Panasonic L42FT60E μαύρες οριζόντιες γραμμές στη μέση της οθόνης

Reaction score
0
Μετά από 3 χρόνια λειτουργίας, η Panasonic μου παρουσίασε σήμερα μαύρες οριζόντιες γραμμές από άκρη σε άκρη οι οποίες αναβοσβήνουν. Μπορεί να μου δώσει κανείς κάποιες πρώτες εκτιμήσεις αν πρόκειται για θέμα πυκνωτών ή αν υπάρχει πρόβλημα στο ίδιο το panel ?

Έχω ανεβάσει και το βίντεο στο YouTube.

Attachments

Reaction score
433
Μετά από 3 χρόνια λειτουργίας, η Panasonic μου παρουσίασε σήμερα μαύρες οριζόντιες γραμμές από άκρη σε άκρη οι οποίες αναβοσβήνουν. Μπορεί να μου δώσει κανείς κάποιες πρώτες εκτιμήσεις αν πρόκειται για θέμα πυκνωτών ή αν υπάρχει πρόβλημα στο ίδιο το panel ?

Έχω ανεβάσει και το βίντεο στο YouTube.

Τι στο διάολο ; χρονοδιακόπτη βάζουν και μόλις λήξει η εγγύηση χαλάνε;
Μακάρι να φτιάχνεται με λογικά χρήματα και να μην χρειαστεί να την πετάξεις.

Reaction score
0
Τι στο διάολο ; χρονοδιακόπτη βάζουν και μόλις λήξει η εγγύηση χαλάνε;
Μακάρι να φτιάχνεται με λογικά χρήματα και να μην χρειαστεί να την πετάξεις.
Θα την πάω στο συνεργείο της Panasonic. Πάντως από πληροφορίες που συνέλεξα σίγουρα δεν πρόκειται για πυκνωτές αφού στην Panasonic από το 2013 και μετά δεν υφίστανται τέτοιο πρόβλημα, αλλά μάλλον για τα gate drivers του Panel που καθορίζουν τις οριζόντιες γραμμές. Αν και η αντικατάστασή τους δεν είναι ακριβή ~ 10 ευρώ, το πρόβλημα είναι η ένωση που έχουν τα φιλμ με το ολοκληρωμένο επάνω στο πάνελ που θέλει ειδικό μηχάνημα με συγκεκριμένη πίεση και θερμοκρασία. Εξ ου και η αλλαγή ολόκληρου του Panel που κοστίζει (αν υπάρχει) περίπου στα 500 Ευρώ.

Τι να πεις .... τα panel της LG που χρησιμοποίησε η Panasonic τη συγκεκριμένη περίοδο βγήκαν προβληματικά.... Το υποψιάστηκα από την αρχή που την αγόρασα διότι μετά από ώρες λειτουργίας, στο πλάι είχε μεγάλη θερμοκρασία και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και αυτό που χάλασε. Είδομεν !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan