Απορία Σχετικά Με Προενισχυτή Clearaudio

Reaction score
715
Καλημέρα!

Αγόρασα έναν δίσκο Alan Parson χθες. Ήρθα σπίτι, τον άκουσα, τον ευχαριστήθηκα και σήμερα το πρωί ανακάλυψα πως το Nanophono της Clearaudio δεν ήταν στην πρίζα!
Άναψα ένα τσιγάρο και προσπάθησα να βγάλω άκρη, Το τσιγάρο τέλειωσε και άκρη δεν έβγαλα.
Έβαλα πάλι δίσκο με την πρίζα εκτός και άρχισα να παίζω με την ένταση το phono. Δουλεύει κανονικά. Σταμάτησε να δουλεύει μόνο όταν αφαίρεσα το βίσμα της τροφοδοσίας, με τον μετασχηματιστή του πάντα εκτός πρίζας.
Είναι λογικό αυτό; Έτσι γίνεται;
DSC_8699.JPG

Reaction score
715
Πόσο μηδαμινή; μου κάνει τρομερή εντύπωση. Και γιατί κόβει με την μία μόλις βγάλω το βίσμα;

Θα το δουλέψω χωρίς ρεύμα να δω αν θα σβήσει κάποια στιγμή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.756
Πόσο μηδαμινή;
6 μήνες βγάζεις με μία μπαταρία 9 βολτη.
μου κάνει τρομερή εντύπωση. Κ
Εμένα μου κάνουν εντύπωση οι τουρλωτοί κώλοι σε μπροσθόβαρες ξανθιές.
Και γιατί κόβει με την μία μόλις βγάλω το βίσμα;
Γιατί του κόβεις επαφή με τον φορτισμένο πυκνωτή σταθεροποίησης της τροφοδοσίας.
Θα το δουλέψω χωρίς ρεύμα να δω αν θα σβήσει κάποια στιγμή.
Αν δε σβήσει, φώναξε κάνα παπά για εξορκισμό, πιτσίλισέ το με αγιασμό και κάρφωσε ένα παλούκι στην καρδιά του.
:D

Reaction score
715
Αν δε σβήσει, φώναξε κάνα παπά για εξορκισμό, πιτσίλισέ το με αγιασμό και κάρφωσε ένα παλούκι στην καρδιά του.
:D

-20170226-181731-.JPG

[DOUBLEPOST=1488360680][/DOUBLEPOST]
Εμένα μου κάνουν εντύπωση οι τουρλωτοί κώλοι σε μπροσθόβαρες ξανθιές
-20170226-171311-.JPG

Reaction score
1.246
Πολύ κουλό ! Έχω το ίδιο ακριβώς phonο ! Μήπως έβγαζες άλλο μετασχηματιστή από την πρίζα ? Λέω μήπως ???

Reaction score
715
Πολύ κουλό ! Έχω το ίδιο ακριβώς phonο ! Μήπως έβγαζες άλλο μετασχηματιστή από την πρίζα ? Λέω μήπως ???
Όχι. Μόνο ο συγκεκριμένος μετασχηματιστής είναι εκεί. Δοκίμασε το. Λογικά το ίδιο θα σου κάνει.

Reaction score
1.246
Θα βάλω και εγώ Alan Parsons Project ! Αυριο με το καλό που θα πάω στα βυνιλιάκια μου.....
Σε παρακαλώ μπορείς να βγάλεις μια φωτό τις ετικέτας που έχει πάνω ο μετασχηματιστής ? Εγώ το Nano το αγόρασα μεταχειρισμένο και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ο δικός του.
Ευχαριστώωωω

Reaction score
715
Θα βάλω και εγώ Alan Parsons Project ! Αυριο με το καλό που θα πάω στα βυνιλιάκια μου.....
Σε παρακαλώ μπορείς να βγάλεις μια φωτό τις ετικέτας που έχει πάνω ο μετασχηματιστής ? Εγώ το Nano το αγόρασα μεταχειρισμένο και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ο δικός του.
Ευχαριστώωωω
Εννοείται πως μπορώ! Το βράδυ όμως που θα επιστρέψω στο σπίτι. Ένα κοινό τροφοδοτικό είναι όμως. Είχα διαβάσει πως για καλύτερο αποτέλεσμα καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ένα που δίνει η Clearaudio extra. Είχε περίπου 30 ευρώ αυτό τότε. Αναφέρομαι στην εποχή που βγηκε στην αγορά. Παρόλα αυτά έπρεπε να το κάνω παραγγελία και δεν ασχολήθηκα ποτέ. Το δουλεύω με αυτό που είχε η συσκευασία.

Reaction score
30.455
Άναψα ένα τσιγάρο και προσπάθησα να βγάλω άκρη, Το τσιγάρο τέλειωσε και άκρη δεν έβγαλα.
Εμ το τσιγάρο φταίει Μήτσε μου που δεν έβγαλες άκρη.
Τα μεγάλα μυαλά του φόρουμ είναι ατμιστές..:p

Απαραίτητα άλλωστε αυτά τα αξεσουάρ στο βινυλιακό χόμπι..:whistling:

Reaction score
715
lol

Εμ το τσιγάρο φταίει Μήτσε μου που δεν έβγαλες άκρη.
Τα μεγάλα μυαλά του φόρουμ είναι ατμιστές..:p

Απαραίτητα άλλωστε αυτά τα αξεσουάρ στο βινυλιακό χόμπι..:whistling:
Ακαπνος δίσκος σημαίνει φαγητό χωρίς αλάτι. Είχα δοκιμάσει ατμιστικά και είχα 3 μηχανάκια για ένα χρόνο. Στο τέλος όμως με πείραξε. Ούτε μηδενική δεν μπορούσα να κάνω χωρίς να έχω βήχα. Ταυτόχρονα μπορούσα να καπνίζω τσιγάρο χωρίς πρόβλημα. (ότι να'ναι)
Ο Βασίλης από το ecig της Πάτρας είναι φίλος. Στο τέλος τα χάρισα σε έναν Μεσολογγίτη.
- μήπως ο δίσκος του Alan Parsons Project έχει πολύ στατικό και τροφοδοτεί το phono ? :lolsign:
Όλα τα instrumental μαζεμένα! (Τώρα που το λες από electra είναι το δισκάκι.. ρε λες; :roflmao: )

https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Instrumental_Works

Άκυρο. Μ@λ@κι@ Arista είναι. Πάω να φωνάξω το παπασούζα..

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Είναι λογικό να γίνεται αυτό που λες εφόσον το βύσμα της τροφοδοσίας έχει εσωτερικά και επαφή που διακόπτει την τροφοδοσία του προενισχυτή.

Reaction score
715
@Δημητρης Α : το σημαντικότερο δεν μας είπες! Με το photo στο off άκουσες διαφορές από ότι με το phono στο on;:p:D:D
Όχι γ@μώ το κερατό μου! Χαμπάρι δεν πήρα! (?) lol

Τς.,.τς..τς.. Αλητείες..

..που πάμε έτσι;
DSC_8702.JPG

..οι καφρίλες..

DSC_8704.JPG

Ευχαριστώωωω
Έφτασαν και οι φωτογραφίες!

DSC_8701.JPG

DSC_8706.JPG

Reaction score
715
Είναι λογικό να γίνεται αυτό που λες εφόσον το βύσμα της τροφοδοσίας έχει εσωτερικά και επαφή που διακόπτει την τροφοδοσία του προενισχυτή.
Κόντεψα να μουρλαθώ το πρωί που κατάλαβα τι είχε γίνει. Καλά κρατάνε οι πυκνωτές τόσο πολύ ρεύμα που μπορεί να παίζει δίσκους χωρίς να αδειάζουν; Τόσο μικρή κατανάλωση έχει;

Reaction score
899
Κόντεψα να μουρλαθώ το πρωί που κατάλαβα τι είχε γίνει. Καλά κρατάνε οι πυκνωτές τόσο πολύ ρεύμα που μπορεί να παίζει δίσκους χωρίς να αδειάζουν; Τόσο μικρή κατανάλωση έχει;
Οι τυπικοί πυκνωτές αλουμινίου ή τανταλίου, όχι (εκτός αν έχει cold cap ή μπαταρία εσωτερικά).
Όπως τα λες η "αποθήκη" ενέργειας ήταν στο εξωτερικό τροφοδοτικό και όχι στον προενισχυτή γι'αυτό και όταν το αφαίρεσες σταμάτησε. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό γιατί η φωτογραφία του τροφοδοτικού λέει ότι παρέχει AC. Το AC δεν αποθηκεύεται.

Φυσικά ακόμα δεν με έχεις πείσει ότι έβγαλες το σωστό μετασχηματιστή από τη πρίζα. :)

Το Ammonia Avenue δεν το ήξερα να είναι αυτοτροφοδοτούμενο, προσοχή μην το πάρει χαμπάρι ο Ζωγράφου ή ο Ζούγκλας.:rofl:

Για δοκίμασε και το Eye in the sky μήπως γίνει drone το pick up.

Last edited:

Reaction score
1.246
Σιγουρα εχω καποιον αλλον μετασχηματιστη. Αλλα επειδη ο μετασχηματιστης βγαζει ac δεν νομιζω να υπαρχουν πυκνωτες στην .. εξομαλυνση.... Σωστα ειπε το ιδιο και ο φιλος xenos. Αυριο θα κανω το ιδιο πειραμα με σενα !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90