Πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες Ι.Χ. δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.699
Σοκ προκάλεσαν στο οικονομικό επιτελείο τα αναλυτικά στοιχεία καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας 2017 καθώς αποδείχθηκε πως πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν το αντίτιμο για το όχημά τους αλλά ούτε και κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους εφορίες.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 έσπασαν το φράγμα του 1,1 εκατομμυρίου σημειώνοντας αύξηση λίγο κάτω από 30% σε σχέση με εκείνους που δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 οι οποίοι ανέρχονταν σε 850.000 ιδιοκτήτες.

Παράλληλα οι πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας τα κινούν χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ καθώς ούτως η άλλως τα κινούν παράνομα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως σχεδόν 1 στους 4 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το κινεί χωρίς να πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας, ασφάλεια και βέβαια δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ!

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώην Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης σύμφωνα με έγγραφο που είχε καταθέσει στη Βουλή με στοιχεία της 18ης Φεβρουαρίου 2016 οι οφειλές από τα Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονται σε 252.826.757,82 ευρώ, ποσό το οποίο «μεταφράζεται» σε ανεξόφλητα Τέλη από 850.000 ιδιοκτήτες οχημάτων!

Ωστόσο το άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός πως οι οφειλές των Τελών Κυκλοφορίας απλά έχουν βεβαιωθεί στo Taxisnet χωρίς να ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αναγκαστικής εξόφλησής τους με αποτέλεσμα να αυξάνεται επικίνδυνα κάθε χρόνο ο αριθμός τους.

Παράλληλα αν συνυπολογίσει κανείς πως περίπου 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους τότε ο αριθμός των ιδιοκτητών ΙΧ που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχεται σε 2,2 εκατ. Δηλαδή πάνω από 2 στους 5 ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας...

Άφαντα τα πρόστιμα για ανασφάλιστα και ΚΤΕΟ

Η μην καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας φαίνεται πως δεν αποτελεί πρόβλημα για το οικονομικό επιτελείο καθώς από την στιγμή που δεν έχει εξοφληθεί το ποσό που αναλογεί σε κάποιον ιδιοκτήτη οχήματος αυτομάτως πιστώνεται στο Taxisnet το διπλάσιο του αρχικού ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.

Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η βεβαίωση του διπλάσιου ποσού των Τελών Κυκλοφορίας στο Taxisnet απλά υπάρχει ως χρέος καθώς κανείς από τους ιδιοκτήτες που χρωστούν δεν πρόκειται να τα εξοφλήσουν!

Αντίθετα η ύπαρξη σχετικών κυρώσεων και προστίμων σε όσους κινούν τα οχήματά τους χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί και κανένας ιδιοκτήτης που κινεί παράνομα το όχημά του δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα ειδοποιητήριο με τα ανάλογα πρόστιμα.

Επίσης στελέχη από τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των ΚΤΕΟ επισημαίνουν στο Enikonomia.gr, πως η αποστολή προστίμων στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια αλλά και χωρίς να τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση η οποία ωστόσο δεν έχει τηρηθεί με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις του κλάδου να υπολειτουργούν σημειώνοντας τεράστιες ζημιές.

πηγή

Reaction score
2.001
Δεν πληρώνω δεν πληρώνω.......ότι σπείρεις θα θερίσεις...

Reaction score
27.837
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"?:D

ΜΗΠΩΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ?:p

ΥΓ.ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ Η ΑΠΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ

ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΟΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ "ΟΣΟ ΠΑΕΙ"....

ΑΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ "ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ" ΚΑΙ ΘΑ

ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ "ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ" ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΕ ΣΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥΣ ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ ΑΛΩΝΙ..

ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ....

ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ "ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑ"..:D

Reaction score
1.300
Εδώ δεν πληρώνουν οι Βουλευτές τα δάνεια που πήραν από την βουλή !
Περιμένετε να πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν χρήματα για τα τέλη κυκλοφορίας ? ? ?
Και βέβαια ο νόμος θα τους πιάσει και θα τα πληρώσουν διπλά και τρίδιπλα και δεν μπορούν να τα αποφύγουν με κανένανα τρόπο.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν δεν πληρώνει η όχι τα Τέλη κυκλοφορίας του καθώς δεν υπάρχει τρόπος να τα αποφύγει ( ενώ ο βουλευτής θα ψηφίσει έναν νόμο για την πάρτυ του και θα του χαριστούν )
Με ενδιαφέρει να συντηρεί ΑΡΙΣΤΑ το όχημά του μην του φύγει καμιά ρόδα στον δρόμο και μας πάρει όλους αυτή η ρόδα !

Η γενική στάση πληρωμών των νοικοκυριών έχει να κάνει με το ότι δεν έχουν χρήματα αλλά και την ψυχολογία ότι δεν αξίζει να πληρώσω για να πάνε τα λεφτά στα λαμόγια και τους δανειστές.
Βέβαια κανένας δεν πρέπει να δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές ( πρώτα στους βουλευτές και μετά στους πολίτες) αλλά εδώ έχουμε φτάσει αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της γενικής πτώσης της χώρας.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Το κακό είναι ότι αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, δεν έχει να πληρώσει ούτε ασφάλεια. Επίσης, αν δεν μπορεί να πληρώσει κάτι για το οποίο υποχρεώνεται απο τον νόμο, το σίγουρο είναι ότι δεν θα πληρώσει για κάτι για το οποίο δεν υποχρεώνεται. π.χ. service αυτοκινήτου, χρήση γνήσιων ανταλλακτικών, έγκαιρη αντικατάσταση ελαστικών ( με καινούργια,ε? ) και πάει λέγοντας. Και είναι αυτός ο καραγκιόζης που βλέπουμε στις ειδήσεις που λέει ότι θα καταθέσει πινακίδες ( που όμως οι αριθμοί λένε ότι δεν το έκανε τελικά ) και που εμείς πρέπει να λυπηθούμε επειδή δεν του φτάνει ο μισθός. Σε τέτοια ζητήματα είμαι πολύ σκληρός. Αν δεν έχεις το χρήμα για να πλερώσεις και να συντηρήσεις σωστά το όχημά σου, κλείδωσέ το και πήγαινε με το τρόλεϊ. Θα κάνεις και καλό στο περιβάλλον.

Reaction score
1.315
Αυτός ο επταετής στραγγαλισμός των νοικοκυριών έχει οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση που και σήμερα να λυθεί θα κάνει πολλάαααα χρόνια να ισορροπήσει. Όταν κόβεις από παντού και όοοολα τα υπόλοιπα ανεβαίνουν (φως, νερό, τηλέφωνο, βενζίνες, τρόφιμα κλπ) ε λογικά κάποια στιγμή κάπου δεν θα δίνεις πλέον. Όπως είναι απόλυτα φυσικό δεν θα κόψεις το φαγητό αλλά άλλα πράγματα (τέλη και ασφάλειες αυτοκινήτου, διασκέδαση, ταξίδια κ.α.).
Δεν είμαι υπέρ σε καμία περίπτωση αλλά αν ο άλλος δεν έχει να φάει θα πληρώσει ασφάλεια αυτοκινήτου;

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Δεν αποτελεί δικαιολογία. Αν δεν έχεις να φας, κλείδωσέ το ή πούλα το. Θα σου μείνουν και κάποια χρήματα για να φας κάτι παραπάνω. Αλλά πάνω απ'όλα, δεν θα θέτεις σε κίνδυνο ούτε εσένα, ούτε τους συνεπιβάτες σου, ούτε το κοσμάκη που θα βρεθεί στο πέρασμά σου. Διαφορετικά, λιώσε στη φασολάδα να κάνεις νηστεία μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Τόσο απλό.

gonis

Luger
Reaction score
12.600
ΥΓ.ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ Η ΑΠΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ

ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΟΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ "ΟΣΟ ΠΑΕΙ"....

ΑΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ "ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ" ΚΑΙ ΘΑ

ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ "ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ" ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Η εικόνα που έχω σαν οδηγός ειναι διαφορετική.Κανω αρκετά χλμ την ημέρα στο λεκανοπέδιο και δεν βλέπω συχνά αυτοκίνητα σαν αυτά που περιγράφεις ούτε βέβαια τα "καλά" που έβλεπα τη δεκαετία του 2000.
Στατιστικα λοιπόν,απο το ποστ του Αλέξ, τα οχήματα με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας,ασφάλειες κλπ ειναι αυτοκίνητα που στο μάτι δεν σου κινούν την περιέργεια

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Η εικόνα που έχω σαν οδηγός ειναι διαφορετική.Κανω αρκετά χλμ την ημέρα στο λεκανοπέδιο και δεν βλέπω συχνά αυτοκίνητα σαν αυτά που περιγράφεις ούτε βέβαια τα "καλά" που έβλεπα τη δεκαετία του 2000.
Στατιστικα λοιπόν,απο το ποστ του Αλέξ, τα οχήματα με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας,ασφάλειες κλπ ειναι αυτοκίνητα που στο μάτι δεν σου κινούν την περιέργεια
Ίσως επειδή έχει ανανεωθεί ο στόλος μας και δεν έχουν προλάβει να κρεμάσουν ακόμα λόγω ελλιπους συντήρησης. Περίμενε λίγο καιρό ακόμα. χαχαχα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.699
Το κακό είναι ότι αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, δεν έχει να πληρώσει ούτε ασφάλεια. Επίσης, αν δεν μπορεί να πληρώσει κάτι για το οποίο υποχρεώνεται απο τον νόμο, το σίγουρο είναι ότι δεν θα πληρώσει για κάτι για το οποίο δεν υποχρεώνεται. π.χ. service αυτοκινήτου, χρήση γνήσιων ανταλλακτικών, έγκαιρη αντικατάσταση ελαστικών ( με καινούργια,ε? ) και πάει λέγοντας. Και είναι αυτός ο καραγκιόζης που βλέπουμε στις ειδήσεις που λέει ότι θα καταθέσει πινακίδες ( που όμως οι αριθμοί λένε ότι δεν το έκανε τελικά ) και που εμείς πρέπει να λυπηθούμε επειδή δεν του φτάνει ο μισθός. Σε τέτοια ζητήματα είμαι πολύ σκληρός. Αν δεν έχεις το χρήμα για να πλερώσεις και να συντηρήσεις σωστά το όχημά σου, κλείδωσέ το και πήγαινε με το τρόλεϊ. Θα κάνεις και καλό στο περιβάλλον.
Το άλλο στρεβλό της ελληνικής πραγματικότητας είναι ότι έχουν βαφτιστεί ως απαραίτητα πράγματα που δεν είναι και που κανονικά είναι πολυτέλεια (αναλογικά με το εισόδημα του καθενός).
Αν δεν μπορείς να συντηρείς το αυτοκίνητό σου δύο είναι τα αίτια: Ή είναι ακριβότερο από αυτό που έπρεπε ή δεν είσαι σε θέση να έχεις αυτοκίνητο.
Το ίδιο ισχύει με τα σπίτια, τις διακοπές, τις εξόδους, τα χόμπι κλπ.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.262
Και τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί :laugh::laugh::laugh:

Reaction score
804
Δεν εχω να πληρωσω τελη και ασφαλεια αλλα βαζω βενζινη με 1,54 ευρω .

Και εγω πρεπει να το πιστεψω αυτο ?

Οποιος δεν μπορει να ειναι συννομος υπαρχει και λεωφορειο υπαρχει και το πεζο .
Αλλη μια κατηγορια συμπολιτων που κυτταζει να φορτωθει σε αλλες πλατες .

I

iason

Guest
Παίζει και ποδήλατο !!!!!!
Γυμνάζεσαι,κανεις οικονομία ,καλό στο περιβάλον κτλπ.........
Μπορώ να δεχτώ οτι οι δρόμοι δεν ειναι οι καλύτεροι επίσης υπάρχει και έλειψη υποδομής ,ποδηλατόδρομοι κτλπ.
Αλλά πάνω από ολα υπάρχει απροθυμία .
Εγώ οδηγώ ποδήλατο για να πάω στη δουλειά μου συνολικά 12χιλιόμετρα την ημερα 6 + 6 Εάν βρεχει πολυ παω με το αυτοκίνητο.( Ολλανδία )
Εχω συναδελφους Ολλανδούς που οδηγάν 18 χιλιόμετρα μονο να ρθουνε στη δουλειά χειμωνα καλοκαίρι και με οποιοδήποτε καιρο......
Τι να πω ρε φούστη μου , εχω μείνει πάκης .:whistling:
Αυτά τα ολίγα μάγκες για να μην νομίζεται οτι δεν υπάρχουν λυσεις !!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.048
Μπορώ να δεχτώ οτι οι δρόμοι δεν ειναι οι καλύτεροι επίσης υπάρχει και έλειψη υποδομής ,ποδηλατόδρομοι κτλπ.
Αλλά πάνω από ολα υπάρχει απροθυμία .
Όχι φίλε μου.
Αν βγεις με ποδήλατο να πας στη δουλειά, σε φάγανε λάχανο. Ούτε βδομάδα δε θα βγάλεις ζωντανός.

Σε χώρες με υποδομές, αυτό είναι εφικτό και πολλοί το κάνουν. Ξέρω και γω φίλο στο Μάλμε στη Σουηδία, που πάει στη δουλειά σε άλλη πόλη όλο το χρόνο με ποδήλατο, απόσταση περί τα 30 χλμ. Αλλά ακόμη και μέσα στις πολικές θερμοκρασίες του χειμώνα, με έντονη χιονόπτωση, όταν ξεκινάει το πρωί είναι βέβαιος ότι ο ποδηλατόδρομος είναι βατός και καθαρός από χιόνια.

Αυτά εδώ είναι σάιενς φικσιον, εδώ έριξε χιόνι και στη Σαλονίκη πάγωσαν οι ανατιερες και δε ριξαν αλάτι στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, τι ψάχνεις τώρα...

Reaction score
26.090
Τα ποδήλατα είναι για πόλεις που δεν έχουν ανηφόρες.

Καλή η μαγκιά η Κοπεγχάγη η Αμβέρσα το Άμστερνταμ κλπ αλλά η μεγαλύτερη ανηφόρα είναι με κλίση 5%.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ουτοπικό να λες ότι θα μετακινηθείς καθημερινά με ποδήλατο, χώρια το θέμα της επιβίωσης.

Εγώ στα 17 μου έκανα 10000χλμ το χρονο με το ποδήλατο μες την Αθήνα .
Άλλαζα λάστιχα 3 φορές το χρόνο.
Αλλά ακόμα και για μικρή διαδρομή 4, 5 χλμ καθότι ανηφόρα έφτανα το καλοκαίρι στουπι στον ιδρώτα.
Που να πηγαίνω δηλαδή κάθε μέρα Πειραιά 18 χλμ με γραβάτα. Καλά το πήγαινε είναι γκρεμός. Στην επιστροφή δε θα μείνει κάλτσα.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Δεν ειναι ολα οσα εμφανιζονται απληρωτα, πολλα ειναι πληρωμενα.
Οποιοι εχουν κρατησει το αποδεικτικο, δικαιωνονται.
Οι υπολοιποι, τι να πω, !@#$%^&*()_ ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.735
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo