Wilson Benesch square one ή στροφή στα υψηλής ευαισθησίας;

Reaction score
434
Έχει κανείς επαφή με τα συγκεκριμένα ηχεία ή γενικότερα με την εταιρεία; Έχω ακούσει ότι έχουν απίστευτα ψηλά και μεσαία, υψηλή καθαρότητα (είναι ένα από τα ζητούμενά μου αυτό) αλλά υστερούν λίγο στα χαμηλά. Με μικρή απόσταση από τον τοίχο το ζήτημα των χαμηλών λένε μετριάζεται. Θα συνδυάζονταν με μονομπλοκ λαμπάτους 2Χ45watt; Ας μην τεθεί το ζήτημα του χώρου. Αν όχι τι ηχείο θα ήταν πιο κατάλληλο; Omega, Audionote; Τα Audionote έχουν μεστό ήχο, αγαπητό αλλά το εσωτερικεύουν πολύ το πράγμα. Θα μου πείτε άλλο το ένα άλλο το άλλο. Τελικά τα ηχεία υψηλής ευαισθησίας αξίζουν στο τελικό αποτέλεσμα με ενισχυτές από 2Χ40 watt και πάνω ή καλύτερα την πεπατημένη;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αρκετά καλή εταιρία η wilson benesch με κάποιες σχεδιαστικές <<ιδιαιτερότητες>>.
Κάνει χρήση μεγαφώνων της Scanspeak, οπότε λογικό να έχει απόδοση ενός επιπέδου και επάνω.
Βέβαια με τίποτα δεν τα κατατάσεις στα ηχεία υψηλού λόγου <<τιμής προς απόδοση>>.

Ένα παράδειγμα για το <<ιδιαιτερότητες>> που αναφέρω παραπάνω...
http://www.stereophile.com/content/...-loudspeaker-measurements#XCVOqzB2d4LFl0DU.97
Εντελώς αποτυχημένη σχεδίαση κροσόβερ στο παραπάνω ηχείο.
Για ποιο λόγο η επιμονή στη <<πρώτη τάξη>> στον ένα κλάδο δεν καταλαβαίνω.
Οι ακυρώσεις διαδέχονται η μία την άλλη στην μεγάλη κοινή περιοχή των δύο ενεργών μεγαφώνων συν διάφορα άλλα θέματα.

Όσων αφορά το χαμηλό τους έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες των Εγγλέζικων κατοικιών. Καμία κατασκευαστική σχέση με τα δικά μας οπότε το χαμηλό όντως φαίνεται λίγο.

Για τα υψηλής ευαισθησίας ηχεία τώρα μην μένεις στις ανακοινώσεις των κατασκευαστών αλλά δες τι πραγματικά συμβαίνει.
Πάντα η ανακοινώσιμη ευαισθησία είναι από λίγο έως πάρα πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική.

Reaction score
22
Εδώ και πολύ καιρό έχω στο σύστημά μου τα Wilson Benesch Arc. Ο χώρος μου είναι γύρω στα 15 τετραγωνικά. Αυτό που έχω να πω για τα συγκεκριμένα ηχεία είναι ότι:
  • Εξαφανίζονται στο χώρο δίνοντας μια πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα.
  • Έχουν πολύ καλές ψηλές συχνότητες και υπέροχα μεσαία.
  • Οι χαμηλές συχνότητες είναι επαρκείς.
  • Η ευαισθησία τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή.
  • Η τιμή τους νομίζω ότι είναι υψηλή.

Αυτά έχω να παρατηρήσω για τα δικά μου ηχεία. Το μοντέλο που αναφέρεται δεν το γνωρίζω, όμως πιστεύω, έχοντας ακούσει και άλλα ηχεία της συγκεκριμένης εταιρείας, ότι ο ήχος της είναι παρόμοιος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.134
Τελικά τα ηχεία υψηλής ευαισθησίας αξίζουν στο τελικό αποτέλεσμα με ενισχυτές από 2Χ400 watt
Ναι, αν και πιθανόν να μην επαρκούν τα βατ που λες.

Reaction score
935
Κράτα τα λεφτά σου. Από τον τρόπο που γράφεις προκύπτει ότι το ηχητικό αποτέλεσμα που θα επιτύχεις θα είναι είτε κατά τύχη καλό για τα γούστα σου (αν στηρίζεσαι στην τύχη παίξε κανα λόττο) είτε το πιθανότερο θα είναι χάλια.
Αναζητάς υψηλή καθαρότητα με λυχνιακούς ενισχυτές (αλήθεια τι μάρκα - μοντέλο;) και ηχείο χωρίς να λαμβάνεις υπόψη το χώρο σου. Χλωμά τα πράγματα. Αν έχεις τύχη διάβαινε...

Reaction score
434
Παρότι αντιφατικά τα λεχθέντα και δικαίως, εγώ έβγαλα συμπέρασμα. Τα ηχεία τα άκουσα και από κοντά. Το ότι δεν λαμβάνω τον χώρο μου σοβαρά υπόψιν αυτό είναι αλήθεια αλλά αυτό συμβαίνει λόγω αρκετών επιλογών. Μικρό ηχείο μου λείπει. Το ηχείο παρουσίαζε τεράστια ηχητική εικόνα σε αντιδιαστολή με το μέγεθός του. Τα ηχεία είχαν ικανοποιητικό χαμηλό και πολύ αρμονικές μεσαίες και ψηλές. Τα δοκίμασα με πολλά cd με πολύ καλές παραγωγές αλλά και φτηνές. Στο Blow by blow του Jeff Beck άρχισε η "απογείωση". Έκλεινες τα μάτια, τα ηχεία όντως εξαφανίζονταν και νόμιζες ότι θα έβρισκες μπροστά σου ένα τεράστιο ηχείο αν θα τα άνοιγες. Τα ηχεία οδηγήθηκαν από έναν ολοκληρωμένο λαμπάτο 2Χ35 πολύ καλά. Βέβαια ήταν ξεκάθαρο ότι τα ηχεία σηκώνουν ρεύμα πολύ και όσο τα ταΐσεις αυτά αποδίδουν καλύτερα. Ας με συγχωρήσουν οι ειδικότεροι αλλά μου θύμιζαν τα Totem Model 1. Η διαφορά ήταν ότι στα Totem δέχεσαι μια ηχητική πίεση πιο ευθύγραμμη σε σήμα με πιο χτυπητό χαμηλό αλλά όχι ποιοτικότερο. Στα Square 1 αισθάνεσαι ότι ανοίγει μια τεράστια ηχητική ψαλίδα (όχι ευθύγραμμη) με πιο σφιχτό (όχι χτυπητό) χαμηλό σε σχέση με αυτό που έχουν τα Totem. Η μόνη ιδιαιτερότητα ήταν ότι λίγο συγχέονταν οι μεσαίες με τις χαμηλές που από τη μία ήταν καλό γιατί το αποτέλεσμα ήταν συμπαγές από την άλλη κάποιος θα μπορούσε να διαπιστώσει μια απόκλιση μεταξύ υψηλών και χαμηλών-μεσαίων. .Από εκεί και πέρα η τιμή...θα δούμε. Ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις τους. Ελπίζω να μην μπέρδεψα κόσμο με την λεκτική αστοχία μου...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo