D
Deleted member 23222
Guest
Και οι δύο.- δηλ. αντικειμενικά στον αέναο ''πόλεμο'' Εβραίων - Αράβων ( με τόσες ζωές χαμένες ) , ποιός είναι ο αμαρτωλός ;
Έχουν σκοτώσει και έχουν ποθήσει τα αγαθά του άλλου...
Και οι δύο.- δηλ. αντικειμενικά στον αέναο ''πόλεμο'' Εβραίων - Αράβων ( με τόσες ζωές χαμένες ) , ποιός είναι ο αμαρτωλός ;
- συμφωνώ , για εμάς όμως . . . αυτοί όμως βλέπουν του εαυτούς τους αθώους και του αντιπάλους αμαρτωλούςΚαι οι δύο.
Έχουν σκοτώσει και έχουν ποθήσει τα αγαθά του άλλου...
Μα, μη συγχέεις τη συνείδηση με την αμαρτία!- συμφωνώ , για εμάς όμως . . . αυτοί όμως βλέπουν του εαυτούς τους αθώους και του αντιπάλους αμαρτωλούς
- όντως , εξαιρετικά περίπλοκο και πολυπαραγοντικό όμως θέμαΜα, μη συγχέεις τη συνείδηση με την αμαρτία!
Αυτοί έχουν ήσυχη συνείδηση, ενώ εσύ κρίνεις οτι ειναι αμαρτωλοί.
Υπάρχει λοιπόν κριτής για τις αμαρτίες...
Η συνείδηση θεωρείτο το τελευταίο καταφύγιο των άθεων,στις επικλήσεις της θρησκευτικής κοινότητας, περί του ανήθικου των άθεων κοινωνιών.Εγώ πάντως είμαι με τους Εβραίους και σκασίλα μου οι αμαρτίες και η συνείδηση.
Δεν με νοιάζει τι είναι οι κυβερνώντες αρκεί να μην το επιβάλλουν έστω και έμμεσα.Και φυσικά,με τα δικά σου κριτήρια και θέσεις,είναι ασφαλέστερο και ηθικότερο να κυβερνάται ο κόσμος,ακόμα και από τον ISIS,παρά από άθεους...δυστυχώς!!
H Θρησκεία δεν επιβάλλεται, η δε αθεία, όταν επεβλήθη,απέτυχε οικτρά...Δεν με νοιάζει τι είναι οι κυβερνώντες αρκεί να μην το επιβάλλουν έστω και έμμεσα.
H Θρησκεία δεν επιβάλλεται
Σε έκανε κανείς με το ζόρι Χριστιανό?
Το έψαξα γιατί δεν το είχα ξανακούσει...Τι εστί "λαθροφαγία";
Πόσο ταιριαστό:...
Ένα άλλο περιστατικό από τη ζωή στο Άγιον Όρος του Μοναχού Χαρίτωνα, του άνθρώπου του Θεού. Ήταν καλοκαίρι και ο π. Χαρίτων βρισκόταν στον κήπο για εργασίες. Βλέποντας μία συκιά και επειδή πεινούσε, ανέβηκε στο δένδρο, για να φάει σύκα. Στο Άγιον Όρος οι μοναχοί δεν επιτρέπεται να τρώνε τίποτε εκτός τραπέζης, γιατί θεωρείται λαθροφαγία δηλαδή σοβαρό παράπτωμα.