Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Reaction score
46
Καλώς τον. :drinks:

Μην μπερδεύεις την παραγωγή μουσικής με την αναπαραγωγή ("κατανάλωση") μουσικής.
Καλώς σας βρήκα....:gamer:Μα δεν την μπερδεύω...ακριβώς για αυτό σχολίασα.....
Και για να γίνω ακόμα πιο αιρετικός, όταν δεν ακούω σοβαρά τα ηχεία τα έχω κοντά στον πίσω τοίχο, με βύσμα στην οπή ανάκλασης, και χαμηλές εντάσεις (έτσι αποφεύγω και τις καταστροφές από τα μικρά τέρατα). Όταν θέλω να ακούσω σοβαρά διώχνω την οικογένεια, τα τραβάω τουλάχιστον 0.75-1μ μακρυά από τον τοίχο, βγάζω το βύσμα, και ανεβάζω την ένταση....α, και στα τρελά κέφια μπορεί να ενεργοποιήσω ισοστάθμιση....(μάλλον τελικά χρειάζομαι εξορκισμό ειδικά για το τελευταίο).
Πόσα likes θα πάρω για αυτό;;; :dance2:

Reaction score
46
Εν ολίγοις, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον τίτλο αυτού του θρεντ (Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει) και καμιά διαμαρτυρία δε θα ακούσεις από μένα σε αυτόν που εκφράζεται έτσι.

Και γω ακούω μουσική από το κινητό μου, που παίζει και γ@μω το λάθος, και μου αρέσει.

.......

Ακούω λάθος, αλλά εγώ ξέρω να ακούω, και κάντε και σεις το ίδιο λάθος, να δείτε πόσο ωραία πραγματικά είναι.

Ακούω λάθος, γιατί αυτό σημαίνει μουσική, και μένα μου αρέσει η μουσική, το σωστό είναι μόνο για κάνα στούντιο, μακριά από μας τους γνήσιους μουσικόφιλους.

Ακούω λάθος γιατί ξέρω τι μου αρέσει να ακούω. (Γιου νόου ναθινγκ Τζων Σνόου):p

Ελπίζω να είμαι κατανοητός. :dance2:
Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω πως όσο και αν υπάρχει το αντικειμενικό και η αλήθεια σε κάποια πράγματα, πολλοί από εμάς επιλέγουμε κάτι που μας "ταιριάζει" περισσότερο για οποιονδήποτε λόγο. Για παράδειγμα, πώς γίνεται πολλοί να επιμένουν να προτιμούν τηλεοράσεις (δεν αναφέρω εταιρείες) που χωρίς ρύθμιση ο χλοοτάπητας στο ΟΑΚΑ φαίνεται φωσφοριζέ, και τα δέρματα σαν να είχαν κάτσει 1 ώρα κάτω από μηχάνημα ακτινών Röntgen?
Αντίστοιχα επιλέγουμε να πειράζουμε φωτογραφίες για να φαίνονται καλύτερες (όχι όμως αληθείς/ακριβείς) διότι το δέρμα μας είναι χάλια . (βλέπε αντίστοιχα κακές ηχογραφήσεις/παραγωγές κάτι για το οποίο πολύ λιγότερο ασχολιόμαστε από ότι θα έπρεπε)
Από την μία καταλαβαίνω και συντάσσομαι με τον Costas και τους συν αυτώ όταν προσπαθούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να περιμένω όλοι να δεχθούν αυτές τις απόψεις. Σεβαστές όλες πόσο μάλλον αν κάποιος παραδέχεται πως ακούει λάθος αλλά του αρέσει!

Και μετά από αυτό, συνεχίστε, λατρεύω αυτό το thread! :beach:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.933
Ποιοι λόγοι οδηγούν κάποιον να πει: "Ακούω λάθος αλλα μου αρέσει";

1. "Τρώω παντόφλα". (Δεν παλεύεται φίλε μου, σε καταλαβαίνω :()
  2. "Οικονομική δυσχέρεια. Ακούω με ο,τι εχω". (Επίσης δεν παλεύεται στις μέρες μας :(. ΑΠΟΛΥΤΩΣ σεβαστό.)
  3. Το 1 και το 2 μαζί :cry:
  4. "Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η επιστήμη. Παίρνω ομοιοπαθητικά." :gotcha: (Ή αλλιώς: "εγω και οι φίλοι μου ξέρουν καλυτερα απο αυτούς στην AES" :rofl:, θα το δούμε και παρακάτω σε αλλη παρόμοια έκδοση)
  5. "Προτιμώ την κρυσταλιέρα και τα σεμεδάκια της γιαγιάς, δεν θα χαλάσω εγω το σαλόνι μου να το κάνω στούντιο" (διαφορετικο απο το 1....προσωπική επιλογή, και όχι της συζύγου). Προφανως φίλε μου δεν σου αρέσει η μουσική όσο σε κάποιους άλλους, που επιλέγουν την σωστή αναπαραγωγή της μουσικής απο την κρυσταλιέρα. Σεβαστό, αλλά άλλο σπορ :D, λέγεται κρυσταλιέροphile....
  6. "Εμένα μου αρέσουν τα σκοτεινά πλάνα. Εχω ρυθμίσει τον προβολέα μου τέρμα σκοτάδι, θέλω να ειναι επιβλητική και μυστηριακή η ταινία, έτσι γουστάρω ρε παιδί μου. Να παίζει το ρόλο του και ο προβολέας, να εχει άποψη. Τα ίδια και στον ήχο, θέλω γλύκα, σορόπια, αίσθημα. " (τι να πεις εδώ, οπως σου αρέσει αδερφέ, να σαι καλά:headbang:)
  7. "Εγω φίλε μου ξέρω. Καλύτερα. Τα ρυθμίζω ολα με το αυτί. Αποστάσεις, καλώδια, ματσαρίσματα, τι ενισχυτής ταιριάζει στην ακουστική του σαλονιού μου, πως πρέπει να ακούγεται η τάδε παραγωγή, ολα με το αυτί και την εμπειρία γιατι εχω ακούσει και αλλα συστηματα, ακριβά, που τα είχε στήσει άλλος με το δικό του αυτί, που ηταν πολυ γαμάουα γιατι και αυτός είχε εμπειρία. Στο αυτί. Και μου το είπε και ο ντιλερ που πουλάει τα καλά τα μηχανήματα πως ξέρω να ακούω".
Ώπα ρε Σπαλιάρα. Χαραμίζεσαι, τέτοιο ταλέντο, κρίμα, πήγαινε στο Abbey Road studio ή στην Berliner Philharmoniker να προσφέρεις στην παγκόσμια τέχνη:roflmao:, θα τους κανεις και οικονομία στον εξοπλισμό.

Αυτο το τελευταίο να το κοιτάξετε παιδιά, ειναι παθολογικό.

Και κυριως μην προσπαθείτε να πείσετε άλλους για την πλάνη σας ειδικά σε φόρουμ τεχνολογίας.

Γράψτε τα σε φόρουμ για βουντού.

Reaction score
30.453
8 watts από EL34 = 88 watts από ψοφίμια τρανζίστορς..
το πράμα μου θυμίζει εκλογές με τους πρώτους και παταγωδώς χαμένους στην υπόληψη των υπολοίπων εδώ μέσα να μου θυμίζουν γνωστό κόμμα που κατεβαίνει εδώ και καμιά 70αριά χρόνια υποψήφιο λέγοντας πάντα τις ίδιες π@π@ριές, έχοντας την ίδια εφημερίδα, με το ίδιο εξώφυλλο, με τις ίδιες επικεφαλίδες φορώντας τα ίδια μπουφάν, τα ίδια πουκάμισα, ψελλίζοντας τα ίδια τσιτάτα, τις ίδιες εκφράσεις, τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια.. που πάντα έχουν δίκιο, και πάντα είναι στην από κάτω γιατί ΔΕΝ μπορούν να πείσουν ούτε τους εαυτούς τους, πόσο μάλλον εμάς..
Λες να προτείνουμε στους συντρόφους στον Περισσό (υποθέτω αυτούς εννοείς) να χρησιμοποιήσουν τίποτα μαγικές λάμπες Ρώσικες, για να μετατρέψουν το 6% σε 66% ;

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Ποιοι λόγοι οδηγούν κάποιον να πει: "Ακούω λάθος αλλα μου αρέσει";

1. "Τρώω παντόφλα". (Δεν παλεύεται φίλε μου, σε καταλαβαίνω :()
  2. "Οικονομική δυσχέρεια. Ακούω με ο,τι εχω". (Επίσης δεν παλεύεται στις μέρες μας :(. ΑΠΟΛΥΤΩΣ σεβαστό.)
  3. Το 1 και το 2 μαζί :cry:
  4. "Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η επιστήμη. Παίρνω ομοιοπαθητικά." :gotcha: (Ή αλλιώς: "εγω και οι φίλοι μου ξέρουν καλυτερα απο αυτούς στην AES" :rofl:, θα το δούμε και παρακάτω σε αλλη παρόμοια έκδοση)
  5. "Προτιμώ την κρυσταλιέρα και τα σεμεδάκια της γιαγιάς, δεν θα χαλάσω εγω το σαλόνι μου να το κάνω στούντιο" (διαφορετικο απο το 1....προσωπική επιλογή, και όχι της συζύγου). Προφανως φίλε μου δεν σου αρέσει η μουσική όσο σε κάποιους άλλους, που επιλέγουν την σωστή αναπαραγωγή της μουσικής απο την κρυσταλιέρα. Σεβαστό, αλλά άλλο σπορ :D, λέγεται κρυσταλιέροphile....
  6. "Εμένα μου αρέσουν τα σκοτεινά πλάνα. Εχω ρυθμίσει τον προβολέα μου τέρμα σκοτάδι, θέλω να ειναι επιβλητική και μυστηριακή η ταινία, έτσι γουστάρω ρε παιδί μου. Να παίζει το ρόλο του και ο προβολέας, να εχει άποψη. Τα ίδια και στον ήχο, θέλω γλύκα, σορόπια, αίσθημα. " (τι να πεις εδώ, οπως σου αρέσει αδερφέ, να σαι καλά:headbang:)
  7. "Εγω φίλε μου ξέρω. Καλύτερα. Τα ρυθμίζω ολα με το αυτί. Αποστάσεις, καλώδια, ματσαρίσματα, τι ενισχυτής ταιριάζει στην ακουστική του σαλονιού μου, πως πρέπει να ακούγεται η τάδε παραγωγή, ολα με το αυτί και την εμπειρία γιατι εχω ακούσει και αλλα συστηματα, ακριβά, που τα είχε στήσει άλλος με το δικό του αυτί, που ηταν πολυ γαμάουα γιατι και αυτός είχε εμπειρία. Στο αυτί. Και μου το είπε και ο ντιλερ που πουλάει τα καλά τα μηχανήματα πως ξέρω να ακούω".
Ώπα ρε Σπαλιάρα. Χαραμίζεσαι, τέτοιο ταλέντο, κρίμα, πήγαινε στο Abbey Road studio ή στην Berliner Philharmoniker να προσφέρεις στην παγκόσμια τέχνη:roflmao:, θα τους κανεις και οικονομία στον εξοπλισμό.

Αυτο το τελευταίο να το κοιτάξετε παιδιά, ειναι παθολογικό.

Και κυριως μην προσπαθείτε να πείσετε άλλους για την πλάνη σας ειδικά σε φόρουμ τεχνολογίας.

Γράψτε τα σε φόρουμ για βουντού.
Είμαι στην κατηγορία 5 ( ούτε Τυφώνας να ήμουνo_O) . Αλλά διαφωνώ με το συμπέρασμά σου , από το ''Προφανώς.....κρυσταλιεροphile''
Όποιος προσπαθεί να μετατρέψει το σαλόνι του σε στούντιο ή δεν έχει μπει ποτέ σε στούντιο ή έχει κάποια νεύρωση. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, το σαλόνι είναι για να το ζει όλη η οικογένεια. Αν είναι να πετάξουμε τα τραπέζια και τις καρέκλες για να ακούμε μουσική κάτι δεν πάει καλά. Δέχομαι φυσικά τις ήπιες παρεμβάσεις αλλά αυτές απέχουν πολύ από τις σοβαρές.
Αν έχεις κάποιο ''υπόγειο'' τότε ναι , αλλά δεν μιλάμε για σαλόνι ε ; Μιλάμε για άλλο χώρο

ΥΓ: Αυτά τα γράφει ο χαζός που εχει μέσα στο σαλόνι, ντραμς, πιάνο, κιθάρες, ξυλόφωνο και στην κουζίνα στρίβεις με το ζόρι γιατί έχω ποδήλατο πάνω στο εργόμετρο μόνιμα :headbang:

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.933
Είμαι στην κατηγορία 5 ( ούτε Τυφώνας να ήμουνo_O) . Αλλά διαφωνώ με το συμπέρασμά σου , από το ''Προφανώς.....κρυσταλιεροphile''
Όποιος προσπαθεί να μετατρέψει το σαλόνι του σε στούντιο ή δεν έχει μπει ποτέ σε στούντιο ή έχει κάποια νεύρωση. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, το σαλόνι είναι για να το ζει όλη η οικογένεια. Αν είναι να πετάξουμε τα τραπέζια και τις καρέκλες για να ακούμε μουσική κάτι δεν πάει καλά. Δέχομαι φυσικά τις ήπιες παρεμβάσεις αλλά αυτές απέχουν πολύ από τις σοβαρές.
Αν έχεις κάποιο ''υπόγειο'' τότε ναι , αλλά δεν μιλάμε για σαλόνι ε ; Μιλάμε για άλλο χώρο
Συμφωνώ ....διαφωνώντας:)

Για όποιον δεν έχει την δυνατότητα του dedicated χώρου, υπάρχουν οι συμβιβαστικές λύσεις με καλή διαρρύθμιση, θυσία κρυσταλιερας:D και χρήση αισθητικά αποδεκτών treatments αλλά και ενεργούς ισοσταθμισης.

Είπαμε πως το 1 δεν θα ισχύει στο 5 Αν ισχύει το 1 βράστα.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Η κρυσταλιέρα Δημήτρη είναι το λιγότερο. Αυτό που χρειαζονται σχεδόν όλα τα σαλόνια είναι αλλαγή διαρρύθμισης. Για να μπούνε σωστά τα ηχεία και οι μονομπλόκ πρέπει να κλείσεις πρόσβαση σε μπαλκονόπορτες , να διώξεις τραπεζάρια, να μην είναι ευκολα προσπελάσιμος ο χώρος γιατί θα μπει ο καναπές στην μέση κοκ.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.933
Η κρυσταλιέρα Δημήτρη είναι το λιγότερο. Αυτό που χρειαζονται σχεδόν όλα τα σαλόνια είναι αλλαγή διαρρύθμισης. Για να μπούνε σωστά τα ηχεία και οι μονομπλόκ πρέπει να κλείσεις πρόσβαση σε μπαλκονόπορτες , να διώξεις τραπεζάρια, να μην είναι ευκολα προσπελάσιμος ο χώρος γιατί θα μπει ο καναπές στην μέση κοκ.
Έτσι είναι.
Διάλεξε.
[DOUBLEPOST=1489660029][/DOUBLEPOST]
Το 1 ε;
:D

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Συμβιβάζεσαι. Απλό είναι, μην το κάνουμε πυρηνική φυσική.
Αν μπορείς κάνεις κάποιες ήπιες παρεμβάσεις. Βάζεις ενεργή ισοστάθμιση και απολαμβάνεις την μουσική.
Για παραπάνω παίρνεις ενα ζευγάρι ακουστικά.

Το ακουω λάθος και μου αρέσει δεν μου λέει τίποτα.
Όλοι στα σαλόνια λάθος ακούμε.
Το θέμα είναι τι κάνεις για να διορθώσεις όσο μπορείς αυτό το λάθος

Edit: Γιατί βρε ποιος τσατίζεται; Χαλαρά μιλάμε, άσε που με τον Δημήτρη είμαστε και της ίδιας κατεύθυνσης στον ήχο. Ξέρεις μικρόφωνα, μετρήσεις κοκ

Reaction score
46
Συμφωνώ ....διαφωνώντας:)

Για όποιον δεν έχει την δυνατότητα του dedicated χώρου, υπάρχουν οι συμβιβαστικές λύσεις με καλή διαρρύθμιση, θυσία κρυσταλιερας:D και χρήση αισθητικά αποδεκτών treatments αλλά και ενεργούς ισοσταθμισης.

Είπαμε πως το 1 δεν θα ισχύει στο 5 Αν ισχύει το 1 βράστα.
Ωραία τα λέμε εδώ μόνοι μας, αλλά αν η κρυσταλίερα είναι βασικό και αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησης (για φέτος, του χρόνου κάτι άλλο) η απομάκρυνσή της ή η μετακίνησή της πρέπει πρώτα να περάσει από έγκριση από την συμβία. Το πόσο καλοί είμαστε στο να την πείσουμε είναι ένα άλλο θέμα....

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.933
Ωραία τα λέμε εδώ μόνοι μας, αλλά αν η κρυσταλίερα είναι βασικό και αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησης (για φέτος, του χρόνου κάτι άλλο) η απομάκρυνσή της ή η μετακίνησή της πρέπει πρώτα να περάσει από έγκριση από την συμβία. Το πόσο καλοί είμαστε στο να την πείσουμε είναι ένα άλλο θέμα....
Το 1 λοιπόν.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Αν τα βγάλεις πέρα με την νεύρωση της κρυσταλιέρας ( εντελώς μα εντελώς άχρηστο έπιπλο, λες και είμαστε ιθαγενείς βάζουμε ποτήρια να τα βλέπουμε) μην ξεχάσεις να γράψεις ένα best seller

Reaction score
871
.....................................
Ώπα ρε Σπαλιάρα. Χαραμίζεσαι, τέτοιο ταλέντο, κρίμα, πήγαινε στο Abbey Road studio ή στην Berliner Philharmoniker να προσφέρεις στην παγκόσμια τέχνη:roflmao:, θα τους κανεις και οικονομία στον εξοπλισμό.........
μη γράφεις ότι να ναι υπό την επήρεια του ναρκωτικού των θεωρητικών, μην εκτίθεσαι αν δεν γνωρίζεις!! η Berliner Philharmoniker (την οποία έτσι να αναφέρω ότι έχω ακούσει τρις), παίζει κατά κόρον στον παρακάτω χώρο που είναι στις 10 καλλίτερες αίθουσες με την καλλίτερη αισθητική και την καλλίτερη ακουστική στον κόσμο!! είναι παραλληλόγραμμη, δεν έχει καμία απολύτως ακουστική φροντίδα, δεν έχει διαχυτές και μπασοπαγίδες, έχει κρύσταλλα και πολυελαίους, έχει αγαλματίδια, κηροπήγια και καντηλέρια, ενώ τότε που κατασκευάστηκε (1818) δεν ήταν γνωστή η θεωρία του RT60 (που προσωπικά ποτέ δεν αμφισβήτησα).. της ίδιας φιλοσοφίας είναι και άλλες τρεις καλλίτερες αίθουσες στον κόσμο, (Musikverein Vienna, Boston Symphony Hall, Concertgebouw Amsterdam) που σε όλα προηγούνται των αιθουσών που έχουν κατασκευαστεί με σύγχρονες μεθόδους (τις οποίες και πάλι δεν αμφισβήτησα)..

όλα αυτά είναι παντελώς αντίθετα με την θεωρητική-μιμιτική σου προσέγγιση για τον "τέλειο ακουστικό χώρο" τον οποίο περιμένω μετά από τα 88.000.000 μπλα μπλα να φτιάξετε και να με καλέσετε ν' ακούσω κι εγώ.. γιατί μέχρι τώρα όλο μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα.. νάδα.. μηδέν..

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Η ακουστική των μεγάλων χώρων δεν έχει καμία σχέση με αυτή των μικρών. Είναι διαφορετικό πράμα.

Πολύ σε ζηλεύω ( με την καλή έννοια) που άκουσες live

Edit: Η αίθουσα κόσμημα που ποστάρισες παίζει γιατί είναι ορθογώνια , στην Κινα που φτιάξανε μια στρόγγυλη δεν έπαιζε. Ξέρεις τι κάνανε; Την κάνανε ορθογώνια. Η αίθουσα είναι ενα τεραστιο ορθογώνιο που το έχουν κλείσει με ηχοπερατό ύφασμα για να φαίνεται σαν στρόγγυλη.

Last edited:

T

Tadakis

Guest
Εγώ πάντως είχα αγοράσει ένα βινύλιο της Malia προς 22 ευρώ όταν το ψηφιακό version είχε κάπου στα 10-12..... Ε, επειδή γνωστός πελάτης της highendαδικης αγοράς θα ήταν κρίμα να λυπηθώ τα μερικά παραπάνω ευρά. Τόσα 'πετάξαμε' σε κεφαλές, βραχιονες, καλώδια κλπ. Είδα σήμερα ότι το βινύλιο είναι soldout και το street price είναι πλέον ~200-500 ευρώ. Το ξέρω είναι λάθος. Φριχτό λάθος, αλλά ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ (και για αυτό).Κρίμα να μην μπορώ να πουλήσω τα flac μου. ΔΕΝ μου αρέσει.

(συγνώμη για το off-topic, μου δίνει την αίσθηση του group therapy - και αυτό - το thread με τις μαρτυρίες και τις τόσο κατηγορηματικές απόψεις πάνω σε αυτές)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.749
Η απάντηση σε όλα αυτά υπάρχει και λέγετε Active Monitors.
Αν θέλεις για ψυχολογικούς λόγους να βλέπεις όλα τα παραπάνω που έγραψες, αλλάζει το θέμα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.933
μη γράφεις ότι να ναι υπό την επήρεια του ναρκωτικού των θεωρητικών, μην εκτίθεσαι αν δεν γνωρίζεις!! η Berliner Philharmoniker (την οποία έτσι να αναφέρω ότι έχω ακούσει τρις), παίζει κατά κόρον στον παρακάτω χώρο
Η Berliner Philharmoniker παίζει εδώ

IMG_0850.JPG

https://www.berliner-philharmoniker.de/
https://www.berliner-philharmoniker.de/philharmonie/rundgang/
(Εχει και virtual tour)

Τίγκα στα treatments.

Συνεχίζεις τις ανακρίβειες. Τωρα το ποιος εκτίθεται συνέχεια, επειδή δεν γνωρίζει....

Άσχετο παντως με την όλη συζητηση.

Φυσικα και υπάρχουν παλαιες αίθουσες με καλή ακουστική, οπως και αρχαιοελληνικά αμφιθέατρα . Τι σχέση εχει αυτο;

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR