Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Και σε μένα τα ίδια έκανε τότε.

View attachment 73034

Μα τώρα πές μου δλδ ρε Μιχάλη , είναι εικόνα τώρα αυτή? Την πίτσα με μαχαιροπήρουνο? δεν το κάνουν ούτε οι βλάχοι στην μολδοβλαχία .!
[DOUBLEPOST=1491938648][/DOUBLEPOST]EAR ακούς ? σε κράζουμε , και σε κσεφωνίζουμε. !!:roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.066
Κόβεις απόδειξη ?
Φυσικά. Απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Κανονικά και με το νόμο.
Και ως γιατροί και οι δύο, δε δουλεύουμε για λιγότερα.
Ασχέτως αν το διασκεδάζουμε. ;)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Καλοάκουστα Γιάννη... Κωστάκη (ear) πως σου ξέφυγε αυτός και πήρε παθητικά...? :prankster:
Όσα και να συμβουλεύει ένας θεράπων ιατρός ,οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον ίδιο τον...ασθενή.;)
Εγω ένα έχω να πω, άμα τα ,μεγάφωνα δεν πάνε, ότι και να κάνει ο ear παπάρια θα ακούσει.
Ως εκ τούτου , τα μεγάφωνα του κοτσιδόδπιτου , μάλλον πάνε καλά. Για να την έχει ψωνίσει έτσι ο ear και χωρίς μπασοπαγίδες και διαχυτές και τα παπάρια μου κουνιούνται , με μόνο λίγο σάξιμο από την metric, ένα είανι το τεινόν που συμβαίνει. Ο χώρος δεν χρήζει ιδιαίτερης διόρθωσης και τα ηχεία είναι καλά στημένα από τον κατασκευαστή , ως εκ τούτου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες βελτιώσεις στον χώρο.
Αλήθεια ρε συ κώστα πως σου ξέφυγε ο Κοτσίδης και δεν τον έψησες για ενεργά? Απορώ.
Τι διάολο , τόσα ενεργά μας τσαμπουνάς κάθε μέρα. Τι έγινε εδω?
Θα ενδιαφερόμουν πάντως να πληροφορηθώ,με ποιον τρόπο η ποιότητα ενός μεγαφώνου αναστέλλει από μόνη της βλαβερές πτυχές στην ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου...
Φυσικά. Απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Κανονικά και με το νόμο.
Και ως γιατροί και οι δύο, δε δουλεύουμε για λιγότερα.
Ασχέτως αν το διασκεδάζουμε.
;)
Δεδομένου κιόλας ότι οι εν λόγω περιπτώσεις δεν χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας ούτως ώστε να ήταν αναγκαία επέμβαση από κάποιους...΄΄γιατρούς χωρίς σύνορα΄΄.:D
Και ιδίως όταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν ως εναλλακτική την προοπτική να μελετούσαν λίγο οι ίδιοι το αντικείμενο της αγαπητής τους ενασχόλησης,ώστε να μην είχαν ανάγκη έξωθεν βοήθειας ή να σκιάζονταν αστοχίες από...οικιακές βοηθούς.:sneaky:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.912
Ευχαριστω κ παλι τα παιδια για μια ακομα φορα.

Εγιναν ολα υπεροχα και περασαμε ομορφα.

Απλα, επειδη δε νομιζω να θελω να ξανακουσω σουιπ τοουνς , μπιπ μπιπ ,να διαβαζω και να μελεταω καμπυλες, νουμερα και γραφηματα ( που ακομα τα βλεπω στ ονειρο μου ενα πραμα...) αλλα θελω ν ακουω μουσικη , που στην ουσια γι αυτο εγιναν ολα, για να απολαμβανουμε καλυτερα το χομπυ μας τη μουσικη, θα θελα να ακουσω τις εντυπωσεις των παιδιων, απ το τελικο ηχητικο αποτελεσμα του ηχου που στησαμε.

Πως τους φανηκε, τα θετικα και τ αρνητικα, την αποψη τους κλπ.

Reaction score
1.813
Και ιδίως όταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν ως εναλλακτική την προοπτική να μελετούσαν λίγο οι ίδιοι το αντικείμενο της αγαπητής τους ενασχόλησης,ώστε να μην είχαν ανάγκη έξωθεν βοήθειας ή να σκιάζονταν αστοχίες από...οικιακές βοηθούς.:sneaky:
Σωστή η άποψη σου αλλά σκέψου ότι υπάρχει κόσμος που του αρέσει ο καλός ήχος και απλά θέλει να ακούει τη μουσική του καλά, χωρίς να έχει τη διάθεση να εμβαθύνει τόσο πολύ.

Απλα, επειδη δε νομιζω να θελω να ξανακουσω σουιπ τοουνς , μπιπ μπιπ ,να διαβαζω και να μελεταω καμπυλες, νουμερα και γραφηματα ( που ακομα τα βλεπω στ ονειρο μου ενα πραμα...) αλλα θελω ν ακουω μουσικη , που στην ουσια γι αυτο εγιναν ολα, για να απολαμβανουμε καλυτερα το χομπυ μας τη μουσικη, θα θελα να ακουσω τις εντυπωσεις των παιδιων, απ το τελικο ηχητικο αποτελεσμα του ηχου που στησαμε.

δε πρέπει να στρώσουν τα γουφέρια λίγο πρώτα? έρχονται "ρονταρισμένα" από τον κατασκευαστή? τι λέει το μανουαλ?
Εγώ πότε θα έρθω? χεχεχεχε (αυτοκαλέστηκα πάλι ο γλοιώδης)
χαχαχαχα

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.912
δε πρέπει να στρώσουν τα γουφέρια λίγο πρώτα? έρχονται "ρονταρισμένα" από τον κατασκευαστή? τι λέει το μανουαλ?
Εγώ πότε θα έρθω? χεχεχεχε (αυτοκαλέστηκα πάλι ο γλοιώδης)
χαχαχαχα
Δε προλαβαινω να τα στρωσω. Αυτη τη δουλεια θα κανω δηλαδη τωρα;;
Ελα να τα στρωσουμε παρεα.
Εσυ δε χρειαζεσαι ειδικη προσκληση, οποτε θελεις εισαι ευπροσδεκτος

Γλοιωδες υποκειμενο...
:p:D

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Το rew προσφέρει μία πρόβλεψη για την συνολική απόκριση, αναλόγως τοποθέτησης του ηχείου, δηλαδή αναλόγως της θέσης του ηχείου στο χώρο, πρόβλεψη που τη βλέπεις λάιβ ως σχεδιάγραμμα απόκρισης, μετακινώντας το ηχείο με το ποντίκι στο χώρο.

Δηλαδή ρε αδερφέ, σου λέει ότι άμα το βάλεις εδώ, θα παίζει έτσι. (Χωρίς να το ακούσει:p)

Δεν προέβλεπε ακριβώς αυτό που περίμενα εκεί που το περίμενα, ίσως λόγω έλλειψης κάποιων στοιχείων, κάποιων δεδομένων που έπρεπε να εισάγουμε σε ανάλογα πεδία. Η μέτρηση, με δικαίωσε, δηλαδή όχι εμένα προσωπικά:p, απλώς επιβεβαίωσε τη θεωρητική προσέγγιση. ;)

Παρόλα αυτά, κι αυτό έδειχνε στις συγκεκριμένες θέσεις που προέβλεψα στο χαρτί, σημαντικά καλύτερη απόκριση από οπουδήποτε αλλού, με πολύ πολύ μικρότερες ακυρώσεις. ;)

Ίσως με πολύ προσεκτική συμπλήρωση όλων των δεδομένων, να είναι όντως το εργαλείο και σε αυτόν τον τομέα. Σαφώς είναι μεγάλη βοήθεια. ;)

Προσωπικά, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, πρώτη φορά ασχολήθηκα με το rew. :p:D
Συνήθως ασχολούμαι με τα πιντιεφ, και με χαρτί και με μολύβι, είμαι της παλιάς σχολής..:gotcha:
Ο room simulator του REW υπολογίζει συχνοτική απόκριση εντός δωματίου με βάση την κατανομή των ιδιορυθμών του, τη θέση των ηχείων και τη θέση ακρόασης:

https://www.roomeqwizard.com/help/help_en-GB/html/modalsim.html

Δε λαμβάνει υπόψη ακυρώσεις από SBIR (μάλλον αυτό διαπίστωσες και εσύ). Επίσης, δε νομίζω ότι λαμβάνει υπόψη room gain αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Αν αγοράσει άλλα 5, θα μου χαρίσει υποχρεωτικά τα 2, διότι δε χρειάζεται πάνω από 4 συνολικά σαμπ κανένας χώρος.

Και τα 4 σαμπ, αντιθέτως με γνωστές εικόνες που έχετε στο μυαλό σας από φωτογραφίες σε σπίτια γνωστών που τοποθετήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο σε μία σειρά κάτω από το πανί προβολής, δυστυχώς η ορθή τους τοποθέτηση είναι ένα στη μέση κάθε τοίχου (και στη γωνία με το ταβάνι, για να μην ενοχλούν σε πόρτες μπαλκονιών και γενικά στη διαρρύθμιση του χώρου) 8-)
H τοποθέτηση στη μέση κάθε τοίχου ακυρώνει τους πρώτους αξονικούς ρυθμούς Χ και Υ. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι χρήσιμο, σε κάποιες άλλες όχι. Π.χ. σε μικρά δωμάτια, εάν χάσεις τους πρώτους αξονικούς ρυθμούς, χάνεις όλη την ενέργεια στην πρώτη ή και δεύτερη οκτάβα.

Τοποθέτηση στην οροφή έχει θεωρητικά το πλεονέκτημα ότι δεν προκύπτει ακύρωση από την οροφή που αναλόγως και ύψους της μπορεί να είναι σε οφέλιμη για το σαμπ συχν. περιοχή, γύρω στα 30 Hz. Πρακτικά, δε νομίζω να το έχει δοκιμάσει κανείς.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.015
Δημήτρη, το spectrogram είναι με ένα ή δύο ηχεία μαζί;
Οταν μετράω RT και spectrogram χρησιμοποιώ και τα δυο ηχεία (ή και το sub αν υπαρχει και σε υψηλότερη στάθμη), με τη λογική να υπαρχει συμμετρική διέγερση του χωρου. Δεν βρήκα σαφείς οδηγίες κάπου τεκμηριωμένες.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015

Μου φαινεται πλέον περίεργο να ακούω σε σαλόνια. Δύσκολο να το ευχαριστηθώ. Τρίζουν έπιπλα, ράφια, μπιχλιμπίδια, συντονισμοί και ανεξέλεγκτες αντανακλάσεις, μπουμαρισματα...

Παρόλα αυτα νομίζω πως τα ηχεία παίζουν καλά για τα λεφτα τους, παρόλο που ο χώρος ειναι αφροντιστος. Θα υπήρχαν και άλλες επιλογές σίγουρα, εξίσου αξιόλογες αλλα αυτα ειναι και πολυ όμορφα. Και έκανες και πολυ καλο deal .

Μετα την ισοσταθμιση δεν ειχα κανένα παράπονο, καμία παρατήρηση. Κομπλέ. Ειδικά στις στάθμες που ακούς θα είσαι πανευτυχής. Απολύτως επιτυχημένη αγορά. Και μετράνε και καλά.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.015
Ακουσε λιγο, επαθε ενα πολιτισμικο σοκ λιγο, της ηρθε αποτομα...φαινεται απ το χαμογελο.
τωρα ο ντιμφουτ για ποιο λογο χαμογελαει κι αυτος δεν ξερω .....
Να σου πω γιατι...

Προσπαθούσε ο Εαρ να πείσει την κυρία ποσο όμορφα ειναι τα ηχεία στη μέση του δωματιου...

Και αυτη προφανως διαφωνώντας μουρμούριζε, "ε....δεν ξέρω, εεεεε"
Δεν το πήρες χαμπάρι;
:roflmao:

Δεν έπιασε εδώ το Ear Jedi mind trick

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.066
τιμες hi end εχεις.....
:o
Όχι, απλώς τιμές "γιατρού". ;)

Υπάρχουν άξιοι επαγγελματίες που κάνουν την ίδια δουλειά σε πολύ προσιτή τιμή, και εδώ και χρόνια επιμένω ότι ο κάθε τυπικός χρήστης μηχανών οντιο, αφού τις αγοράσει, οφείλει να φωνάξει τον επαγγελματία ειδικό να του στήσει το σύστημα, να το ισοσταθμισει, να το μετρήσει και να το διορθώσει.

Αν σώνει και καλά θέλετε γιατρό για το ηχοσύστημα, ε, οι χαϊεντιές, κοστίζουν. ;)

Άλλωστε, θα ήταν αντιδεοντολογικό και κατακριτέο να προσφέρει υπηρεσίες κάποιος "χομπίστας" είτε δωρεάν είτε σε "τζάμπα κόστος", τη στιγμή που ορισμένοι επαγγελματίες βγάζουν τα προς το ζειν από αυτές ακριβώς τις υπηρεσίες. ;)

Τώρα, όσον αφορά ένα πολύ καλό φίλο, που μας συνδέουν πολλά πολλά χρόνια παρέας και φιλίας, εντάξει, μέσα στα πλαίσια της φιλίας και του χόμπι, μπορεί να γίνει μία εξαίρεση. Αλλά αυτό είναι, απλώς μία εξαίρεση. :)

Τυπικά, η διαδικασία αυτή, είναι μία πολύτιμη υπηρεσία, που οφείλει να πληρώσει κάθε ιδιοκτήτης, και στη συνέχεια να απολαύσει το ηχοσύστημά του. ;)

Έτσι τουλάχιστον νομίζω.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.632
Όχι, απλώς τιμές "γιατρού". ;)

Υπάρχουν άξιοι επαγγελματίες που κάνουν την ίδια δουλειά σε πολύ προσιτή τιμή, και εδώ και χρόνια επιμένω ότι ο κάθε τυπικός χρήστης μηχανών οντιο, αφού τις αγοράσει, οφείλει να φωνάξει τον επαγγελματία ειδικό να του στήσει το σύστημα, να το ισοσταθμισει, να το μετρήσει και να το διορθώσει.

Αν σώνει και καλά θέλετε γιατρό για το ηχοσύστημα, ε, οι χαϊεντιές, κοστίζουν. ;)

Άλλωστε, θα ήταν αντιδεοντολογικό και κατακριτέο να προσφέρει υπηρεσίες κάποιος "χομπίστας" είτε δωρεάν είτε σε "τζάμπα κόστος", τη στιγμή που ορισμένοι επαγγελματίες βγάζουν τα προς το ζειν από αυτές ακριβώς τις υπηρεσίες. ;)

Τώρα, όσον αφορά ένα πολύ καλό φίλο, που μας συνδέουν πολλά πολλά χρόνια παρέας και φιλίας, εντάξει, μέσα στα πλαίσια της φιλίας και του χόμπι, μπορεί να γίνει μία εξαίρεση. Αλλά αυτό είναι, απλώς μία εξαίρεση. :)

Τυπικά, η διαδικασία αυτή, είναι μία πολύτιμη υπηρεσία, που οφείλει να πληρώσει κάθε ιδιοκτήτης, και στη συνέχεια να απολαύσει το ηχοσύστημά του. ;)

Έτσι τουλάχιστον νομίζω.
Ίσως είναι η πρώτη φορά που "νομίζεις"... Είσαι καλά; Μήπως έχεις πυρετό; Το έχεις ψάξει;:D:D:D:D

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.912
εγω τον αγαπαω τον Κωστα παντως να ξερετε...

πολλα χρονια τωρα...

ασε που αφου το ρυθμισε το κολπο, μου λεει σ αρεσει ( σταγρηγορα σας τα λεω) του λεω ναι εννοειται, αφου με ξερεις λεω. αφου εγω σε γεννησα ρε με λεει χαχα!!

Και φυσικα τον ευχαριστω και παλι για οτι εκανε.

Αφου δε θελει λεφτα ας παρει κερασματα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.066
Ίσως είναι η πρώτη φορά που "νομίζεις"... Είσαι καλά; Μήπως έχεις πυρετό; Το έχεις ψάξει;:D:D:D:D
Μα αυτά δεν είναι τεχνικά θέματα, είναι μάλλον ηθικά ζητήματα, οπότε χωράνε διάφορες "απόψεις" και .."νομίζματα". 8-)

Στα τεχνικά θέματα, ως γνωστόν:D, δεν υπάρχουν "απόψεις". :p

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.886
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis