- Reaction score
- 1.534
Εγω νομιζω οτι αδικεις τα ενεργα ηχεια σου μη παιρνωντας μια πραγματικα καλη πηγη(streamer/dac/pre)... Αν θυμαμαι καλα εχεις τα geithain me801k?Όπως έγραψα παραπάνω (και έχω γράψει και στο παρελθόν αλλού) έχω κάνει συγκριτικό με ακουστικά όπου άλλαζα την πηγή και έπαιζα Tidal μέσω:
α) Mi Box S (Android box δηλαδή όπως και το Shield) και μάλιστα συνδεδεμένο με οπτική, ούτε καν USB
β) roon σε PC και σύνδεση μέσω USB με το DAC, με ASIO drivers ή WASAPI, δεν θυμάμαι, αλλά κάτι bit perfect τέλος πάντων
Στη θεωρία το β υπερέχει ξεκάθαρα, πρώτον γιατί η σύνδεση μέσω USB θεωρείται καλύτερη από την οπτική, δεύτερον γιατί το Android κάνει resample τα πάντα σε 48KHz, τρίτον γιατί κάποιοι αποδίδουν μαγικές ιδιότητες στο roon ("παίζει καλύτερα").
Όσο και να προσπάθησα, δεν άκουσα τίποτα. Την εναλλαγή την έκανα μέσα σε δευτερόλεπτα (ώστε να μην έχω ξεχάσει τι άκουγα) και άκουγα τα ίδια περάσματα ξανά και ξανά. Διαφορές μεταξύ Spotify και Tidal άκουσα, μεταξύ Mi Box και roon, όχι.
Πλέον έχω αντικαταστήσει το Mi Box με Wiim Pro για τη μουσική, αλλά για πρακτικούς λόγους, όχι ποιοτικούς (το DAC παραμένει ίδιο). Δεν μπήκα καν στον κόπο να προσπαθήσω να κάνω σύγκριση, δεν έχει νόημα. Άλλος βέβαια θα σας έλεγε πόσο "άνοιξε" η σκηνή με το Wiim, έσφιξαν τα μπάσα κλπ. και μάλιστα χωρίς Α/Β συγκριτικό, με ό,τι θυμόταν. Αλλά τέτοιος είμαι
Οπότε (η προσωπική μου άποψη είναι) μην περιμένεις να δεις κάποια αναβάθμιση αλλάζοντας το Shield με άλλο streamer, ή αν δεις θα είναι ανάξια λόγου, αν είναι καν αντιληπτή. Αν χρειάζεσαι αναβάθμιση, αναζήτησέ την αλλού.
Last edited: