Επιλογη οικονομικου δικαναλου - πελαγωμενος συμφορουμιτης

Reaction score
61
Καλησπερα στην παρεα! Ειμαι νεος στο φορουμ, παρ οτι εχω καποια χρονια τον λογαριασμο, μολις προσφατα μπηκα στην διαδικασια να ψαχτω ουσιαστικα μιας και θελω να φτιαξω ενα μικρο συνολακι για το δωματιο μου.
Σε πρωτη φαση, θελω εναν δικαναλο ενισχυτη. Στο μελλον θα αναβαθμισω και τα υπαρχοντα ηχεια τα οποια για την ωρα καλυπτουν τις αναγκες του χωρου αλλα και τις προσωπικες μου.

Διαβασα εδω κι εκει στο ιντερνετ οτι οι σκετοι ενισχυτες ειναι καλυτεροι συγκριτικα με τους ραδιοενισυτες, για παραδειγμα Yamaha R-S300 και A-S300.
Ισχυει αυτο?

Δεδομενου του παραπανω σε συνδυασμο με το οτι δεν με πολυενδιαφερουν τα fm αφου δεν εχω καλη ληψη στον χωρο μου και ραδιοφωνο ακουω κυριως απο το ιντερνετ περιορισα την ερευνα στους σκετους (ολοκληρωμενους?) ενισχυτες.
Κατεληξα σε αυτα τα μοντελα, γυρω στα 250€ ολα:
1) Yamaha A-S300
2) Pioneer A-30
3) Denon PMA-720AE
4) Marantz PM5005

Ο Yamaha μου αρεσει πιο πολυ απ ολους οπτικα τουλαχιστον.
Ο Pioneer μου κινησε το ενδιαφερον στο οτι εχει Control out για να απενεργοποιει το sub που μαλλον θα ειναι η επομενη αγορα.
Γενικα μου αρεσει να ακουω την μουσικη κυριως σωστα και οχι απλα δυνατα ή οτιδηποτε αλλο.

Η ερωτησεις μου λοιπον ειναι:
1) Ισχυει οτι οι ολοκληρωμενοι ενισχυτες ειναι καλυτεροι απο τους ραδιοενισχυτες? (ελπιζω να καταλαβα σωστα τους ορους)

2) Απο τους παραπανω ποιον θα αγοραζατε και γιατι θα τον προτιμουσατε?
3) Υπαρχει πιο συμφερουσα λυση στα ιδια λεφτα?

ΥΓ. Ζητω συγνωμη αν το θεμα βρισκετε σε λαθος πινακα ή αν υπαρχει ηδη παρομοιο. Εχω ψαξει τις τελευταιες μερες αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο οποτε και πηρα το θαρος να ανοιξω νεο θεμα.

Reaction score
1.599

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
155
θα σου προτεινα να πας σε multichanell 5.1 η 7.1,εχουν καλα dac βρισκεις αρκετα καλους κ δευτερο χερι κ σε watt μη σου πω οτι ειναι πιο δυνατοι απο τους ολοκληρωμενους και στο δικαναλο..και με ενα sub πετανε.(ασε που το δικαναλο αν δεν εινε τελικος τον παντρευεσαι) με 250ε περνεις αξιοπρεπεστατο μηχανημα ψαξου λιγο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.554
Λουκάτε μου, άκου να σε πω:

Πρώτα παίρνεις το ηχείο που αρέσει στο χώρο σου. ,(Όχι αυτό που αρέσει σε σένα)

Μετά παίρνεις τον ενισχυτή που αρέσει στο ηχείο σου (,όχι τον ενισχυτή που αρέσει σε σένα ούτε σε κάποιον άλλο).

Αυτά τα 2 βήματα, γίνονται 1 βήμα, αν πάρεις ενεργά ηχεία, δηλαδή με ενσωματωμένο τον ενισχυτή.

Οκ?
[DOUBLEPOST=1481834814][/DOUBLEPOST]Άρα η όλη ενασχόληση ξεκινά από το ποιος και τι είναι ο χώρος σου.

Συμπληρώνεται με τις απαιτήσεις σου σε στάθμη ακρόασης, και σε επιθυμητή απόκριση ωστόσο φάσμα.

Χαρακτηρίζεται από την απόσταση ακρόασης.

You know RT60?

Χαχαχαχαχα

Reaction score
61
Κυριοι ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

diskohead θα ψαξω και γι αυτον που μου εστειλες.
petepappas θελω κατι οσο το δυνατον απλοτερο, θα μπει σε μικρο δωματιο μονο για μουσικη, τιποτα παραπανω..
Αν καποια στιγμη παρω καποιον πολυκαναλο για το σαλονι ας πουμε θελω να ανεβω πιο πανω απο το budget που εχω ορισει τωρα και να το κανω σωστα.
Κωστα εχεις δικιο προφανως σε αυτα που λες, τα εχω δει ξανα και ξανα μεσα στο φορουμ, αλλα!
Ειμαι φοιτητης, σε ουτε ενα χρονο τελειωνω, μετα δεν ξερω ουτε που θα βρισκομαι ουτε τι αναγκες θα εχω.
Θελω λοιπον εναν ενισχυτη δικαναλο για το δωματιο μου χωρις να χαλασω πολλα λεφτα καθως δεν θελω να κανω επενδυση.

Αν βγαλουμε απο την εξισωση ολες τις χιλιαδες μεταβλητες, χωρος, ηχεια, καλωδια, αυτι κτλ, απο τους δυο που αναφερω παραπανω 1) Yamaha A-S300 και 2) Pioneer A-30 μπορουμε να πουμε οτι ο ενας υπερτερει του αλλου?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
...
Θελω λοιπον εναν ενισχυτη δικαναλο για το δωματιο μου χωρις να χαλασω πολλα λεφτα καθως δεν θελω να κανω επενδυση.

Αν βγαλουμε απο την εξισωση ολες τις χιλιαδες μεταβλητες, χωρος, ηχεια, καλωδια, αυτι κτλ, απο τους δυο που αναφερω παραπανω 1) Yamaha A-S300 και 2) Pioneer A-30 μπορουμε να πουμε οτι ο ενας υπερτερει του αλλου?
Ναι.
Αυτός:

...
...
Και μιλώ σοβαρά, χωρίς να σου κάνω τον έξυπνο ή να σε ειρωνεύομαι.

Αν θες, ρώτα και τον @Nick Arvanitakis για κανέναν Harman Kardon.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
713
Ναι.
Αυτός:

Και μιλώ σοβαρά, χωρίς να σου κάνω τον έξυπνο ή να σε ειρωνεύομαι.

Αν θες, ρώτα και τον @Nick Arvanitakis για κανέναν Harman Kardon.
Από περιέργεια, τί είναι αυτό που κάνει το Yamaha καλύτερο από τους Pioneer, Denon;
Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ βλέποντας τις... δηλώσεις των κατασκευαστών στα τεχνικά στοιχεία, είναι η "ασφάλεια" της μεγαλύτερης ισχύος σε ένα άγνωστο ζεύγος ηχείων αφού ο Loukatos αρνείται να μας πει ποια έχει! :idk:

Εκτός αν έχουμε πληροφορίες πως ακούει βινύλιο, οπότε δείχνει να έχει το καλύτερο phono.
S/N σε line είναι το κατώτερο...

Reaction score
61
Καλησπεριζω και ευχαριστω για το ενδιαφερον. Τα ηχεια ειναι ιδιοκατασκευη τριων δρομων. Ακουγονται πολυ ωραια στο μεσο αυτι αλλα για κατοχους συστηματων που βλεπω μεσα στο φορουμ δεν θα τα χρησιμοποιουσαν ουτε για να ακουν διαφημισεις, γι αυτο δεν μπηκα στον κοπο να αναλυσω περαιτερω..

Αν απο την αλλη ξεκινησω απο νεα ηχεια οπως λεει και ο φιλος παραπανω θα εχω 2 ζευγαρια ηχεια και τιποτα αξιοπρεπες για να τα παιξω...

Τελικως μετα απο μια συζητηση που ειχα σε π.μ. με ενα παιδι που πραγματικα με βοηθησε θα παω σε καποιο καταστημα να ακουσω καποιους ενισχυτες με αντιστοιχα ηχεια. Απο τον συνδιασμο που θα μου αρεσει θα παρω τον ενισχυτη να κανω την δουλεια μου με τα τριδρομα που ηδη εχω και με την πρωτη ευκαιρια παω και για τα ηχειακια που μου αρεσαν...

:drinks:

Reaction score
1.656
Καλησπεριζω και ευχαριστω για το ενδιαφερον. Τα ηχεια ειναι ιδιοκατασκευη τριων δρομων. Ακουγονται πολυ ωραια στο μεσο αυτι αλλα για κατοχους συστηματων που βλεπω μεσα στο φορουμ δεν θα τα χρησιμοποιουσαν ουτε για να ακουν διαφημισεις, γι αυτο δεν μπηκα στον κοπο να αναλυσω περαιτερω..

Αν απο την αλλη ξεκινησω απο νεα ηχεια οπως λεει και ο φιλος παραπανω θα εχω 2 ζευγαρια ηχεια και τιποτα αξιοπρεπες για να τα παιξω...

Τελικως μετα απο μια συζητηση που ειχα σε π.μ. με ενα παιδι που πραγματικα με βοηθησε θα παω σε καποιο καταστημα να ακουσω καποιους ενισχυτες με αντιστοιχα ηχεια. Απο τον συνδιασμο που θα μου αρεσει θα παρω τον ενισχυτη να κανω την δουλεια μου με τα τριδρομα που ηδη εχω και με την πρωτη ευκαιρια παω και για τα ηχειακια που μου αρεσαν...

:drinks:

Οι ενισχυτες που κοιτας ειναι αυτοι που θα κοιτουσα κι εγω 20 χρονια πριν. Δεν νομιζω οτι θα το μετανοιωσεις, οποιον και να παρεις. Νομιζω οτι απο ακροασεις δεν θα βγαλεις ακρη, κυριως λογω των εκθεσεων που φανταζομαι οτι θα τους εχουν και δεν θα καταλαβεις πολλα . Αφου σου αρεσει ο Yamaha παρτον και ακου μουσικη, μην χανεις χρονο :) Αν ειναι και ο δυνατοτερος απο αυτους που εχεις διαλεξει, ακομη καλυτερα.

Δεν χρειαζεται να φοβασαι για τα ηχεια σου, σημασια εχει η μουσικη και οχι ο εξοπλισμος. Παλια που δεν υπηρχε η υπερπληθωρα προιοντων ακουγαμε απο οτιδηποτε, σημερα θελουν ολοι ....... high end :)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Από περιέργεια, τί είναι αυτό που κάνει το Yamaha καλύτερο από τους Pioneer, Denon;
Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ βλέποντας τις... δηλώσεις των κατασκευαστών στα τεχνικά στοιχεία, είναι η "ασφάλεια" της μεγαλύτερης ισχύος σε ένα άγνωστο ζεύγος ηχείων αφού ο Loukatos αρνείται να μας πει ποια έχει! :idk:

Εκτός αν έχουμε πληροφορίες πως ακούει βινύλιο, οπότε δείχνει να έχει το καλύτερο phono.
S/N σε line είναι το κατώτερο...
Μα, το ότι

...

απομένει αυτό:

...

Και δεν ειρωνεύομαι καθόλου.
Ούτως ή άλλως, αν μιλάμε για γραμμικό ολοκληρωμένο ενισχυτή στα 250 Ευρώ αυστηρά, τότε εκτός κι αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις παρεχόμενες ευκολίες, δε νομίζω ότι οι παραπάνω ενισχυτές είναι "η μέρα με τη νύχτα" μεταξύ τους.

Ε, βάλε και το ότι η Yamaha είναι σαφώς η μεγαλύτερη εταιρία από τις εν λόγω...

Αλλά το βασικό είναι αυτό:

...

Reaction score
61
Καλησπερα και καλη χρονια με υγεια!
Τελικα για αρχη αγορασα εναν Yamaha R-S500 με παρα πολυ ξεκουραστη ζωη στα χερια φιλου ο οποιος ψαχνοταν για αναβαθμιση με αφορμη τις γιορτες.

Η αποδοση του συστηματος μου ξεφυγε καθως τα diy τριδρομα που ειχα, δεν τα εκμεταλευομουν πληρως, (προφανως) με το προηγουμενο mini-hifi συστημα μου.

Μετα και απο μια μικρη ανακαινιση στον χωρο μου για να τοποθετηθουν τα ηχεια στο σωστο σημειο ως προς τον ακροατη το αποτελεσμα πλεον ειναι ακρως ικανοποιητικο σε σημειο που η αναζητηση νεων ηχειων να μην ειναι επιτακτικη.

Δεν ξερω γιατι ακριβως επανηλθα στο θεμα, μαλλον ηθελα απλως να μοιραστω οτι ενω τις τελευταιες μερες ακουω μουσικη που δεν εχω ξανακουσει (στον σπιτι μου), θελω ν αναβαθμισω τα μεσα μου πιο πολυ απο ποτε, κοινως μαλλον νοσησα απο το μικροβιο και ενας yamaha A-S500 με ενα T-S500 ηδη ταξιδευουν προς εμενα και λεφτα μπαινουν στη ακρη για ηχεια...

Υ.Γ. Στο αυτοκινητο μου εχω εγκαταστησει συστημα με high quality προσανατολισμο που κοστισε λεφτα που πολυς κοσμος πλεον δεν τα βγαζει ουτε σε εξι μηνες, και τωρα τα κλαιω πιο πολυ απο ποτε.
Αχ και να ξερα που επρεπε να δαπανησω αυτα τα χρηματα τοτε....

Σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον!
Καλη χρονια με υγεια και παλι!

Reaction score
1.127
Καλή χρονιά και σε σένα.καλές ακροάσεις και κοίτα να ζήσεις όσο περισσότερο καιρό μπορείς με το υπάρχον σύστημα σου και να το χαρείς.Μην αρχίζεις να αλλάζεις μηχανήματα κάθε τρείς μήνες...
Άλλωστε σημασία έχει η ΜΟΥΣΙΚΉ.

Reaction score
61
Εχεις δικιο, και επειδη μεχρι στιγμης εχω μπει αρκετες φορες σε αυτο το τριπακι με διαφορες αλλες ενασχολησεις μου, πλεον το εχω ψιλοκοψει αυτο το κουσουρι και κοιταω να μην χανω την ουσια.
Ο χωρος μου ειναι μικρος (περιπου 10τ.μ.) οποτε δεν χρειαζομαι τιποτα θηριωδη ηχεια, συνεπως σε οποια και να καταληξω ο A-S500 που ταξιδευει πιστευω θα τα συντροφευει με ανεση.
Ζεστους, κρυους κλπ ηχους ακομα δεν αντιλαμβανομαι και θα προσπαθησω να μεινει ετσι η κατασταση.
Εναν καλο ενισχυτακο, ενα καλο ζευγαρι ηχεια και μουσικη με τις ωρες.!
Προλαβα και την τριμηνη προσφορα του Spotify Premium και ειμαι κομπλε.
Αντε να επενδυσω και σε ενα Behringer UCA202 για να παρακαμψω την καρτα ηχου του laptop, και αυτο ηταν.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo