Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.

Reaction score
342
Ναι, με 4 σαμπ. Το συμπλήρωσα, κατά Todd Welti, αλλά μάλλον μόνο ο μπουτχιας θα το καταλάβει το 'πονοούμενο.:p

Βεβαίως 4 σαμπ σε στερεοφωνικό ήχο, θεωρείται έως έγκλημα στους κύκλους του γρεζιού, σιγά σιγά αυτά και μεταξύ μας, μη μας πάρουνε χαμπάρι! Χαχαχαχαχα, άκου κει 2.4, που πας ρε καμποη;:headbang:

Δυστυχώς όλα υπάρχουν, δεν θα ανακαλύψω τον τροχό, μην αγχώνεσαι! :D

Απλώς δε το έχω βρει και γω.:lol:

Τουλάχιστον θυμήθηκα τον Todd Welti και τα 4 σαμπ, κάτι είναι κι αυτό, από το ολότελα, καλή κι η χρυσαυτιοκώσταινα.:gotcha:

Έλα ντιμιφουτ, πάρε πάρε.. (διαφάνεια 39-40-41, από τον άσχετο τον JBL-ά, και ομοίως μέσα στα γραπτά του μπουτχια..)

1 σαμπ στο κέντρο του δωματίου; Τι λες ντιμιφουτ; Για μέτρα τα κουκιά..
Ναι, με 4 σαμπ. Το συμπλήρωσα, κατά Todd Welti, αλλά μάλλον μόνο ο μπουτχιας θα το καταλάβει το 'πονοούμενο.:p

Βεβαίως 4 σαμπ σε στερεοφωνικό ήχο, θεωρείται έως έγκλημα στους κύκλους του γρεζιού, σιγά σιγά αυτά και μεταξύ μας, μη μας πάρουνε χαμπάρι! Χαχαχαχαχα, άκου κει 2.4, που πας ρε καμποη;:headbang:

Δυστυχώς όλα υπάρχουν, δεν θα ανακαλύψω τον τροχό, μην αγχώνεσαι! :D

Απλώς δε το έχω βρει και γω.:lol:

Τουλάχιστον θυμήθηκα τον Todd Welti και τα 4 σαμπ, κάτι είναι κι αυτό, από το ολότελα, καλή κι η χρυσαυτιοκώσταινα.:gotcha:

Έλα ντιμιφουτ, πάρε πάρε.. (διαφάνεια 39-40-41, από τον άσχετο τον JBL-ά, και ομοίως μέσα στα γραπτά του μπουτχια..)

1 σαμπ στο κέντρο του δωματίου; Τι λες ντιμιφουτ; Για μέτρα τα κουκιά..

προσθετοντας subwoofers σε αποσταση μεταξυ τους τα οποια αναπαραγουν το ιδιο συχνοτικο περιεχομενο

θα δημιουργησουν φασικες αλλοιωσεις με επιπτωση στην αποκριση συχνοτητας, και προβληματα ισαξια με τα
modes του δωματιου.

Εκτoς αν ο κυριος Tood Welti χρησιμοποιει καποιο loudspeaker processor και δεν το καταλαβα!

Reaction score
2.288
Εχω μελετησει τοσο την Welti/Devantier οσο και την Geddes θεωρια και ταυτοχρονα εχω διαβασει και αρκετα reviews απο ατομα που δοκιμασαν τις δυο τεχνικες και απο ο'τι παρατηρησα συμφωνα με τις μαρτυριες και οι δυο τεχνικες καταληγουν σε παρομοια αποτελεσματα αλλα μεσω διαφορετικης οδου.
Η βασικη διαφορα μεταξυ της Geddes και της Welti/Devantier θεωριας ειναι οτι αυτη του Geddes θελει 3 sub τα οποια δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ομοια μια που το ενα απο αυτα ειναι το βασικο και τα αλλα δυο χρησημοποιουνται μονο για την εξομαλυνση της αποκρισης με αποτελεσμα να ειναι μια πιο οικονομικη μεθοδος.

Επισης και στις δυο θεωριες τα sub δεν ηταν ρυθμισμενα στην ιδια ενταση προκειμενου να βγει σωστο αποτελεσμα.

Πολυ θα ηθελα να δοκιμαζε καποιος και εναν συνδυασμο multiple subwoofers και active bass trapps. (θα το ειχα κανει ηδη αν με επαιρνε οικονομικα η αν ειχα προσβαση σε 4-6 subwoofers για δοκιμες).

Reaction score
518
Οκ η εικονα εινια καθαρα θεμα χωρου οκ το δεχομαι και το γνωριζω.

Δεν μπορεις ομως φιλε μου να λες την μια εχει ζεστες φωνες υγρες μεσαιες και την αλλη να λες πως ειναι κλινικα. Δεν μπορεις.

Δλδ μου λες οτι καποιος ασχετος εαν θα ακουσει ενα ηχειο σε εναν αλφα χωρο και εναν δευτερο δεν θα καταλαβει εαν του αρεσει; Ουτε αυτο το δεχομαι.

Τελος να μου στελνεις λινκ απο την εταιρια για το ηχειο της;ουτε αυτο λεει κατι. Ποια εταιρια δεν πενευει το ηχειο της. Το διαβασμα στα site εταιριων ειναι καθαρα μαρκετινγκ. Εαν θες μια γνωμη σωστη μονο απο κανενα τυπο που τα εχει και ειναι γνωστης τα αλλα ολα ειναι βερεσες.

Reaction score
14.738
Οκ η εικονα εινια καθαρα θεμα χωρου οκ το δεχομαι και το γνωριζω.

Δεν μπορεις ομως φιλε μου να λες την μια εχει ζεστες φωνες υγρες μεσαιες και την αλλη να λες πως ειναι κλινικα. Δεν μπορεις.

Δλδ μου λες οτι καποιος ασχετος εαν θα ακουσει ενα ηχειο σε εναν αλφα χωρο και εναν δευτερο δεν θα καταλαβει εαν του αρεσει; Ουτε αυτο το δεχομαι.

Τελος να μου στελνεις λινκ απο την εταιρια για το ηχειο της;ουτε αυτο λεει κατι. Ποια εταιρια δεν πενευει το ηχειο της. Το διαβασμα στα site εταιριων ειναι καθαρα μαρκετινγκ. Εαν θες μια γνωμη σωστη μονο απο κανενα τυπο που τα εχει και ειναι γνωστης τα αλλα ολα ειναι βερεσες.
μπηκες εδω μεσα για να βγαλεις ακρη φιλε μου? δες τι γραφουν για τo focal που ακουσαν στην εκθεση...αλλος λεει μου επεσαν τα νεφρα απο το μπασο αλλος δεν ειχε μπασο...η γνωστη παρεα..αλλος του αρεσαν με λαμπες αλλος οχι ..και ο Κοτσιδης εφυγε με ενα ζευγαρι πανεμορφα παθητικα...παρε γνωμες πανε ακου..και οτι σου αρεσει παρτο ..

Reaction score
2.288
Το διαβασμα στα site εταιριων ειναι καθαρα μαρκετινγκ.
Στα επαγγελματικα μονιτορ δεν χωραει πολυ μαρκετινγκ. Αν τα γραπτα δεν συμβαδιζουν με τα αποτελεσματα, τον ηπιε η εταιρια.
Το μονο κακο ειναι οτι μονο τα επαγγελματικα μονιτορ και μαλιστα μονο τα πολυ σοβαρα σου δινουν ολες τις μετρησεις που χρειαζεσαι για να εκτιμισεις την αποδοση τους χωρις ακροαση.
Τα ηχεια της οικιακης αγορας απλα δεν εχουν καμια επαφη με το θεμα.
[DOUBLEPOST=1491473554][/DOUBLEPOST]
πανε ακου..και οτι σου αρεσει παρτο ..
απλα μην περιμενεις να ακουσεις τον ιδιο ηχο στον δικο σου χωρο ;)

Reaction score
14.738
απλα μην περιμενεις να ακουσεις τον ιδιο ηχο στον δικο σου χωρο
οτι μπορει να παρει σπιτι του να το ακουσει..φυσικα..δεν ειναι και τιποτα δυσκολο..για ηχεια βασης ψαχνει

Reaction score
518
Στα επαγγελματικα μονιτορ δεν χωραει πολυ μαρκετινγκ. Αν τα γραπτα δεν συμβαδιζουν με τα αποτελεσματα, τον ηπιε η εταιρια.
Το μονο κακο ειναι οτι μονο τα επαγγελματικα μονιτορ και μαλιστα μονο τα πολυ σοβαρα σου δινουν ολες τις μετρησεις που χρειαζεσαι για να εκτιμισεις την αποδοση τους χωρις ακροαση.
Τα ηχεια της οικιακης αγορας απλα δεν εχουν καμια επαφη με το θεμα.
[DOUBLEPOST=1491473554][/DOUBLEPOST] απλα μην περιμενεις να ακουσεις τον ιδιο ηχο στον δικο σου χωρο ;)
Δεν χωραει...οκ δεν ειδα καπου η neumann να λεει στο προηγουμενο της μοντελο οτι το μπασο ειναι καπως πλαδαρο ουτε και σε αυτην οτι σφιξαμε το μπασο που το προηγουμενο μοντελο υπηρχε θεμα. Μαρκετινγκ.

Kαι οσο αφορα τις χροιες,,,,,,και το yahama παιζει φλατ αλλα δεν μ αρεσαν τα πιανα και οι κιθαρες. Σε αυτο το neumann που παλι καποιος μπορει να πει παιζει φλατ (δλδ οπωςη η ηχογραφηση) μ αρεσαν(προφανως γτ εχει πολυ καλες μεσαιες).αυτο εννοω δεν αναφερθηκα στον εαν χρωματιζει με τον ορο χροιες.

Last edited:

Reaction score
30.455
απλα μην περιμενεις να ακουσεις τον ιδιο ηχο στον δικο σου χωρο ;)
Δεν πειράζει μωρέ!
Θα αλλάξει καμιά δεκαριά ενισχυτές και καμιά τριανταρια καλώδια μέχρι να ακούσει το ίδιο και όταν απελπιστεί θα αλλάξει ηχείο και πάλι απ την αρχή...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Περίεργο!
Δε σου έκανε εντύπωση;
Όλοι οι "πολέμιοι" των "μόνιτορ", σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι αυτά τα ψυχρά και φλατ και κλινικά μόνιτορ, δεν έχουν χροιές! :p:D:p:D

Εσύ που τις βρήκες τις χροιές; Και σου άρεσαν κιόλας; Δηλαδή λεν βλακείες οι τύποι που τα λένε αυτά; :p:D:p:D

(Ναι, βλακείες λένε, έτσι πάει..)

Ποια τηλεόραση χάλασε;:p

Είσαι Θεσσαλονίκη; Ναι; Τέλεια! Έλα καλέ να πάμε παρέα! Ωχουυυ:D

Μόνο για Hi-Fi κατασκευάστηκε. Υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής. Αυτό σημαίνει Hi-Fi, κι αυτό κάνει το ηχείο. High Fidelity. 8-)

Τι λες εσύ, και χωρίς να θέλω να σε υποτιμήσω, δυστυχώς έχει μηδενική σημασία. 8-)

Όχι βέβαια. :p
Όλα στον ήχο απαιτούν γνώση, κι όχι αυτιά. :D

Η στερεοφωνική εικόνα λόγου χάριν, είναι κάτι που θέλει μπόλικη γνώση, ώστε δηλαδή να ξέρεις πως θα επιτευχθεί, από τι παραμέτρους εξαρτάται, τι απαιτείται και τι δεν έχει σημασία.

Το τι άκουσες, αν και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω, δυστυχώς δεν έχει σημασία.:p

Σημασία έχει ότι το ερμηνεύεις λάθος
, :Dαποδίδοντας κάτι που άκουσες στο πχ ηχείο, ενώ αν είχες την απαραίτητη γνώση, θα ήξερες που να το αποδώσεις, αναλύοντας τις συνθήκες ακρόασης.8-)

Το μόνο σίγουρο, εντελώς όμως σίγουρο, 1000% σίγουρο, είναι ότι το ηχείο που άκουσες δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην πιστή αναπαραγωγή της στερεοφωνίας (αυτό που λες περί της στερεοφωνικής "εικόνας"), και μάλιστα φημίζεται για αυτό το πράγμα. :o

Nevertheless, the results were
genuinely interesting in terms of many
details often noticeable only at the
second hearing, e.g. the depth differen-
tiation of sources in the recording. Alt-
hough with other loudspeakers these
lay more or less in the plane of the
loudspeaker, the KH 310 succeeded in
reproducing clear depth differentiation.
Over time one thus detected various
other details that had not previously
been heard. However, despite all the
precision of the reproduction, this was
never at the expense of enjoyment or
the reproduction dynamics, and this
held true independently of the type of
music material being monitored.

Από το πρώτο λινκ.

Δες και τα υπόλοιπα, όλα έχουν το ενδιαφέρον τους.

http://www.neumann-kh-line.com/klei..._kh310_review_soundandrecording_en_201304.pdf

http://www.neumann-kh-line.com/klei...12.6sr.pdf/$File/resolution_kh310_v12.6sr.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/ATC SCM25A Pro.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/Dynaudio Acoustics Air 12.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/Focal Twin6 BE.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/Genelec 8260A.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/ME Geithain RL944K.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/Manger Zerobox 109.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/PMC AML2.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/PSI Audio A21-M.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/SP Acoustics SP1M.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/Klein + Hummel O 410.pdf

http://resolution.nodecube.net/products/products_main.php

http://resolution.nodecube.net/products/products_subcategory.php?subcat=Monitoring

Αυτά από εδώ.

Οπότε δες το θρεντ αυτό.

Και όπως έγραψε ο βετ:

Και:

Ως προβλέπεται στο Hi-Fi. ;)

Και για τις απορίες σου περί στερεοφωνίας, ξεκινάς από δω:

Αυτά προβλέπονται από τις αρχές της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Του Hi-Fi.

Δεν υπάρχουν ηχεία "μόνιτορ" και ηχεία "σπιτιού", αυτά που υπάρχουν είναι καλά ηχεία (Hi-Fi) και κακά ηχεία (Low-Fi).

Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνωμοσίας, ιστορίες για αγρίους και άγνοια. Πυκνή άγνοια. :lol:

Για όλα φταίει το γρέζι.
Το κακό. Ναι. Αυτό.
Το μι-κρο-σκο-πι-κό! :D
Έχω μία απορία: ο τύπος που κάνει τα τεστς στο resolution.net μετράει waterfall 20 - 20Κ. Δεν έχω δει άλλες μετρήσεις waterfall ηχειων σε τόσο χαμηλές συχνότητες. Τι παίζει; Είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις του; Έχει πρόσβαση σε καλό ανηχοικό θάλαμο και οι άλλοι δεν έχουν λογω του επαγγελαμτος του; (Νομιζω εργαζεται σε καποιο πανεπιστήμιο. )

Last edited:

Reaction score
2.288
Δεν χωραει...οκ δεν ειδα καπου η neumann να λεει στο προηγουμενο της μοντελο οτι το μπασο ειναι καπως πλαδαρο ουτε και σε αυτην οτι σφιξαμε το μπασο που το προηγουμενο μοντελο υπηρχε θεμα. Μαρκετινγκ.
Το μπασο ειναι 90% χωρος και τοποθετηση και 10% ηχειο. Τελος.

Στα υπολοιπα ο χωρος επιδρα απο λιγοτερο εως το ιδιο αναλογα με την αποσταση ακροασης.

Oσο για τις μετρησεις και τα pdf λεμε οτι μπορουν να μας πουν πολλα για το πως θα παιζει το ηχειο αλλα πρεπει να ξερουμε και να τα διαβασουμε. Και δεν ειναι ουτε ευκολο ουτε απλο. Ειδικα για τον απαιδευτο χρηστη.

Reaction score
518
Δεν πειράζει μωρέ!
Θα αλλάξει καμιά δεκαριά ενισχυτές και καμιά τριανταρια καλώδια μέχρι να ακούσει το ίδιο και όταν απελπιστεί θα αλλάξει ηχείο και πάλι απ την αρχή...
γτ να αλλαξω ηχειο οταν μ αρεσει κατι και γιατι να αλλαξω ενισχυτη εφοσον δοκιμασω 4-5 και δω τι καθεται καλυτερα;

Reaction score
518
Το μπασο ειναι 90% χωρος και τοποθετηση και 10% ηχειο. Τελος.

Στα υπολοιπα ο χωρος επιδρα απο λιγοτερο εως το ιδιο αναλογα με την αποσταση ακροασης.

Oσο για τις μετρησεις και τα pdf λεμε οτι μπορουν να μας πουν πολλα για το πως θα παιζει το ηχειο αλλα πρεπει να ξερουμε και να τα διαβασουμε. Και δεν ειναι ουτε ευκολο ουτε απλο. Ειδικα για τον απαιδευτο χρηστη.
90% ο χωρος σε σχεση με το ηχειο θες να πεις.και αυτο δεν ισχυει μονο στα χαμηλα...

Αλλα ξεφευγει η συζητηση και το νοημα που εχει το ποστ. Εγω αναφερθηκα στο τι αναζητω και ηθελα γνωμες...αναζητω κατι γλυκο-μεταξενιο-ζεστο που δεν εχει να κανει με φλατ ηχο οποτε δεν καταλαβαινω γτ γινεται λογος για τετοια ηχεια.

Στην τελικη μην μπερδευουμε την αναζητηση καλωδιων και ενισχυτων με το αποτελεσμα. Δλδ μου λες οτι επειδη θα παιδευτω να αλλαξω και γουστο για το πως ακουω; Δεν ειμαι απελπισμενος. Απο κει και περα μην επιβαλλεις λεγοντας διαφορα. Στην τελικη εαν υποστηριζεις ενεργα οκ το δεχομαι και καταλαβαινω την φιλοσοφια αλλα προτεινε μου κατι το οποιο να ναι ενεργο στα γουστα μου περιπου για να γλυτωσω την ταλαιπωρια ματσαρισματος-οδηγησης κτλ.

Και εκτος αυτου λες αστον να αλλαξει ενισχυτες καλωδια και τετοια αντι να βοηθησεις; δεν υπαρχει λογος να πεις κατι τετοιο πραγματικα. Εδω και οπουδηποτε αλλου λες γνωμη και εαν καποιος για τον χ ψ λογο δεν επιθυμει τον βοηθας σε αυτο που επιθυμει.ετσι το αντιλαμβανομαι εγω.

Last edited:

Reaction score
14.738
γτ να αλλαξω ηχειο οταν μ αρεσει κατι και γιατι να αλλαξω ενισχυτη εφοσον δοκιμασω 4-5 και δω τι καθεται καλυτερα;
αμα παρεις ενεργα με κλειστα τα ματια.. για τα επομενα 250 χρονια δεν θα τα αλλαξεις φιλε μου...αυτα ολα το ιδιο παιζουν....το τελος του κοσμου ειναι..εχεις να ακουσεις εδω μεσα...

Reaction score
2.288
Στην τελικη μην μπερδευουμε την αναζητηση καλωδιων και ενισχυτων με το αποτελεσμα. Δλδ μου λες οτι επειδη θα παιδευτω να αλλαξω και γουστο για το πως ακουω; Δεν ειμαι απελπισμενος. Απο κει και περα μην επιβαλλεις λεγοντας διαφορα. Στην τελικη εαν υποστηριζεις ενεργα οκ το δεχομαι και καταλαβαινω την φιλοσοφια αλλα προτεινε μου κατι το οποιο να ναι ενεργο στα γουστα μου περιπου για να γλυτωσω την ταλαιπωρια ματσαρισματος-οδηγησης κτλ.

Και εκτος αυτου λες αστον να αλλαξει ενισχυτες καλωδια και τετοια αντι να βοηθησεις; δεν υπαρχει λογος να πεις κατι τετοιο πραγματικα. Εδω και οπουδηποτε αλλου λες γνωμη και εαν καποιος για τον χ ψ λογο δεν επιθυμει τον βοηθας σε αυτο που επιθυμει.ετσι το αντιλαμβανομαι εγω.
Δεν νομιζω να εχω πει εγω ολα αυτα που μου προσαπτεις. Κανεις quote δικο μου ποστ και ανφερεσαι σε πραγματα που δεν εχω πει εγω.
Τα δικα μου ποστ ειχαν ολα επεξηγηματικο χαρακτηρα και ποτε δεν επιχειρισα να σε πεισω να αγορασεις κατι. Ποσο μαλλον να σου επιβαλω την γνωμη μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.151
Συμφωνώ μαζί σου.
Είναι καραγκιόζηδες αυτοί που τα λένε αυτά.

Όχι, δε σου λέω αυτό.
Οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει και να αποφασίσει τι του αρέσει πολύ εύκολα (με τα αυτιά του) και τι δε του αρέσει.

Αν όμως δεν έχει γνώσεις, δε μπορεί να κατανοήσει, για ποιο λόγο αυτό ακούγεται έτσι ώστε να του αρέσει ή να μη του αρέσει, και κάνει λάθος εκτιμήσεις. Δηλαδή του αρέσει πχ το μπάσο που ακούει με τα αυτακια του, και εκτιμά ότι πχ το ηχείο βγάζει καλό μπάσο. Ή εκτιμά ότι το πικάπ με αυτή την κεφαλή βγάζει καλό μπάσο. Ή εκτιμά ότι το φόνο στειτζ που άκουσε, βγάζει καλό μπάσο με αυτή την κεφαλή. Ή εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει πολύ καλό μπάσο. Ή εκτιμά ότι τα ιντερκονεκτ που χρησιμοποιούνται βγάζουν πολύ καλό μπασο. Ή εκτιμά ότι το σούπερ καλώδιο ρεύματος στο πολυμπριζο έδωσε μπουστ στο σύστημα και βγαίνει καλό μπασο.

Όλες αυτές οι εκτιμήσεις είναι λάθος.

Έχει δίκιο για το μπάσο, ήταν καλό.

Λόγω καλού χώρου και τοποθέτησης.

Αυτός ήταν ο λόγος που άκουσε καλό μπάσο.
Χώρος και η προσεγμένη τοποθέτηση των ηχείων.

Όλα τα άλλα, κουραφεξαλα.

Η ερμηνεία λοιπόν του που οφείλεται αυτό που ακούς, είναι θέμα γνώσης....

Το να ακούς οτιδήποτε και να το φορτώνεις στο ηχείο ή στον ενισχυτή ή στην πηγή, είναι αυθαίρετη ανοησία, πολύ συνηθισμένη βέβαια στο χώρο του οντιο.

Τελος να μου στελνεις λινκ απο την εταιρια για το ηχειο της;ουτε αυτο λεει κατι.
Αν αυτό νομίζεις, μη βλέπεις το συγκεκριμένο λινκ, δες όλα τα υπόλοιπα. Τα είδες;

Εαν θες μια γνωμη σωστη μονο απο κανενα τυπο που τα εχει και ειναι γνωστης τα αλλα ολα ειναι βερεσες
Το θρεντ που σου έδωσα περιγράφεις.

Από ένα τύπο που τα πήρε σπίτι του και λέει εντυπώσεις.

Δε καταλαβαίνω το υφακι σου όμως.

Τι άλλο θες;
Καφέ;
Κάνα τοστακι;
Γιααα συμμαζέψου λίγο...

Διάβασε προσεκτικά αυτά που σου λέω, και δες τα λινκς. Και πρόσεχε τί λες, γιατί αρχίζεις να ξεφεύγεις.

οτι μπορει να παρει σπιτι του να το ακουσει..φυσικα..δεν ειναι και τιποτα δυσκολο..για ηχεια βασης ψαχνει
Δηλαδή άμα πάρει οποιοσδήποτε δύο ηχεία καλά, πες ότι είναι καλά τα ηχεία, δε φταίνε αυτά, και τα βάλει σε μία θέση στο σπίτι του και ακούσει για μερικές ώρες, βγάζει ασφαλές συμπέρασμα;

Δε θέλει ψάξιμο ο χώρος για να παίξει σωστά; Δε θέλει βελτίωση στα θέματα που θα χαλάσουν τον ήχο; Δε θελει μία μέτρηση χρόνων αντήχησης για να έχεις άποψη; Δε θέλει φροντίδα των πρώτων ανακλάσεων; Δε θέλει διαχυτές; Τι ακριβώς δε θέλει;

Δε θέλει μπόλικο ψάξιμο η τοποθέτηση των ηχείων (με μετρήσεις) για να παίξει σωστά; Δεν έχουμε φάει όλοι ώρες ατελείωτες αλλάζοντας θέση στα ηχεία; Δεν οδηγούν σε απίστευτες διαφορές ακόμα και μικρές μετακινήσεις των ηχείων; Δεν θέλουν αυτά τα πράγματα το χρόνο τους και την ησυχία τους για να γίνουν; Πόσο ασφαλή είναι τα συμπεράσματα μιας "δοκιμής" σε μία τυχαία θέση στο χώρο;

Δε θελει διερεύνηση η θέση ακρόασης; Οι αποστάσεις ακρόασης; Το toe-in; Ρε αδερφέ δε θέλει ισοσταθμιση χώρου για να ακούσεις το προβλεπόμενο ταργκετ κερβ αναλογως στάθμης ακρόασης; Τι ακριβώς από όλα αυτά θα γίνει σε μία δοκιμή και πόσο ασφαλες συμπέρασμα θα βγει;..

Μπούρδες.

Ναι, θα το πάρει οποιοσδήποτε στο χώρο, θα ακούσει ένα τυχαίο ήχο, και θα πει τι του άρεσε
Σα πίθηκος στην ταινία του Κιούμπρικ.
Χωρίς νόημα.
Παραλογισμός...

Δε διαφωνώ με τα αυτιά του καθενός.
Τα αυτιά ξέρουν τι ακούν.

Διαφωνώ με τον τρόπο αξιολόγησης.
Ο εγκέφαλος δε ξέρει γιατί ακούν αυτά που ακούν τα αυτιά, και το αποδίδει σε κάποιο μηχάνημα.

Κούνια που τον κουναγε και τρελός παπάς που τον βάφτισε.

Reaction score
67
φιλε μου καλησπερα περσι στην εκθεση στο ledra mariot ακουσα για λιγο τα chario syntar 530r αν θυμαμαι καλα,μου εκαναν εντυπωση ποσο γλυκα παιζανε διαβαζα συνεχεια για τον ηχο των chario αλλα δεν ειχε τυχει να ακουσω ποτε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.151
αμα παρεις ενεργα με κλειστα τα ματια.. για τα επομενα 250 χρονια δεν θα τα αλλαξεις φιλε μου...αυτα ολα το ιδιο παιζουν....το τελος του κοσμου ειναι..εχεις να ακουσεις εδω μεσα...
Τι εννοείς;

Γιαααααα άνοιξε κι άλλο λίγο το στοματακι σου, γιατί μόνο μπηχτες πετάς και δεν λες λίγα παραπάνω.

Για κάνε μας μία ανάλυση της πραγματικότητας μεγάλε Βούδα για το τι έχει να ακούσει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα.

Γιατί νομίζω ότι αυτά που γράφεις σε αυτό το ποστ σου, δε τα έχει πει κανείς, είναι το όλο κείμενο νοσηρό αποκύημα της φαντασίας σου, και δε καταλαβαίνω ποια τρελή μύγα σε τσίμπησε και πετάς κοτσάνες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.151
Εγω αναφερθηκα στο τι αναζητω και ηθελα γνωμες...αναζητω κατι γλυκο-μεταξενιο-ζεστο που δεν εχει να κανει με φλατ ηχο
Γιατί το λες αυτό;

Είσαι βέβαιος;

Είπες ότι σου άρεσαν οι χροιές του ενεργού, και πως ήταν στα γούστα σου, και πως δύσκολα το λες αυτό για μηχάνημα, πως και το μπάσο ήταν στα γούστα σου. Και το πιάνο ήταν σωστό και σου άρεσε, κσιη κιθάρα.

Δικά σου λόγια.

Δηλαδή μήπως έκανες λάθος και δε σου άρεσαν;
Δε κατάλαβα.

Εδώ εσύ είπες πως να, η εικόνα δε σου άρεσε και σου εξήγησα ότι έφταιγαν άλλες παράμετροι, όχι το ηχείο.

Ξανά μανά τώρα, πάμε στις μεταξένιες χροιες, αφού σου άρεσαν οι χροιές του ηχείου, ποιο το θέμα και γιατί ασχολείσαι με το "φλατ" αφού δε ξέρεις καν τι είναι.

Εγώ ας πούμε, θεωρώ ότι γλυκό μεταξένιο ζεστό ήχο έχει το φλατ ηχείο. Έχεις κάποιο επιχείρημα να καταρρίψεις την δική μου εκτίμηση;

Με την εικόνα κατάλαβες τι λάθος έκανες;

Με το Hi-Fi κι αυτά που έγραψες κατάλαβες τα λάθη σου;

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος