Τι είδαμε, τι θα δούμε

Reaction score
16.105
El abrazo de la serpiente - Στην αγκαλιά του φιδιού - Embrace of The serpent

2015

Ο τολμηρός Σίρο Γκέρα μίλησε στο Flix για τη δική του περιπλάνηση στη ζούγκλα του σύγχρονου σινεμά και για το δικό του γιακρούνα:

Για μένα, ο κυνισμός είναι μια παθογένεια της κοινωνίας και γι' αυτό ασπάζομαι την ικανότητα του σινεμά να μάς επιτρέπει να βλέπουμε τον κόσμο σα να είναι η πρώτη φορά που τον αντικρύζουμε. Εξακολουθεί να με αφήνει άναυδο η ομορφιά της κάθε μέρα και θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο που ο κυνισμός δε με έχει υποτάξει.

http://flix.gr/cinema/embrace-of-the-serpent-review.html

Reaction score
25
Κάτσε καλά θρίλερ...
Η αγωνία στα κόκκινα και μάλιστα ασταμάτητα !!!
Βαθμός 10/10 και να πούμε επίσης οτι είχε πολύ βία...
Ο λόγος για το εκπληκτικό:

Σε λιγο βγαινει σε blu-ray/dvd!To περιμενω πως και πως,γιατι εχω ακουσει τα καλυτερα,αν και η προηγουμενη ταινια του σκηνοθετη του (το ριμεικ της ταινιας του Σαμ Ραιμι,Evil dead) δεν μπορω να πω οτι μ ενθουσιασε,περα απο το...εντυπωσιακο σπλατερ!

Reaction score
1.253
Καλά κάνεις και περιμένεις να τη δεις σε πλήρη ποιότητα ήχου-εικόνας blu ray (έτσι είναι το σωστό) και εγώ μέχρι πρόσφατα έτσι έκανα αλλά τελευταία δεν κρατιέμαι και την κατεβάζω στην πρώτη αξιόλογη ανάλυση (1080 web-dl = 3GB) αλλά ο ήχος χάνει πολύ.Στη συγκεκριμένη υπήρχε (σχεδόν διαρκώς ! ) ένας ήχος που διέγειρε τα woofer και κοντευαν να εκραγούν και αντί στο 0 που βάζω την ένταση το είχα στο -30 που μου την έσπασε πολύ.
Αλλά στις πολύ καλές ταινίες αγοράζω την αυθεντική και την ξαναβλέπω σαν πρώτη φορά και μάλιστα με εικόνα και ήχος όπως αρμόζει...

Α,μόλις είδα το Mechanic Ressurection που ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΤΑΝ !!! 1/10...
Νομίζω οτι εκεί που πήγε να βρει αυτόν τον Κρέιν σκότωσε τόσους πολλούς και με τόση άνεση ΠΟΥ ΑΗΔΙΑΣΑ,το έκλεισα 12 λεπτά πριν το τέλος...κάθε φορά και χειρότερος ο Ιασωνας...
Και το έχω παράπονο γιατί ο Staytham και ο Liam Neeson είναι οι μόνοι 2 ηθοποιοί που βγάζουν ωραία τρέιλερ αλλά οι ταινίες τους είναι πάντα μέτριες.Ενα της προκοπής δεν έχουν να πω θα το αγοράσω για τη συλλογή μου.Κρίμα...

Τώρα περιμένω πως και πως το "Kidnap" με τη Halle Berry...

melina

Cargo 200
Reaction score
42.919
Εχω ξεκινήσει και βλέπω το "The Crown".

Πολύ καλή παραγωγή του Netflix όπου μέσα από τη ζωή της Βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ αποτυπώνει τη σύγχρονη ιστορία του θεσμού στην Καποτία με κάποια αντίστιξη στις ανθρώπινες στιγμές των πρωταγωνιστών.
Καλοστημένο, καλογυρισμένο, καλές ερμηνείες, αργό όμως για τα γούστα μου αλλά ικανό να με κρατήσει ως τώρα στο 8ο επεισόδιο που βρίσκομαι.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.677
Αν και περίμενα καλύτερη ιστορία.. 8/10
έπιασαν απίστευτα όμορφα τη συμπεριφορά του κάθε ζώου και την διακωμώδησαν πανέξυπνα:thumbsup:

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Captain America: Civil War

Είναι κλισέ το να πει κάποιος «πω, η ταινία ήταν μάπα εν σχέσει με το βιβλίο». Τέτοιου είδους συγκρίσεις είναι άδικες. To δημιούργημα πρέπει να είναι πιστό στο μέσο όπου προβάλλεται και πλάθεται. Σαν ταινία λοιπόν...

To μεγαλύτερο σφάλμα είναι ότι δεν υπάρχει εξέλιξη. Μιλάμε για το Captain America 3, σωστά; Οι ταινίες μπορούν να συνοψιστούν -και- κάπως έτσι:

Captain 1: origin story, σκότωμα σκαλ (ρεντ σκαλ, όχι τιποτα αλλο)
Captain 2: ομιτζί ο Bucky ζει, παρείσφρυση της Hydra στη S.H.I.E.L.D., καταδιώκουν τον Captain, ο Bucky αρχίζει και ψιλοθυμάται
Captain 3: ΤΡΕΧΑ, ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ

Δυστυχώς στην ταινία δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό, να προχωρήσει εμπρός την υπόθεση ή να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Σπαταλιέται πολύς χρόνος για την εισαγωγή νέων ηρώων λες και είναι κάποιο backdoor pilot σε TV. Aπό τη μία ο Black Panther έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο εντός, εκτός και επί τα αυτά της ταινίας, από την άλλη ο Spiderman είναι ένα afterthought. Ασχολούμαστε με αυτόν και τη μιλφάρα θεία του επειδή μας βολεύει ή δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε και όταν οι σεναριογράφοι ξέμειναν από ατάκες, τον πετάμε στο recycle bin.

Παρόλο που το κόμικ είχε άσχημη επίγευση και κακή εκτέλεση, τουλάχιστον είχε τον αυτοσεβασμό να θέσει σημαντικά high-stakes για τις δύο πλευρές. Το κίνητρο του villain της ταινίας παρόλο πιστευτό, είναι τραβηγμένο και στερείται αυτού του grande στοιχείου που συναντήσαμε είτε σε πανανθρώπινη κλίμακα (Captain 1) είτε σε ανθρώπινο επίπεδο (Captain 2).

Κρίμα.

(άφησα στην άκρη την αρχική μάχη όπου η δράση εξελίσσεται πιο γρήγορα απ' ό,τι το μυαλό μου μπορεί να επεξεργαστεί οπτικά ερεθίσματα, την αντιπάθεια που έχω για τον Tony Stark, το πόσο βολικά δεν άλλαξε κάτι στο status quo του MCU εν όψει Avengers 3 και άλλα διαφορα για να μη θεωρηθώ γκρινιάρης και αρνητικός)

Reaction score
16.105
Όταν πετούν οι γερανοί - 1957 - Τhe cranes are flying - Letyat zhuravli

IMG_1062.JPG

.....η ταινία αψηφά όλα τα κλισέ του είδους : Ο πειραματισμός με την κάμερα (που ήταν ταμπού στη σταλινική περίοδο) αναδύεται και πάλι. Αληθινός σταρ της ταινίας είναι ο διευθυντής φωτογραφίας Sergei Urusevsky που με τα συγκλονιστικά πλάνα που παραδίδει με τη βοήθεια γερανού ή τη χρήση κινητής κάμερας, μας μεταφέρει την αίσθηση ενός κόσμου που είχε χάσει τα στηρίγματά του ή οποιοδήποτε άλλο «σταθερό» σημείο αναφοράς (ηθικό, πολιτικό κλπ.)

Sergei Urusevsky :«Η κάμερα μπορεί να εκφράσει αυτό που ο ηθοποιός είναι αδύνατον να απεικονίσει : τις ενδότερες αισθήσεις του, τον εσωτερικό του κόσμο. Ο κάμεραμαν πρέπει να «ερμηνεύει» κι αυτός μαζί με τους ηθοποιούς»...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη σοβιετική ταινία του Ψυχρού Πολέμου που προβλήθηκε ευρέως στις ΗΠΑ.

http://filmcracker.blogspot.de/2013/09/the-cranes-are-flying-1957-mikhail.html

Κι εδώ στο YT ολόκληρη η ταινία με υποτιτλους.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Στη σκηνοθεσία του Όταν Πετούν οι Γερανοί ο τεράστιος Μιχαήλ Καλατόζοφ ο οποίος το 1964 γύρισε το τεχνικά ασύλληπτο Είμαι η Κούβα, προπαγανδιστική ταινία του καθεστώτος η οποία ξεφεύγει από τα (τότε) τετριμμένα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού.

Έχει γραφεί ότι ορισμένα από τα πλάνα της ταινίας είναι μερικώς ανεξήγητα όσον αφορά τον τρόπο που γυρίστηκαν δεδομένων των διαθέσιμων τεχνικών μέσων της εποχής.

Και για του λόγου το αληθές, θαυμάστε τα ακόλουθα Α-Δ-Ι-Α-Ν-Ο-Η-Τ-Α μονοπλάνα.

Μιλάμε για το 1964!

Την ταινία αποκατέστησαν οι "καπιταλιστές" Σκορσέζε και Κόπολα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.677
Αρκετά καλή ταινία που όμως δεν έλειπαν τα κουφά κενά πορείας κατά την εξέλιξη..ας την έκαναν πιο μεγάλη απ'το να συντομεύουν την πλοκή σε κάποια θέματα. >:( 7.49/10:p

Υ.Γ. Μη σπάσετε το κεφάλι σας για τον ποιο σας θυμίζει το psycho παλικάρι....

είναι φτυστός ο Παπαχρόνης :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ του ακαταπόνητου Ken Loach.

Η πιο καθαρή πολιτική ματιά εδώ και χρόνια στον κινηματογράφο.

Η μεταθατσερική Αγγλία δεν είναι για τους αδύναμους.

Και η εργατική τάξη δεν πάει, πλέον, στον παράδεισο.

Ο Χρυσός Φοίνικας των τελευταίων Καννών.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.583
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants