Σταθεροποιητής?UPS?Πολύμπριζό?

Reaction score
9
Καλησπέρα και πάλι.
Οι ενεργοί στα forum θα με βλέπουν να 'spammarw"με μια πρόχειρη ματιά κάνοντας διάφορα topics αλλα το κάνω
γιατί εδώ είναι το κατάλληλο μέρος και αυτου του είδους απορίες μου δεν έχω καμία πρόθεση να σας κουράσω(ελπίζω να μη ντο κάνω λοιπόν)
Με το θέμα htpc το έχω παγώσει μιας και το τελευταίο πρόβλημα εντοπιστηκε στα 60hz dvi-d -> hdmi2 και κοιτάω τι λύση θα βρώ(έστειλα κάτι e-mail),το θέμα τηλεόραση τελείωσε μιας και αγόρσα την tv(σήμερα),το θέμα ηχεία πάγωσε γιατί περιμένω να βγούνε οι καινούργιες soundbars+sub+sat και τώρα το θέμα πάει στην προστασία.(ας αγοράσω τουλάχιστον αυτά μέχρι να βρώ τι θα κάνω με τα υπόλοιπα.

Η ερώτηση είναι όπως και ο τίτλος..
Σταθεροποιητής?UPS?Πολύμπριζό?

Θέλω να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ τον εξοπλσιμό και όχι να μου δώσει χρόνο να κλείσω το σύστημα για να σώσω μαι εργασία στο htpc η οτιδήποτε τέτοιο...
Τι απο αυτά θα έπρεπε να πάρω?
Μήπως και το να μου δώσει χρόνο να κλείσω την tv πρέπει να υπάρχει UPS σταθεροποιητής κάνει 100% για την προστασία της tv-sound system?ΠΧ ένα APC PMF83VT-GR?
Μήπως θα έπρεπε να κάνω εναν συνδιασμό απλού Ups με εναν σταθεροποιητή η ενα πολύμπριζο?

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και πάλι.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.836
Θα πάρεις πρώτα όλα τα μηχανήματα που θες να έχεις στο σύστημα σου, θα δει πόσα, ή αν θες όλα, να τα βάλεις πάνω σε προστασία, θα υπολογίσεις VA και μετά θα ψάξεις αυτό που ψάχνεις από τώρα, χωρίς να έχεις τίποτα από τα παραπάνω.

Χωρίς συνολικά VA δεν πας πουθενά.

Reaction score
9
Θα πάρεις πρώτα όλα τα μηχανήματα που θες να έχεις στο σύστημα σου, θα δει πόσα, ή αν θες όλα, να τα βάλεις πάνω σε προστασία, θα υπολογίσεις VA και μετά θα ψάξεις αυτό που ψάχνεις από τώρα, χωρίς να έχεις τίποτα από τα παραπάνω.

Χωρίς συνολικά VA δεν πας πουθενά.
Τα συνολικά watt τα έχω...
Αν σκεφτείς οτι maximum η tv βγάζει 288watt το psu απο το pc είναι 160 ΙΣΩΣ 240watt και ένα PS4 pro έχει 310watt(αυτές είναι οι max τιμές) και ενα ηχοσύστημα soundbar εχει 50-100watt (για soundbar+sub)
Σύνολο είμαι στα 700watt περίπου...Δηλαδή θέλω περίπου 1200VA σωστά?
Το θέμα όμως δεν ήταν τόσο alexi για τα πόσα va αλλα για το πως θα έπρεπε να γίνει.
Θα με βοηθούσε ιδιαιίτερα αν μου έλεγες πχ...
Βαλε σταθεροποιητη και usp ανάλογα με τα VA Που έχεις ανάγκη η μην βάλεις ups βάλε μόνο σταθεροποιητη κλπ κλπ.

Σε ευχαριστώ πολύ!

@stefanos604 τώρα θα πάω να το διαβάσω!Ευχαριστώ

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.836
Τα συνολικά watt τα έχω...
Αν σκεφτείς οτι maximum η tv βγάζει 288watt το psu απο το pc είναι 160 ΙΣΩΣ 240watt και ένα PS4 pro έχει 310watt(αυτές είναι οι max τιμές) και ενα ηχοσύστημα soundbar εχει 50-100watt (για soundbar+sub)
Σύνολο είμαι στα 700watt περίπου...Δηλαδή θέλω περίπου 1200VA σωστά?
Το θέμα όμως δεν ήταν τόσο alexi για τα πόσα va αλλα για το πως θα έπρεπε να γίνει.
Θα με βοηθούσε ιδιαιίτερα αν μου έλεγες πχ...
Βαλε σταθεροποιητη και usp ανάλογα με τα VA Που έχεις ανάγκη η μην βάλεις ups βάλε μόνο σταθεροποιητη κλπ κλπ.

Σε ευχαριστώ πολύ!

@stefanos604 τώρα θα πάω να το διαβάσω!Ευχαριστώ
Ο τρόπος σκέψης σου μου θυμίζει το "πρώτα ψάχνω για σαμάρι και μετά για γάιδαρο", το οποίο προσωπικά θεωρώ λάθος.

Αν θες χρόνο αντίδρασης για χ λόγους πάρε UPS.
Αν όχι πάρε σταθεροποιητή.

Παρ' όλα αυτά διάβασε το λίνκ του Κ. Στέφανου και πραξε όπως νομίζεις.

Reaction score
9
Ο τρόπος σκέψης σου μου θυμίζει το "πρώτα ψάχνω για σαμάρι και μετά για γάιδαρο", το οποίο προσωπικά θεωρώ λάθος.

Αν θες χρόνο αντίδρασης για χ λόγους πάρε UPS.
Αν όχι πάρε σταθεροποιητή.

Παρ' όλα αυτά διάβασε το λίνκ του Κ. Στέφανου και πραξε όπως νομίζεις.
Γεια χαρά.Αν μου έλεγες ποιός είναι ο γαίδαρος για να καταλαβώ και ποιο είναι το σαμάρι.
Εχω tv+ps4 τα watt ακριβώς και έχω μια απόκληση 50-100watt συνολικά(δεν νομίζω να την λές και μεγάλη)
Επίσης αυτό που είναι ξεκάθαρο στο 1o μου post είναι οτι θέλω να μάθω πως πρέπει να τα συνδιάσω η τι πρέπει να επιλέξω.Πραγμα που νομίζω οτι δεν χρειάζεται να ξέρεις-ξέρω ουτε κάν τα watt.
"Περνεις ενα ups γιατι το ups με τον σταθεροποιητή του συνίθως σε καλύπτει και είσαι οκ...Η....
Τα ups δεν κάνουν τίποτα άλλο για υπέρταση-υπόταση άρα θέλεις σταθεροποιητή και αφού σε νοιάζει η ασφάλεια του συστήματός σου μην κοιτάσ για ups και επίσης τα πολύμπριζα ασφαλείας δεν είναι για αυτό που θέλεις"
Κάτι τέτοιο "τυχαία" προσεγγιση ήταν τίποτα παραπάνω νομίζω οτι ήταν κάτι που θα με βοηθούσε.Και με διαφορά 50-100watt μέχρι και τετλικό εξοπλισμό να ήσουν σε θέση (εσύ και όποιος αλλος)να προτίνεις.

Δεν διάβασες καλά καλά το Post με το τί ζητάω μιας και μου λές αν ψάχνω χρόνο αντίδρασης.και λές οτι η λογική μου σου θυμίζει "πρώτα ψάχνω για σαμάρι και μετά για γάιδαρο".
Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol