Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Κοκκόριαααααααα!!! Πάλι τρώτε τα μουστάκια σαααααας! Αφήστε βρε τις μετρήσεις και τις προδιαγραφές και απολαύστε τη μουσικούλα σας όπως σας γουστάρει να πούμε! Τι μας λέει ο φίλος μας ότι ακούει λάθος αλλά του αρέσει; Φίλε, μια χαρά 'ξηγιέσαι. Τη βρίσκεις με το χρωματισμό σε κάποιες συχνοτικές περιοχές, μαγκιά σου. Εγώ τη βρίσκω με το λίγο πιο φλατ. Τι να το κάνω αν το δικό μου σύστημα αποκρίνεται καλύτερα απο το δικό σου, αν το ακούσεις και μέσα σε λίγα λεπτά σε κουράσει; Όπως θα με κουράσει και το σύστημα κάποιου άλλου που θα είναι πιο φλατ απ'το δικό μου; Εγώ τη βρίσκω με το δικό μου κι εσύ με τη λαμπίτσα σου. Χαμήλωσε τα φώτα σου, βάλε ένα κρασάκι ( ή ό,τι άλλο σε ευχαριστεί ) και άραξε να απολαύσεις. Αυτή είναι η ουσία. Κοκκόρια :p

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.375
21.. blackjack !! 8-)
22 είναι. Κάηκες. Δεν το έχεις με τις θετικές επιστήμες. :D

(Αφού βάλαμε όλοι like, και των δυο "σχολών", γιατί όχι?)

Reaction score
2.566
ποια είναι τα Wharfedale τα οποία χρησιμοποιείς ;
Δεν κατάλαβες? Είναι τα Wharfedale Magic 8...παίρνουν 8 watt λαμπάτης ισχύος και τη μετατρέπουν σε 88...

Πείτε κι άλλα, αμφότεροι, για να μαθαίνουμε κι εμείς οι νεότεροι!
...ή και να ξεχάσουμε με μερικούς...

Παντως οι jadsi γαμω παιζουνε.
Πού να δεις η Cnore ή οι Xypeh ή οι Cie...:)

..SODUKU:87 φορές την λέξη "παραμόρφωση" και δεν μιλάς για σοβαρούς λόγους όπως το μεγάλο βολτάζ...
Buthia:Γιατί 87 και όχι...88 (όσα και τα Watt της ισοδυναμίας);;;
Γιατί τα 8 λαμπάτα watt βγάζουν 88 κανονικά watt και 87 παραμορφώσεις, τί δεν καταλαβαίνεις? :)

Reaction score
871
22 είναι. Κάηκες. Δεν το έχεις με τις θετικές επιστήμες. :D

(Αφού βάλαμε όλοι like, και των δυο "σχολών", γιατί όχι?)
χαχα.. δεν είναι ότι εγώ δεν το έχω με τις θετικές επιστήμες, είναι ότι εσύ δεν έχεις access να δεις πότε πέσανe τα likes.. :D

Last edited:

Reaction score
871
25.. μαζί με του φίλου Άλεξ teachertza.. που προχτές ακούσαμε στο σπίτι του πικάπ και λάμπες και μετά TIDAL streaming.. δεν μαρτυράω τίποτε άλλο γιατί θα γίνω κακός.. και γιατί θα είμαι και εκτός θέματος.. :D

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.375
χαχα.. δεν είναι ότι εγώ δεν το έχω με τις θετικές επιστήμες, είναι ότι εσύ δεν έχεις access να δεις πότε πέσανe τα likes.. :D
Και όμως το ειχα κοιτάξει και αυτό πριν γράψω :D
[DOUBLEPOST=1489574918][/DOUBLEPOST]
26

Reaction score
871
Και όμως το ειχα κοιτάξει και αυτό πριν γράψω :D
αααα. βρε έχεις access βρεεε πονηρετζιάρη... τώρα πρόσεξα το αβατορο-κείμενο.. Certified Golden Ear αλλά προβόλι μου θες..

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.375
αααα. βρε έχεις access βρεεε πονηρετζιάρη... τώρα πρόσεξα το αβατορο-κείμενο.. Certified Golden Ear αλλά προβόλι μου θες..
Νομίζω πως όλοι έχουν access

Προβόλι δεν θέλω, μου επιβλήθηκε :dance:

Y

Yiannis_B

Guest
Παραφράζοντας θα μπορούσες να πεις πως.... "δεν είναι ότι εγώ δεν το έχω με τις θετικές επιστήμες, είναι ότι οι θετικές επιστήμες δεν το έχουν με μένα...." :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.356
Άλλη μια φορά που μια οφθαλμοφανής υπερβολή (που η ρίζα της είναι πέρα για πέρα αληθινή) γίνεται λόγος για ν’ αρχίσει το γλέντι.. Αναφέρω λοιπόν ξανά τα επίμαχα σημεία..
- 8 watts από EL34 = 88 watts από ψοφίμια τρανζίστορς.. αν ξεκολλήσουμε από το 88 που είναι έκφραση υπερβολής λόγω ομοιοκαταληξίας με το 8 και σκεφτούμε ότι ο φίλος μας είχε αντί για την λάμπα ένα ασθενικό τρανζιστοράτο ενισχυτάκι με αναφερόμενη ισχύ πχ 50 watts, από αυτά που υπάρχουν σε ένα λαμαρινένιο σασί με ασθενικούς (τορροειδείς συνήθως) μετασχηματιστές, όχι μόνο δεν θα άκουγε δυνατότερα & καλύτερα από την λάμπα αλλά θα είχε ήδη κάψει τα tweeter του.. υπάρχει κάποιος από μας που χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο ενισχυτάκι, ιδίως τα παλιά Γιαπωνέζικα να μην έχει πάρει στα χέρια tweeters, cross, ακόμα και woofer??
Εκτός από υπερβολές,προβαίνεις και σε γενικεύσεις.Έχω υπόψιν κάποια...ψυχή που στην πρώτη δεκαετία του 2000 διατηρούσε δευτερεύον σύστημα με Impulse Ta'us οδηγούμενα από ολοκληρωμένο Sugden A21SE (τοροειδής 240 VA και μέτριο πυκνωτικό φορτίο).Μέγιστη μέση στάθμη στη θέση ακρόασης κάτω των 85 dB και στάθμες κορυφής άνω των 100 dB.Ο ίδιος στα τέλη της δεκαεττίας του 90 χρησιμοποιούσε στην εξοχική του κατοικία ηχεία Vecteur Premiere οδηγούμενα από YBA Integre DT (διπλοί C-core μετασχηματιστές συνολικής ισχύος 240 VA και μέτριο πυκνωτικό φορτίο) με υποβαθύφωνη μονάδα για τις δύο πρώτες οκτάβες παρεμβαλλόμενη στην έξοδο των ηχείων και ακρόαση στη ζώνη μεταξύ εγγύς και μέσου πεδίου.Μέγιστη συνεχής στάθμη στη θέση ακρόασης άνω των 90 dB και στάθμες κορυφής άνω των 105 dB.Οι συσκευές από τα εν λόγω σύνολα έχαιραν άκρας υγείας στην κατοχή του...
Από την άλλη πλευρά,για να επαληθευθεί -εν μέρει- ο ισχυρισμός (στα πούπουλα σε έχω...) ,αναλογίζομαι ενισχυτές όπως ο Unico Primo (με ηχοχρώματα ανήκοντα στη ζώνη της ευαρέσκειας) να διακρίνονται από...διαμαρτυρόμενο μετασχηματιστή ακόμα και σε μέτριες στάθμες προσπαθώντας -βάσει υπεραισιόδοξων προδιαγραφών- ν'ανταπεξέλθουν σε ηχεία με τυπικές -για τα δεδομένα της σύγχρονης αγοράς- τιμή ευαισθησίας και διακύμανση εμπέδησης.
- το μεγάλο βολτάζ που τρώνε οι λυχνιακοί ενισχυτές
Αναλογίσου το εξής παράδειγμα ως προς την ευχέρεια παροχής ρεύματος υπό την αυτή διαφορά δυναμικού: Είναι δυνατόν να βραχυκυκλώσεις τους πόλους μιας εννιάβολτης μπαταρίας με στεγνό μέλος του σώματος και να τη γλιτώσεις,αλλά να ηλεκτροπληχθείς θανάσιμα εάν έκανες το ίδιο με τη σαλιωμένη γλώσσα...
μας επιτρέπει αν σχεδιάσουμε σωστά τον ΜΣ εξόδου να πάρουμε όλη την ισχύ της λάμπας που χρησιμοποιούμε με όσο ρεύμα θέλουμε.. δηλαδή με πλήρη απόδοση των watts που αναφέρονται.. αυτό σε συνδυασμό με τη σταθερή ωμική αντίσταση από το δευτερεύον κάνει πιο ομαλή την απόδοση του λαμπάτου.. στον αντίποδα, πάρχουν ελάχιστοι ενισχυτές με τρανζίστορς που όπως θα έπρεπε διπλασιάζουν την ισχύ στα 8,4,2 Ohms

- τα τρανζίστορ είναι δύσκολα.. χρειάζονται πολύ μεγάλη γνώση σωστό σχεδιασμό και εξαιρετικής ποιότητας τροφοδοτικό (όπως όλα τα ενισχυτικά) για να παίξουν.. με τις λάμπες μπορούμε να φτιάξουμε αξιοπρεπή ήχο με λίγα σχετικά χρήματα.. εδώ έδωσα το παράδειγμα των Τσακιρίδης.. αν κάποιος γνωρίζει ενισχυτή επιπέδου τιμής των Τσακ. Με τρανζίστορ που παίζει καλύτερα να το πει και σε μένα..

- η αρμονική παραμόρφωση και η μουσική.. το ακόρντο.. εδώ τι να πω.. βασικές γνώσεις για τις αρμονικές των λαμπάτων που είναι κατά κόρον άρτιες και μουσικές.. ας είναι καλά ο κιθαρίστας φίλος παραπάνω που το ανέφερε (αν και όλοι το γνωρίζουν)..

Για να σοβαρευτούμε, όλα τα παραπάνω γραφόμενα τόσο τα δικά μου όσο και ΟΛΩΝ που απάντησαν δεν παύουν να είναι χαλαρές παρατηρήσεις στο πλαίσιο ενός φόρουμ.. όταν λέμε για λαμπάτους ή τρανζιστοράτους αυτό που κάνουμε ΟΛΟΙ είναι να τσουβαλιάζουμε πολλές διαφορετικές τεχνολογίες και υλοποιήσεις.. άλλο τα push-pull λαμπάτα, άλλα τα Set, άλλα τα mosfet, άλλα τα τρανζίστορς, άλλο η τάξη Α, ΑΒ κλπ.. η υλοποίηση ενός ενισχυτικού είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, πολύ λίγοι στάθηκαν σε τρία brands που ανέφερα στο #25.. YPSILON, GAMUT, THETA..

η πρώτη (Ελληνική εταιρία) κατασκευάζει έναν από τους αρτιότερους ενισχυτές με τρανζίστορς που έχουμε ακούσει ποτέ, τον Ypsilon Set-100, 120 watts SET Mosfet!! Ναι καλά ακούσατε SET Mosfet στην έξοδο με ΜΤ εξόδου τυλιγμένο στο χέρι με εξωτικά και ειδική παραγγελία υλικά πυρήνα που ζυγίζει 27 κιλά!! Αυτό το ενισχυτάκι φίλε Πιτερμένι δεν έχει ρεύματα??.. μην πείτε κάτι, προσπαθήστε να τον ακούσετε..
...
Η ουσιαστική διευκόλυνση που παρέχει ο μετασχηματιστής στην έξοδο υψηλού σήματος έγκειται στη διάπλαση ενός προβλεπόμενου φακέλου παραμορφώσεων από την πλευρά του σχεδιαστή και τη διάπλαση προβλεπόμενης απόκρισης ισχύος μέσω της κατανομής στο φάσμα που θα παρουσιάζει η εμπέδηση του συνδεδεμένου ηχείου από την πλευρά του χρήστη.;)

Ομοίως ούτε και όλα τα Class-D στάδια είναι ίσα και όμοια...

Εξίσου...χαλαρή παρατήρηση:
Και πόοοσο κοστίζουν είπαμε αυτά τα 120 Watt ημιαγώγιμης και μονοτελούς ισχύος;
(Καθότι εκτός πιθανώς εσφαλμένου ακροάματος που μας αρέσει,κυκλοφορεί και το...΄΄Τσούζει αλλά μ'αρέσει΄΄)
:roflmao:
Αν και βέβαια μπορείς να σχηματίσεις μία κάποια άποψη,
Το να προβλέψεις επ ακριβώς το πως θακουστεί ένα οποιοδήποτε μηχάνημα
συνδιασμενο με άλλα, παίζοντας μουσικη σε πραγματικές οικιακές συνθήκες
βασιζόμενος μόνο στα χαρακτηριστικά και στη βασική ηλεκτρονική θεωρία
Είναι σαν να προετοιμαζεσαι να περάσεις τη Μάγχη κολυμπώντας
απλώς και μόνο μελετώντας τομους υδροδυναμικής θεωρίας.
Κυκλοφορεί βεβαίως κι ένας συγγενής παραλληλισμός:
Το να μην προβλέπεις επακριβώς τις υστερήσεις δεδομένου οργανισμού στις προκλήσεις που θέτει η μαραθώνια κολύμβηση σε ανοικτή θάλασσα,είναι σα να περιμένεις να διασχίσεις απροβλημάτιστα τη Μάγχη επειδή προπονείσαι καθημερινά πολλές ώρες -και το ευχαριστιέσαι ενδεχομένως- κολυμπώντας σε...οικιακή πισίνα.:D

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.051
Εκτός από υπερβολές,προβαίνεις και σε γενικεύσεις.Έχω υπόψιν κάποια...ψυχή που στην πρώτη δεκαετία του 2000 διατηρούσε δευτερεύον σύστημα με Impulse Ta'us οδηγούμενα από ολοκληρωμένο Sugden A21SE (τοροειδής 240 VA και μέτριο πυκνωτικό φορτίο).Μέγιστη μέση στάθμη στη θέση ακρόασης κάτω των 85 dB και στάθμες κορυφής άνω των 100 dB.Ο ίδιος στα τέλη της δεκαεττίας του 90 χρησιμοποιούσε στην εξοχική του κατοικία ηχεία Vecteur Premiere οδηγούμενα από YBA Integre DT (διπλοί C-core μετασχηματιστές συνολικής ισχύος 240 VA και μέτριο πυκνωτικό φορτίο) με υποβαθύφωνη μονάδα για τις δύο πρώτες οκτάβες παρεμβαλλόμενη στην έξοδο των ηχείων και ακρόαση στη ζώνη μεταξύ εγγύς και μέσου πεδίου.Μέγιστη συνεχής στάθμη στη θέση ακρόασης άνω των 90 dB και στάθμες κορυφής άνω των 105 dB.Οι συσκευές από τα εν λόγω σύνολα έχαιραν άκρας υγείας στην κατοχή του...
Από την άλλη πλευρά,για να επαληθευθεί -εν μέρει- ο ισχυρισμός (στα πούπουλα σε έχω...) ,αναλογίζομαι ενισχυτές όπως ο Unico Primo (με ηχοχρώματα ανήκοντα στη ζώνη της ευαρέσκειας) να διακρίνονται από...διαμαρτυρόμενο μετασχηματιστή ακόμα και σε μέτριες στάθμες προσπαθώντας -βάσει υπεραισιόδοξων προδιαγραφών- ν'ανταπεξέλθουν σε ηχεία με τυπικές -για τα δεδομένα της σύγχρονης αγοράς- τιμή ευαισθησίας και διακύμανση εμπέδησης.

Αναλογίσου το εξής παράδειγμα ως προς την ευχέρεια παροχής ρεύματος υπό σταθερή διαφορά δυναμικού: Είναι δυνατόν να βραχυκυκλώσεις τα άκρα μιας εννιάβολτης μπαταρίας με στεγνό μέλος του σώματος και να τη γλιτώσεις,αλλά να ηλεκτροπληχθείς θανάσιμα εάν έκανες το ίδιο με τη σαλιωμένη γλώσσα...

Η ουσιαστική διευκόλυνση που παρέχει ο μετασχηματιστής στην έξοδο υψηλού σήματος έγκειται στη διάπλαση ενός προβλεπόμενου φακέλου παραμορφώσεων από την πλευρά του σχεδιαστή και τη διάπλαση προβλεπόμενης απόκρισης ισχύος μέσω της κατανομής στο φάσμα που θα παρουσιάζει η εμπέδηση του συνδεδεμένου ηχείου από την πλευρά του χρήστη.;)

Ομοίως ούτε και όλα τα Class-D στάδια είναι ίσα και όμοια...

Εξίσου...χαλαρή παρατήρηση:
Και πόοοσο κοστίζουν είπαμε αυτά τα 120 Watt ημιαγώγιμης και μονοτελούς ισχύος;
(Καθότι εκτός πιθανώς εσφαλμένου ακροάματος που μας αρέσει,υπάρχει και το...΄΄Τσούζει αλλά μ'αρέσει΄΄)
:roflmao:

Χιχιχιχιχιιιιιι.

Reaction score
2.566
Πότε θα ανοίξει το νήμα "Ακούω σωστά αλλά δε μ' αρέσει"; :D
Κάλλιστα θα μπορούσε να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα από μερικούς...και δεν θα σήμαινε απολύτως τίποτα.
Αυτό έλειπε, το πώς αρέσει στον καθένα να ακούει, που είναι συνάρτηση 88 :pπαραγόντων, να προσδιόριζε το τί είναι σωστό...θα υπήρχαν έτσι άπειρα διαφορετικά σωστά...κάτι που είναι λάθος...;)

Reaction score
2.566
Γιατί για να τα λέμε και όλα...αν δεν υπήρχαμε οι ορθολογιστές, οι υπόλοιποι, πρεσβευτές του υποκειμενισμού (αν μου επιτρέπεις αυτόν τον απλοικό διαχωρισμό), θα τσακωνόσασταν μεταξύ σας για το ποιανού η 'προτίμηση' είναι η καλύτερη, ορθότερη, μουσικότερη (ότι θες), σε μια αέναη φυσικά διαμάχη χωρίς μέτρο αναφοράς.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.015
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan