Σύνδεση 5κάναλου ενισχυτή με tv και dvd

Reaction score
26
Χαιρετώ, είμαι καινούργια στο φόρουμ και στο χώρου του ήχου.

Πρόσφατα αναβάθμισα το home theatre μου με έναν νέο πεντακάναλο ραδιοενισχυτή yamaha. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι έχει μια μόνο έξοδο οπτικής ίνας με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνδέσω την τηλεόραση που έχω (SAMSUNG LED) και το dvd μου ταυτόχρονα με καλώδιο οπτικής ίνας.

Αγόρασα έναν αντάπτορα οπτικής ίνας μπας και βρω λύση, αλλά η τηλεόραση δεν είναι συμβατή με τον αντάπτορα, δεν βγαίνει ήχος και το πρόβλημα που έχω παραμένει.

Ξέρετε αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να τα συνδέσω με τον ενισχυτή και να έχω ήχο digital?

Το dvd και ο ενισχυτής έχουν έξοδο για coaxial καλώδιο, αλλά ο ήχος που θα έχω με αυτό το καλώδιο θα είναι πεντακάναλος dolby digital, ίδιος δηλαδή σε ποιότητα με αυτόν της οπτικής ίνας?

Η τηλεόρασή μου απ' ότι έχω δει δεν έχει έξοδο coaxial. Παραθέτω φωοτγραφία του πίσω μέρους της.

WP_20161110_001 (2).jpg

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.528
Καλώς ήρθες!

Οπτική και ομοαξονική μεταφέρουν ακριβώς το ίδιο format με ψηφιακό ήχο μέχρι DD & DTS 5.1.

Reaction score
818
Το dvd και ο ενισχυτής έχουν έξοδο για coaxial καλώδιο, αλλά ο ήχος που θα έχω με αυτό το καλώδιο θα είναι πεντακάναλος dolby digital, ίδιος δηλαδή σε ποιότητα με αυτόν της οπτικής ίνας?
Ναι, θα είναι ίδιος, όπως έγραψε και ο @Zizik παραπάνω. Σύνδεσε την TV με οπτική ίνα και το DVD με coaxial και είσαι ΟΚ.

Καλωσήρθες, btw. :)

Reaction score
26
ο ενισχυτής μου ειναι Yamaha HTR-2067

Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την άμεση ανταπόκριση και φυσικά τα καλά νέα. Θα αγοράσω καλώδιο coaxial και θα σας πω τα νεώτερα. Ελπίζω να λυθεί το θέμα.

Reaction score
2.323
Πω, πω! Τα εχουν κάνει τελείως Σπαρτιάτικα! :thumbsdown: Αν μπορεις πες μας και το μοντέλο του dvd. Δεν εχει hdmi φανταζομαι.

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.528
Θα αγοράσω καλώδιο coaxial και θα σας πω τα νεώτερα.
Δεν χρειάζεται να αγοράσεις, οποιοδήποτε RCA κάνει γιά την ώρα. :)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.528
Ίδιο είναι. Το digital coaxial χρησιμοποιεί θωρακισμένο ομοαξονικό RCA 75Ω, αλλά και να μην είναι παίζει κανονικά με θεωρητικά χειρότερη ποιότητα αν για παράδειγμα δεν είναι ομοαξονικό.

Reaction score
2.323
Για ψηφιακο ηχο μονο οπτικη η coaxial, H μεσω της hdmi. Δεν εχει hdmi to dvd σου, ετσι?

Reaction score
2.323
Ωραία, αλλος ενας τροπος συνδεσης ειναι απο το dvd με hdmi στον ενισχυτη. Ετσι θα περναει και η εικόνα αλλα και οψηφιακος ηχος απο το dvd στον ενισχυτη. Ετσι βεβαια θα χρειαστεις αλλο ενα καλωδιο hdmi για να συνδεσεις τον ενισχυτη στην τηλεόραση και εισαι κομπλε! Η συνδεση της οπτικης ινας θα παραμείνει οπως την εχεις.

Reaction score
26
ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ. ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Κρίμα που δεν σας είχα ανακαλύψει πιο νωρίς και έχασα χρόνο και χρήμα σε δοκιμές...

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

Reaction score
2.323
Οι περισσότεροι εδω μεσα ετσι τα συνδέουμε! Χρησιμοποιουμε τον ενισχυτη σαν hub, Ολες τις πηγες μας πανω στον ενισχυτη με hdmi, και απο τον ενισχυτη φευγει μονο ενα καλώδιο προς την τηλεόραση!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol