Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.743
Εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Και δεν το έχω ξαναδεί δημοσιευμένο.

Θα είναι ίσως πιο απλό να εφαρμοστεί με σαμπ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.152
Ναι, με 4 σαμπ. Το συμπλήρωσα, κατά Todd Welti, αλλά μάλλον μόνο ο μπουτχιας θα το καταλάβει το 'πονοούμενο.:p

Βεβαίως 4 σαμπ σε στερεοφωνικό ήχο, θεωρείται έως έγκλημα στους κύκλους του γρεζιού, σιγά σιγά αυτά και μεταξύ μας, μη μας πάρουνε χαμπάρι! Χαχαχαχαχα, άκου κει 2.4, που πας ρε καμποη;:headbang:

Και δεν το έχω ξαναδεί δημοσιευμένο.
Δυστυχώς όλα υπάρχουν, δεν θα ανακαλύψω τον τροχό, μην αγχώνεσαι! :D

Απλώς δε το έχω βρει και γω.:lol:

Τουλάχιστον θυμήθηκα τον Todd Welti και τα 4 σαμπ, κάτι είναι κι αυτό, από το ολότελα, καλή κι η χρυσαυτιοκώσταινα.:gotcha:

Έλα ντιμιφουτ, πάρε πάρε.. (διαφάνεια 39-40-41, από τον άσχετο τον JBL-ά, και ομοίως μέσα στα γραπτά του μπουτχια..)

1 σαμπ στο κέντρο του δωματίου; Τι λες ντιμιφουτ; Για μέτρα τα κουκιά..

Last edited:

Reaction score
518
εγω κυριε κωστα σου προτεινα να παμε να τα ακουσουμε μαζι και μετα να ακουσουμε ενα αλλο συστηματακι αλλα δεν θελεις για εμφανης λογους.
Δεν υπαρχει hiendas ουτε μονιτορας ουτε τπτ. Ο καθενας διαλεγει τι θελει. Αλλος αντιγραφει τι κανει ο αλλος μιας και εδω ειναι μια μικρη κοινωνια. Αλλος θελει να παρει πορσε και να της βαλει 14αρες...αλλος παιρνει φιατ και βαζει μηχανη απο πορσε.

Λοιπον μην ακουτε τι λεει ο καθενας που κρυβεται πισω απο μια οθονη. Ας αφησουμε στην ακρη της θεωριες διοτι η θεωρια απο την πραξη διαφερει παντα και εκτος αυτου εμας μας νοιαζει το αποτελεσμα. Το αποτελεσμα πρεπει να κρινεται καθαρα με το τι ακους....οποτε το τι εχει και δεν εχει ενα συστημα μικρη σημασια.Σ αρεσει το παιρνεις...δεν σ αρεσει πας αλλου χωρις πολλα λογια.Η μιξη ειναι αλλο πραγμα και η ακροαση αλλο. Αυτο το ηχειο δεν κατασκευαστηκε για hifi.- Iσως αλλα ενεργα να εχουν τετοια λογικη πχ dali,atc κτλ αλλα μονο αυτα και παλι δεν εχω αποψη διοτι δεν ακουσα.

Το λοιπον μπορει μπορει μπορει στην θεωρια να τα κανει ολα αυτα που λες το σουπερ ντουπερ ενεργο ηχειο αλλα...δεν κανει το βασικο. Δεν κανει για hifi δεν εχει εικονα. και δεν ειναι κατι που απαιτει γνωση αλλα ειναι κατι που καταλαβαινεις εαν εχεις αυτια. Βεβαια μπορω να πω οτι οι χροιες ηταν αψογες για τα γουστα μου και σπανια θα πω κατι μ αρεσει ομως μεχρι εκει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.152
Βεβαια μπορω να πω οτι οι χροιες ηταν αψογες για τα γουστα μου και σπανια θα πω κατι μ αρεσει...
Περίεργο!
Δε σου έκανε εντύπωση;
Όλοι οι "πολέμιοι" των "μόνιτορ", σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι αυτά τα ψυχρά και φλατ και κλινικά μόνιτορ, δεν έχουν χροιές! :p:D:p:D

Εσύ που τις βρήκες τις χροιές; Και σου άρεσαν κιόλας; Δηλαδή λεν βλακείες οι τύποι που τα λένε αυτά; :p:D:p:D

(Ναι, βλακείες λένε, έτσι πάει..)

δεν εχει εικονα.
Ποια τηλεόραση χάλασε;:p

εγω κυριε κωστα σου προτεινα να παμε να τα ακουσουμε μαζι και μετα να ακουσουμε ενα αλλο συστηματακι αλλα δεν θελεις για εμφανης λογους.
Είσαι Θεσσαλονίκη; Ναι; Τέλεια! Έλα καλέ να πάμε παρέα! Ωχουυυ:D

Αυτο το ηχειο δεν κατασκευαστηκε για hifi.
Μόνο για Hi-Fi κατασκευάστηκε. Υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής. Αυτό σημαίνει Hi-Fi, κι αυτό κάνει το ηχείο. High Fidelity. 8-)

Τι λες εσύ, και χωρίς να θέλω να σε υποτιμήσω, δυστυχώς έχει μηδενική σημασία. 8-)

δεν ειναι κατι που απαιτει γνωση αλλα ειναι κατι που καταλαβαινεις εαν εχεις αυτια
Όχι βέβαια. :p
Όλα στον ήχο απαιτούν γνώση, κι όχι αυτιά. :D

Η στερεοφωνική εικόνα λόγου χάριν, είναι κάτι που θέλει μπόλικη γνώση, ώστε δηλαδή να ξέρεις πως θα επιτευχθεί, από τι παραμέτρους εξαρτάται, τι απαιτείται και τι δεν έχει σημασία.

Το τι άκουσες, αν και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω, δυστυχώς δεν έχει σημασία.:p

Σημασία έχει ότι το ερμηνεύεις λάθος
, :Dαποδίδοντας κάτι που άκουσες στο πχ ηχείο, ενώ αν είχες την απαραίτητη γνώση, θα ήξερες που να το αποδώσεις, αναλύοντας τις συνθήκες ακρόασης.8-)

Το μόνο σίγουρο, εντελώς όμως σίγουρο, 1000% σίγουρο, είναι ότι το ηχείο που άκουσες δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην πιστή αναπαραγωγή της στερεοφωνίας (αυτό που λες περί της στερεοφωνικής "εικόνας"), και μάλιστα φημίζεται για αυτό το πράγμα. :o

Nevertheless, the results were
genuinely interesting in terms of many
details often noticeable only at the
second hearing, e.g. the depth differen-
tiation of sources in the recording. Alt-
hough with other loudspeakers these
lay more or less in the plane of the
loudspeaker, the KH 310 succeeded in
reproducing clear depth differentiation.
Over time one thus detected various
other details that had not previously
been heard. However, despite all the
precision of the reproduction, this was
never at the expense of enjoyment or
the reproduction dynamics, and this
held true independently of the type of
music material being monitored.

Από το πρώτο λινκ.

Δες και τα υπόλοιπα, όλα έχουν το ενδιαφέρον τους.

http://www.neumann-kh-line.com/klei..._kh310_review_soundandrecording_en_201304.pdf

http://www.neumann-kh-line.com/klei...12.6sr.pdf/$File/resolution_kh310_v12.6sr.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/ATC SCM25A Pro.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/Dynaudio Acoustics Air 12.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/Focal Twin6 BE.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/Genelec 8260A.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/ME Geithain RL944K.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/Manger Zerobox 109.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/PMC AML2.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/PSI Audio A21-M.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/SP Acoustics SP1M.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/Klein + Hummel O 410.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/products_main.php

http://resolution.nodecube.net/products/products_subcategory.php?subcat=Monitoring

Αυτά από εδώ.

Οπότε δες το θρεντ αυτό.

Και όπως έγραψε ο βετ:

Το ευρος της σκηνής είναι κάτι για το οποίο ουσιαστικα ήθελα και "δεύτερη γνώμη" και πήγα και τα άκουσα και σε εναν φροντισμένο χώρο του φίλου μου VassiliM.
Η σκηνή διαγράφεται εκπληκτικά, με απόλυτη λεπτομέρεια στην τοποθέτηση των οργάνων,
Και:
ΑΛΛΑ αυστηρά μεταξυ των ηχείων.
Ουτε εκατοστό ποιο έξω από το ηχείο
Ως προβλέπεται στο Hi-Fi. ;)

Τα Neumann έβγαζαν αυτο που τα τάιζες.
Οταν το συνηθίσεις δεν υπαρχει επιστροφή.
Πως θα γίνει αυτό με τα αυτιά highendαδων που ακουν χρόνια απο ηχεία που κουδουνίζουν, άθλιες κόρνες και τα λοιπά είναι δικό τους θέμα.
Και για τις απορίες σου περί στερεοφωνίας, ξεκινάς από δω:

http://www.stereophile.com/asweseeit/390awsi/index.html

Must read για το τι μπορούμε να περιμένουμε απο το soundstage δικάναλου συστήματος.

Σε περίληψη (για την συντριπτική πλειοψηφία των ηχογραφήσεων ): Βαθος, ναι. Ύψος, όχι. Τοποθέτηση οργάνων πάντα ανάμεσα στα ηχεία.
Αυτά προβλέπονται από τις αρχές της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Του Hi-Fi.

Δεν υπάρχουν ηχεία "μόνιτορ" και ηχεία "σπιτιού", αυτά που υπάρχουν είναι καλά ηχεία (Hi-Fi) και κακά ηχεία (Low-Fi).

Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνωμοσίας, ιστορίες για αγρίους και άγνοια. Πυκνή άγνοια. :lol:

Για όλα φταίει το γρέζι.
Το κακό. Ναι. Αυτό.
Το μι-κρο-σκο-πι-κό! :D

Last edited:

Reaction score
660
Θα σου προτεινα παντως αγαπητε μου φιλε, αντι να επιτιθεσαι παιδαριωδως, να λαβεις σοβαρα υποψην τον ποιοτικο χαρακτηρισμο που εξεφρασα για τα λεγομενα σου και να αφιερωσεις λιγο απο τον χρονο σου για να μελετησεις ηχεια οπως το grimm ls1, το lx521 κ.α. για να καταλαβεις καποια πραγματα για τα οποια εχεις προφανως αγνοιαυμπεριφορας.
Εγω μπορει να εχω αγνοια , εσυ στερεισαι παιδειας και συμπεριφορας , δε με ενδιαφερει η αποψη σου ουτε σε χαρακτηρισα και το υφακι σου εκει που σε πηγαινει η ανοησια σου

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.276
Εγω μπορει να εχω αγνοια , εσυ στερεισαι παιδειας και συμπεριφορας , δε με ενδιαφερει η αποψη σου ουτε σε χαρακτηρισα και το υφακι σου εκει που σε πηγαινει η ανοησια σου
Αν ήξερες πόσο χρόνο και χρήμα ( αυτό κολλάει στα ηχεία του 2€) έχει αφιερώση ο ep4nder σε DIY από ηχεία μέχρι πάνελ, δεν θα έγραφες ανοησίες αλλά θα άκουγες τι σου είπε

Reaction score
2.566
Αν ήξερες πόσο χρόνο και χρήμα έχει αφιερώσει ο ep4nder σε DIY από ηχεία μέχρι πάνελ, δεν θα έγραφες ανοησίες αλλά θα άκουγες τι σου είπε
Σε ευχαριστώ, αλλά αυτό δεν έχει σχέση και δεν χρειάζεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταλάβει γιατί λέει μπούρδες, κοιτάζοντας 2-3 εξαιρετικά ηχεία με φθηνά τουήτερ και διαβάζοντας λίγο το γιατί επιλέχτηκαν αυτά. Αλλά ούτε αυτό απ' ότι φαίνεται είναι διατεθειμένος να το κάνει και προτιμά να συνεχίζει με νέες μπούρδες, οπότε...δεν έχει νόημα η περαιτέρω ενασχόληση κανενός.

Reaction score
9.839
Κι όπως έχω ξαναπεί, τα αυτιά σας, στην κριτική των συσκευών οντιο, έχουν μία και μόνο μία χρήση: να στηρίζουν τα γυαλιά σας όταν διαβάζετε τα pdf!

:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:
Βάλε ρε συ και τα πορτρέτα της Λίζας, αυτα χωρίς το γρεζι, να ξερουν τι ακούνε:D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Τώρα που το σκέφτομαι, στη μία διάσταση θα δουλέψει στο 1/4 για την πρώτη αρμονική (όχι τη βασική, που θέλει στη μέση του δωματίου).
Δηλαδή σε δωμάτιο μήκους 8 μέτρων, το ηχείο στα 2 μέτρα από τον πίσω τοίχο.

Άραγε το όμοιο και για την άλλη διάσταση είναι καλή ιδέα; Πχ πλάτος δωματίου 4 μέτρα, απόσταση από τον πλάι τοίχο στο 1 μέτρο.

Νομίζω πως βρίσκομαι στο σωστό δρόμο, κατά τις σκέψεις του Todd Welti προφανώς, αλλά όχι στο ζητούμενο, του να επιτευχθεί "εξουδετέρωση" μιας έντονα προβληματικής συχνότητας ιδιοσυντονισμου (κάποιου ρυθμού του δωματίου), εκτός κι αν η απάντηση είναι τόσο απλή: ίδιες αποστάσεις από τους 2 (ή 3) τοίχους στο 1/4 του μήκους κύματος της προβληματικής...
Στα σχεδιαγράμματα μετρήσεων που έχω δει, η κεντρική συχνότητα ακύρωσης του ρουμ γκειν βαίνει μειούμενη (ελαττώνονται τα χερτζ) όταν αυξάνεται ο αριθμός των όμοιων αποστάσεων από τοίχους, αυτό δε κατάλαβα γιατί γίνεται.. και βεβαίως αυξάνεται εκθετικά η πτώση στη συχνότητα αυτή ακύρωσης, το οποίο είναι και το ζητούμενο σε πολύ προβληματική συχνότητα..
Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο θα είναι προϊόν αλληλεπίδρασης με διακυμάνσεις από εξίσου αναπόφευκτους ρυθμούς συντονισμού.

Εννοείται ότι μια σύμπτωση θα μπορούσε να δράσει αντισταθμιστικά,εφόσον η επιλεγείσα θέση -και συχνότητα ακύρωσης- θ'αντιστοιχούσε σε κοιλία (σημείο μέγιστου πλάτους) στάσιμου κύματος αντί για κόμβο (δεσμό) όπου θα προξενούσε εντονότερη ακύρωση.
εγω κυριε κωστα σου προτεινα να παμε να τα ακουσουμε μαζι και μετα να ακουσουμε ενα αλλο συστηματακι αλλα δεν θελεις για εμφανείς λογους.
Δεν υπαρχει hiendas ουτε μονιτορας ουτε τπτ. Ο καθενας διαλεγει τι θελει. Αλλος αντιγραφει τι κανει ο αλλος μιας και εδω ειναι μια μικρη κοινωνια. Αλλος θελει να παρει πορσε και να της βαλει 14αρες...αλλος παιρνει φιατ και βαζει μηχανη απο πορσε.

Λοιπον μην ακουτε τι λεει ο καθενας που κρυβεται πισω απο μια οθονη. Ας αφησουμε στην ακρη της θεωριες διοτι η θεωρια απο την πραξη διαφερει παντα και εκτος αυτου εμας μας νοιαζει το αποτελεσμα. Το αποτελεσμα πρεπει να κρινεται καθαρα με το τι ακους....οποτε το τι εχει και δεν εχει ενα συστημα μικρη σημασια.Σ αρεσει το παιρνεις...δεν σ αρεσει πας αλλου χωρις πολλα λογια.Η μιξη ειναι αλλο πραγμα και η ακροαση αλλο. Αυτο το ηχειο δεν κατασκευαστηκε για hifi.- Iσως αλλα ενεργα να εχουν τετοια λογικη πχ dali,atc κτλ αλλα μονο αυτα και παλι δεν εχω αποψη διοτι δεν ακουσα.

Το λοιπον μπορει μπορει μπορει στην θεωρια να τα κανει ολα αυτα που λες το σουπερ ντουπερ ενεργο ηχειο αλλα...δεν κανει το βασικο. Δεν κανει για hifi δεν εχει εικονα. και δεν ειναι κατι που απαιτει γνωση αλλα ειναι κατι που καταλαβαινεις εαν εχεις αυτια. Βεβαια μπορω να πω οτι οι χροιες ηταν αψογες για τα γουστα μου και σπανια θα πω κατι μ αρεσει ομως μεχρι εκει.
Θες δε θες,σε οποιοδήποτε ηχείο και να καταλήξεις,το στήσιμό του θα περάσει αναγκαστικά μέσα από θεωρητικούς κανόνες.Η ικανοποίηση αυτών είναι που θα μειώσει την ακροαματική κόπωση σε βάθος χρόνου.Η ανάγκη εφαρμογής τους μάλιστα τείνει να γίνεται ακόμα πιο επιτακτική ακριβώς άμα περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός της συμβίωσης με το καινούριο απόκτημα...
Κατά τα λοιπά,ο υποφαινόμενος έχει ήδη...αποφανθεί :D
...
Για να μη φλυαρούμε στο βρόντο,ο υποψήφιος χρήστης R3nos είναι ακατάλληλος για ενεργά ηχεία.
(Ακριβώς,δεν απαντούν μόνο κατάλληλα ηχεία,αλλά και κατάλληλοι ακροατές)
Άμα ωθηθεί προς τέτοια κατεύθυνση,απλώς θα προστεθεί ένα ακόμα τούβλο στον τοίχο της συλλογικής ακροαματικής δυσαρέσκειας προς δεδομένες αρχιτεκτονικές...
Κατά προτίμηση -για τον συγκεκριμένο πάντα χρήστη - όχι σκέτα ηχεία,αλλά προτεινόμενα σύνολα ενισχυτή ηχείων.Θεωρώ ανώφελη ειδικώς για εκείνον την αγορά συσκευών χωρίς ακροάσεις ή και μεμονωμένα...
Σε ευχαριστώ για τη πληροφόρηση αλλά το ότι κάποιος χαλάει χρόνο και χρήμα δε δικαιώνει ούτε γνώση ούτε συμπεριφορά του τύπου
Παιδια μη τις πετατε ετσι ολοι μαζι, ενας ενας.
Καταλαβα, παλι καποιος το σκασε απο το ιδρυμα...
Καταρχήν ούτε εσύ αλλά ούτε εκείνος γνωρίζετε εμένα αλλά και ούτε το προσδοκώ και υποδείξεις και συμβουλές από άτομα που φέρονται απαξιωτικά στους άλλους δε μου χρειάζονται. Ο σεβασμός στους άλλους έχει περισσότερη αξία από κάθε γνώση και με τη παραπάνω συμπεριφορά ίσως κάνει καλύτερη καριέρα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τη καλημέρα μου
Όσοι έχουν συμπληρώσει κάποια χρόνια παρουσίας στο παρόν forum είναι αμοιβαία εξοικειωμένοι με τα ιδιαίτερα στυλ έκφρασης χωρίς να παρεξηγούνται μεταξύ τους
Αναλογίσου ότι αρκετές φορές στο παρελθόν κάποια μέλη έχουν δεχθεί πραγματικές -και όχι σε πλαίσιο χαβαλέ- επιθέσεις προσωπικής υφής χωρίς όμως να οι ίδιοι να θορυβούνται.Διότι είναι άτοποι οι καυγάδες μεταξύ...avatar.
...
Φτάνουμε τώρα στην επόμενη στάση για το ΄΄γρέζι΄΄...
Η εφαρμογή αυτόνομων υποβαθύφωνων μονάδων με διαχωρισμό συχνοτήτων ευθύνης από τα κύρια ηχεία -και ανεξάρτητα από την ωφέλιμη απόκριση στις κατώτατες οκτάβες που θα είχαν τα τελευταία- προσφέρει εκτός από ευελιξία,μια επιπρόσθετη ευχέρεια στην εξάλειψη του αντιλαμβανόμενου γρεζιού.

Σύνηθες ελάττωμα κατά την τοποθέτηση ηχείων δαπέδου με υγιή απόκριση στις χαμηλές οκτάβες είναι οι επιζήμιοι συγκερασμοί λόγω χωροταξίας και ακροαματικής ανάγκης να συσταθεί ικανοποιητική ηχητική σκηνή.Τείνουν έτσι να προκύπτουν αποκρίσεις διακρινόμενες από έντονες διακυμάνσεις στη ζώνη των χαμηλών με παράλληλες αποκλίσεις στη ζώνη των χαμηλομεσαίων (250-500 Hz η αποκαλούμενη και λασπώδης [muddy]) που θα οδηγούν σε αντιληπτικές υποχωρήσεις και μείωση ευκρίνειας στις ανώτερες μεσαίες ζώνες...:D

Last edited:

Reaction score
660
Αν ήξερες πόσο χρόνο και χρήμα ( αυτό κολλάει στα ηχεία του 2€) έχει αφιερώση ο ep4nder σε DIY από ηχεία μέχρι πάνελ, δεν θα έγραφες ανοησίες αλλά θα άκουγες τι σου είπε
Σε ευχαριστώ για τη πληροφόρηση αλλά το ότι κάποιος χαλάει χρόνο και χρήμα δε δικαιώνει ούτε γνώση ούτε συμπεριφορά του τύπου
Παιδια μη τις πετατε ετσι ολοι μαζι, ενας ενας.
Καταλαβα, παλι καποιος το σκασε απο το ιδρυμα...
Καταρχήν ούτε εσύ αλλά ούτε εκείνος γνωρίζετε εμένα αλλά και ούτε το προσδοκώ και υποδείξεις και συμβουλές από άτομα που φέρονται απαξιωτικά στους άλλους δε μου χρειάζονται. Ο σεβασμός στους άλλους έχει περισσότερη αξία από κάθε γνώση και με τη παραπάνω συμπεριφορά ίσως κάνει καλύτερη καριέρα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τη καλημέρα μου

Reaction score
2.566
Δε μας παρατας ρε φιλε, το χιουμορ (1ο κ 2ο σχετικο ποστ) δε το καταλαβαινεις και απαντας οπως απαντας, την ευγενεια και την καλη προθεση (3ο σχετικο ποστ) δεν τη βλεπεις και συνεχιζεις να απαντας οπως απαντας, ε, η κατανοηση εχει και τα ορια της...

Reaction score
660
Δε μας παρατας ρε φιλε, το χιουμορ (1ο κ 2ο σχετικο ποστ) δε το καταλαβαινεις και απαντας οπως απαντας, την ευγενεια και την καλη προθεση (3ο σχετικο ποστ) δεν τη βλεπεις και συνεχιζεις να απαντας οπως απαντας, ε, η κατανοηση εχει και τα ορια της...
Καλή καρδιά !!
Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια :)

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.276
Κ. Bhutia, όλοι ευπρόσδεκτοι φυσικά.
Όταν δεν έχουμε ισοσκελές τρίγωνο ακρόασης τα φασικά προβλήματα που προκύπτουν μπορούν να φτάσουν μέχρι την ακύρωση σε κάποιες συχνότητες; Δλδ σε κάποιες συχνότητες η ολίσθηση της φάσης να προκαλεί ίδια προβλήματα με την αντίστροφη πολικότητα.
Βέβαια το ζόρι είναι πως θα τις ξεχωρίσουμε από τις ακυρώσεις του χώρου:errwhat:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.743
Ναι, με 4 σαμπ. Το συμπλήρωσα, κατά Todd Welti, αλλά μάλλον μόνο ο μπουτχιας θα το καταλάβει το 'πονοούμενο.:p

Βεβαίως 4 σαμπ σε στερεοφωνικό ήχο, θεωρείται έως έγκλημα στους κύκλους του γρεζιού, σιγά σιγά αυτά και μεταξύ μας, μη μας πάρουνε χαμπάρι! Χαχαχαχαχα, άκου κει 2.4, που πας ρε καμποη;:headbang:

Δυστυχώς όλα υπάρχουν, δεν θα ανακαλύψω τον τροχό, μην αγχώνεσαι! :D

Απλώς δε το έχω βρει και γω.:lol:

Τουλάχιστον θυμήθηκα τον Todd Welti και τα 4 σαμπ, κάτι είναι κι αυτό, από το ολότελα, καλή κι η χρυσαυτιοκώσταινα.:gotcha:

Έλα ντιμιφουτ, πάρε πάρε.. (διαφάνεια 39-40-41, από τον άσχετο τον JBL-ά, και ομοίως μέσα στα γραπτά του μπουτχια..)

1 σαμπ στο κέντρο του δωματίου; Τι λες ντιμιφουτ; Για μέτρα τα κουκιά..
Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο θα είναι προϊόν αλληλεπίδρασης με διακυμάνσεις από εξίσου αναπόφευκτους ρυθμούς συντονισμού.

Εννοείται ότι μια σύμπτωση θα μπορούσε να δράσει αντισταθμιστικά,εφόσον η επιλεγείσα θέση -και συχνότητα ακύρωσης- θ'αντιστοιχούσε σε κοιλία (σημείο μέγιστου πλάτους) στάσιμου κύματος αντί για κόμβο (δεσμό) όπου θα προξενούσε εντονότερη ακύρωση.

Θες δε θες,σε οποιοδήποτε ηχείο και να καταλήξεις,το στήσιμό του θα περάσει αναγκαστικά μέσα από θεωρητικούς κανόνες.Η ικανοποίηση αυτών είναι που θα μειώσει την ακροαματική κόπωση σε βάθος χρόνου.Η ανάγκη εφαρμογής τους μάλιστα τείνει να γίνεται ακόμα πιο επιτακτική ακριβώς άμα περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός της συμβίωσης με το καινούριο απόκτημα...
Κατά τα λοιπά,ο υποφαινόμενος έχει ήδη...αποφανθεί :D

Όσοι έχουν συμπληρώσει κάποια χρόνια παρουσίας στο παρόν forum είναι αμοιβαία εξοικειωμένοι με τα ιδιαίτερα στυλ έκφρασης χωρίς να παρεξηγούνται μεταξύ τους
Αναλογίσου ότι αρκετές φορές στο παρελθόν κάποια μέλη έχουν δεχθεί πραγματικές -και όχι σε πλαίσιο χαβαλέ- επιθέσεις προσωπικής υφής χωρίς όμως να οι ίδιοι να θορυβούνται.Διότι είναι άτοποι οι καυγάδες μεταξύ...avatar.

Φτάνουμε τώρα στην επόμενη στάση για το ΄΄γρέζι΄΄...
Η εφαρμογή αυτόνομων υποβαθύφωνων μονάδων με διαχωρισμό συχνοτήτων ευθύνης από τα κύρια ηχεία -και ανεξάρτητα από την ωφέλιμη απόκριση στις κατώτατες οκτάβες που θα είχαν τα τελευταία- προσφέρει εκτός από ευελιξία,μια επιπρόσθετη ευχέρεια στην εξάλειψη του αντιλαμβανόμενου γρεζιού.

Σύνηθες ελάττωμα κατά την τοποθέτηση ηχείων δαπέδου με υγιή απόκριση στις χαμηλές οκτάβες είναι οι επιζήμιοι συγκερασμοί λόγω χωροταξίας και ακροαματικής ανάγκης να συσταθεί ικανοποιητική ηχητική σκηνή.Τείνουν έτσι να προκύπτουν αποκρίσεις διακρινόμενες από έντονες διακυμάνσεις στη ζώνη των χαμηλών με παράλληλες αποκλίσεις στη ζώνη των χαμηλομεσαίων (250-500 Hz η αποκαλούμενη και λασπώδης [muddy]) που θα οδηγούν σε αντιληπτικές υποχωρήσεις και μείωση ευκρίνειας στις ανώτερες μεσαίες ζώνες...:D
Άντε πάλι διάβασμα. :headbang:

Ευτυχώς έρχονται γιορτές και θα εχω χρόνο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.152
Αυτό το κυρ-τετχιε αρχίζει να έχει πολύ γούστο.

Κύριε αβουγουδου; Μήπως να ενημερώσετε τον κύριο Ζαπάντη ότι έχουμε απορίες;

Ο κύριος Αρβανιτάκης βλέπει να βάλει μία τάξη στη χρήση του πληθυντικού ευγενείας;

Κύριε ep4nder παρακαλεισθε όπως επανέλθετε εις την τάξιν και εις τρόπους τοιούτους, ώστε να σας μπερδεύουμε με τον κύριο νταποστ.

Τον κύριο ντιμιφουτ τον ρώτησα κάτι για ένα σαμπ στο κέντρο κι ακόμα το ψάχνει, δώστε του ένα φακό παρακαλώ.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.276
Αυτό το κυρ-τετχιε αρχίζει να έχει πολύ γούστο.

Κύριε αβουγουδου; Μήπως να ενημερώσετε τον κύριο Ζαπάντη ότι έχουμε απορίες;

Ο κύριος Αρβανιτάκης βλέπει να βάλει μία τάξη στη χρήση του πληθυντικού ευγενείας;

Κύριε ep4nder παρακαλεισθε όπως επανέλθετε εις την τάξιν και εις τρόπους τοιούτους, ώστε να σας μπερδεύουμε με τον κύριο νταποστ.

Τον κύριο ντιμιφουτ τον ρώτησα κάτι για ένα σαμπ στο κέντρο κι ακόμα το ψάχνει, δώστε του ένα φακό παρακαλώ.
Τώρα εσύ μου την είπες επειδή είμαι ευγενικός;
Τι θες τώρα, να παρεξηγηθώ και να γίνουμε μπίλιες;
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Ρε γαμωτο δεν μπορώ να βρω την σκηνή από τον Μπακαλόγατο που λέει ο Ζήκος κρατήστε με να μην τον δείρω ενώ κρύβεται :gotcha:

Last edited:

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519