανό . Εδώ το θέμα ( νήμα ) είναι προς την τεχνική αρτιότητα της μουσικής αναπαραγωγής

- υπενθυμίζω την θέση μου , πως μου ακούγεται καλύτερα , ότι πλησιάζει περισσότερο σ΄ αυτό που ακούω από τα φυσικά ( εάν γίνεται χωρίς ενίσχυση ) όργανα , πχ : ντραμς , πιάνο , ακ. κιθάρα , φωνή κλπ
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.573
Reaction score
132.667
Εσένα μπορεί να μη σε ενδιαφέρει, ενδιαφέρει όμως έμενα.

Αυτή είναι μια θεμελιώδης και αγεφύρωτη διαφορά.
Το ξέρω. ;)
Εφόσον σε ενδιαφέρει το να σου αρέσει, και κατά συνέπεια οι επιλογές σου καθοδηγούνται από το κυρίαρχο αφτί σου, δικαίως και υποχρεωτικώς θα έλεγα, οφείλεις στον εαυτό σου συνδρομή στο TAS, καθώς και δοκιμή των έξοχης ποιότητας κατασκευής υποστηρικτών καλωδίων της γνωστής νορντοστ, μπορεί και να σου αρέσουν! Εντζόι δε τριπ του δε τουνελ οφ χάι εντ όντιο! Με τις ευλογίες μου! ;)
 

Κ

κιμωνhifi

Guest
Επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό δεν το λες και πολύ για πλάκα, να σου πω απλά ότι μια τέτοια συσκευή, δεν πληροί τις περισσότερες απαιτήσεις του Hi-Fi.
Ποιες είναι απαιτήσεις του Hi-Fi; για πες, για πες..
το να υπάρχει computer σαν πηγή και ίσως όχι μόνο είναι απαίτηση;
 

Μηνύματα
734
Reaction score
619
Παρ'ολα αυτά φίλε Χρήστο, υπάρχουν μερικοί ανάμεσά μας, που έχουν μεγάλη οικονομική άνεση, και εν μέσω κρίσης. Και ενω για σένα πιθανώς μία μεγάλη μπεεμβεέ ή μία μερτσέντα είναι υπερβολή, για αυτούς είναι μία λογική επιλογή και σε προσιτό κόστος, ανά πάσα στιγμή έχουν το κας να πάρουν και δεύτερη και τρίτη. Άρα, για κάποιους δεν είναι κατακριτέο να δίνουν και 30 και 50 χιλιάδες ευρώ για ένα ηχείο, διότι υπάρχουν πολύ καλύτερα ηχεία σε αυτά τα κοστολόγια από το 310, ικανά και για πολύ μεγαλύτερες στάθμες, και με περισσότερη έκταση στο φάσμα, και με πολύ περισσότερα τεχνολογικά καλουδια που κάνουν τη διαφορά, είτε πρόκειται για dsp είτε για άλλα ζητήματα. Οπότε, δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φθόνο το να κατακρινουμε αυτόν που μπορεί να τα πάρει, δε νομίζεις; Πιο υγιής αντίδραση απλώς να τους ζηλευουμε!
Για οσους με γνωριζουν το τελευταιο που θα μπορουσαν να πουν ειναι οτι ειμαι μισαλλοδος ή χαιρεκακος. Καμια σχεση φιλε Κωστα. Δεν το λεω υποτιμητικα. Ο καθενας οπως την βρισκει και οτι τον ευχαριστει. Περαστικοι ειμαστε...Καλα να περναμε οσο γινεται και να χαιρομαστε. Το οτι δεν θα τα εδινα εγω (ακομα και να τα ειχα) δεν σημαινει οτι κατακρινω και τους αλλους που το κανουν.Ειναι ομως high - end η εν λογω κατηγορια οπως και να το κανουμε hi-fi δεν την λες και οπως εχει επικρατησει απλα χρησιμοποιησα τον ορο χαλι-εντ περιπαιχτικα. Εγω θα τα εδινα πχ για 3-4 ηλεκτρικα μπασα, αλλος για αυτοκινητο κ.ο.κ
Στα υπολοιπα θα συμφωνησω μαζι σου. Με καλυψες πληρως. Εισαι ωραιος ;):)
 

Κ

κιμωνhifi

Guest
- προσοχή : μαζί με την φαντασία μας και την ακουστική μας μνήμη ( τραγούδια που τα ξέρουμε απ΄ έξω ) , ακόμα και ένα ταπεινό ραδιοφωνάκι μέσα στην φασαρία ενός σιδεράδικου , μπορεί με την κατάλληλη ''πενιά'' , να μας στείλει στον έβδομο ουρανό . Εδώ το θέμα ( νήμα ) είναι προς την τεχνική αρτιότητα της μουσικής αναπαραγωγής

- υπενθυμίζω την θέση μου , πως μου ακούγεται καλύτερα , ότι πλησιάζει περισσότερο σ΄ αυτό που ακούω από τα φυσικά ( εάν γίνεται χωρίς ενίσχυση ) όργανα , πχ : ντραμς , πιάνο , ακ. κιθάρα , φωνή κλπ
Μία διευκρίνηση για να μιλάμε με σωστούς όρους.
Φυσικό όργανο είναι μόνο η ανθρώπινη φωνή, τα άλλα είναι μουσικά όργανα. :hi:
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.664
Reaction score
51.747
Μία διευκρίνηση για να μιλάμε με σωστούς όρους.
Φυσικό όργανο είναι μόνο η ανθρώπινη φωνή, τα άλλα είναι μουσικά όργανα. :hi:
- ok , θέλω να πώ ότι ο ήχος αναφοράς κατά την γνώμη μου , είναι τα προαναφερθέντα χωρίς μικρόφωνα καλώδια και ενισχύσεις
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.573
Reaction score
132.667
Γκονηηηηη!

Πες μας ρε συ, πόσο του κόστισε η περιποίηση του χώρου;

Όλα μέσα, το πλήρες πακέτο παρακαλώ.



Και αυτά πίσω από τούς τοίχους, και τα εργατικά, και προφανώς οι μετρήσεις.

Επίσης, αν υπάρχει διαθέσιμη καμία μέτρηση χρόνων αντήχησης από αυτό το χώρο, θα ήθελα να τη δω.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.859
Μηνύματα
2.920.049
Members
38.104
Νεότερο μέλος
TDKmaniac08
Top