Rx-a3060 vs cx-a 5100

Reaction score
202
Καλησπερα εχω πολυκαναλο τελικο οποτε και απο τους δυο θα χρησημοποιησω το pre out για συστιμα 7.1 για την ωρα μιας και δεν εχω ακομα μπει στην διαδικασια να κρεμασω ηχεια μιας και τροω παντοφλα :) αξιζει να παω σε προενισχυτη και γιατι? Καποιοι λενε οτι δεν υπαρχει ουσιαστηκη διαφορα.
υ.γ δεν θα χρησημοποιησω balance εξωδους.

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
δεν ξερω τι διαφρες εχουν ακρυβος δεν το εχω ψαξει, αλλα η απλη λογικη λεει οτι ο ενας προ θα παιξει καλυτερα απο εναν ολοκληρομενο, οπως ενας τελικος εχει καλυτερα ρευματα απο εναν ολοκληρομενο! υπερ 5100

Reaction score
802
βοηθησε με αν θελεις γιατι το λες αυτο με τι κριτιρια?
Ο 3060 είναι το hi end μοντέλο και έχει κορυφαία κατασκευή αντίστοιχη του 5100.
Εγώ προσωπικά είμαι κατά των pro αν δεν έχεις σοβαρή ανάγκη ενίσχυσης από τελικό.
Αλλά και να έχεις, δεν νομίζω ότι θα ακούσεις οποιαδήποτε διαφορά στο ήχο σε ακρόαση home cinema (από τον 5100 που είναι και της ίδιας εταιρείας).
Δεν μας έγραψες και τα ηχεία σου ( όχι ότι παίζει ρόλο σε αυτά που σου έγραψα μολις)

Reaction score
2.288
Δεν τους εχω ψαξει αλλα και η μια και η αλλη επιλογη εχει υπερ και κατα.
Εστω οτι υπαρχει ηδη ενας 5καναλος τελικος.
Αν συνδυαστει με τον ολοκληρωμενο θα υπαρχει η δυνατοτητα να οδηγηθουν τα 5 βασικα ηχεια απο τον τελικο και τα επιπλεον 2, 4, η 6 καναλια (μπολικες επιλογες) απο τον ολοκληρωμενο, η να γινει διενισχυση στα L/R η να χρησημοποιηθουν καποια καναλια σαν Zone 2 σε αλλο χωρο.
Αν δεν μας ενδιαφερει τιποτα απο αυτα τοτε ο ολοκληρωμενος δεν εχει και τοσο νοημα.
Αν συνδυαστει με τον προενισχυτη δεν ξερω τι διαφορες εχει ο προ σε ευκολιες η σε ποιοτητα ηχου περα απο την υπαρξη XLR εξοδων που αν τις χρειαζομαστε τοτε η επιλογη του προενισχυτη ειναι η πιο λογικη αλλα αν δεν χρειαζομαστε τα XLR και θελησουμε να επεκτεινουμε το συστημα μας τοτε θα πρεπει να παμε μαλλον αναγκαστικα ειτε σε ενεργα ηχεια ειτε σε αγορα επιπλεον τελικου ενισχυτη.
Οποτε το ποια επιλογη αξιζει περισσοτερο μας το καθοριζει το υπολοιπο συστημα και το τι θελουμε να κανουμε αυτη τη στιγμη αλλα και στο μελλον.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει μια απαντηση που να ταιριαζει σε ολες τις περιπτωσεις.
Αν δεν μας πεις απο τι αλλο αποτελειται το συστημα, σε τι χωρο θα παιζει και ποιες βλεψεις εχεις για πιθανες μελλοντικες αναβαθμισεις τοτε καμια απαντηση που θα παρεις εδω δεν θα σου φανει χρησημη.

• Like
Reactions: PPG

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Αν και έχω 5100, πιστεύω πως η επιλογή του έχει νόημα μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ή σε χαϊεντιές, και η πιθανή μεταπώληση θα είναι δυσκολότερη.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.301
:rolleyes: Λες να μην έχει ράδιο ο 5100; :p
Έχει; καλα τον ειχα για pure και πίστευα οτι δεν ειχε :oops:

Ε, τοτε 5100 ώστε κάποια στιγμή να πας και σε ενεργά ηχεια και να κλείσεις ως οντιοβιντεοφιλας

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
5.672
Το σοβαρότερο μειονέκτημα για κάθε pro/pre ειναι η μεταπώληση .
Εαν εξαιρέσεις την ανάγκη τελικού που χρειαζεται άμεσα οποτε σου ανεβάζει το συνολικό κόστος αγοράς δεν υπαρχουν αλλα μειονέκτηματα ....

Reaction score
202
ευχαριστω για της μεχρη στιγμη αποψης . απο οτι καταλαβα τα παραπανω λεφτα που θελει ο 5100 δεν θα τα ακουσω μιας και το σταδιο προενισχυσης που θα χρεισημοποιησω και στους δυο ειναι το ιδιο. απο εκει και περα ο 3060 εχει παραπανω δυνατοτητες σε περιπτωση μελοντηκης αναβαθμησης του συστηματος εκτοσ του multi ch in το οποιο και δεν χρησημοποιω.το συστιμα αποτελητε απο rotel rmb 1075 κυρια paradigm monitor 11 v5 και περιφεριακα chario 200 χωρης sub για την ωρα και φυσικα αναβαθμιζεται συνεχως .το ερωτημα που γενιεται ειναι αξιζει να κρατησω των τελικο ???????
[DOUBLEPOST=1486129152][/DOUBLEPOST]επεισης γιατι ο marantz av 8802 ειναι ποιο ακριβος απο των yamaha 5100? τι παραπανω εχει????

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ευχαριστω για της μεχρη στιγμη αποψης . απο οτι καταλαβα τα παραπανω λεφτα που θελει ο 5100 δεν θα τα ακουσω μιας και το σταδιο προενισχυσης που θα χρεισημοποιησω και στους δυο ειναι το ιδιο. ...
Δεν είναι το ίδιο.
Ο 5100 έχει καλύτερη ποιότητα ήχου και πιο δυνατό dsp.
Το αν και κατά πόσο θα είσαι σε θέση να τα εκμεταλλευτείς αυτά εξαρτάται από τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου, το χώρο σου, και τη ρύθμιση του συστήματος.

...
απο εκει και περα ο 3060 εχει παραπανω δυνατοτητες σε περιπτωση μελοντηκης αναβαθμησης του συστηματος εκτοσ του multi ch in το οποιο και δεν χρησημοποιω.
Έχει και τελικά στάδια, τα οποία θα είναι χρήσιμα αν έχεις περιορισμένο budget ή λίγα και όχι αναίσθητα παθητικά ηχεία.

...
το συστιμα αποτελητε απο rotel rmb 1075 κυρια paradigm monitor 11 v5 και περιφεριακα chario 200 χωρης sub για την ωρα και φυσικα αναβαθμιζεται συνεχως .το ερωτημα που γενιεται ειναι αξιζει να κρατησω των τελικο ???????
Αν θα πας σε setup με πολλά παθητικά ηχεία, τότε μάλλον ναι.
Όλα στάδια του 3060 "μοιράζονται" σε κάποιο βαθμό το τροφοδοτικό.
Όσα λιγότερα ηχεία τον βάλεις να οδηγεί, τόσο καλύτερα θα οδηγεί τα υπόλοιπα.

Το σωστό πάντως, αν σε παίρνει οικονομικά, είναι προενισχυτής Audio Video και ενεργά ηχεία, και δεν το συζητώ.

...
επεισης γιατι ο marantz av 8802 ειναι ποιο ακριβος απο των yamaha 5100? τι παραπανω εχει????
Δυνατότητα Auro 3d και Audyssey.
Κατά τα άλλα, ο Yamaha 5100 είναι μάλλον καλύτερη επιλογή.

Reaction score
15.548
κατα τα αλλα λοιπον οπως λεει και ο ΖΑΠ* ...παιρνεις τον marantz 7703 που ειναι πιο οικονομικος .....
....και εχεις επιλογη στησιματος ηχειων ολων των surround sound formats(atmos - dts - auro3d) με εξαιρετικη αυτοματη ισοσταθμιση (audyssey)και στα γουστα σου...

μεγειες οτι και αν παρεις....;)
....αλλα αν δεν μπορεις να βαλεις καναλια υψους μεινε οπως εισαι....μια χαρα ειναι και τα 5.1 η 7.1 :)

* ππςςςςςςςς.....:D

πςς....jpg

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut