Ποδήλατο

Reaction score
80
Να ‘μαι και εγώ

Εσείς οι πιο έμπειροι βοηθήστε, ψάχνω για ποδήλατο και μάλλον έχω καταλήξει σε κάποιο urban καθώς τα ποδήλατα δρόμου θα επιβαρύνουν την μέση μου και τα χέρια μου , τα mtb δεν μου χρειάζονται και τα trekking μου φαίνονται μη χρήσιμα και έχουν εμπρός ανάρτηση που προσθέτει βάρος.

Ουσιαστικά ψάχνω για ένα ελαφρύ ποδηλατάκι για να γυμναστώ, το χώμα δεν θέλω ούτε να το βλέπω οπότε μονό για δρόμο

Το budget είναι πολύ περιορισμένο, μέχρι 400 € για να πάρουμε και κάνα κρανάκι –φως

Reaction score
87
Να ‘μαι και εγώ

Εσείς οι πιο έμπειροι βοηθήστε, ψάχνω για ποδήλατο και μάλλον έχω καταλήξει σε κάποιο urban καθώς τα ποδήλατα δρόμου θα επιβαρύνουν την μέση μου και τα χέρια μου , τα mtb δεν μου χρειάζονται και τα trekking μου φαίνονται μη χρήσιμα και έχουν εμπρός ανάρτηση που προσθέτει βάρος.

Ουσιαστικά ψάχνω για ένα ελαφρύ ποδηλατάκι για να γυμναστώ, το χώμα δεν θέλω ούτε να το βλέπω οπότε μονό για δρόμο

Το budget είναι πολύ περιορισμένο, μέχρι 400 € για να πάρουμε και κάνα κρανάκι –φως
Σε Ideal θα βρεις οικονομικες λυσεις . Ξεκινα με μεταχειρισμενο και αναβαθμιζεσαι εν καιρο αν βρεις κατι στα γουστα σου. Τα ποδηλατα δρομου ( "κουρσακια'') ειναι ιδανικα για αποδρασεις εκτος ....άστεως. Εαν θελεις κατι για μικρομετακινησεις εντος πολεως τοτε τα ψευτοτρεκινγκ θα σε εξυπηρετησουν καλυτερα.

Reaction score
1.945
Το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην πάρεις το ποδήλατο από όπου να είναι, αλλά απο κάποιον που θα σου δώσει το σωστό μέγεθος. Το Α και το Ω για να ευχαριστηθείς την βόλτα σου είναι το σωστό μέγεθος. Πολύ την πάτησαν έτσι (μεταξύ άυτών και εγώ στο μακρινό παρελθόν). Οπότε θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα καινούργιο απο μαγαζί με ανθρώπους που είναι γνώστες.

http://www.skroutz.gr/s/10185413/Ideal-Bikes-Cityrun-2016-28.html#sku-info
http://www.skroutz.gr/s/8645389/Scott-Sub-40-28.html

Ότι είπε ο πιο πάνω......Κοίτα αυτή την κατηγορία (όπως το κάνεις ήδη δλδ) αλλά να ξέρεις αν στο μέρος που θες να κάνεις βόλτες έχει πολλές λακούβες κ σαμαράκια τότε αυτή η θέση θα σου κουράσει πολύ τα χέρια με τους κραδασμούς. Ίσως να πρέπει να σκεφτείς και την ανάρτηση μπροστά αρκεί να είναι ρυθμιζόμενη και να την φτιάξεις όπου θές.

Πάντως τα πόδήλατα δρόμου δεν θα σε επιβαρύνουν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ποδήλατο. Και γενικά να ξέρεις ότι όταν θες να είσαι πάνω σε ένα ποδήλατο για κάποια ώρα (και όχι για διαδρομές των 10-15 λεπτών) το πιο σωστό που μπορείς να κάνεις είναι να σετάρεις το ποδήλατο σου σε κάποιον επαγγελματία. Ειμαι ερασιτέχνης , κινούαι στα δικά σου πλαισια, και δεν το μετάνιωσα που έχω κούρσα και όχι άλλο είδος ποδηλάτου. Όλα αυτά βέβαια αφού μου έφτιαξαν το ποδήλατο στα μέτρα μου..............

Reaction score
80
Δεν πάω σε πολυκαταστήματα, ψάχνω σε ποδήλαταδικα και μονο
Ευτυχώς έχω κοντά αρκετά σοβαρά μαγαζιά

Reaction score
1.116
Δεν πάω σε πολυκαταστήματα, ψάχνω σε ποδήλαταδικα και μονο
Ευτυχώς έχω κοντά αρκετά σοβαρά μαγαζιά
Κι εγώ κανω χρόνια ποδήλατο και έχω περάσει από τη φάση που περνάς.Αν το δεις ζεστά και το αγαπήσεις αργά η γρήγορα θα καταλήξεις σε κούρσα.Αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει συχνά εγώ σου προτείνω να πάρεις URBAN.
1. να είναι το σωστό μεγεθος. Θα βρεις πολλά site στο ιντερνετ που σου λενε πως να υπολογίσεις το μέγεθος του ποδηλάτου σου. Οι ''ειδικοι'' είναι για αυτούς που τρέχουν σε αγώνες.Μπορεις μόνος σου και με τη βοήθεια του ποδηλατά.
2.Η ανάρτηση στην άσφαλτο,αν ξέρεις να κάνεις ποδήλατο δεν χρειάζεται.Δηλαδή να ανασηκωνεσαι λίγο στις λακουβες και να έχεις ελαφρώς λυγισμένα τα χέρια σου.κατα τη γνώμη μου είναι περιτη οπως και τα δισκόφρενα.
3.Να έχει τουλάχιστον 24 ταχύτητες, αν και θα χρησιμοποιείς τις 5 με 6.
4.Τα ποδηλατάδικα πολύ συχνά ξεστοκάρουν.Θα κοιτάξουν να σου πασάρουν αυτό που θέλουν.Υπόψιν οτί αν πάρεις αυτή τη περίοδο μοντέλο του 2016 θα εχει έκπτωση και καμμία ως ελάχιστη διαφορά με του 17'
5.Κοίτα στα μεταχειρισμένα!ποδήλατα είναι δεν παθαίνουν τίποτα...
6. Αν θέλεις να πω μαρκα,πάρε IDEAL.Για αρχή είναι ότι πρεπει,μακρία από supermarket ποδηλάτων και hi end ποδήλατα του χιλιάρικου.Όπως και στον ήχο το μάρκετινγκ δουλέυει κάργα και κάποιοι έχουν ποδήλατο των 1000 ευρώ και πάνε μέχρι το περίπτερο...
ελπίζω να βοήθησα,καλές αγορές.

Reaction score
1.945
Κι εγώ κανω χρόνια ποδήλατο και έχω περάσει από τη φάση που περνάς.Αν το δεις ζεστά και το αγαπήσεις αργά η γρήγορα θα καταλήξεις σε κούρσα.Αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει συχνά εγώ σου προτείνω να πάρεις URBAN.
1. να είναι το σωστό μεγεθος. Θα βρεις πολλά site στο ιντερνετ που σου λενε πως να υπολογίσεις το μέγεθος του ποδηλάτου σου. Οι ''ειδικοι'' είναι για αυτούς που τρέχουν σε αγώνες.Μπορεις μόνος σου και με τη βοήθεια του ποδηλατά.
2.Η ανάρτηση στην άσφαλτο,αν ξέρεις να κάνεις ποδήλατο δεν χρειάζεται.Δηλαδή να ανασηκωνεσαι λίγο στις λακουβες και να έχεις ελαφρώς λυγισμένα τα χέρια σου.κατα τη γνώμη μου είναι περιτη οπως και τα δισκόφρενα.
3.Να έχει τουλάχιστον 24 ταχύτητες, αν και θα χρησιμοποιείς τις 5 με 6.
4.Τα ποδηλατάδικα πολύ συχνά ξεστοκάρουν.Θα κοιτάξουν να σου πασάρουν αυτό που θέλουν.Υπόψιν οτί αν πάρεις αυτή τη περίοδο μοντέλο του 2016 θα εχει έκπτωση και καμμία ως ελάχιστη διαφορά με του 17'
5.Κοίτα στα μεταχειρισμένα!ποδήλατα είναι δεν παθαίνουν τίποτα...
6. Αν θέλεις να πω μαρκα,πάρε IDEAL.Για αρχή είναι ότι πρεπει,μακρία από supermarket ποδηλάτων και hi end ποδήλατα του χιλιάρικου.Όπως και στον ήχο το μάρκετινγκ δουλέυει κάργα και κάποιοι έχουν ποδήλατο των 1000 ευρώ και πάνε μέχρι το περίπτερο...
ελπίζω να βοήθησα,καλές αγορές.
Τα λες όλα πολύ καλά αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου στο κομμάτι του ¨"ειδικού".....
Δεν τρέχω σε αγώνες. Δεν θέλω το ποδήλατο μου να είναι σούπερ ντούπερ φτιαγμένο, δεν είμαι ψώνιο....
Αλλά απο "ποδηλατάδες" έχει καεί η γούνα μας.
Ο ποδηλατάς μπορεί να είναι και ειδικός συνάμα ή και το αντίστροφο....
Επι μήνες προσπαθούσα να φτιάξω το ποδήλατο στα μέτρα μου με την βοήθεια τρίτων και δεν ήμουν ευχαριστημένος. Και για να μην παρεξηγηθώ, με το ευχαριστημένος εννοώ να κάνω 20-40 χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα μυοσκελετικά.

Με κόστος μικρό πήγα σε "ειδικό" που μου υπέδειξε ο συνφορουμίτης γνωστός και μη εξαιρετέος @xfader και μέσα σε μισή ώρα με 45 λεπτά ανέβηκα σε ένα άλλο ποδήλατο. Πλέον αν θα κάνω 20 ή 40 χιλιόμετρα στην βόλτα μου είναι θέμα διάθεσης και χρόνου και όχι άλλων παραγόντων.

Reaction score
1.116
Μάλλον δεν διαφωνούμε ούτε και σε αυτό.Τα 40 χιλιόμετρα είναι πολλά.Άρα θα είσαι πολύ ώρα επάνω στο ποδήλατο και η μέτρηση που έκανες έχει νόημα οπως και η επιλογή σέλας επίσης.
Εγώ εννοούσα για βόλτες των 30 - 40 min το πολύ.Τώρα αν ο ekos κάνει αυτά τα χιλιόμετρα...ok.
Τα ποδήλατα που του πρότεινες θεωρώ οτί είναι ότι καλύτερο για άσφαλτο.Υπό τη προυπόθεση βέβαια οτί δεν είναι υπέρβαρος.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.356
Μάλιστα... Στο πιο κάτω video, βλέπουμε μια κοπελιά η οποία φτιάχνει ομελέτα. Πού είναι το παράξενο, θα μου πείτε... Ε, φτιάχνει την ομελέτα ενώ κάνει roller...:o

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
97.990
Μάλιστα... Στο πιο κάτω video, βλέπουμε μια κοπελιά η οποία φτιάχνει ομελέτα. Πού είναι το παράξενο, θα μου πείτε... Ε, φτιάχνει την ομελέτα ενώ κάνει roller...:o

Θα το μεταφέρω στο "τι θα φάμε σήμερα". :D

Reaction score
80
Υπαρχουν ειδικοι και ειδικοι, για αυτο μαζευεις οσες πιο πολλες γνωμες μπορεις

Reaction score
80
Με κόστος μικρό πήγα σε "ειδικό" που μου υπέδειξε ο συνφορουμίτης γνωστός και μη εξαιρετέος @xfader και μέσα σε μισή ώρα με 45 λεπτά ανέβηκα σε ένα άλλο ποδήλατο. Πλέον αν θα κάνω 20 ή 40 χιλιόμετρα στην βόλτα μου είναι θέμα διάθεσης και χρόνου και όχι άλλων παραγόντων.
Αν δεν θελεις να τον πεις δημοσια στειλε μου με pm τον ειδικο

Reaction score
1.945
Νομίζω ότι το να έχεις σωστή θέση στο ποδήλατο βοηθάει πιο πολύ όταν έχεις πολλά κιλά που έτσι και αλλιώς επιβαρύνουν το σώμα. Αλλά αυτό είναι δικό μου συμπέρασμα....Κάποιος άλλος ίσως μπορεί να ξέρει καλύτερα.

Πάντως και εγώ όταν πήγα για να φτιάξω το ποδήλατο στα μέτρα μου ήμουν +11-12 κιλά από όσα είμαι τώρα....Δεν με έλεγες και αδύνατο....
Το ποδήλατο που έβαλες μία χαρου φαίνεται.....

wizzy

Reaction score
21.356

Reaction score
1.116
Μάλλον το πάνε σιγά σιγά για υποχρεωτική ασφάλιση.
".........διαβλέποντας ότι εν καιρώ η μετακίνηση μέσω ποδηλάτου δεν θα αντιμετωπίζεται ως απλό χόμπι"

http://www.capital.gr/epixeiriseis/...eo-pedio-drasis-gia-tis-asfalistikes-etairies
Μέχρι και τέλη κυκλοφορίας τους έχω ικανούς να βάλουν.Βλέπουν προς τα που κινείται ο κόσμος και μαζεύουν λεφτά με κάθε τρόπο.Κλασικά πράγματα.

wizzy

Reaction score
21.356
Ερώτηση προς έχοντες σχετική εμπειρία: Ασχοληθήκατε ποτέ με εξειδικευμένo training software; Είμαι πολύ κοντά στην αγορά ετήσιας συνδρομής στο TrainerRoad και θα ήθελα να ακούσω απόψεις από εμπειρία χρήσης του ίδιου software ή/και ανταγωνιστικών (π.χ. Zwift).

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
89.800
Γιώργο, δεν είχα δει την ερώτηση.

Λοιπόν, διάβασε το συγκριτικό του DC Rainmaker για το 2016/2017, κατάληξε σε 3-4 προτάσεις και δοκίμασέ τες με την free trial που δίνουν (οι περισσότεροι). Θα δεις αν συνεργάζονται σωστά με το setup σου κι αν σε ικανοποιούν οι δυνατότητες που προσφέρουν.

Προσωπικές επιλογές:

1) BKOOL
2) Trainer Road
3) Zwift

wizzy

Reaction score
21.356
Αυτός ο DC Rainmaker είναι παιδί-μάλαμα λέμε...!:)

Θα διαβάσω το συγκριτικό και θα επανέλθω. Thanks man!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.250
Members
38.163
Νεότερο μέλος
Giannis2012