class d και γιατι;....

Reaction score
267
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν καλαίσθητες λύσεις ακουστικής φροντίδας χώρου οι οποίες έχουν υψηλό WAF.:)
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αλλά Ίδη είναι γεμάτο το σπίτι με καδράκια σύνθεση κ.α. οπότε παραπάνω ντιζαϊνιές είναι λίγο δύσκολες. Βέβαια λείπουν κουρτίνες και χαλιά που απ.ότι ξέρω βοηθάνε.... καινούριο σπίτι βλέπεις...

Reaction score
98
Αυτά που βλέπω είναι όλα βάσης και αναφέρονται ως μόνιτορ. Τι σημαίνει αυτό για την ηχητική τους?? Εννοώ είναι για συγκεκριμένες επαγγελματικές εφαρμογές; Ο ήχος τους είναι κάπως διαφορετικός; Θέλουν άλλη τοποθέτηση από αυτήν που έχω τώρα;
Απόσταση μεταξύ ηχείων 3m
Απόσταση θέσης ακρόασης 3,5m
Εγώ θα ξανά πω για ηχεία.
Η αλλαγή να αργήσει ή κ να μην .
Να βρισκόταν μακάρι ( σε αγγελία μιας κ είδα σκεπτικό για μεταχειρισμένο ) κανένας πχ ,bel canto ,αφού υπάρχει έντονη σκέψη για ψηφιακό να τα συνοδέψει κ αντίστοιχα νέα πηγή κ θα έβλεπα αν θα αλλαζόντουσαν κ τα spark.
Εκεί πιστεύω θα βρισκόταν μεγάλη δόση λύσης σε αυτά πού είναι ζητούμενο ( καλύτερα δυναμικά,εστίαση σκηνή κλπ κλπ ).

Reaction score
267
Φίλοι καλημέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας! Ανακεφαλαιώνω.... η απορία παραμένει αν αξίζει κάτι οικονομικό σε class d, για μέτρηση χώρου είμαι υπό σκέψη διότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά σε αυτό τον τομέα αρα ξέρω ότι πρέπει να συμβιβαστώ απ την αρχή σε αυτό το κομμάτι, ενεργά ηχεία με προβληματίζουν, τους λόγους τους ανέφερα πιο πάνω. Εξάλλου όπως ξαναείπα δεν με καίει να αλλάξω ηχεία εκτός και αν είναι τελείως λάθος για το χώρο μου. Το πρόβλημα είναι οτι μένω Πάτρα και μάλλον δεν υπάρχει κάποιος εντός νομού με το ανάλογο ενισχυτικό να κάνω ακρόαση στο σύστημά μου...
Την λύση της αγοράς"γουρούνι στο σακί" τη φοβάμαι λίγο γιατί αν δεν μου αρέσει στην τελική τι κάνω;...

Reaction score
98
Φίλοι καλημέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας! Ανακεφαλαιώνω.... η απορία παραμένει αν αξίζει κάτι οικονομικό σε class d, για μέτρηση χώρου είμαι υπό σκέψη διότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά σε αυτό τον τομέα αρα ξέρω ότι πρέπει να συμβιβαστώ απ την αρχή σε αυτό το κομμάτι, ενεργά ηχεία με προβληματίζουν, τους λόγους τους ανέφερα πιο πάνω. Εξάλλου όπως ξαναείπα δεν με καίει να αλλάξω ηχεία εκτός και αν είναι τελείως λάθος για το χώρο μου. Το πρόβλημα είναι οτι μένω Πάτρα και μάλλον δεν υπάρχει κάποιος εντός νομού με το ανάλογο ενισχυτικό να κάνω ακρόαση στο σύστημά μου...
Την λύση της αγοράς"γουρούνι στο σακί" τη φοβάμαι λίγο γιατί αν δεν μου αρέσει στην τελική τι κάνω;...
Βλέπεις σοβαρά τι τύπου χόμπι θέλεις να έχεις.Θέλεις απλά ακούγεται καλά η μουσική μέσω το hifi ;
By the way που λεν κ οι Αγγλοι το τωρινό σετ πως προέκυψε ; Από φίλο,πατέρα κλπ δωράκι ή αγορά κανονική,έστω κ μεταχειρισμένη;
Μουσική ακούς σε σταθερή βάση ή σε λίγες ωρίτσες που κ που ; Υπάρχει επαρκώς εμπειρία από άλλο σύστημα φίλου ίσως κλπ ; Πολλοί παράγοντες θα παίξουν ρόλο για κάτι να πάει σωστά ή να έρθει η καταστροφή.
Αν υπάρχει δυνατότητα ( αν δεν υπάρχει πατρα ) να γίνει επίσκεψη Αθήνα σε κάποια φάση σε κατάστημα σοβαρό του χώρου για συμβουλή δια ζώσης.
Το ποσό που θα ξοδευτεί να υπάρχει κατασταλαγμένο κ θα έχουν προτάσεις.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.747
Αυτά που βλέπω είναι όλα βάσης και αναφέρονται ως μόνιτορ. Τι σημαίνει αυτό για την ηχητική τους?? Εννοώ είναι για συγκεκριμένες επαγγελματικές εφαρμογές; Ο ήχος τους είναι κάπως διαφορετικός; Θέλουν άλλη τοποθέτηση από αυτήν που έχω τώρα;
Ένα ζευγάρι ηχείων με δύο μικρά γουφεράκια των 5.25" από απόσταση 3.5 μέτρων θα ακούγονται σαν τρανζιστοράκι. Πρέπει να αλλάξεις τα ηχεία πρωτίστως. Αν αυτό αποκλείεται, τότε πρέπει να ελαττώσεις την απόσταση ακρόασης στο 1.5 μέτρο το πολύ.

Reaction score
1.147
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αλλά Ίδη είναι γεμάτο το σπίτι με καδράκια σύνθεση κ.α. οπότε παραπάνω ντιζαϊνιές είναι λίγο δύσκολες. Βέβαια λείπουν κουρτίνες και χαλιά που απ.ότι ξέρω βοηθάνε.... καινούριο σπίτι βλέπεις...
Κουρτίνες - Χαλιά επειγόντως :), μετά βλέπουμε...

Reaction score
267
Βλέπεις σοβαρά τι τύπου χόμπι θέλεις να έχεις.Θέλεις απλά ακούγεται καλά η μουσική μέσω το hifi ;
By the way που λεν κ οι Αγγλοι το τωρινό σετ πως προέκυψε ; Από φίλο,πατέρα κλπ δωράκι ή αγορά κανονική,έστω κ μεταχειρισμένη;
Μουσική ακούς σε σταθερή βάση ή σε λίγες ωρίτσες που κ που ; Υπάρχει επαρκώς εμπειρία από άλλο σύστημα φίλου ίσως κλπ ; Πολλοί παράγοντες θα παίξουν ρόλο για κάτι να πάει σωστά ή να έρθει η καταστροφή.
Αν υπάρχει δυνατότητα ( αν δεν υπάρχει πατρα ) να γίνει επίσκεψη Αθήνα σε κάποια φάση σε κατάστημα σοβαρό του χώρου για συμβουλή δια ζώσης.
Το ποσό που θα ξοδευτεί να υπάρχει κατασταλαγμένο κ θα έχουν προτάσεις.
Το υπάρχον σύστημα προέκυψε από αγορά.
Ενισχυτή κ cd δεν τα είχα ακούσει αλλά έτσι κι αλλιώς το ποσό ήταν μικρό. Ακουσα μόνο τα ηχεία. Με τα τότε δεδομένα ο συνδυασμός ήταν ικανοποιητικός. Μετά ήρθαν κάποιες ακράσεις σε συστήματα εμπόρων και εκθέσεων όπως η φετινή που έγινε στην Αθήνα πριν ένα μήνα και τότε κατάλαβα τι ζητάω παραπάνω από το σύστημα μου (το αναφέρω σε παλαιότερο ποστ). Μουσική ακούω όποτε το επιτρέπει το πρόγραμμα και.... η όρεξη. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα σίγουρα.
[DOUBLEPOST=1482233248][/DOUBLEPOST]
Ένα ζευγάρι ηχείων με δύο μικρά γουφεράκια των 5.25" από απόσταση 3.5 μέτρων θα ακούγονται σαν τρανζιστοράκι. Πρέπει να αλλάξεις τα ηχεία πρωτίστως. Αν αυτό αποκλείεται, τότε πρέπει να ελαττώσεις την απόσταση ακρόασης στο 1.5 μέτρο το πολύ.
Αν το θέμα είναι η ένταση τότε δεν έχω πρόβλημα. Αλλά θα δοκιμάσω την πρόταση σου για να δω αν υπάρχει διαφορά. Τη μεταξύ τους απόσταση να τη αλλάξω από τα 3m;

I

iason

Guest
Το ενεργό ηχείο είναι το (Πασπαρτου του ηχου ανοιγει ολες τις πορτες της ηδονης.) :download:Βλεπε τα γραφτα του επιστήμονα ( Costas EAR). Εγω κοντευω να με πείσω :o

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.747
Αν το θέμα είναι η ένταση τότε δεν έχω πρόβλημα. Αλλά θα δοκιμάσω την πρόταση σου για να δω αν υπάρχει διαφορά. Τη μεταξύ τους απόσταση να τη αλλάξω από τα 3m;
Το πρόβλημα είναι η ένταση των μπάσων.

Reaction score
267
@costas EAR μου κατέστρεψες τη ζωή....έχω καταθέσει αίτηση διαζυγίου και ψάχνω καινούργιο σπίτι γιατί για το υπάρχον δεν μπαίνει ούτε ένα βιδάκι τόοοοσο δα!...πόσο μάλλον μπασοπαγήδες και τέτοια.
Πλάκα κάνω φυσικά. Απλά νομίζω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει τέτοιο πρόβλημα. Οι υπόλοιποι πως το αντιμετοπίσατε; Ηχητικά εννοώ... Και αν τελικά η καλύτερη λύση είναι ενεργά ηχεία ποιό μου προτείνετε max 1500euro. Ερώτηση: πρέπει ντε και καλά να είναι βάσης; Ή δεν παίζει ρόλο για την απόστα ση ακρόασης;

Reaction score
725
Κι εγω εχω ακουσει καλα λογια για τους crown και ειδικοτερα τους xls drive core 2...δεν κανουν τοσο θορυβο οπως οι xti.
Αφου σκεφτομαι να αγορασω τον xls 2502 για οδηγηση κάτι ηχείων που σκεφτομαι να αγοράσω αν πείσω με κανενα καλο τροπο την γυναικα μου...

Reaction score
267
Κι εγω εχω ακουσει καλα λογια για τους crown και ειδικοτερα τους xls drive core 2...δεν κανουν τοσο θορυβο οπως οι xti.
Αφου σκεφτομαι να αγορασω τον xls 2502 για οδηγηση κάτι ηχείων που σκεφτομαι να αγοράσω αν πείσω με κανενα καλο τροπο την γυναικα μου...
Τι εννοείς; Τον έχεις ακούσει; Κι αν ναι για πες πως σου φάνηκε; Κι όταν λες οτι οι xti κάνουν θόρυβο; Δλδ με τέρμα το volume και χωρίς να παίζει κάτι απο καμία πηγή ακούγεται "χσσσσ" πολύ έντονα;

Reaction score
715
Καλησπέρα!
Μια πρόταση και από εμένα. Για ενισχυτή σε ΡΑ δες Phonic. Ο Νάκας στην Κολοκοτρώνη τους φέρνει καθώς και το music station στην πλατεία Όλγας. (Στόλλας) Πιθανόν να μπορείς να τους ακούσεις. Κόστος 250-400€ περίπου ανάλογα το μοντέλο. Σε περίπτωση που θες να χαλάσεις όλο το 1000ρικο βρες να τον συνοδεύσεις με Audio Spectrum (tls).

ΧΣΣΣ δεν υπάρχει στα phonic αλλά και ο φίλος πιο πριν φαντάζομαι που μίλησε για Crown θα αναφερόταν στους ανεμιστήρες ψύξης)

(Πάτρα εδώ)

Last edited:

Reaction score
2.566
Απλά νομίζω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει τέτοιο πρόβλημα. Οι υπόλοιποι πως το αντιμετοπίσατε; Ηχητικά εννοώ...
Οι περισσότεροι παλεύουν μια ζωή με αλλαγές επί αλλαγών και με καλώδια και μυαλό δε βάζουν...:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.800
@costas EAR μου κατέστρεψες τη ζωή....έχω καταθέσει αίτηση διαζυγίου και ψάχνω καινούργιο σπίτι γιατί για το υπάρχον δεν μπαίνει ούτε ένα βιδάκι τόοοοσο δα!...πόσο μάλλον μπασοπαγήδες και τέτοια.
Πλάκα κάνω φυσικά. Απλά νομίζω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει τέτοιο πρόβλημα. Οι υπόλοιποι πως το αντιμετοπίσατε; Ηχητικά εννοώ... Και αν τελικά η καλύτερη λύση είναι ενεργά ηχεία ποιό μου προτείνετε max 1500euro. Ερώτηση: πρέπει ντε και καλά να είναι βάσης; Ή δεν παίζει ρόλο για την απόστα ση ακρόασης;
Γουελκαμ του δε κλαμπ! ;)

Με τα ενισχυτικά και όσον αφορά τον τίτλο του θέματος, απαντώ class d γιατί αρκεί (και συμφέρει).

Ωστόσο, θεωρώ λάθος την ενασχόληση με τα ενισχυτικά, ιδίως σε μία εποχή που οι νέες υλοποιήσεις που κατακλύζουν το τοπίο είναι ενεργά ηχεία με ασύρματη διασύνδεση. ;)

Για πρόταση περί "του καλύτερου ηχείου για τόσα λεφτά", χρειάζεται να δώσεις κι άλλα στοιχεία, ειδάλλως δεν είναι εφικτό να προταθεί τίποτα απολύτως.

Τα αναγκαία συμπληρωματικά στοιχεία είναι γνωστά πλέον, έχει μαλλιασει η γλώσσα μας. Αν δε τα ξέρεις, δε πειράζει καθόλου, κάνε όμως τον κόπο να ψάξεις λίγο μέσα στο φόρουμ να τα βρεις, διότι ψάχνοντας θα βρεις κι άλλα χρήσιμα πράγματα και μπορεί να απαντηθούν πολλές ακόμα απορίες σου. ;)

Reaction score
725
Τι εννοείς; Τον έχεις ακούσει; Κι αν ναι για πες πως σου φάνηκε; Κι όταν λες οτι οι xti κάνουν θόρυβο; Δλδ με τέρμα το volume και χωρίς να παίζει κάτι απο καμία πηγή ακούγεται "χσσσσ" πολύ έντονα;
Ναι τον ακουσα και πραγματικα δεν περιμενα για τα λεφτα του να βγαζει τετοιο καλο ηχο.
Τον xls ακουσα.
Για τον θορυβο απλα μου εχουν πει οτι οι xti οταν ακους πολυ χαμηλα την μουσικη,ακους λιγο και τον ανεμιστηρα.
Στους xls αυτο δε συμβαινει.
Για τα λεφτα που τα δινουν,πραγματι αξιζουνε,προσωπικη αποψη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.800
Οι επαγγελματικοί ενισχυτές, επειδή είναι φτιαγμένοι για να αντέχουν να παίζουν στο τέρμα σερί όλη μέρα και σε οποιοδήποτε περιβάλλον (φαντάσου στην παραλία σε ένα μπιτς μπαρ μεσα στο κατακαλόκαιρο που βράζει ο τόπος), έχουν συνήθως ανεμιστηράκια για ψύξη, όπως τα πισί. Αυτά τα ανεμιστηράκια, ο κατασκευαστής τους δεν ενδιαφέρθηκε να τα κάνει εντελώς αθόρυβα, διότι είναι μηχανήματα φτιαγμένα για σκληρή επαγγελματική χρήση μέσα σε ιδιαίτερα θορυβώδες επαγγελματικό περιβάλλον, οπότε μέσα στο σπίτι μπορεί να τα ακούς και να είναι ενοχλητικά. Βεβαίως, αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, υπάρχουν λύσεις, όπως να τα αντικαταστήσεις με αθόρυβα ανεμιστήρια χαμηλότερων στροφών, όπως ακριβώς κάνουμε και στα πισί.

Reaction score
1.173
Εγώ έχω επαγγελματικό ενισχυτή QSC πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και αθόρυβος όσο αφορά την έξοδο του.

Όσο αφορά το cooler του αντικατέστησα το μαμά με ένα απίστευτα αθόρυβο και πραγματικά ούτε κιχ. ΑΛΛΑ τελικά ούτε αυτό χρειάζεται....... ούτε καρφί δεν του καίγεται κατά την ώρα λειτουργίας μιας και η ψύχτρα του παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου δηλαδή δεν ζεσταίνεται καθόλου.

Το μηχανάκι είναι αυτό και όπως λέει και ο Κώστας ποιο πάνω εάν πιάνουν τα χέρια σου απλά με ένα Knipex :roflmao::smg:.... και ΌΧΙ Cooler

• Like
Reactions: PPG

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.571
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik