Τι καλωδια θα χρειαστω?

Reaction score
375
Εχω παραγγειλει τον yamaha r-n301 και ενα ζευγαρι dali zensor 1.
Τι καλωδια θα χρειαστω για να συνδεσω ηχεια και ενισχυτη?
Περιεχονται στη συσκευασια των ηχειων ή θα πρεπει να τα αγορασω εξτρα?
Θα χρειαστω και banana plugs?

Αν πρεπει να τα αγορασω εξτρα, μπορειτε να μου προτεινετε ποια να παρω? Δεν ψαχνω τα καλυτερα, απλα θελω, να κανουν καλα τη δουλεια τους.

I

iason

Guest
Καλημέρα και καλοριζικα τα μηχανηματα .
Μπανάνες δεν τις χρειάζεσαι ,με ενα Belden 46382 κάνεις την δουλειά σου με αξιοπρέπεια.
Φιλικά Ιάσων :)

Reaction score
375
Επειδη οι ακροδέκτες των ηχείων ειναι βιδωτού τύπου εννοω, δεν θα πρεπει και οι ακρες του καλωδιου αυτου να εχουν τετοια μορφη ωστε να προσαρμοζονται?

Reaction score
6.860
αν ξεβιδωσεις λιγο τους ακροδεκτες και των ηχειων και του ενισχυτη θα δεις οτι εχουν μεσα μια τρυπουλα και εκει θα βαλεις τα καλωδια.Αν δεν θελεις να το κανεις αυτο,τοτε αγορασε μπανανες,αλλα και παλι οχι κατι ακριβο,δηλαδη με ενα ευρω η μια εισαι οκ.Τα καλωδια που σου προταθηκαν ειναι μια χαρα,δεν εχει νοημα να ξοδεψεις περισσοτερα για αυτου του επιπεδου τις συσκευες. Απλα προσεξε λιγο το μηκος των καλωδιων,αν δηλαδη απεχουν απο τον ενισχυτη 1.5 μετρο,δωσε και λιγο αερα στο μηκος,μην τα παρεις οριακα.Αλλωστε μπορει στο μελλον να τα τοποθετησεις και λιγο διαφορετικα.Παρε δηλαδη 2χ3 μετρα για να εισαι καλυμμενος.

Reaction score
375
Ευχαριστω πολυ για την εξηγηση.
Μηπως θα μπορουσατε να μου βρειτε ενα τετοιο καλωδιο στο e-shop για να το παρω απο εκει μιας και ειναι διπλα στο σπιτι μου και με βολευει.
Εψαξα αλλα δεν βρηκα.

Reaction score
375
Φανταζομαι πως το καλωδιο αυτο ειναι σαν εκεινο που συνδεονται και τα ηχεια ενος home cinema samsung των 200 ευρω που εχω.
Θα χασω σε ποιοτητα αν χρησιμοποιησω τα καλωδια απο το home cinema, μιας και μου περισσευουν??

Reaction score
1.187
Φανταζομαι πως το καλωδιο αυτο ειναι σαν εκεινο που συνδεονται και τα ηχεια ενος home cinema samsung των 200 ευρω που εχω.
Θα χασω σε ποιοτητα αν χρησιμοποιησω τα καλωδια απο το home cinema, μιας και μου περισσευουν??
Ε όχι δεν θα είναι τα ίδια. Υποθέτω πως το Samsung των 200 ευρώ θα έχει κάτι καλωδιάκια πιο ψιλά από το καλώδιο του πορτατίφ που έχεις στο κομοδίνο σου.
Αφού παίρνεις ένα καινούργιο μηχάνημα μην τσιγουνευτείς τα 20 - 25 ευρώ να πάρεις και ένα αξιοπρεπές καλώδιο...

Reaction score
375
Εχεις δικιο, ειναι πολυ επτατα καλωδια.. Θα παρω καινουρια..
Μολις παρελαβα τα ηχεια... :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol