Αγορά μεταχειρισμένης Pioneer PDP-LX5080D για το εξοχικό. Αξίζει;

Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους και πάλι. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά (μέχρι να περάσει ο Γενάρης, θα βάζω ευχές συνέχεια :drinks: )

Είδα σε αγγελία την τηλεόραση του τίτλου του νήματος. Έχοντας ζήσει σχεδόν 6 χρόνια με την PDP-LX6090H και έχοντας γνωρίσει για τα καλά τα πλεονεκτήματα (και μειονεκτήματα - τίποτα δεν είναι τέλειο) των Kuro 9ης γενιάς, αναρωτήθηκα αν αξίζει τον κόπο να την αγοράσω, προκειμένου να αντικαταστήσει μια παλιότερη 38άρα CRT της Sony, ένα τέρας των 150 κιλών (μια από τις καλύτερες CRT ever, αλλά CRT πάντως), που βρίσκεται στο εξοχικό μας και πιάνει και το μισό σαλόνι του περιορισμένου, έτσι κι αλλιώς, χώρου του σπιτιού.

Ο πωλητής τη δίνει 280 ευρώ, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν για μια τέτοια τηλεόραση αξίζει αυτό το κόστος, αν θεωρηθεί ότι γενικότερα αξίζει πράγματι να την πάρω.

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.774
Σ' αυτά τα χρήματα υπάρχουν καινούριες 42άρες και με 120€ ακόμη, 50άρες με 2 χρόνια εγγύηση.

Χμμμ... μάλλον θα έπαιρνα καινούρια εγώ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.021
Το εξοχικό ειναι ευάλωτο σε μικροκλοπές;
Μπας και κλέψουν την CRT να μην εχει ο κ. Παναγιώτης να κουβαλάει μεχρι την ανακύκλωση; :D

Ο πωλητής τη δίνει 280 ευρώ, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν για μια τέτοια τηλεόραση αξίζει αυτό το κόστος, αν θεωρηθεί ότι γενικότερα αξίζει πράγματι να την πάρω.
Πολυ οριακά...σωστή τιμή, αφού σας κανει να το σκέφτεστε και να μην την απορρίπτετε κατευθείαν.

Reaction score
3.085
Το εξοχικό είναι ευάλωτο σε μικροκλοπές;
Σχετικά, ναι. Θα εξηγήσω και συγγνώμη για το off-topic.

Πριν καμιά 15αριά χρόνια πέσαμε θύματα μιας τέτοιας περίπτωσης. Ένας Αλβανός έκανε διάρρηξη, μαζί με κάποιον άλλο και σήκωσαν κάποια ψιλοπράγματα, ένα βίντεο, μια 14άρα ασπρόμαυρη TV και κάτι άλλα μικροπράγματα, με εντελώς ερασιτεχνικό και ατσούμπαλο τρόπο. Μας στοίχισε περισσότερο στη ζημιά του παντζουριού του πίσω παράθυρου της κουζίνας, που το έσπασε για να μπει και στο πήγαινε-έλα, στη μαρτυρία στο ποινικό, διότι την επόμενη κιόλας τον πιάσανε, παρά στην αξία των κλοπιμαίων, που σε τελευταία ανάλυση επιστράφηκαν, αφού δεν μπόρεσε να τα κρύψει και να τα φυγαδεύσει, πριν συλληφθεί.

(Σημ.: Η εθνικότητα του κλέφτη αναφέρεται χωρίς κανένα ίχνος ρατσισμού ή "εθνικοφροσύνης". Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε, που γνώριζε τα κατατόπια του σπιτιού, αφού ο συγκεκριμένος είχε δουλέψει σ' αυτό ως εργάτης μιας μικροεργολαβίας σε κάτι επισκευές που είχαμε κάνει τότε. Άλλωστε, πολλά χρόνια αργότερα, ξαναπέσαμε θύματα κλοπής, αυτή τη φορά, πήρανε τους μηχανισμούς αυτόματου ποτίσματος, που ήταν έξω από το σπίτι, στην πίσω πλευρά του. Και ήταν Έλληνες, ασύλληπτοι μεν, αλλά Έλληνες).

Μετά από αυτό, πήραμε κάποια επιπλέον μέτρα, βάλαμε βαριά καγκελόπορτα με κλειδαριά ασφαλείας στην είσοδο της αυλής, αλλάξαμε τα κουφώματα με νεότερα, που θα δυσκολέψουν αρκετά τον επίδοξο κλέφτη να τα διαρρήξει και κρύβουμε τα πράγματα - τα μικρά - μέσα στο σπίτι, όσο λείπουμε. Παράλληλα, η αδελφή της γυναίκας, που ζει μόνιμα εκεί, λίγο πιο πέρα, έχει το νου της (σχετικό είναι αυτό, βέβαια) και ελέγχει συχνά την περιοχή.

Στατιστικά, αυτού του είδους τα "επεισόδια" είχαν δει άνθηση τη δεκαετία του 80 και του 90, αλλά σήμερα έχουν εκλείψει, όχι για άλλους λόγους, αλλά γιατί, λόγω της πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας, έχει μειωθεί κατά πολύ η ύπαρξη αλλότριων στοιχείων στο νησί, ενώ οι ντόπιοι, που δεν φημίζονται και τόσο για την τιμιότητά τους, έχουν περιοριστεί στα δικά τους, λόγω κρίσης. Τα παραπάνω είναι βέβαια δικά μου συμπεράσματα και ίσως να έχουν και κάποια δόση αυθαίρετης εκτίμησης, αλλά η καταγραφή των γεγονότων απλά αυτό δείχνει.

Reaction score
2.193
Νομίζω ότι δεν αξίζει πλέον στις τιμές που έχουν οι καινούριες ή οι ελαφρώς μεταχειρισμένες να πάρεις μια τηλεόραση 8-9 ετών που ανά πάσα στιγμή μπορεί να παραδώσει πνεύμα. Άσχετα με το πόσο καλές ήταν στην εποχή τους οι Kuro, δεν έχουν την διάρκεια ζωής της αθάνατης CRT.
Κάποια στιγμή θα την βγάλει την γραμμή ή την σκιά στο panel και πάει για πέταμα.

Απορώ και με κάποιους που ζητάνε μέχρι και 1000€:o για τις Kuro.

Reaction score
638
Φανταζομαι πως θα αισθανονται τα μελη που εβαλαν τις αγγελιες και για την 5090 και για την 5080 ....
Μιας ομως που το ξεκινησαμε ας πω και εγω την αποψη μου ...
Παλιοτερα ειχα μια 46vt20 την εδωσα στην αδερφη μου και την αντικατεστησα με μια 50vt30 την οποια την πουλησα για να παρω μια lcd Samsung με 55 ιντσων 3d με ολα τα καλα της εποχης .
Ελεγα προχθες στον logeo οτι οταν εδωσα στην αδερφη μου την 46vt20 την ρυθμισα και το μαυρο της ηταν κοντα στο μαυρο της Samsung η φωτεινοτητα ειχε ανεβει στα 0.05 nits αλλα προχθες που πηγα στην αδερφη μου και ειδα τηλεοραση το Skai ενιωσα κοροιδο .
Μακραν καλυτερο το τηλεοπτικο στην plasma ακομα και τωρα που το μαυρο εγινε lcd ....
Κυριε Παναγιωτη ποσο θα παιζει στο εξοχικο η τηλεοραση ? το πιθανοτερο ειναι να σου κρατησει μερικα χρονια και να κανεις αποσβεση στα 280 Ευρωπουλα εγω θα την αγοραζα.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
Φανταζομαι πως θα αισθανονται τα μελη που εβαλαν τις αγγελιες και για την 5090 και για την 5080 ....
Αν υπάρχει αγγελία για κάτι, δεν θεωρείς σωστό να σχολιάζεται αλλού η λογική ή όχι της αγοράς της; :rolleyes:

Reaction score
638
Αν υπάρχει αγγελία για κάτι, δεν θεωρείς σωστό να σχολιάζεται αλλού η λογική ή όχι της αγοράς της; :rolleyes:
Το σωστο ή λαθος του θετουν καθε φορα οι κανονες στους οποιους λειτουργούμε με βαση τους κανισμους στα νηματα των αγγελιων αυτο δεν επιτρεπεται .
Οσες φορες το εχω πραξει το εχω κανει σαν αντεκδικηση για εξυπναδα που ειπώθηκε σε δική μου αγγελία κάτι σαν οφθαλμός αντί οφθαλμού ....
Παντα βεβαια λαβαινω υπ οψιν και ποιος ειναι απεναντι μου , ξερω ποιος ειναι ο Μελας και γνωριζω οτι δεν ειχε προθεση να θιξει την τιμη της 5080 αλλωστε η τιμη της ειναι δελεαστικη αλλα το 1000 ρικο της 5090 η οποια δεν εχει σχεση με το ερωτημα που τεθηκε στο νημα ειναι αυτο που με εκανε να γραψω το σχολιο ...
Βεβαια δεν ειναι στο νημα της αγγελιας και ισως δεν αποτελει παραβαση κανονισμου αλλα αποτελει τροφη για σκεψη .
Μπορεις δηλαδη να μου πεις εαν εσυ θεωρεις σωστο (αφου λογω θεσης κρινεις εαν τηρουνται οι κανονες ) να διαβασω μια αγγελια του ταδε για ενα αντικειμενο και να ανοιξω ενα νημα ζητωντας να σχολιασετε την τιμη ?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
να σχολιάζεται αλλού
Βεβαια δεν ειναι στο νημα της αγγελιας και ισως δεν αποτελει παραβαση κανονισμου αλλα αποτελει τροφη για σκεψη .

Μπορεις δηλαδη να μου πεις εαν εσυ θεωρεις σωστο (αφου λογω θεσης κρινεις εαν τηρουνται οι κανονες ) να διαβασω μια αγγελια του ταδε για ενα αντικειμενο και να ανοιξω ενα νημα ζητωντας να σχολιασετε την τιμη ?
Όχι την τιμή, την λογική (ή όχι) της αγοράς της, σε σχέση με αυτήν φυσικά.
Μόνο για καινούργια θα ρωτάμε; :O_o:

Reaction score
638
Όχι την τιμή, την λογική (ή όχι) της αγοράς της, σε σχέση με αυτήν φυσικά.
Μόνο για καινούργια θα ρωτάμε; :O_o:
οχι βεβαια αλλα οταν ρωταμε για 5080 στα 280 και συζηταμε για 5090 στα 1000που ειδαμε σε αγγελια ?
Αυτο σχολιασα

Reaction score
2.556
Εγώ θα πηρα μια μεταχειρισμένη LED Samsung 40" στα 190. Μια χαρά είναι για το εξοχικό.

Reaction score
3.085
Παιδιά μου, μήπως κάνετε-κάνουμε συζήτηση για θέμα, το οποίο δεν είναι του φόρουμ;

Και μάλιστα, επειδή την ίδια συζήτηση κάνω και στο διπλανό φόρουμ (όσες περισσότερες γνώμες καταφέρω να μαζέψω, τόσο περισσότερο σίγουρος θα αισθάνομαι για την απόφαση που θα πάρω, έτσι δεν είναι? ;)), θα τονίσω ότι την αγγελία δεν την είδα (και δεν την έψαξα) εδώ, ούτε στο διπλανό φόρουμ.

Τώρα αν κάποιος από μας, εδώ ή δίπλα ή και στα δύο, έχει βάλει παρόμοια αγγελία, με αυτήν που είδα αλλού, είναι θέμα που δεν με απασχόλησε, αφού δεν το έψαξα κιόλας. Ήταν νομίζω δικαίωμά μου να κάνω τις ερωτήσεις μου εδώ (και δίπλα), εμπιστευόμενος την εμπειρία των μελών, αφού εκ των προτέρων θεώρησα ότι αναφερόμουν σε αγγελία εκτός φόρουμ.

Και - επαναλαμβάνω - δεν την είδα εδώ (ή δίπλα), αλλά αλλού. Αν ο αγγελιοδότης της εκεί αγγελίας είναι ίδιος με κάποιον που έχει βάλει την ίδια αγγελία και εδώ ή δίπλα ή και στα δύο, εγώ δεν φταίω και δεν βλέπω το λόγο γιατί να συζητάμε για κάτι, που δεν αφορά αγγελία του φόρουμ, αλλά η συζήτηση να γίνεται ακριβώς σαν να πρόκειται για αγγελία του φόρουμ.

Αυτά για την αποκατάσταση της ουσίας της συζήτησης.

...Μακραν καλυτερο το τηλεοπτικο στην plasma ακομα και τωρα που το μαυρο εγινε lcd ....
Κυριε Παναγιωτη ποσο θα παιζει στο εξοχικο η τηλεοραση ? το πιθανοτερο ειναι να σου κρατησει μερικα χρονια και να κανεις αποσβεση στα 280 Ευρωπουλα εγω θα την αγοραζα.
Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση. Γενικά, συμφωνώ με την άποψη που εκφράζεις για την εικόνα των plasma.

Δεν θα παίζει πολύ, αλλά λέω να το παλέψω ακόμα λίγο, μπας και πετύχω καμιά 5090H πουθενά σε καλή τιμή. Βλέπεις, οι καιροί είναι δύσκολοι και κάθε ευρώ που βγαίνει από τη τσέπη, δεν είναι από περίσσευμα αλλά από υστέρημα, και από κάπου αλλού θα λείψει. Επομένως πρέπει να τηρώ μια κάποια ισορροπία ανάμεσα στα έξοδα και τα διαθέσιμα στο βαλάντιό μου.

Καλό βράδυ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan