Alex_Zapantis
Επαγγελματίας
- Reaction score
- 3.369
Σωστός.Μερικές λεπτομέρειες,
- Το umik είναι καλιμπραρισμένο μέχρι τα 110 db, από εκεί και πάνω μην παίρνεις και όρκο.
Και είναι ένα μόνο από τα πράγματα που ξεχωρίζουν τα απλά (αλλά χρήσιμα) καλιμπραρισμένα μικροφωνα από τα πραγματικά επαγγελματικά εργαλεία.
Αλλά τα όσα έγραψε δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα.
Αν παίζεις δυνατά, αμέ....
Ακορντεόν 110db ?????
Έτσι.Ε καλά εντάξει την πλάκα μας κάνουμε αλλά...
βγαίνουν και κάποια συμπεράσματα.
Δεν νομίζω να υπάρχει όργανο κάτω από 100db. Άλλο τι ακούει ο μουσικός. Ο μουσικός ¨κάθεται¨ πάντα πίσω ή δίπλα από το ηχείο του οργάνου. Αυτό είναι βασικό. Εξαίρεση - πρόβλημα είναι τα κρουστά για αυτό σε όλα τα κρουστά υπάρχουν ¨σιγαστήρες¨ . Για να κάνεις εξάσκηση. Π.χ. στα ντραμς βάζεις κάτι επιφάνειες από πάνω για να μην δονείται η μεμβράνη , στο πιατίνι ζελοτέιπ και ένα κομμάτι ρικοφον εκεί που χτυπάει η μπαγκέτα, στο ξυλόφωνο άλλες μπαγκέτες.
Το πρόβλημα είναι πάντα τα κρουστά. Είναι πολλά τα db και ο όγκος που βγάζουν. Σίγουρα δεν μπαίνουν σε δωμάτιο. Δλδ άμα κάνουμε ενα live unplugged στο σαλόνι δεν θα ακούσει κανένας τίποτα , μόνο ο ντράμερ θα περάσει καλά. Μετά είναι τα πνευστά, αυτοί τουλάχιστον δεν ακούν πόσο δυνατά παίζουν !! Από αυτή την άποψη ναι είναι εντελώς άκυρο να μετράμε όργανα σε ένα δωμάτιο.
Το ακορντεόν γιατί σου κάνει εντύπωση; Δεν έχει τύχη να ακούσεις κάποιο μουσικό του δρόμου; Πας δυο τετράγωνα πιο πέρα και ακόμα ακούγεται.
Edit: Η σύζυγος είναι η μουσικός στο σπίτι, εγώ είμαι άσχετος. Ευτυχώς λείπει και δεν βλέπει τι μ%λ£κίες κάθομαι και κάνω
Γι 'αυτό και ακόμα και οι μουσικοί που παίζουν ακουστικά όργανα, αν δε χρησιμοποιούν ειδικές ωτοασπίδες αποκτούν προβλήματα ακοής.
Έτσι....
Το ακορντεόν γιατί σου κάνει εντύπωση; Δεν έχει τύχη να ακούσεις κάποιο μουσικό του δρόμου; Πας δυο τετράγωνα πιο πέρα και ακόμα ακούγεται.
Edit: Η σύζυγος είναι η μουσικός στο σπίτι, εγώ είμαι άσχετος. Ευτυχώς λείπει και δεν βλέπει τι μ%λ£κίες κάθομαι και κάνω
Και μια και μιλάμε για μουσικούς του δρόμου, για ακούστε κλαρίνο από κοντά ή ντέφι.
Ή τουμπερλέκι που έλεγε κι ο EAR...
@Περαστικός είσαι Αθήνα;
Γιατί έχω μετρητικό μικρόφωνο που ανεβαίνει σε σοβαρά dB.
Κάποια στιγμή θα ανεβάσω μετρήσεις Max SPL από high performance drums και ηλεκτρικά μπάσσα / κιθάρες.