Αγορά Τηλεόρασης ~ 900 euro

drSotos

Molto Gustoso
Reaction score
84
Καλησπέρα φίλοι μου.
Είμαι πολύ χαρούμενος που μπήκα κι εγώ στην παρέα σας!

Μιας και ήρθαν οι γιορτές, ένιωσα την ανάγκη να αναβαθμίσω από την 32άρα HD ready TV που έχω!
To concept, κυρίως θα παίζει τα "υπεραναλυτικά" Ελληνικά κανάλια και nova (οπότε ξέρω, 1080p με το ζόρι...), αλλά θα έχω και pc επάνω και ποτέ δεν ξέρεις τι θα θέλω να τρέξω από εκεί...
Σκέφτομαι ότι μιας και πάω για νέα τηλεόραση τώρα, ας είναι 4Κ, να έχει μια προοπτική για το μέλλον.

Με μια γρήγορη βόλτα στα μεγάλα μαγαζιά, πρόχειρα έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο μοντέλα
SAMSUNG UE60KU6000
SAMSUNG UE55KU6100

Θα ήθελα τις συμβουλές και τη γνώμη σας, κατά πόσο αξίζει να πας σε μικρότερη διάμετρο για να έχεις κυρτό πάνελ (55" κυρτή vs 60" επίπεδη), και κατ επέκταση τη γνώμη σας γενικά στο θέμα (όπως και αν αξίζει το 4Κ σε σχέση με το full HD) και αν έχετε να προτίνετε κάτι άλλο στα λεφτά αυτά (το πολύ μέχρι 900 - 1000 ευρώ).

Ευχαριστώ!

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
Καλώς ήρθες! :)

Οι κυρτές γενικά έχουν νόημα μόνο αν τις χρησιμοποιείς όπως πρέπει. Κοντά! Πολύ κοντά!
Οι 4K αξίζουν αν έχεις υλικό. Αν όμως έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολύ καλή 2K και μέτρια 4K, παίζεται. :dance:

drSotos

Molto Gustoso
Reaction score
84
Thanks Zizik, νομίζω πως απομακρύνομαι απ τις κυρτές γιατί θα είμαι περίπου στα 3 μέτρα απ την τηλεόραση, οπότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Όσο για το 4Κ, σκέφτομαι ότι θέλω να αγοράσω κάτι με προοπτική για το μέλλον... Έχεις να προτίνεις κάποια μοντέλα 2Κ στα ~ 900 - 1000 ευρώ που να αξίζουν και να τα θεωρείς καλύτερα από την SAMSUNG UE60KU6000?

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
παρε lg oled 910 ... δεν υπαρχει κανε μια μικρ υπερβαση... την παρελαβα Σαββατο και αρρωστησα δεν βγηκα για τα καθιερωμενα μου ποτα / ξεφτιλικια δυο μερες σερι

drSotos

Molto Gustoso
Reaction score
84
vasilisnt, όντως καλές οι oled, αλλά δεν είναι απλή υπέρβαση... Για να πάω σε αυτό το επίπεδο μιλάμε για τουλάχιστον 50% πάνω στο μπάτζετ μου, δύσκολο...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
Καλησπέρα φίλοι μου.
Είμαι πολύ χαρούμενος που μπήκα κι εγώ στην παρέα σας!

Μιας και ήρθαν οι γιορτές, ένιωσα την ανάγκη να αναβαθμίσω από την 32άρα HD ready TV που έχω!
To concept, κυρίως θα παίζει τα "υπεραναλυτικά" Ελληνικά κανάλια και nova (οπότε ξέρω, 1080p με το ζόρι...), αλλά θα έχω και pc επάνω και ποτέ δεν ξέρεις τι θα θέλω να τρέξω από εκεί...
Σκέφτομαι ότι μιας και πάω για νέα τηλεόραση τώρα, ας είναι 4Κ, να έχει μια προοπτική για το μέλλον.

Με μια γρήγορη βόλτα στα μεγάλα μαγαζιά, πρόχειρα έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο μοντέλα
SAMSUNG UE60KU6000
SAMSUNG UE55KU6100

Θα ήθελα τις συμβουλές και τη γνώμη σας, κατά πόσο αξίζει να πας σε μικρότερη διάμετρο για να έχεις κυρτό πάνελ (55" κυρτή vs 60" επίπεδη), και κατ επέκταση τη γνώμη σας γενικά στο θέμα (όπως και αν αξίζει το 4Κ σε σχέση με το full HD) και αν έχετε να προτίνετε κάτι άλλο στα λεφτά αυτά (το πολύ μέχρι 900 - 1000 ευρώ).

Ευχαριστώ!

Μία συνοπτική περίληψη που ισχύει γενικά στην αγορά τηλεόρασης:

Οι 4-5 εταιρείες που κοντράρονται στην αγορά δεν έχουν πλέον τρομερές διαφορές στην απόδοση (πολλές χρησιμοποιούν και κοινά ανταλλακτικά). Άλλα μοντέλα έχουν βαθύτερο μαύρο, άλλα πιο πρακτικό μενού, άλλα καλύτερη εξωτερική σχεδίαση, άλλα περισσότερες λειτουργικές δυνατότητες. Συνολικά όμως δεν υπάρχει κακή τηλεόραση (μάρκας), απλά επιλέγουμε ποια ικανοποιεί καλύτερα τις ιδιαίτερες ανάγκες μας. Ειδικά όταν η τιμή είναι περιοριστικός παράγοντας.

Από την εμπειρία μου με τις τηλεοράσεις που έχω αλλάξει (ποτέ δεν έχω περάσει τα τρία χρόνια/συσκευή) το νο1 πρακτικό πλεονέκτημα που επισκιάζει τα υπόλοιπα είναι το μέγεθος η αλλιώς η διαγώνιος της οθόνης.

Δικό μου αξίωμα: Καμία σύγχρονη TV δεν είναι πολύ μεγάλη για τον χώρο μας. Ψωνίζουμε τη μεγαλύτερη TV που αντέχει η τσέπη μας. Από ένα μεσαίο μοντέλο μεγαλύτερης διάστασης κι ένα κορυφαίο μικρότερης πάντα θα επέλεγα το πρώτο, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που είναι άκρως απαραίτητο, π.χ. HDMI 2.0a.

Τα προτερήματα της τεχνολογίας 4K στις TV, σήμερα που δεν υπάρχει αρκετό υλικό για θέαση, είναι δύο:

1. Συνήθως έχουν πιο προηγμένη τεχνολογία από τις HD και ισχυρότερη CPU.
2. Είναι μονόδρομος για όσους αγοράζουν με προοπτική αλλαγής >5 ετών σε επίπεδο future-proof.

Τα μειονεκτήματα είναι η υψηλότερη τιμή και η απουσία σιγουριάς για την υποστήριξη HDR 10 ή/και Dolby Vision, τόσο σε επίπεδο ισχυρού hardware όσο και στην ύπαρξη του HDCP 2.2. Η οπτική απόδοση θα είναι σίγουρα ανώτερη από ένα αντίστοιχο μοντέλο HD χωρίς HDR, αλλά δεν θα μπορούμε να απολαύσουμε το πλήρες "εύρος" του HDR αν λείπουν συγκεκριμένοι παράγοντες υποστήριξης. Θέλει ψάξιμο χαρακτηριστικών. Αλλά ακόμα κι αν μελετήσουμε τα νούμερα πάλι δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα αφού μία TV με panel 8bit + dithering μπορεί να έχει καλύτερη απόδοση στο HDR από μία άλλη με native 10bit panel...

Αυτά βέβαια ισχύουν για τους hi-endάδες. Οι υπόλοιποι με τις πιο νορμάλ απαιτήσεις που έχουν για "άριστα" το 80% του απόλυτου, ικανοποιούνται πολύ πιο εύκολα, έχοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία-αντοχή στον χρόνο υψηλότερα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, τα κυρτά panels, το 3D και τα υπόλοιπα αντίστοιχα gimmicks είναι σχεδόν άχρηστα πέραν του αρχικού ενθουσιασμού.

Μετά από αυτήν την εισαγωγή και βλέποντας ότι έχεις καταλήξει σε Samsung, θα σου πρότεινα την 60άρα που ανέφερες ή ακόμα και την 65άρα που βρίσκεται λίγο πάνω από το budget σου (1099€).

drSotos

Molto Gustoso
Reaction score
84
xfader, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το εμπεριστατωμένο σχόλιο. Συμφωνώ με τα λεγόμενά σου και νιώθω ότι μου έβαλες λίγο σε τάξη την σκέψη μου πάνω στο θέμα. Έχω καταλήξει σε samsung, σχετικά με όσες τηλεοράσεις μπόρεσα να δω από κοντά, εάν έχεις να μου προτίνεις και κάποιο άλλο μοντέλο άλλης εταιρίας, μετά χαράς να το δω από κοντά!

drSotos

Molto Gustoso
Reaction score
84
Παλικάρια μου, να σας ευχηθώ καλή χρονιά και να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας! Ζητώ συγγνώμη που χάθηκα για κάποιες μέρες αλλά οι υποχρεώσεις έτρεχαν...
Σκέφτηκα να περιμένω για τις εκπτώσεις και βλέπω ότι η 55" κυρτή "έπεσε" στα ~ 750 ευρώ! Το σκέφτομαι σοβαρά αλλά μάλλον θα περιμένω μπας και πέσει η τιμή της 60άρας, κι αν όχι θα την αγοράσω στην τιμή της...

drSotos

Molto Gustoso
Reaction score
84
Καλημέρα φίλοι! Πήγα χθες σε μεγάλο πολυκατάστημα των Αθηνών όπου πέτυχα τον μάλλον καλύτερο και πιο εξυπηρετικό υπάλληλο της Ελλάδας, τον Θοδωρή! (χωρίς πλάκα, πραγματικά ο καλύτερος ever!)
Είχα πάρει μαζί μου ένα usb stick με περασμένη την ταινία των Avengers σε 1080p, μια ταινία με πολλά εφέ, γρήγορη κίνηση και όχι την καλύτερη παλέτα χρωμάτων, οπότε θεώρησα πως θα είναι δυνατό test σύγκρισης.
Μετά από πολύωρες συγκρίσεις και αρκέτες κοφτές ματιές από τον 55άρη μπυροκοιλιά υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος μάλλον νόμιζε ότι δε θα αγοράσουμε τίποτα, καταλήξαμε στην LG UH770V!
Να σας παραθέσω μια γρήγορη σύνοψη όσων είδαμε... Η SAMSUNG UE55KU6100 ειδικά στα 750 ευρώ που τώρα κυκλοφορεί, είναι ξεκάθαρος νικητής. Πέραν της κυρτότητας που δε θα τη χρησιμοποιήσω ως προσόν, παρουσιάζει τέτοια εικόνα που καμία άλλη τηλεόραση μέχρι και τα 950 ευρώ δεν την νικάει (είδαμε αρκετές και SAMSUNG και SONY). Για να φτάσουμε σε κάποια άλλη τηλεόραση που να έχει καλύτερη παρουσίαση, πήγαμε στην LG που αγοράσαμε.
Από όσα μπορέσαμε να δούμε με τον έντονο φωτισμό εντός του καταστήματος, όταν έβαζες το HDR στην SAMSUNG, έπρεπε να έχεις τέρμα σκοτάδι στο δωμάτιο για να μπορείς να δεις, βέβαια το αποτέλεσμά της ήταν εντυπωσιακό, ενώ η LG κατάφερε να έχει καλή απόδωση σε ένταση φωτισμού και χρωμάτων ακόμα και σε ανάλογο HDR με την SAMSUNG (στα χαρτιά η UH770 έχει καλύτερο HDR από την KU6100). Η μεγάλη διαφορά όμως ανάμεσα στα δύο μοντέλα, είναι η ποιότητα κύλησης της εικόνας όταν έπαιζε η ταινία... Η KU6100 έδινε την αίσθηση μόλις υποσημαινόμενου microstuttering ενώ στην UH770 ήταν τόσο φυσική η κίνηση που νόμιζα ότι θα πάω για καφέ με τον Loki! Κοινώς, η KU6100 ήταν σαν gaming @ 30fps και η UH770 ήταν σαν gaming @ 60fps!
Για να καταλήξω, στην κατηγορία VFM νικητής είναι η SAMSUNG UE55KU6100, ενώ απόλυτος νικήτης hands down είναι η LG 55UH770V!!
Εννοείται στο τέλος, με επικριτικό βλέμμα λέω στον υπεύθυνο που όταν κατάλαβε ότι τελικά θα αγοράσουμε ήταν μες στα μέλια, να σέβεται τον πελάτη που πάει να σκάσει ενα διμηνιάτικο για να αγοράσει απ' το μαγαζί του κάτι, και να σέβεται τον καλύτερο πωλητή που έχει, γιατί κανείς άλλος δε μας εξυπηρέτησε έτσι ποτέ, και εννοείται όλα αυτά τα είπα μπροστά και στον υπάλληλο, γιατί νιώθω πως ηθικά είναι ό,τι καλύτερο μπροστά σου να λένε στον υπεύθυνό σου ότι είσαι άψογος στη δουλειά σου.
Ευχαριστώ όλους που παρακολουθήσατε αυτό το διαforumικό ταξίδι και ελπίζω να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο στην επιλογή τηλεόρασης στο μέλλον!!!

Reaction score
3.332
Καλορίζικη !
ευχαριστούμε που μας μετέφερες την εμπειρία σου !
Βάλε και μία φώτο live !
Εάν σου άρεσε απο την πρώτη στιγμή σου προτείνω να πάρεις κάποιον επαγγελματία όπως τον Καστρουνή
για να πάρεις τα μέγιστα !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan