- Μηνύματα
- 38.857
- Reaction score
- 94.222
Την ποσότητα του λαδιού τη ρυθμίζεις αναλόγως των προτιμήσεων των ...πεινασμένων. Εγώ βάζω ελάχιστο λάδι κι όταν τσιγαριστεί το μπέικον βγάζω τα περισσότερα από τα λίπη που έχουν υγροποιηθεί. Δεν μου αρέσουν καθόλου τα υγρά/πολύ λιπαρά φαγητά.πολυ λαδι στο τηγανι
εγω χρησιμοποιωντας ακριβως τα ιδια υλικα εκτος του κομματιου μπεικον που δεν εχω βρει ποτε και πουθενα στην ελλαδα ακολουθω αυτον τον τροπο με εξαιρετικα αποτελεσματα
Το guanciale πράγματι είναι δυσεύρετο. Εγώ το αγοράζω από το deli που είχα αναφέρει παλιότερα στο νήμα. Προέρχεται από τα μάγουλα και προγούλι του χοιρινού ενώ η, πιο συνηθισμένη, πανσέτα είναι από την κοιλιά του ζώου. Γευστικά είναι πιο τρυφερό με πιο έντονη γεύση. Και τα δύο έχουν την ιδιαιτερότητά τους. Είναι ωριμασμένα αλλαντικά κι όχι καπνιστά. Αν βάλουμε το φτηνό καπνιστό μπέικον του super market παίρνουμε άλλη γεύση, αρκετά διαφορετική από την original.