- Reaction score
- 1.752
Η χειροτερη που εχω εγω σε LP ειναι το "Geographies" Hector Zazou
Είναι ακριβά μηχανήματα, που μπορούν να τα έχουν οι λίγοι και εκλεκτοί.Τι ακριβώς είναι το "high-end", μιλώντας αυστηρά και με οικουμενικά αποδεκτούς ορισμούς;
Γιατί τα πρίμα σε ξυρίζουν κόντρα!Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις και γιατί το λες αυτό;
Το είχα κι εγώ σε βινύλιο.Η χειροτερη που εχω εγω σε LP ειναι το "Geographies" Hector Zazou
Πραγματα δηλαδη που κανουν οι πλειστοι ειτε αγοραζουν high-end ειτε "lower end" .....με επιλογές λάθος ηχείων σε λάθος χώρους, με λάθος τοποθέτηση των ηχείων, με ανεπαρκεστατη του ανεπαρκούς οδήγηση αυτών, με υψηλές έως τραγικές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις, με πιστή ασυνέπεια ισορροπημένης απόδοσης στο φάσμα και απαξίωση στην έννοια της ισοσταθμισης και των μετρήσεων του χώρου, και άλλα πολλά τέτοια, τα οποία προφανώς είναι αθλιότητες και λάθη υλοποίησης ενός ηχοσύστηματος-χώρου.
Βεβαίως.Πραγματα δηλαδη που κανουν οι πλειστοι ειτε αγοραζουν high-end ειτε "lower end" .....
Εδώ κάνεις λάθος. Είναι ελάχιστοι οι πλούσιοι που ασχολούνται με το λεγόμενο High_end. Όπως ελάχιστοι είναι και οι άνθρωποι της μουσικής που ασχολούνται μαζί του.Είναι ακριβά μηχανήματα, που μπορούν να τα έχουν οι λίγοι και εκλεκτοί.
Είναι συνήθως μηχανήματα εκλεπτυσμένης αισθητικής, έως εκκεντρικής, τα οποία ταιριάζουν κατά κανόνα σε πλούσια σπίτια, και αποτελούν ένδειξη πλούτου και αντικείμενα επίδειξης.
Ειχε γινει ενας ομηρικος καβγας επι του θεματος παλιοτερα, αλλα δε θυμαμαι το θρεντ.Αδυνατώ να πιστέψω ότι σε ολόκληρο το αβσάϊτ δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιος να αναφέρει έναν κοινά αποδεκτό ορισμό του χάι-έντ. Κύριε Κόγια, κύριε Μπούτια, κύριε Μάρκου και άλλα προεξάρχοντα μέλη τι λέτε; Θα περιμένω λίγο ακόμα και θα επανέλθω...
Δε με προσέχεις..Εδώ κάνεις λάθος. Είναι ελάχιστοι οι πλούσιοι που ασχολούνται με το λεγόμενο High_end.
Ναι, κι είναι πάνω κάτω η αλήθεια.Ειχε γινει ενας ομηρικος καβγας επι του θεματος παλιοτερα, αλλα δε θυμαμαι το θρεντ.
Το συμπερασμα ηταν:
"Hi end = πανω απο 5000€ το κομματι το στερεο"
Αυτό αρχικά το υποστήριζε ένας παλιός αντιπρόσωπος και είχε γίνει σλόγκαν πριν 5-6 χρόνια!Ειχε γινει ενας ομηρικος καβγας επι του θεματος παλιοτερα, αλλα δε θυμαμαι το θρεντ.
Το συμπερασμα ηταν:
"Hi end = πανω απο 5000€ το κομματι το στερεο"
Ελα ρε φίλε , πες !Δεν μπορώ να σας πω τί είναι high end. Είναι απόρρητο...
Εγώ αυτό εδώ:Η χειροτερη που εχω εγω σε LP ειναι το "Geographies" Hector Zazou
Κάτι τέτοιες δηλώσεις από πολλούς επαγγελματίες του χώρου (κυρίως από τους αλεξιπτωτιστές), καθώς και άλλα απίστευτης "αισθητικής" διαφημιστικά σλόγκαν του ιδίου αντιπροσώπου, στιγμάτισαν τον όρο χάι-έντ με τον τρόπο που (δικαίως) παραπέμπει στους ορισμούς/αναφορές που προαναφέρθηκαν.Αυτό αρχικά το υποστήριζε ένας παλιός αντιπρόσωπος και είχε γίνει σλόγκαν πριν 5-6 χρόνια!
Αδυνατώ να πιστέψω ότι σε ολόκληρο το αβσάϊτ δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιος να αναφέρει έναν κοινά αποδεκτό ορισμό του χάι-έντ. Κύριε Κόγια, κύριε Μπούτια, κύριε Μάρκου και άλλα προεξάρχοντα μέλη τι λέτε; Θα περιμένω λίγο ακόμα και θα επανέλθω...