Προβλημα Burn in σε lg oled 55eg910

Reaction score
56
καλησπερα.
εχω την τηλεορση απο τον μαρτιο και σημερα παρατηρησα οτι εχει κανει αποτυπωμα το λογοτυπο του καναλιου SKAI HD. Να σημειωσω οτι δεν επεσε στην αντιληψη μου να εχει μεινει πανω απο 2ωρο στο ιδιο καναλι. Τηλεφωνησα στην αντιπροσωπια και μου ειπαν οτι ειναι αποδεκτο και δεν τιθεται θεμα διορθωσης.
Ισχυει αυτο? αν ναι μπορω να το διορθωσω? αν οχι πως πρεπει να κινηθω?

ευχαριστω εκ των προτερων.

Reaction score
255
Φιλε μου ετσι ειναι δυστυχως......την καινουργια τεχνολογια, την περιμενεις να ωριμασει και να εμφανησει τις παιδικες ασθενιες της, καταλαβες τι εννοω......οταν εμφανηστει λοιπον μια νεα τεχνολογια στην αγορα δεν σπευδουμε ποτε να την αγορασουμε, ιδιαιτερα στην αρχη που ειναι πανακριβη και δεν ξερεις τι κουσουρια θα βγαλει..... οταν σχεδον ολοι γνωριζουν πως μετα απο λιγο καιρο, θα εχει γινει κι αυτη '' σουπα '' και οι τιμες θα ειναι φτηνες, εν αναμονη της επομενης τεχνολογιας που κι αυτη με την σειρα της, θα ειναι ακριβη και παει λεγοντας.......κανουμε υπομονη, ασε τους βιαστικους να την πατισουν............ετσι λειτουργει η βιομηχανια της τεχνολογιας....
Οπως βλεπω και η LG αρχισε τις πονηριες...........ψαξ' το καλυτερα το θεμα σου και στην αναγκη κινησου και νομικα....πιεσε τους οσο δεν παει, γινε τους τσιμπουρι........
Παντα το ελεγα...οι κορεατες, LG και SAMSUNG, φτιαξανε ονομα στην αγορα, την κατακτησανε και στην after sale υποστηριξη πολλες φορες ( πλην μερικων εξαιρεσεων ) εδω στο ελλαδισταν, αντιμετωπιζανε τους πελατες τους σαν ιθαγενεις, εχω παρα πολλα περιστατικα υπ' οψιν μου, απο την επαγγελματικη μου πορεια και ενασχολιση με την εικονα και τον ηχο. Σου λεω οι αντιπροσωποι και τα service τους ηταν και ειναι επιεικως για σφαλιαρες !!! Ταπεινη μου προτροπη...μακρυα απο κορεατες......
Ευχομαι φιλε μου να δωθει πολυ συντομα λυση στο προβλημα σου.

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.025
Φαίνεται ότι το burn in ή IR (Image retention) ταλαιπωρεί και τις OLED, εκτός από τις plasma.
http://www.avsforum.com/forum/40-ol...eneral/2459978-burn-worries-2016-lg-oled.html

Στο youtube κυκλοφορούν διάφορα βιντεάκια που ισχυρίζονται ότι το διορθώνουν. Κάποια είναι μικρά, οπότε πρέπει α παίζουν σε loop, κάποια κρατάνε και 10 ώρες. Δεν χάνεις τίποτα να τα κατεβάσεις και να τα βάλεις να παίξουν σε full screen, ας πούμε όλο το βράδυ.
https://www.google.gr/?gfe_rd=cr&ei=zIvbV76ZCKje8geHo4HADQ#q=youtube+tv+burn+in+fix

Σόρυ πάντως για το άσχετο, αλλά τα σχόλια κάτω από τα βίντεο είναι όλα τα λεφτά, όπως "το τέλος της ταινίας με έκανε να δακρύσω"...:laugh:

Reaction score
0
καλησπερα.
εχω την τηλεορση απο τον μαρτιο και σημερα παρατηρησα οτι εχει κανει αποτυπωμα το λογοτυπο του καναλιου SKAI HD. Να σημειωσω οτι δεν επεσε στην αντιληψη μου να εχει μεινει πανω απο 2ωρο στο ιδιο καναλι. Τηλεφωνησα στην αντιπροσωπια και μου ειπαν οτι ειναι αποδεκτο και δεν τιθεται θεμα διορθωσης.
Ισχυει αυτο? αν ναι μπορω να το διορθωσω? αν οχι πως πρεπει να κινηθω?

ευχαριστω εκ των προτερων.
Τελικά τι έγινε με την oled; τι είπε η αντιπροσωπεία ;;; έχω κι εγώ μια lg oled που έβγαλε και σε μένα το λογότυπο του καναλιού STAR κάτω αριστερά

minas

Πισιά
Reaction score
3.958
Τελικά τι έγινε με την oled; τι είπε η αντιπροσωπεία ;;; έχω κι εγώ μια lg oled που έβγαλε και σε μένα το λογότυπο του καναλιού STAR κάτω αριστερά
Δεν ξέρω για την παλαιότερη 910, αλλά σίγουρα η σειρά 7 έχει και μέσα στο μενού επιλογές για "φρεσκάρισμα" των πίξελς, πριν καταφύγει κάποιος σε βιντεάκια για αυτό τον σκοπό...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.905
Έχω και εγώ μια 910 από τότε σχεδόν που βγήκε, την έχω λιώσει σε ταινίες και ως monitor pc.
Στις στατικές εικόνες (μερικών λεπτών) η 910 ρίχνει τη φωτεινότητα των πιξελ στο ελάχιστο για προστασία.
Δεν ξέρω αν είναι ρύθμιση ή πάγια εντολή του λογισμικού.
Γενικά τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει παίξει ελάχιστα και συνήθως σε χαμηλή φωτεινότητα.
Μπορείς να βάλεις συντόμευση σε κάποιο τηλεκοντρόλ εκμάθησης το μενού φωτεινότητας και να γίνεται άμεσα η ρύθμιση χωρίς να χρειάζεται να μπαίνεις στο μενού που είναι τα ζώα μου αργά...
Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε μισό πιξελάκι καμένο.
20180717_131800.jpg

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29