- Reaction score
- 1.469
Oντως αυτή ειναι η λυση, στο μεταξυ μου το ειπε και ένας αλλος φιλος. Μπαινεις στη σελιδα του ρουτερ και πατας reboot.Τα περισσότερα μόντεμ/ρούτερ έχουν μέσα από τη σελίδα διαχείρισης πλήκτρο αποσύνδεσης/σύνδεσης του DSL. Κοίταξέ το στο δικό σου, μήπως αποφύγεις την επανεκκίνηση. .
Ευχαριστώ πολύ!μην κανεις τιποτα παραπανω εκτος απο την προσθηκη της μνημης (τελικα δουλεψαν οι μνημες?) μεχρι 4gb,64bit λειτουργικο δεν χρειαζεται,ενω πηγαινε και στα windows 7. Το ιδιο ειχα κανει και εγω σε λαπτοπ σχεδον δεκαετιας και δουλευει μια χαρα για σερφαρισμα,να τρεχει foobar και spotify.
Η συνέχειαΑναζωογόνηση παλιού Laptop για βοηθητική χρήση on the move
...
Μπορείς να δοκιμάσεις ένα από αυτά τα δύο (καταλήγουν ουσιαστικά στο ίδιο):Η συνέχεια
Καλό απόγευμα σε όλους
Ακολουθώντας λίγο την πεπατημένη, έκανα χθες το πρώτο βήμα για να αναζωογονήσω το laptop.
Αγόρασα ένα κλειδί (με πολύ μικρό κόστος) για Windows 7 Pro 32-bit και προχώρησα σε καθαρή εγκατάστασή τους στο εν λόγω laptop. Η εγκατάσταση έγινε κανονικά και πλήρης, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο hardware. Αναγνωρίστηκαν σχεδόν όλα τα υποσυστήματα, πλην αυτού του Wi-Fi, για το οποίο έμαθα ότι ο κατασκευαστής έχει ήδη κλείσει, οπότε δεν υπάρχουν drivers πουθενά για Windows 7 και πάνω. Μικρό το κακό, που λύνεται εύκολα και με ελάχιστο κόστος (περίπου 3-5 ευρώ) με την αγορά μιας USB "κάρτας" ασύρματης σύνδεσης.
Ωστόσο, αντιμετωπίζω ένα συγκεκριμένο προβληματάκι.
Μετά την εγκατάσταση ξεκίνησα να του περνάω τις ενημερώσεις, όπως αυτές εμφανίστηκαν στο Windows Updates. Αργά-αργά, πέρασα όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις, πάνω από 190 διαθέσιμες, ωστόσο η τελευταία που είναι η αναβάθμιση του Internet Explorer στην έκδοση 11, δε θέλει να εγκατασταθεί με κανένα τρόπο, όσες προσπάθειες κι αν έχω κάνει (9 τουλάχιστον προσπάθειες αποτυχημένης εγκατάστασης του I.E. 11 βλέπω καταγραμμένες στο update history του υπολογιστή).
Παράλληλα, όταν ανοίγω το Control Panel του υπολογιστή και προσπαθώ να βρω έστω την προηγούμενη έκδοση του I.E. προκειμένου να την βάλω στην επιφάνεια εργασίας ως συντόμευση, αδυνατώ να την εντοπίσω.
Όταν λαμβάνω μήνυμα στην οθόνη μου, που λέει ότι η εγκατάσταση απέτυχε, βλέπω ταυτόχρονα και ένα σφάλμα με κωδικό 9C48.
Αν προσπαθήσω να αναζητήσω βοήθεια, κάνοντας κλικ πάνω στο "get help for this error", το αναδυόμενο παράθυρο της βοήθειας που εμφανίζεται, γράφει:
0 results for "WindowsUpdate_00009C48" "WindowsUpdate_dt000"
Suggestions
•Check your spelling
•Try a different phrase κλπ. κλπ.
Ακόμα κι αν προσπαθήσω να επαναλάβω την εγκατάσταση της ενημέρωσης κάνοντας κλικ πάνω στο "Try again", καταλήγω στο ίδιο αποτέλεσμα.
Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά έχω κολλήσει κάπου ανάμεσα στην αδυναμία αναβάθμισης του I.E. και την δυνατότητα χρήσης του, έστω και με την υπάρχουσα έκδοση.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Ευχαριστώ.
Οπως εγραψε ο Zizik, η πρώτη μου επιλογή θα ήταν drivers απο XP, αν αποτύχει τότε boot απο linux Και ενα lspci για να δεις ποια κάρτα wifi εχεις και μετά google για drivers.Για το Wi-Fi, είναι πιθανό να λειτουργήσουν τα drivers των XP ή κάποια generic των 7. Απο το Device Manager.
Όσον αφορά το IE, γιατί να το χρησιμοποιήσεις;
Για το Wi-Fi, είναι πιθανό να λειτουργήσουν τα drivers των XP ή κάποια generic των 7. Απο το Device Manager.
Όσον αφορά το IE, γιατί να το χρησιμοποιήσεις;
Καλησπέρα - λίγο καθυστερημένη, βέβαια - και ευχαριστώ για τις συμβουλές.Οπως εγραψε ο Zizik, η πρώτη μου επιλογή θα ήταν drivers απο XP, αν αποτύχει τότε boot απο linux Και ενα lspci για να δεις ποια κάρτα wifi εχεις και μετά google για drivers.
Όσον αφορά στο πρόβλημα που ανέφερα, τελικά λύθηκε από μόνο του. Είχε ήδη εγκατασταθεί ο I.E. 11, ενώ συνέχιζε να μου φέρνει μπροστά την ίδια ενημέρωση. Απλά την έβαλα στις "κρυμμένες" και εκεί έκλεισε το ζήτημα. Τώρα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω κανονικά. Κατέβασα φυσικά και τον Chrome, ως εναλλακτικό και αφού "στρώσω" λίγο το laptop-άκι, θα του βάλω και τον Mozilla, όπως έχω κάνει σε όλους τους υπολογιστές μου.Μπορείς να δοκιμάσεις ένα από αυτά τα δύο (καταλήγουν ουσιαστικά στο ίδιο):
https://www.sevenforums.com/windows-updates-activation/349649-windows-update-error-code-9c48.html
https://answers.microsoft.com/en-us...explorer/0413e56f-9146-4fc8-a1b4-ab0cdde372b0
Ξεκίνα με το πρώτο, μια και είναι φρεσκοστημένο το σύστημα, ώστε να μην κάνεις όλους τους ελέγχους από την αρχή.
Η συνέχεια - από εκεί που το άφησα στο προηγούμενο post μου.Αναζωογόνηση παλιού Laptop για βοηθητική χρήση on the move
Κατά τη διάρκεια της αναζωογόνησης, ανανέωσες τη θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή;
Όπως το περιγράφεις, μου φαίνεται ότι το laptop υπερθερμαίνεται και σβήνει μόνο του.
Κατά τη διάρκεια της αναζωογόνησης, ανανέωσες τη θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή;