Bullying (Kii Audio Three)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.000
Διάβασέ το, και θα καταλάβεις. ;)

Προφανώς τρέφω μεγάλο σεβασμό για την μπος, τα ηχεία της οποίας τα έχω ζήσει προσωπικά, και ήμουν αφορμή να τα πάρει και ο αδερφός μου, και ο οποίος με άκουσε και πήρε το 2.1 σύστημα της μπος, την εποχή που είχα μαγκνεπαν, κι ήταν και πολύ ικανοποιημένος από την αγορά του. ;)

Παρ'ολα αυτά όμως, το συγκεκριμένο σκεπτικό που προφανώς για λόγους μάρκετινγκ προωθούσε μία εποχή, δε παύει να είναι λάθος.

Εντελώς λάθος. Και το λέω με απόλυτη άνεση. :)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.592
Η αλήθεια είναι ότι είχε ασχοληθεί πολύ με τον ανακλώμενο ήχο τις δεκαετίες του 70 και 80 , αλλά και αργότερα. Είχε πατεντάρει κάποια δικά της σχεδιαστικά ατοπήματα . Χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο εξωτερικό , με πελάτες που λατρεύουν το life style και τα αντίστοιχα προ"ιόντα του , αλλά ηχητικά δεν ήταν ποτέ τίποτα το ιδιαίτερο. Ακόμα και τα 901 που ήταν κάποτε ναυαρχίδα , με το ειδικό equalizer που έδινε μαζί , ποτέ δεν έπαιξαν σοβαρά . Μόνο μία μεσαία περιοχή είχαν και από άκρα τίποτα. Τα είχε φίλος του πατέρα μου μαζί με Mcintosh , τότε δεκαετία 80 , και ήταν απογοήτευση. όταν τα πούλησε-χάρησε μαζί με το διαζύγιο στην τέως και πήρε JBL έπαθε την πλάκα της ζωής του. Εγώ όπου και αν τα άκουσα , γενικά τα bose μου φάνηκαν ψόφια. Κάποια στιγμή είχα το 501 ενός φίλου για αναβάθμιση του ανύπαρκτου εσωτερικού ηχοαπορροφητικού. Αλλάξε τελείως ο ήχος του , με την προσθήκη του απορροφητικού. Εσφιξε το ούτως ή άλλως πλαδαρό μπάσο του , μαζεύτηκε , καθάρισε λίγο η κουτίλα , μου λέει ο δικός μου έχασε όγκο... Το tweeter του που δεν έπαιζε από λάθος κρος δεν τον ενοχλούσε. Είχε πυκνωτή επάνω 0,47μf. !!!

Reaction score
4.697
Η Bose είχε πάντα μία φιλοσοφία "μεγάλου ηχητικού όγκου" θα λέγαμε.
Πάντως ένα brand new 901 δέν θα με χάλαγε ακόμα και σήμερα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.445
Λέει ότι έχει στον τελικό, εσωτερική καλωδίωση Kubala ?
Με γειά του με χαρά του...Είμαι βέβαιος ότι η εν λόγω καλωδίωση επιτελεί τον σκοπό της,όπως θα έκαναν κι έτερες καλωδιώσεις.Οι δε αναφορές περί τελικής εκτίμησης των μηχανημάτων από τον...K(L)ubala αυτοπροσώπως δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες ψυχαναγκαστικής...εμπορικότητας.
Χωρίς να θέλω να σταθώ στο τι είπε η μπος, δεν το διάβασα καν δηλαδή, μου κάνει άδικο να λέμε ότι η μπος, μία εταιρεία που μπορούμε άνετα να την πούμε "university of sound" * να κάνει έτσι εύκολα λάθος και μάλιστα σε θέματα "φιλοσοφίας της εταιρείας"!!!!

Δηλαδή μου φαίνεται και ο ίδιος ο μπρούνο δεν θα το έλεγε έτσι άνετα ότι "η μπος κάνει λάθος" Δεν γίνεται να το πει γιατί δεν είναι πανεπιστήμονας...
Δεν μπορούμε ν'αμφισβητήσουμε την εμπορική ισχύ των προϊόντων της Bose.Ο μακαρίτης Amar Bose ήταν σπουδαίος δόκτωρ και η εν λόγω σειρά ηχείων προέκυψε σαφώς ύστερα από ενδελεχή έρευνα κι εξέλιξη.

Η εξυπηρετούμενη φιλοσοφία από την Αρχή Λειτουργίας αυτής της σειράς όμως δεν είναι απαραιτήτως αναγκαία σε κάθε ακροαματικόφιλο,αφού ανταποκρίνεται σε συνθήκες ατμοσφαιρικότητας και χαλαρότητας προς το περιεχόμενο του αναπαραγόμενου master.Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται από τη στιγμή που η εν λόγω Αρχή μειώνει το λόγο άμεσης προς ανακλώμενη ηχητική ενέργεια στη θέση ακρόασης.Αυτό σημαίνει ότι σε συνήθεις χώρους με ασύμμετρες ακουστικές ιδιότητες ως προς τη χωροταξία του εγκατεστημένου συστήματος και συμπεριφορά σαφώς απομακρυσμένη από τις ιδιότητες ενός τέλειου πεδίου διάχυσης κι εφόσον λείπει λογισμικό αντιστάθμισης επί συχνοτικής,φασικής και πολικής απόκρισης,αυξάνονται αυτομάτως και οι ακροαματικοί μπελάδες για το χρήστη.

Μολαταύτα,η συγκεκριμένη σειρά εκπλήρωσε τον ιστορικό της ρόλο,αφού λογίζεται ως πρόδρομος σύγχρονων υλοποιήσεων όπως το Β&O Beolab 90 (όλες οι περιπτώσεις εκεί μοιάζουν να καταλήγουν...:D).

Reaction score
751
Με γειά του με χαρά του...Είμαι βέβαιος ότι η εν λόγω καλωδίωση επιτελεί τον σκοπό της,όπως θα έκαναν κι έτερες καλωδιώσεις.
A, εντάξει τότε.
Γιατί εγω νόμιζα ότι τα κουμπαλα ειναι απάτη ! :smoke:

Reaction score
777
Δεν μπορούμε ν'αμφισβητήσουμε την εμπορική ισχύ των προϊόντων της Bose.Ο μακαρίτης Amar Bose ήταν σπουδαίος δόκτωρ και η εν λόγω σειρά ηχείων προέκυψε σαφώς ύστερα από ενδελεχή έρευνα κι εξέλιξη.
Δηλαδή μπορούμε να αμφισβητήσουμε κάπως την τεχνική ισχύ?

Ο Amar δεν ήταν δόκτορ μόνο. Ήταν πρόφ στο ΜΙΤ δηλαδή στο καλύτερο πολυτεχνείο στον πλανήτη. Είχε να διαχειριστεί ένα τεράστιο κονδύλι για την έρευνα του ήχου και τα καλύτερα μυαλά του πλανήτη να δουλεύουν για πάρτι του.

Αν τώρα προωθούσε μία φιλοσοφία που δεν άρεσε σε εμάς ή σε στούντιο δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ο απλός καταναλωτής δεν αποζητάει την υψηλή πιστότητα αλλα την ακουστική ικανοποίηση. Είναι αρκετά δύσκολο να φτιάξεις ένα ηχείο που να μετράει πολύ καλά. Είναι όμως ακόμα πιο δύσκολο να φτιάξεις κάτι το οποίο όπου και να το πετάς να καλύπτει ποιοτικά τον καταναλωτή. Αν ήθελε να φτιάξει φλατ ηχείο θα το έκανε. Δεν ήθελε. Ήθελε μάλλον να καλύψει τον μέσο ακροατή.

Δεν υπάρχει κάτι "λάθος" σε αυτό.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.332
Το άλλο βέβαιο ήταν και είναι η πολύ μέτρια ποιότητα των προϊόντων.
Και η δυσχρησία των ηλεκτρονικών! Δεν έχω συναντήσει ποτέ άλλα μηχανήματα που να χρειάζεται manual για τα βασικά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.445
A, εντάξει τότε.
Γιατί εγω νόμιζα ότι τα κουμπαλα ειναι απάτη ! :smoke:
Άμα ένα αντικείμενο περατώνει επιτυχώς το σκοπό της κατασκευής του δεν μπορεί να νοηθεί το ίδιο ως ΄΄απάτη΄΄.
Όποιος όμως του αποδίδει ατεκμηρίωτες ιδιότητες δύναται να τελεί υπό καθεστώς...αυταπάτης.;)
Κατά τα άλλα,είναι άδικο να παρατίθεται -και ιδίως σε όσους δεν ανακατεύθηκαν με τέτοιον όρο όρο- ο... νομισματικός προσδιορισμός της απάτης,εδώ κιόλας που ολόκληροι πρωθυπουργοί στηρίζουν την πολιτική τους διαδρομή στο επιχείρημα ότι δεν εξαπάτησαν συνειδητώς το εκλογικό σώμα,αλλά απλώς αυταπατώντο...:sneaky:
1) Δηλαδή μπορούμε να αμφισβητήσουμε κάπως την τεχνική ισχύ?

2) Δεν υπάρχει κάτι "λάθος" σε αυτό.
1)Ναι,από τη στιγμή που η σχεδιαστική ομάδα δεν διέθετε την εποχή των εν λόγω υλοποιήσεων τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που επιτρέπουν πλήρη αξιοποίηση παρεμφερών Αρχών Λειτουργίας.

2) Όπως δεν θα υπήρχε κάτι ΄΄λάθος΄΄ και στη Νευτώνεια θεώρηση του Σύμπαντος.Η γνώση όμως δεν αποτελεί στατική αλλά δυναμική οντότητα,διαρκώς ανταποκρινόμενη σε νέα δεδομένα και στοιχεία...

gonis

Luger
Reaction score
12.065
Η Bose στα ηχεία και η Clearaudio στα αναλογικά ειναι απο της μεγαλύτερες "μπλόφες" στην audio βιομηχανία.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλες αλλά αναφέρω αυτές λόγω αναγνωρισιμότητας και όγκου πωλησεων.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
εκτος απο το Like παιζει να αποκτησουμε και ενα κουμπι dislike? κατι σαν γιουχα

Reaction score
1.530
Το μόνο βέβαιο είναι οτι ο δόκτωρ αντιπαθούσε το sweet spot.
Αυτό με το sweet spot δεν παιζει. Άντε και φτάνουν σχετικα ισορροπημένες σε επίπεδο έντασης οι συχνότητες από ενα ηχείο, απο το αλλο θα φτάνουν πιο αδύναμες λόγω διαφορετικής αποστασης και σε λάθος χρόνο.

Reaction score
777
1)Ναι,από τη στιγμή που η σχεδιαστική ομάδα δεν διέθετε την εποχή των εν λόγω υλοποιήσεων τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που επιτρέπουν πλήρη αξιοποίηση παρεμφερών Αρχών Λειτουργίας.
Δεν ξέρω τι διέθετε "την εποχή των εν λόγω υλοποιήσεων" αλλα σίγουρα ξέρω ότι θα διέθεταν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για εκείνη την εποχή.

2) Όπως δεν θα υπήρχε κάτι ΄΄λάθος΄΄ και στη Νευτώνεια θεώρηση του Σύμπαντος.Η γνώση όμως δεν αποτελεί στατική αλλά δυναμική οντότητα,διαρκώς ανταποκρινόμενη σε νέα δεδομένα και στοιχεία...
Πάλι θα επιμείνω ότι αν για κάποιο λόγο στην επιστήμη του ήχου φύγουμε από τη Νευτώνεια φυσική αυτό θα εμφανιστεί από το ΜΙΤ και όχι από τις βιοτεχνίες που γεμίζουν την hi-end audio κοινότητα.

Τέλος προσωπικά δεν ξέρω τα προιόντα της bose απλά αυτό που ξέρω είναι ότι διαθέτει τους καλύτερους επιστήμονες στον κόσμο. Το ότι διαθέτει τους καλύτερους και το ότι από πίσω (ή από μπροστά όπως το δει κανείς) έχει το καλύτερο πανεπιστήμιο δεν σημαίνει ότι ντε και καλά την ενδιαφέρει η υψηλή πιστότητα. Απ ότι καταλαβαίνω και από το βιογραφικό του τέως ιδιοκτήτη
His research on acoustics led him to invent a stereo loudspeaker that would reproduce, in a domestic setting, the dominantly reflected sound field that characterizes the listening space of the audience in a concert hall. His focus on psychoacoustics later became a hallmark of his company's audio products.
και αυτό είναι η φιλοσοφία του από το 56. Αυτό δεν ξέρω αν είναι ντε και καλά υψηλή πιστότητα. Το να θες να προσομοιάσεις ένα συναυλιακό χώρο είναι κάτι πολύ δύσκολο αλλα δεν συνάδει με τις αρχές της κρύας αναπαραγωγής ενός μουσικού γεγονότος όπως αυτό αποτυπώθηκε στο CD.

Αυτό λέει ότι πουλάει, αυτό πρέπει να ξέρουμε ότι ακούμε όταν τα έχουμε μπροστά μας.

Για παραπάνω στοιχεία για τον κύριο Bose μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.rle.mit.edu/bose/
και εδώ
https://en.wikipedia.org/wiki/Amar_Bose

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.445
1) Δεν ξέρω τι διέθετε "την εποχή των εν λόγω υλοποιήσεων" αλλα σίγουρα ξέρω ότι θα διέθεταν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για εκείνη την εποχή.

2) Πάλι θα επιμείνω ότι αν για κάποιο λόγο στην επιστήμη του ήχου φύγουμε από τη Νευτώνεια φυσική αυτό θα εμφανιστεί από το ΜΙΤ και όχι από τις βιοτεχνίες που γεμίζουν την hi-end audio κοινότητα.

3) His research on acoustics led him to invent a stereo loudspeaker that would reproduce, in a domestic setting, the dominantly reflected sound field that characterizes the listening space of the audience in a concert hall. His focus on psychoacoustics later became a hallmark of his company's audio products.
και αυτό είναι η φιλοσοφία του από το 56. Αυτό δεν ξέρω αν είναι ντε και καλά υψηλή πιστότητα. Το να θες να προσομοιάσεις ένα συναυλιακό χώρο είναι κάτι πολύ δύσκολο αλλα δεν συνάδει με τις αρχές της κρύας αναπαραγωγής ενός μουσικού γεγονότος όπως αυτό αποτυπώθηκε στο CD.
1) Ακόμα και οι μονοτελείς λυχνιακές τοπολογίες είχαν αποτελέσει τεχνολογική αιχμή κάποιες ακόμα πιο μακρινές εποχές...;)

2) Επειδή όμως το ακροαματικόφιλο κοινό δεν διαθέτει αρκετή καρτερικότητα για το πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα προϊόντα του...ΜΙΤ,κάποιοι άλλοι μπορεί να εφαρμόζουν επιτυχώς τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη.:D
Είδες πόσο επιεικής παραμένω φίλτατε gonis,ιδίως εφόσον αποκρίνομαι σε επιχειρήματα βασισμένα σε διαστρέβλωση παραλληλισμών που έλαχε να κάνω.

3) Οι περιεχόμενες χωρικές πληροφορίες δεν είναι όμοιες σε κάθε master,ούτε και ανταποκρίνονται υποχρεωτικώς στην υπογραμμισμένη Αρχή.

Reaction score
777
1) Ακόμα και οι μονοτελείς λυχνιακές τοπολογίες είχαν αποτελέσει τεχνολογική αιχμή κάποιες ακόμα πιο μακρινές εποχές...;)
Συμφωνώ.
Δεν καταλαβαίνω βέβαια τι σχέση έχει αυτό με την εταιρεία που αναλύουμε. Είναι ξεπερασμένη η φιλοσοφία που ακολουθεί? Είναι ξεπερασμένα τα προιόντα της? Ή μήπως το ΜΙΤ το ξεπέρασε ο ... ανταγωνισμός?:lolsign:

2) Επειδή όμως το ακροαματικόφιλο κοινό δεν διαθέτει αρκετή καρτερικότητα για το πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα προϊόντα του...ΜΙΤ,κάποιοι άλλοι μπορεί να εφαρμόζουν επιτυχώς τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη.:D
Είδες πόσο επιεικής παραμένω φίλτατε gonis,ιδίως εφόσον αποκρίνομαι σε επιχειρήματα βασισμένα σε διαστρέβλωση παραλληλισμών που έλαχε να κάνω.
Παρότι στο εξωτερικό υφίσταται το "οι εταιρείες μέσα στο πανεπιστήμιο" εξ όσων γνωρίζω το ΜΙΤ δεν είναι μάρκα που παράγει προιόντα. Δεν υφίσταται ο όρος "νέο προιόν ΜΙΤ" πώς το λένε. Αντιθέτως δέχεται βαρβάτη χρηματοδότηση από εταιρείες για να παράγει έρευνα. Στο ένα λίνκ που σου παρέθεσα παραθέτει σχετικά την άποψη του για το δέσιμο αυτό.

Για να παραλάβεις κάποια σκυτάλη πρέπει να την ορίσεις. Στον χώρο της μουσικής υπάρχουν πολλών ειδών πελάτες. Για παράδειγμα εγώ που θέλω να ακούω μουσική στο αμάξι δεν θα πάρω kii. Θα πάρω ένα καλό ηχοσύστημα αυτοκινήτου. Για την παραλία δεν θα πάρω ηχοσύστημα αυτοκινήτου. Για το κινητό δεν θα πάρω kii, εκτός αν σου φαίνεται λογικό να τα κουβαλάς στο δρόμο. Ένας δήμος θα πάρει 100V κόρνες για να καλύψει μία μεγάλη περιοχή. Το kii θα το πάρει ο λάτρης της υψηλής πιστότητας.

Η bose λοιπόν ποια ακριβώς σκυτάλη έχασε?Αυτή των ακουστικών ή αυτή των συστημάτων στα αυτοκίνητα? Μήπως αυτή των ασύρματων ηχείων για την παραλία? Απ ότι βλέπω κάνει και προιόντα για το ... στρατό. Α και κάτι ηχομονώσεις για αυτοκίνητα.

Φυσικά οι εταιρείες έρχονται και φεύγουν. Το ότι η μπος κάποτε ήκμασε δεν συνεπάγεται ότι δεν θα παρακμάσει...

Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα η ιστορία της κοσμεί την διεθνή επιστημονική κοινότητα (ΙΕΕΕ, AES κτλ).

Last edited:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Ειναι πολυ απλα τα πραγματα. Το ΜΙΤ σχεδιαζει και υλοποιει συμφωνα με την επιστημη.
Αλλα μηπως η αναπαραγωγη της μουσικης δεν ειναι και τοσο επιστημονικη υποθεση τελικα ...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.445
Συμφωνώ.
Δεν καταλαβαίνω βέβαια τι σχέση έχει αυτό με την εταιρεία που αναλύουμε. Είναι ξεπερασμένη η φιλοσοφία που ακολουθεί? Είναι ξεπερασμένα τα προιόντα της? Ή μήπως το ΜΙΤ το ξεπέρασε ο ... ανταγωνισμός?:lolsign:

Παρότι στο εξωτερικό υφίσταται το "οι εταιρείες μέσα στο πανεπιστήμιο" εξ όσων γνωρίζω το ΜΙΤ δεν είναι μάρκα που παράγει προιόντα. Δεν υφίσταται ο όρος "νέο προιόν ΜΙΤ" πώς το λένε. Αντιθέτως δέχεται βαρβάτη χρηματοδότηση από εταιρείες για να παράγει έρευνα. Στο ένα λίνκ που σου παρέθεσα παραθέτει σχετικά την άποψη του για το δέσιμο αυτό.
Για να παραλάβεις κάποια σκυτάλη πρέπει να την ορίσεις. Στον χώρο της μουσικής υπάρχουν πολλών ειδών πελάτες. Για παράδειγμα εγώ που θέλω να ακούω μουσική στο αμάξι δεν θα πάρω kii. Θα πάρω ένα καλό ηχοσύστημα αυτοκινήτου. Για την παραλία δεν θα πάρω ηχοσύστημα αυτοκινήτου. Για το κινητό δεν θα πάρω kii, εκτός αν σου φαίνεται λογικό να τα κουβαλάς στο δρόμο. Ένας δήμος θα πάρει 100V κόρνες για να καλύψει μία μεγάλη περιοχή. Το kii θα το πάρει ο λάτρης της υψηλής πιστότητας.
Η bose λοιπόν ποια ακριβώς σκυτάλη έχασε?Αυτή των ακουστικών ή αυτή των συστημάτων στα αυτοκίνητα? Μήπως αυτή των ασύρματων ηχείων για την παραλία? Απ ότι βλέπω κάνει και προιόντα για το ... στρατό. Α και κάτι ηχομονώσεις για αυτοκίνητα.
Φυσικά οι εταιρείες έρχονται και φεύγουν. Το ότι η μπος κάποτε ήκμασε δεν συνεπάγεται ότι δεν θα παρακμάσει...
Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα η ιστορία της κοσμεί την διεθνή επιστημονική κοινότητα (ΙΕΕΕ, AES κτλ).
Πείραμα κι επαλήθευση...
Οι αντιδράσεις στα επιχειρήματα ΄΄1΄΄ & ΄΄2΄΄ φανερώνουν ότι έχουμε εμπλακεί σε φαύλο κύκλο ανταπαντήσεων.
Η μεν προβλεπόμενη αντιλογία όπως διατυπώθηκε παραπάνω σφραγίζει -τουλάχιστον ως προς ό,τι ενδιαφέρει τον υποφαινόμενο- αυτήν την κυκλική αντιπαράθεση.
Ειναι πολυ απλα τα πραγματα. Το ΜΙΤ σχεδιαζει και υλοποιει συμφωνα με την επιστημη.
Αλλα μηπως η αναπαραγωγη της μουσικης δεν ειναι και τοσο επιστημονικη υποθεση τελικα ...
Οι δε υπόλοιποι μπορούν να συνεχίσουν ελεύθερα και ν'απολαύσουν υπεύθυνα,ή/και...αντιστρόφως.

Reaction score
777
Ίσως εδώ να πρέπει να συμπληρώσουμε οτι όποιος δέν σχεδιάζει και δέν υλοποιεί σύμφωνα με την επιστήμη δέν είναι σχεδιαστής αλλα κάτι άλλο - διακοσμητής ίσως.

Η επιστήμη δέν είναι ανάποδα με τον πρόφ μιας και είναι φανερό οτι αυτό που λέμε φλάτ αποτέλεσμα δέν είναι καθόλου αρεστό. Σχετικές παρουσιάσεις έχουν γίνει και απο μέλη εδώ

http://www.avsite.gr/forum/threads/to-flat-or-not-to-flat.46033/

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.612
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29