TAGA HARMONY PF-1000

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.664
Για πόσα λεφτά συζητάμε; Αγορά ως καινούριο ή μεταχειρισμένο;

Reaction score
87
Για πόσα λεφτά συζητάμε; Αγορά ως καινούριο ή μεταχειρισμένο;
Μεταχειρισμενο δεν ξερω αν μπορω να βρω. Το θεμα ειναι αξιζει η οποια αγορα του ( καινουριο η μεταχειρισμενο) και τι προσφερει για τα χρηματα του σε σε σχεση με καποιο άλλο πολυμπριζο στην ιδια κατηγορια τιμης ( 100-140 €)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.002
Εδώ βρήκα μια φωτογραφία του εσωτερικού του.
Σίγουρα δεν προσφέρει <<απομόνωση>> των συσκευών, όπως υποστηρίζει η σελίδα της εταιρίας.
Φαίνεται να έχει συνδεδεμένες απευθείας στο δίκτυο τους τέσσερις ρευματολήπτες και άλλους τέσσερις μέσω ενός φίλτρου.
Το φίλτρο αυτό προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα.
Από την άλλη η κατασκευή του δεν είναι κακή.
Για την ποιότητα των ρευματοληπτών και των επαφών του δεν ξέρω τι λέει.

Reaction score
87
Ευχαριστώ Peter meni .,
Επειδή δεν κατέχω τα ηλεκτρονικά , το ερώτημα είναι αξίζει να δώσει καποιος τα 140 περίπου € που κοστίζει, η με ένα απλό πολυπριζακι η ακόμα καλύτερα ένα ΑPC που έχει και προστασία από υπέρταση και κοστίζει 40 €, θα κάνω εξίσου καλά τη δουλειά μου ( για να μην πω και καλύτερα ). Τι στο καλό πουλάνε δηλαδή 3 κιλά πράμα ????????????
Ευχαριστώ

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
...θολωνει λιγο το ρευμα οπως ολα τα φιλτρα.. εξαρτατε απο το υπολοιπο συστημα πως μπορει να συμπεριφερθει..

?! Τι ειπα παλι!?

Δε βοηθησα πολυ ε?
Για τη τιμη του... δεν χανεις πολλα να το δοκιμασεις :)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.002
Chrisrania.
Δεν είμαι σίγουρος πως αυτό που αναφέρεις κάνει και φιλτράρισμα των παρασίτων του δικτύου.

Για την παρακάτω πρόταση ουδεμία ευθύνη φέρω σε περίπτωση που κάποιος το επιχειρήσει χωρίς να γνωρίζει το πως και το γιατί.
Με το ρεύμα ΔΕΝ παίζουμε και προχωράμε μόνο αν είμαστε 100% σίγουροι.

Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου και συνδυάσεις τα παρακάτω έχεις ένα άριστο αποτέλεσμα...
http://gr.rsdelivers.com/productlist/search?query=Schaffner&Family=10189&tag=

http://www.legrand.gr/products/προϊόντα-σε-ειδική-συσκευασία/πολύπριζα.html

Last edited:

Reaction score
1.531
Το πήρα πρόσφατα. Αντικατέστησα με αυτό ένα καλύτερο της furutech. Το e-tp 60f. Το έδωσα καθώς ήταν αρκετά ζεστό, με κάποια έλλειψη αέρα και ήταν βαρύ-αργό χαμηλά και δεν έδενε καλά με το υπόλοιπο σύστημα.
Το taga έπρεπε να περιμένω αρκετά για να στρώσει. Ξεκίνησε μουντό, έγινε παρανοικά άγριο και σκληρό και τώρα ευτυχώς έχει ηρεμήσει. Σίγουρα πλέον παίρνω περισσότερη χωροταξική πληροφορία, πιο μαζεμένο-γρήγορο και χωρίς ιδιαίτερο βάρος χαμηλό (πράγμα που για ηχεία transmission line είναι καλό) και ίσως πιο ανοιχτή εικόνα στα ψηλά. Με το furutech βέβαια είχα πιο ζεστές μεσαίες αλλά overall νομίζω ότι έκατσε καλύτερα στο δικό μου σύστημα. Το φίλτρο το χρησιμοποιώ για το pc, το dac, το blue ray που είναι και transport για τα cd και για τον προενισχυτή. Στο άφιλτρο έχω πάνω τον τελικό και τον πολυκάναλο. Τα μηχανήματα τα έχω φορτωμένα με καλά καλώδια ρεύματος ενώ το πολύπριζο παίρνει από καθαρή γραμμή με καλώδιο τύπου lapp olflex που προστατεύεται από ασφαλειοδιακόπτη.
Γενικά το φίλτρο προσφέρει αρκετό συμμάζεμα στη σκηνή. Το μεγάλο θετικό είναι ότι το σύστημα δεν έχει χάσει σε δυναμικά (όπως με κάποιο άλλο ακριβότερο πολύπριζο φορτωμένο με προστασίες που δοκίμασα).
Φυσικά το σύστημα ακόμα παίζει πολύ καλύτερα μετά τις 10 το βράδυ...

Να αναφέρω ότι μένω σε αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή με εναέρια ακόμα διανομή ΔΕΗ και ο Μετασχηματιστής πρέπει να είναι αρκετά μακριά από το σπίτι

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
Το πήρα πρόσφατα. Αντικατέστησα με αυτό ένα καλύτερο της furutech. Το e-tp 60f. Το έδωσα καθώς ήταν αρκετά ζεστό, με κάποια έλλειψη αέρα και ήταν βαρύ-αργό χαμηλά και δεν έδενε καλά με το υπόλοιπο σύστημα.
Το taga έπρεπε να περιμένω αρκετά για να στρώσει. Ξεκίνησε μουντό, έγινε παρανοικά άγριο και σκληρό και τώρα ευτυχώς έχει ηρεμήσει. Σίγουρα πλέον παίρνω περισσότερη χωροταξική πληροφορία, πιο μαζεμένο-γρήγορο και χωρίς ιδιαίτερο βάρος χαμηλό (πράγμα που για ηχεία transmission line είναι καλό) και ίσως πιο ανοιχτή εικόνα στα ψηλά. Με το furutech βέβαια είχα πιο ζεστές μεσαίες αλλά overall νομίζω ότι έκατσε καλύτερα στο δικό μου σύστημα. Το φίλτρο το χρησιμοποιώ για το pc, το dac, το blue ray που είναι και transport για τα cd και για τον προενισχυτή. Στο άφιλτρο έχω πάνω τον τελικό και τον πολυκάναλο. Τα μηχανήματα τα έχω φορτωμένα με καλά καλώδια ρεύματος ενώ το πολύπριζο παίρνει από καθαρή γραμμή με καλώδιο τύπου lapp olflex που προστατεύεται από ασφαλειοδιακόπτη.
Γενικά το φίλτρο προσφέρει αρκετό συμμάζεμα στη σκηνή. Το μεγάλο θετικό είναι ότι το σύστημα δεν έχει χάσει σε δυναμικά (όπως με κάποιο άλλο ακριβότερο πολύπριζο φορτωμένο με προστασίες που δοκίμασα).

Να αναφέρω ότι μένω σε αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή με εναέρια ακόμα διανομή ΔΕΗ και ο Μετασχηματιστής πρέπει να είναι αρκετά μακριά από το σπίτι
!!
Συμφονω (κατι τετοιο εννοω πιο πανω)... Φιλτρο με προσωπικοτητα... ταπεραμεντο... με προβληματησε αρχικα.. μετα το συνηθισα...τωρα δεν μπορω να το βγαλω εκει που ειναι..
Βολευουν οι 8 πριζες.
Φιλτρο στα ψηφιακα..αφιλτο στα ενισχυτικα..

Reaction score
87
Ευχαριστω και πάλι. Το ζητουμενο ειναι , επειδη δεν εχω αντιλληφθεί καποιο θόρυβο ( ισως απο απειρία), κατά πόσο μου χρειάζεται ένα τέτοιο "εργαλείο" . η κανω την δουλιτσα μου με ενα πολύπριζο σαν αυτο που προτεινε ο peter meni , ενα απλο πολυπριζο δηλαδή και σωσζω και το κατοστάρικο για άλλες αναγκες.
Κατανοητα και κατατοπιστικότατα τα σχόλια του panoramious.
Χρειστικότατη η υπόδειξη για DIY του Peter meni .
Θέλω να καταλήξω σε ενα συμπερασμα δηλαδη αφου κατανοησα τα θετικα και αρνητικα του φίλτρου, αξιζει η οχι η αγορά του απο την στιγμη που δεν υπάρχει εμφανής ανάγκη '''φίλτρανσης''. Υπάρχει και ο ανταγωνισμός με το MD 06 της SUPRA και ολα αυτα με μπερδεύουν
Βεβαια η ερώτηση δεν ηταν πιο φίλτρο πολυμπριζο να διαλέξω , αλλά εαν το TAGA αξίζει να πληρωθεί η με ένα πολυπριζο απλό κάνω την δουλίτσα μου και σώζω και τα χρηματα μου ( που δεν μου περισσεύουν)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
@panoramious σου κανει ενα μικρο θορηβο οταν ειναι στη πριζα ?? :/
@chrisrania προσεχε τις διαστασεις..δεν ειναι μικρο... ειναι 15- 20cm x 40cm περιπου... εμενα με βολευουν οι 8 πριζες..(τις χρησιμοποιω ολες/γλιτονω 2 πολυπριζα)-αλλα δεν εχει σημασια εγω. Επισης βαζεις οτι καλωδιο θες ..παραμετροποιηση δηλαδη.. ας πουμε..
Εξαρτατε απο το υπολοιπο συστημα..hifi? home theatre?! Το κοστος δεν ειναι τοσο μεγαλο.. σε σχεση με αλλες υλοποιησεις :)
Εσυ αποφασιζεις..

Reaction score
87
@chrisrania προσεχε τις διαστασεις..δεν ειναι μικρο... ειναι 15- 20cm x 40cm περιπου... εμενα με βολευουν οι 8 πριζες..(τις χρησιμοποιω ολες/γλιτονω 2 πολυπριζα)-αλλα δεν εχει σημασια εγω. Επισης βαζεις οτι καλωδιο θες ..παραμετροποιηση δηλαδη.. ας πουμε..
Εξαρτατε απο το υπολοιπο συστημα..hifi? home theatre?! Το κοστος δεν ειναι τοσο μεγαλο.. σε σχεση με αλλες υλοποιησεις :)
Εσυ αποφασιζεις..
Computer,TV,Network Streamer ,DVD PLAYER ,Wi-Fi ,Repeater Ενισχυτης Ηι-Fi
Αυτα τα λίγα μονο θελω να τροφοδοτησω,,,,,,,,,,,,,,,,
[DOUBLEPOST=1480589227][/DOUBLEPOST]
Εσυ αποφασιζεις..
Τι γκουμουτσα ειναι αυτη ?????????????:help:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
ουτε καλο, ουτε κακο.. :)
οτι και να κανεις πολυ μικρη διαφορα, εως αμελητεα..τσιμπα το, να σου φυγει και η απορια.. αν ηταν παραπανω το κοστος θα αλλαζε το θεμα :)
οι διαστασεις του μονο θελουν προσοχη... (εγω το εχω βαλει ορθιο πισω απο το ρακ ^^)
[DOUBLEPOST=1480590013][/DOUBLEPOST]
Τι γκουμουτσα
δεν ειμαι σπιτι, να σου πω ακριβως...
δες σε σχεση με τον μετασχηματιστη του λαπτοπ (φωτο απο δικτιο)

Reaction score
1.531
Απο θόρυβο δεν έχω παρατηρήσει τίποτα.
Πέρα απο το μ/ς του τελικού μου δηλαδή που στη βραδυνή ησυχία ακούγεται πιο πολύ απο τον ανεμιστηρα στην ψυκτρα του πισι...

Reaction score
275

Θα συμφωνησω απολυτα με την αποψη του φιλου μας εδω,το εχω και εγω στη κατοχη μου και προχωρησα ενα βημα παραπερα εβγαλα off διακοπτη και ασφαλεια,επισης η γραμμη direct κανει γεφυρα πανω στην εισοδο του φιλτρου,την εβγαλα απο πανω και εκανα διπλοκαλωδιωση απο το IEC μια για την απλη γραμμη και μια για το φιλτρο,Πιστευω οτι ετσι ανεβασα συνολικα σε ενα σημαντικο επιπεδο την αποδοση του,τα υλικα συμφωνα με τον ηλεκτρονικο μου ειναι πολυ καλα,λαμβανοντας υποψιν την τιμη του ειναι ευκαιρια!Προσωπικα στο φιλτρο μονο το πικαπ μου εκατσε σωστα και πραγματικα η διαφορα ειναι σημαντικη.Επισης ημουν και εγω κατοχος του ιδιου frurutech και συμφωνω οτι εχει πολυ γλυκο και ζεστο χαρακτηρα και ευκολα δεν καθεται στα συστηματα,θα το συνιστουσα σε συστηματα που γερνουν προς την κλινικη ηχητικη πλευρα.

Reaction score
275
Ευχαριστω και πάλι. Το ζητουμενο ειναι , επειδη δεν εχω αντιλληφθεί καποιο θόρυβο ( ισως απο απειρία), κατά πόσο μου χρειάζεται ένα τέτοιο "εργαλείο" . η κανω την δουλιτσα μου με ενα πολύπριζο σαν αυτο που προτεινε ο peter meni , ενα απλο πολυπριζο δηλαδή και σωσζω και το κατοστάρικο για άλλες αναγκες.
Κατανοητα και κατατοπιστικότατα τα σχόλια του panoramious.
Χρειστικότατη η υπόδειξη για DIY του Peter meni .
Θέλω να καταλήξω σε ενα συμπερασμα δηλαδη αφου κατανοησα τα θετικα και αρνητικα του φίλτρου, αξιζει η οχι η αγορά του απο την στιγμη που δεν υπάρχει εμφανής ανάγκη '''φίλτρανσης''. Υπάρχει και ο ανταγωνισμός με το MD 06 της SUPRA και ολα αυτα με μπερδεύουν
Βεβαια η ερώτηση δεν ηταν πιο φίλτρο πολυμπριζο να διαλέξω , αλλά εαν το TAGA αξίζει να πληρωθεί η με ένα πολυπριζο απλό κάνω την δουλίτσα μου και σώζω και τα χρηματα μου ( που δεν μου περισσεύουν)
Το ΤAGA αξιζει με το παραπανω για αυτο που προσφερει και η τιμη του ειναι χωμα 120 ευρω το βρισκεις,,κατασκευαστικα παει σε πολυπριζο πιο πανω κατηγοριας,οσο αφορα το φιλτρο αναλογα, παντως το πικαπ ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα παιζει καλυτερα σε φιλτρο,τα αλλα ψηφιακα παντα με δοκιμη,ενισχυτης ποτε στο φιλτρο.Οσον αφορα το καινουργιο supra εχει βλετιωσεις σε σχεση με το παλιο,δεν ακουγεται τοσο στεγνο το καινουργιο,αλλα παραμενει λιτος ο ηχος του,εχει καλυτερο εστιασμο και σαφηνεια αλλα δεν εχει αρκετο βαθος,το Τaga εχει καλυτερο ηχοχρωμα.Επισης η εκδοση του supra με το φιλτρο που ειναι και πιο ακριβη εχει κανει μια μεγαλη μαλ@κια εχει μονο ελευθερο τον ενισχυτη και τα υπολοιπα φις ολα στο φιλτρο,αυτο ειναι μεγαλος περιορισμος.Οποτε αν to επελεγα θα πηγαινα στο απλο που ειναι στα 160 ευρω.Τελος ειναι δυο πολυπριζα με διαφορετικο ηχο με απλα λογια πιο λεπτοηχο το supra και πιο πλουσιο το Taga και τα δυο ειναι πολυ καλυτερα απο τα κοινα πολυπριζα δεδομενου οτι θα συνδεσεις και ενα καλωδιο πολυ καλυτερης ποιοτητας,δεν υπαρχει καν λογος συγκρισης ειναι μεγαλη η διαφορα του απλου με αυτα τα δυο.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
Απο θόρυβο δεν έχω παρατηρήσει τίποτα.
Πέρα απο το μ/ς του τελικού μου δηλαδή που στη βραδυνή ησυχία ακούγεται πιο πολύ απο τον ανεμιστηρα στην ψυκτρα του πισι...
..σαν ηχο "τασης" ενα πολυ μικρο ζζζζζζζζζζζ...μικρο..να καπως ετσι ... ζζζζζζζζζζζ
στο φιλτρο μονο το πικαπ μου εκατσε σωστα
το πικαπ σε στροφες?! ή το phono stage?!
οποτε τα εχεις ολα στο αφιλτρο?
(αν καταλαβα καλα)

Reaction score
275
..σαν ηχο "τασης" ενα πολυ μικρο ζζζζζζζζζζζ...μικρο..να καπως ετσι ... ζζζζζζζζζζζ

το πικαπ σε στροφες?! ή το phono stage?!
οποτε τα εχεις ολα στο αφιλτρο?
(αν καταλαβα καλα)
Δεν εχω phono εξωτερικο,το πικαπ το ιδιο ειναι στο φιλτρο ,ενισχυτης και cd palyer ελευθερα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
εσυ μουςικοφιλε, εχεις ακουσει να κανει αυτο τον ηχο που λεω παραπανω..?! :/

Reaction score
87
Αγαπητέ μουσικοφιλε , ευχαριστώ για την πληρεστατη και αναλυτικοτατη περιγραφή της λειτουργίας του 'πολυμπριζοφίλτρου'' . :)
Με την απόκτηση των 120 € μάλλον θα το τολμήσω !!!!
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την ''διαφώτιση''.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol