- Reaction score
- 139.736
Last edited:
Εγώ φιλαράκι θέλω να σ' ευχαριστήσω που διαβάζεις τόσα πολλά και μας τα γράφεις σε περίληψη.Εγώ πάω με τα pdf, δε μου την κρέμασαν αδίκως την κουδούνα...
Όχι, όχι, αυτές ήταν οδηγίες για συγκεκριμένο ηχείο της geithain.το α για τσι στερεοφωνικους πρεπει να ειναι οπωσδηποτε πανω απο 2 μετρα ?
Ωραία τα παραθέτεις Κώστα.Για να τηρήσεις τα μόλις 2 μέτρα απόσταση ακρόασης σε όλα τα 7 ηχεία που έχεις γύρω σου, με ηχεια βάθους μόλις 28 εκατοστών τα οποία να τοποθετήσεις σε απόσταση μόλις 32 εκατοστών από τους τοίχους, θες ένα δωμάτιο που να έχει μίνιμουμ διάσταση 5,2μ!
Δεν είναι "μήκος σαλονιού", είναι η ελάχιστη διάσταση του "σαλονιού".Το λέω αυτό γιατί θεωρώ πως το 5.2 m που αναφέρεις για μήκος σαλονιού είναι μάλλον το κάτω όριο.
Όχι γιατρέ μου, να μη το πάμε πάνω από 2 μέτρα, γιατί δεν είναι εφικτό.Να το πάμε στο 2-3m μέση απόσταση ακρόασης για να μην το ψειρίζουμε;
Εδώ κατα τη γνώμη μου βρίσκεται ο αδύναμος κρίκος του συλλογισμού σου.Αυτό θα έχει ως συνέπεια, να παίζουν διαφορετικά μεταξύ τους τα ηχεία, ο,τι κι αν κάνεις με ισοστάθμιση και delay, διότι το κάθε ηχείο αναλόγως διαφορετικής απόστασης ακρόασης, θα έχει άλλες επιδράσεις από το χώρο και διαφορετική αναλογία άμεσης προς έμμεση.
Εντελώς λάθος.Για να εχεις ίσες αποστάσεις απο καθε ηχείο και το καθένα απο αυτα απο τους τοίχους, με σκοπό να εχει ίδια αναλογία άμεσης προς έμμεση που οδηγούμαστε;
Και συ εδώ έγραψες αφού, στο #127.Κάνεις λάθος, και βρίσκεσαι και σε λάθος θρεντ.
Πάνε στο σωστό θρεντ, να σου απαντήσω, εδώ τα της έκθεσης.
Άντε, διαχειριστές..
Σωστά.Υπάρχει ο ιδανικός κόσμος και ο πραγματικός.
Ευτυχώς για μας που ζούμε στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν στους πολυκάναλους ενισχυτές μας τα κάθε λογής συστήματα ακουστικής διόρθωσης/βελτίωσης στο χώρο μας και μας επιτρέπουν να προσεγγίζουμε την ουτοπία.
Όχι. Γιατι δεν εννοώ αυτο που κατάλαβες :Κάνεις λάθος.
Αλλα την απόσταση απο τον απέναντι τοίχο του καθε ηχείου, και κυριως απο την αποσταση της ανάκλασης του απο τον διαγωνίως απέναντί του τοίχο.Σε διαφορετικές αποστάσεις ηχείων τοίχου, έχεις διαφορετικό room gain,
Και το SL-SR, συγνώμη, παράλειψητο surround back
Λες τα ίδια, με άλλα λόγια!Αλλα την απόσταση απο τον απέναντι τοίχο του καθε ηχείου, και κυριως απο την αποσταση της ανάκλασης του απο τον διαγωνίως απέναντί του τοίχο.
Εχει διάγραμμα της τοποθέτησης των ηχείων στο Abbey Road? Δεν θυμάμαι κατι τέτοιο.Ξαναδες το Abbey road με τα 420 και κάποτε θα καταλάβεις.
αρχίζει να χάνει την σημασία του, μιας και θα έχουμε πολλούς διαχυτές, χαμηλό RT και μεγάλο ποσοστό άμεσης/έμμεση αφού υπάρχουν ηχεία που ακτινοβολούν απο όλες τις κατευθύνσεις, και δεν στηριζόμαστε μονο στα δυο ηχεία του δικαναλου. Και αυτο ειναι ενα απο τα μεγάλα πλεονεκτήματα του πολυκάναλου ήχου, το οτι δεν στηρίζεται στην ψευδαίσθηση των αντανακλάσεων του δικάναλου, αλλα σε βάζει μέσα στο γεγονός.διότι το κάθε ηχείο αναλόγως διαφορετικής απόστασης ακρόασης, θα έχει άλλες επιδράσεις από το χώρο και διαφορετική αναλογία άμεσης προς έμμεση.